D66 heeft hypocrisie als nieuw ideaal! Vriendjespolitiek mag nu wél

Het houdt ook maar niet op bij D66. Thom de Graaf werd in de wandelgangen al de mogelijke opvolger van Piet Hein Donner genoemd, de vicepresident van de Raad van State. Nu geeft De Graaf dit zelf toe te overwegen. Zo meldt de Telegraaf.

Natuurlijk, normaal is het iedereen goed recht om netjes de procedure te volgen en te solliciteren maar ik schrijf hier natuurlijk niet voor niets over! Het grappige is namelijk dat in 2011, D66 liep te janken en te brullen over de benoeming van Piet Hein Donner voor de positie van vicepresident. Dit werd namelijk gezien als ‘partijpolitiek’ (tegenwoordig: baantjescarrousel) en de Kamer zou volgens diezelfde partij meer inspraak moeten krijgen in de benoeming van deze positie.

Het wordt nog mooier. Thom de Graaf, naast Paul Rosenmöller (GL) en Ad Melkert (PvdA), één van de ophitsers tegen Pim Fortuyn, werd ooit zelf als burgemeester benoemd terwijl D66 juist tegen deze benoemingswijze was. Nu de hypocrisie is blootgelegd kan het haast niet mooier… Toch wel!

Doordat Jeroen Dijsselbloem ook graag nog een ritje in de baantjescarrousel wil maken en heeft gesolliciteerd voor de positie, komt het kabinet in een lastig parket. Dijsselbloem schijnt namelijk niet genoeg juridische ervaring te hebben en het steunen van de mogelijke tegenkandidaat De Graaf, wordt makkelijk aangegrepen als vriendjespolitiek. Het steunen van Dijsselbloem echter óók!

Wie het ook wordt, dit is prijsschieten voor partijen als Forum voor Democratie en de PVV.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Thom de Graaf gilde dat de heer Fortuyn een nieuwe genocide zou inluiden. De schoorstenen van Auschwitz zouden weer gaan roken.
  Een stem op Pim Fortuyn was een stem op 6 miljoen vergaste mensen.
  Volkert van der Graaf luisterde naar Thom.
  Na de moord op de toekomstige minister president en de beloning die de moordenaar vervolgens ontving van de D’66-magistratuur en de wegkijkende MSM werd Thom door het Kartel beloond met een burgermeesterplek in Nijmegen en later een senatorschap.

  Zijn kroonjuwelenpissende antidemocratische opvolger Alexander Pechtold zou later bekend verwerven als Penthouse Alex.

  Bij de ‘kwaliteits’media heet D’66, de partij van de heksenjager en censuur-koningin Kasja Ollongren en de Palestijnse minister van tunnelbouw Sigrid Kaag een fatsoenlijke partij te zijn.

  1. wheelboy

   Two ravens .
   Het was niet alleen Thom de Graaf die Fortuyn het graf in heeft gepraat .Melkert en die heks van GL Femke Halsema deed ook mee . En zelfs nu houd het nog niet op .Jaar geleden toen Baudet net de 2e kamer in kwam zij ik het al .Let op zodra die in de peilingen groter wordt zal ook Baudet zwart worden gemaakt .Mijn voorspelling is uitgekomen .Media en politici moeten eens ophouden het over de boeg racisme en discriminatie te gooien .Want als er een wordt gediscrimineerd door de rest van de 2e kamer .Dan is het wel de gewone Nederlander . Die wordt al jaren gediscrimineerd .

 2. Svetlana

  Er is niets mis met vriendjespolitiek. Iedereen begrijpt toch dat het niet talent is wat van belang hoort te spelen in de politiek maar connecties. Een beetje corruptie is ook helemaal prima en hoort er gewoon bij

  1. wheelboy

   Soms van Russische afkomst of oostblok Svetlana . Dan snap ik hem . Je bent het gewend . Een beetje rechtschapen mens wil zoiets niet hebben .Vriendjes politiek behoord niet .De beste man/vrouw hoort het te zijn .Sterker nog al deze organen behoren de leden van door de bevolking gekozen te worden en niet onderling

  2. Janna47

   U logeert zeker ook in de open inrichting van ons land?

 3. Frits Jansen

  Vriendjespolitiek? Het mag niet verbazen dat ze voor de functie van Vice-president van de Raad van State iemand zoeken met ervaring in de politiek. En als het puur vriendjespolitiek zou zijn dan was het een corrupte Vader geworden.

  Kun je het De Graaf kwalijk nemen dat hij zich liet benoemen tot burgemeester, omdat dat de enige manier was om burgemeester te worden?

  De gekozen burgemeester is flauwekul. Toen we bij mij in de stad een burgemeester konden kiezen kwam bijna niemand opdagen en was het referendum ongeldig.

  Je moet je ook bedenken dat in Nederland de burgemeester een andere rol heeft dan in landen waar die wel gekozen wordt. De burgemeester moet een neutrale voorzitter zijn.

  Toen ex-politicus Aleid Wolfsen in Utrecht werd geparachuteerd als burgemeester werd dat een afgang. Nu hebben ze een beroeosburgemeester, een man die via het burgemeesterschap van kleinere steden is opgeklommen. En die dus géén domme fouten maakt, bijv. door journalisten te bekritiseren. Ook al is daar alle reden toe, journalisten slaan terug.

  Tenslotte is het belangrijk dat vooral grote steden er niet alleen voor de inwoners zijn. Ik werkte jarenlang op een industrieterrein in een buitenwijk van Amsterdam, waar mijn werkgever de grootste moeite had voldoende parkeerruimte voor zijn buitendienst te creëren. Omdat er kilometers verderop een al te groen stadsbestuur zat.

  1. Frits Jansen

   Vader = VVDer.
   Ook mijn spell checker is corrupt.

 4. Frits Jansen

  De Graaf begint kaal te worden. Dijsselbloem is bijna tien jaar jonger, maar ooit zal de “mannelijkheid” ook bij hem toeslaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.