Peilingen: Pechtold krijgt zwaar op z’n falie, slechts 20% van D66-kiezers gelooft dat hij geen leugens verkoopt

Nog maar één op de vijf D66-kiezers vindt dat Alexander Pechtold een oprecht figuur is, zo wijzen de peilingen deze week uit. De rest van nota bene zijn eigen achterban gelooft dat de penthouseprins een hoop informatie achterhoudt over de afschaffing van de dividendbelasting.

gelooftupechtoldenco

Deze week was een politiek issue van afgelopen najaar ineens terug van weggeweest: de dividendbelasting. In het regeerakkoord werd besloten die tax voor aandeelhouders af te schaffen. Iets dat niet in de verkiezingsprogramma’s van de vier onderhandelende partijen was terug te vinden, dus daarmee natuurlijk al nieuws: had het bedrijfsleven hier Mark Rutte, Alexander Pechtold, Sybrand Buma en Gert Jan Segers dwingend gesouffleerd? Oppositiepartijen vroegen naar memo’s, maar VVD, CDA, D66 en CU konden die niet leveren. En na wat meer stampij was de politieke kous af.

Tot deze week dus. Toen ineens duidelijk werd dat er vermoedelijk wél aantekeningen waren geweest. Toch hielden de fractievoorzitters en Mark Rutte de poot stijf: ze konden zich nog altijd geen memo’s herinneren. En wat vindt Nederland ervan? Slechts 21% denkt dat die teksten van de partijleiders op waarheid gebaseerd zijn. Onder aanhangers van oppositiepartijen verschilt dat van 0% tot 6% – verwaarloosbare percentages. Maar ook bij de regeringspartijen is er sprake van maar weinig vertrouwen in de premier en zijn kliek: slechts 47% van de VVD’ers, 29% van de CDA’ers… en maar 20% van de D66’ers denkt dat het klopt.

Dát is dus een behoorlijke tik op de vingers van met name Alexander Pechtold, die altijd op zijn aartsloyale D66 heeft kunnen rekenen. Maar na 12 jaar Wageningse veilingmeester beginnen nu ook de sociaal-liberalen eindelijk tabak te krijgen van z’n triomfantelijke boeventronie. En dat levert het bovenstaande beeld op: nog maar één op de vijf D66’ers is bereid de bekendste penthousebewoner van Nederland te geloven als hij zegt dat hij geen dividendbelastingmemo onder ogen heeft gekregen.

Wellicht tijd om eens plaats te maken, Alexander? De Honds zetelpeiling van deze week laat namelijk ook onveranderd zien dat D66 eenderde van de zetels dreigt te verliezen:

peiling 22-4-2018

Geloofwaardigheid aan gruzelementen, en als een baksteen aan het zakken in de peilingen. Dit is een uitgelezen moment voor Alexander Pechtold om eindelijk eens afscheid te nemen van de politiek, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. DolleDries

  Ach de Hond wat moet je er mee het bewijst alleen maar dat 80 % van de D66 stemmers ontzettend dom zijn om achter een leugenaar aan te blijven lopen

  1. loes530

   De peilingen geloof ik niet meer

   1. Ni28

    Peilingen zijn een manier om mensen te manipuleren. Maar als je eenmaal gestemd hebt ontdekt je dat de spel al gespeeld is. Zie de laatste verkiezingen.

 2. Duckday

  Deze man is gewoon Media geil en belazerd de boel Verkoopt zijn ziel voor leugens en bedrog en is gewoon onbetrouwbaar Is steeds bezig om Wilders de grond in te boren iets anders aan land belang draagt hij niet bij De Partij D66 veranderd met de seconde alleen om macht

  1. loes530

   Ik snap niet waarom elke week een peiling moet zijn toch geen verkiezingen

   1. sonar

    Loes 530 links moet toch zijn zakken vullen met verkoop van leugens.
    Het grote voorbeeld is Rutte en consorten.

    1. loes530

     Kijk dat zet wilders neer hij heeft gelijk
     He MinPres hou eens op met dat gesjoemel met notities en luister naar de kiezer: Meerderheid Nederlanders tégen afschaffen dividendbelasting. Gebruik die 1.4 mrd dus niet om buitenlandse beleggers te spekken, maar om nu voor Nederlanders de lasten te verlagen!

     1. Hermann

      Krachtig Loes. U bent niet voor de Poes !

 3. poldi

  Zowel Pechtol, Rutte en hun kompanen hebben al lang met die multinationals geritseld dat de schade die zij hebben vanwege het stopzetten van gaswinning in Groningen, wegvalt tegen de afschaffing van de dividend belasting t.b.v. juist van die multinationals.
  Rutte heeft in de 2e kamer hierover staan ;liegen, dat het gedrukt staat.
  Net als Opstelten, weet ook Rutte natuurlijk niks ver “bonnetjes”! Een oude VVD truc.
  Hoe lang mag die praatjesmaker met zij steeds groeiende neus nog blijven liegen over alles en nog wat?

  1. Lars030

   Rutte is medio 2019 de beoogde nieuwe voorzitter van de Raad van Europa: het enige adviesorgaan voor en door Brussel. Daar zal die gladjakker dus he-le-maal op zijn plek zitten, dat dan weer wel.

 4. poldi

  Plagiaat
  ————
  Politici zijn gul met andermans geld
  Politici bezuinigen in andermans portemonnaie
  Politici verlaten de politiek altijd vóór de gevolgen zichbaar zijn
  Politici laten het puin ruimen altijd aan de opvolgende politci
  Politici betalen nooit zélf de prijs voor eigen fouten

 5. poldi

  Zolang de PVV en het FVD met veel gemeenschappelijke standpunten in deze manipulatieve peiling 12 plus 15 = 27 zetels behalen, ben ik tevreden.

  En gezien de te verwachten ontwikkelingen zoals de voortwoekerende islamisering, afbrokkelende eenheid binnen de EU en de komende lastenverzwaringen (energie, stopzetten gaswinning), zullen de zetels in aantal alleen maar toenemen.

 6. Ni28

  Onze MP is een leugenaar en de rest schaart zich achter hem want anders valt het kabinet. Volhouden totdat iemand komt met ontdekte stukjes tekst. Dat hebben wij toch al eens gehad? Toen viel een persoon, nu vier?

 7. Jetske

  Poldi
  De PVV heeft 20 zetels en FvD heeft er 2. Mocht je je aan de peilingen vast willen houden, bij eenvandaag heeft de PVV er 16 en FvD 9.
  Neem je daar een gemiddelde van heeft de PVV er 14 en FvD 12.
  Maar nogmaals peilingen zijn manipulaties en te koop, ik vind dat ze verboden moeten worden!!!

 8. Pit

  Penthouseprins, prachtig gevonden.

 9. EllyD18

  Dat Pechtold liegt daarvan ben ik overtuigd. Maar hoe zit het met Buma ?
  En ik durf het bijna niet te schrijven. Met Segers ? Mgelijk de andere kant opgekeken of moest even naar de w.c.

 10. Babaji538

  Bah, bah.
  Net via LinkedIn weggeklikt, bij één van onze zieke,
  corrupte ‘ziekenhuizen’.
  3 Agressieve kerels, met compleet gesloten lichaamstaal.
  Verschrikkelijk.
  De hele dag dat gedram, gezeik en gekonkel
  vanuit zeer laag niveau zonder waarden of normen.
  Bevestiging van wat niet is.

  Petra Hermans

 11. Florissa

  Een oplichter eerste klas ,pak aan ,gladde prater,en alles wegwuiven,waar mee hij nog weg komt ook. Pechtold ,je hoort in de bajes .

 12. nienke

  Als je eerlijk bent kun je waarschijnlijk NOOIT de politiek in gezien de huidige regering waarvan er maar 2 eerlijk uit komen hoe het werkelijk in elkaar steekt.
  En eerlijkheid wordt onmiddellijk gestraft door de VVD,D66,GROEN-LINKS,CHRISTEN UNIE door deze 2 partijen uit te sluiten.
  En de rest kan gewoon door gaan met leugens en bedrog waarvan Pechtold de grootste leugenaar is na onze Minister- President die weet nu echt het verschil tussen liegen en de waarheid niet meer.
  1 grote treurnis dit kabinet.

 13. J.C.

  Dat schaamteloos en gewetenloos repeterende geen herinneringen hebben aan ( vrij vertaald met: “Wir haben es nicht gewusst”) van Mark Rutte (VVD), A. Pechtold (D66), S. Buma (CDA) en GJ. Segers (CU), op de vraag naar de memo’s over de onsmakelijke afschaffing van de dividendbelasting voor bevriende buitenlandse aandeelhouders, heeft de Nederlandse bevolking al een aantal keren eerder moeten meemaken.

  Het partijkartel laat dit stelletje kiezers bedriegende politici gewoon in het pluche zitten.

  Gelukkig zien de VVD en D66 stemmende inwoners van Haren nu welke consequenties hun stemgedrag voor hen zelf gaat betekenen.

 14. wheelboy

  Dat de media maar eens duidelijk maakt dat die afschaf van de dividend belasting betaald gaat worden door verhoging van laag tarief BTW .Maw de burger mag opdraaien voor afschaf van die belasting .En als die paar centen op de bank heeft staan en daar tegenwoordig een hele 0,05% voor ontvangt en in het gunstigste 0.25% .Die mag het in box 3 opgeven als 4% . Als ze die belasting hadden afgeschaft had ik er begrip voor . Maar om de rijke nog rijker te laten worden Nee !!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.