Deense minister van Integratie: Moslims, neem vakantie op als je ramadan hebt

In het lieftallige Denemarken is er ophef ontstaan vanwege een uitspraak van de Deense minister van Integratie. Die heeft aangegeven dat moslims moeten denken aan het opnemen van vakantie tijdens de Ramadan. Je weet maar nooit wat voor narigheden kunnen gebeuren als je een dag lang niet gegeten en gedronken hebt en het ook nog eens zomer is. Eigenlijk best logisch, maar toch ophef.

De bewindsvrouw deed de oproep in een commentaar in de Deense krant BT. Støjberg staat bekend om haar harde koers jegens migranten. ,,Ik geloof heel eerlijk dat men als moslims in een moderne maatschappij zoals de Deense, moet overwegen welke consequenties het voor de maatschappij heeft als men aan de ramadan doet”, schreef ze. ,,Ik wil de Deense moslims niet de mogelijkheid ontnemen om hun religie en feesten te beleven, maar ik wil ze wel oproepen in de ramadanmaand vakantie op te nemen.”

Ze heeft natuurlijk niet meer dan gelijk dat persoonlijke keuzes en acties, ook als ze gebaseerd zijn op een boek of levensvisie, invloed kunnen hebben op het collectief en de maatschappij. Dat ze dit zegt is dan ook niet meer dan logisch. Dagenlang overdag niet eten of drinken. Weinig slapen, want na zonsondergang eten en drinken of je leven ervan af hangt. Door slechte nachtrust en een slecht voedingspatroon ook nog eens functioneren in een maatschappij die daar helemaal niet op is ingesteld.

Wat had de minister dan moeten zeggen? Het is geen moslimmetje pesten, het is mensen wijzen op de verantwoordelijkheden en de gevolgen van acties. Het is niet islamofobisch, maar biologische causaliteit met mogelijke gevolgen voor de samenleving.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Floris

  Er lopen op dit forum een paar oelewappers rond die denken dat moslims in snel tempo seculariseren, dus dan houden ze vanzelf op met ramadannen.

  Of toch niet?

  1. Ernst Quispel

   Het is inderdaad zo dat moslims seculariseren in een tempo dat vergelijkbaar is met christenen. Net zoals bij christenen zijn er echter ook deelgeoepn die een orthodoxere versie van de moslims najagen. Dat betreft echter een minderheid.
   Bij het grootste deel van de moslims schrijdt de secularisatie gestaag voort, met name zichtbaar in een sterk teruglopende moskeebezoek. Afnemend kerkbezoek was ook altijd de voorbode van secularisering onder de christenen.

   1. swetsnek

    deelgeoepn heee taalneuqertje

   2. Rechtsaf

    @Ernst jij moet je islamitische rotsmoel houden

    1. Koos sssss

     Ik ben het vaak niet met Ernst eens. En Ernst zal hier best wel trollen.
     Maar het is goed mogelijk dat Ernst hier toch wel een punt heeft. Ik vind jouw reactie in deze dan ook ongepast.

     Sowieso leiden scheldpartijen tot weinig anders dan dat degenen die ze hier publiceren vooral iets over hun eigen beschavingsniveau etaleren.

     Als een trol uit zijn nek zwetst kan je hem natuurlijk ook negeren.
     Daarmee tref je de trol veel harder, want dan gaat de lol er heel snel vanaf.

     Maar nogmaals, Ernst kan hier een punt hebben. Dat schept dan ook een onderbouwing voor die Deense dame, dat de hardliners dan maar vakantie moeten nemen.
     Ik ben Christelijk en als ik kerst vier neem ik ook vrij.

     1. Floris

      @ Koos: Trollen verspreiden desinformatie en Ernst heeft hier géén punt. Ik heb UREN geleden een uitvoerige weerlegging gepost en kreeg de mededeling dat de post op goedkeuring moest wachten.

      Dat heb ik hier vaker meegemaakt. Meestal zag ik nooit meer wat terug. Wat dat betreft is dit een klote-site. Ik zit hier alleen omdat er geen alternatief meer is. Alle fora zijn dood.

      Ik ga m’n post nog een keer proberen, maar zonder bronvermelding, want dat is mogelijk de reden van de weigering. Er staan hier nogal wat bronnen op een zwarte lijst. Rechtse bronnen wel te verstaan. Denk daar maar eens over na.

     2. Floris

      Eén van Ernst’s tekortkomingen is dat hij niet van z’n fouten leert. In z’n gedaante van Boudewijn Abma kreeg hij vorig jaar op FFI nog een enorm pak slaag:

      1) Boudewijn Abma (= Ernst): Het is overigens goed mogelijk te verwijzen naar wetenschappelijke bronnen die de secularisering van moslims onderzochten.

      http://www.scp.nl/dsresource?objectid=1 … 1e100dbfd4

      2) Reactie Pilgrim:

      “Ik vraag me af of Boudewijn Abma zijn eigen bronnen wel leest, nadat hij ze met veel moeite ergens van internet geplukt heeft. De eerste dateert nog uit 2004 en lijkt me vrij oppervlakkig en misschien bespeur ik ook enige wishful thinking. Cijfers worden nergens genoemd en uit niets blijkt waar het optimisme op gestoeld is.

      De tweede is realistischer en dateert uit 2012, ook nog vrij oud dus, maar niet zo oud als de eerste. Ik ben er even diagonaal en vrij vluchtig doorheen gegaan, maar ik kan nergens ontdekken dat de secularisering van de moslims toeneemt, veeleer het tegendeel! Hier een klein segment wat volgens mij wel een beetje representatief is voor het geheel. Ik krijg zelfs een klein beetje het gevoel dat de auteurs zich een beetje in proberen te houden en voorzichtige bewoordingen gebruiken.

      Geen verandering in het aandeel dat zichzelf moslim noemt

      Vrijwel alle Turkse en Marokkaanse Nederlanders noemen zichzelf moslim. Dit geldt in 2011 voor 94% van de Turkse en 97% van de Marokkaanse Nederlanders. In de periode tussen 1998 en 2011 is er in de mate van religieuze zelftoewijzing van Turkse en Marokkaanse
      Nederlanders opvallend weinig veranderd. Het percentage dat zichzelf in die periode moslim noemt, is nooit lager geweest dan 90%. In termen van ‘religieuze zelftoewijzing’ is er dus geen sprake van secularisering. Het is nog steeds uitzonderlijk voor Turkse en Marokkaanse Nederlanders om zichzelf ‘niet gelovig’ te noemen en dat geldt in vrijwel even grote mate voor de eerste en voor de tweede generatie.

      Moskeebezoek neemt niet langer af

      Hoewel vrijwel alle Turkse en Marokkaanse Nederlanders zichzelf moslim noemen, zijn er grote verschillen in de mate van religieuze participatie. Het bezoek van een religieuze bijeenkomst in de moskee is een van de indicatoren van religiositeit. In de periode tussen 1998 en 2011 is het moskeebezoek in de gehele populatie in eerste instantie wat afgenomen, maar na een stabilisatie in 2004 gaan moslims inmiddels weer iets vaker naar de moskee. In 2011 gaan moslims gemiddeld even vaak naar de moskee als in 1998. Wanneer
      de trend uitgesplitst wordt naar subgroepen is met name bij de tweede generatie Marokkaanse – en in mindere mate ook bij de tweede generatie Turkse Nederlanders – een toename in moskeebezoek zichtbaar. Bezocht in 1998 9% van de Marokkaans-Nederlandse
      tweede generatie en 23% van de Turks-Nederlandse tweede generatie wekelijks de moskee, in 2011 gold dit voor een derde van beide groepen. Vooral bij de Marokkaans-Nederlandse tweede generatie is dus een sterke toename te zien. De verklaring voor deze toename ligt
      niet in het gemiddeld ouder worden van de tweede generatie. Tegelijkertijd is ook bij de Turks-Nederlandse tweede generatie het aandeel moslims dat nooit de moskee bezoekt tussen 1998 en 2011 toegenomen. Bij deze groep is dus een toenemende pluriformiteit te
      zien in religieus gedrag. Voor de Marokkaans-Nederlandse tweede generatie geldt dit niet.
      Het moskeebezoek is onder de eerste generatie na een eerdere afname recent weer toegenomen. Door de gemiddelde toename in moskeebezoek bij de tweede generatie zijn de verschillen
      tussen generaties kleiner geworden. Er lijkt dus in termen van moskeebezoek weinig religieuze afname te zijn door de tijd en over generaties.”

     3. Floris

      Gelukt!

      De bron is F F I.

      Titel van de draad: Met Boudewijn Abma (= Ernst Quispel) in discussie over islam. Pagina 13.

     4. Ernst Quispel

      Floris vind dit een ‘klote-site’ maar is niet toch niet weg te slaan.

      Mogelijk is hier sprake van masochisme.

      🙂

     5. Control

      Je hebt Ernst zonder enige twijfel bij z’n testikels Floris!

      Helaas, en je weet het, is het een opzettelijk zuigtrol.

      🙂

     6. Control

      ‘masochisme.’

      🙂

     7. Ernst Quispel

      Floris denkt dat ik een zekere Boudewijn Abma ben. Ik meldde hem eerder dat dit niet het geval is maar de lieverd meent ook dat ik tien andere personen op dit blog ben. Hij gelooft ook dat Hitler geen christen is en meent dat Nederland (het land waar hij al 30 jaar niet meer woont) in rap tempo islamiseert.

      Floris heeft veel interessante denkbeelden en die verkondigt hij op dit, naar eigen zeggen, ‘klote-blog’.

      Laten we hopen dat hij hier blijft posten. Hij is, net als Holland, een mooi exemplaar van een emigré die in het verre buitenland hopeloos radicaliseert en elk contact met de werkelijkheid verliest. Dit soort mannen verdient een uitlaatklep.

     8. Control

      Dutch Faith Freedom, interessant Floris!

     9. Control

      En op Dutch Faith Freedom lees ik van Abma exact hetzelfde gezwets als dat Ernst hier doet, interessant Floris!

      Maar héé, we hebben hier natuurlijk wel te maken met een beroepstrol.

      🙂

     10. Floris

      Allereerst constateer ik dat Ernst geen inhoudelijke reactie geeft. Dat geeft te denken.

      Ten tweede constateer ik dat hij weer gaat zitten liegen. Iedereen die de betreffende draad op FFI leest kan zien dat Abma een alias van de trol Ernst is. Hij was daar al eerder actief als Danube. Steeds hetzelfde patroon en dezelfde neerbuigendheid.

      Het is een fascinerend fenomeen dat een volwassen man denkt weg te komen met leugens die o zo gemakkelijk door te prikken zijn.

     11. Control

      “WHimmy de Dhimmy”

      🙂

     12. Floris

      Ik probeer de link nog even opdat iedereen zich ervan kan vergewissen dat Abma een alias van Ernst is:

      http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=26091&start=300

      En er is nog zoveel meer. De man heeft in de loop der jaren het halve internet ondergescheten.

     13. Control

      “Ik adviseer deze site te raadplegen. http://www.debijbelzegt.nl/geweld.htm

      Waar kwam ik een verwijzing naar die site nou toch eerder tegen Ernst? Op FFI gebruik je’m ook. Oh wacht, zodra jij typt begint het liegen!

     14. Control

      Citaat Ernst Abma: “Wonderlijk, in mijn Koran staat:”

      Wow, hier gaat t’ie zeiknat!

     15. Control

      De vlek wordt steeds groter: “Dat Boudewijn Abbas zich heeft waargemaakt als een arrogante kwast, moge inmiddels onuitwisbaar in ons geheugen gegrift staan. Ik heb begrepen dat hij ook weleens W i m werd genoemd. Is die beroemde naam nu voorgoed in een rookpluim opgegaan?”

     16. Ernst Quispel

      Ik heb een tijdje zitten lezen in de draad met Boudewijn Abma. Een tamelijk briljante man die de islamofoben op de site met humor en een superieure kennis van zaken werkelijk alle hoeken van de debatruimte laat zien. Bijzonder vermakelijk en bovendien leerzaam.

      Ik snap dat Floris zich er suf aan heeft geërgerd.

      🙂

     17. Control

      De vlek wordt steeds groter whimmy dhimmy!

      😛

     18. Control

      Trollenkoning Boudewijn Abbas, troladjudant Graatsma, trolgod Danube, trolengel Cypres, en trolvirtuoos Ceteris Paribus.

      Zo lezen we nog eens wat! Als je niet beter zou weten zou je van blijdschap in je broek pissen!

     19. Floris

      Ernst blijft in z’n zelfgemaakte vlek wrijven en denkt dat hij nog lezers op een dwaalspoor kan zetten.

      Zielig. Puberaal. Kansloos.

     20. Control

      @Floris

      “WHimmy de Dhimmy” is toch briljant?

      Er is op FFI zelfs iemand die beweert dat Ernst een moslim is.

     21. Ernst Quispel

      Floris vindt dit een ‘klote-blog’ en ervaart hier kennelijk ook weinig vreugde.

      Waarom gaat hij niet op dat islamofobe blog FFI in debat met meneer Apma? Zou dat zijn omdat hij die discussie niet aandurft? Daar heb ik dan wel weer begrip voor.

      🙂

     22. Control

      Wrijven kreng, wrijven gekke WHimmy de Dhimmy

      🙂

     23. Floris

      “Waarom gaat hij niet op dat islamofobe blog FFI in debat met meneer Apma?”
      ———————————————————————
      Ik lees daar alleen weleens mee. Ik heb gezien dat jij daar allang bent weggevlucht Ernst. Je kon je in het debat niet handhaven tegenover opponenten die je verreweg de baas waren.

      Dat verbaast niet, want dat heb je nog nooit gekund.

     24. Bloem

      Beste Koos, helemaal met u eens. Schelden en schuttingtaal leiden tot niets. Negeren is beter. Tenzij dhr. Quispel zijn antisemitische inborst etaleert, dan is het in het kader van het algemene belang noodzakelijk om dit te benoemen en en hard te veroordelen. Antisemitisme is racisme en dat verdiend een krachtige veroordeling.
      Voor wat betreft vrij nemen, is carnaval in het zuiden een betere vergelijking. Daar wordt voorafgaand aan de vastenperiode een aantal dagen stevig gefeest, indien je daardoor gehinderd wordt in je werkzaamheden, wordt je geacht gewoon vrij te nemen. Niets mis mee. Waarom zou je baas slachtoffer moeten worden van jouw privé gedrag of religieuze overtuiging.

     25. Guus Geluk

      Bloem,

      Inderdaad, het is absurd om iemand de mond te snoeren, maar hadden we iets anders van Pit verwacht?

     26. Bloem

      @Q, zelfverheerlijking is de dwaas niet vreemd

   3. Toppop

    Moslims en christenen hebben inderdaad niets met elkaar te maken Ernst.

    1. Control

     De islam is geen godsdienst. Godsdienst is slechts een stukje van de islam. De islam is ook staat, leger, rechtbank. Politiek is van de islam niet te scheiden. Dat heb ik van een professor/islamoloog geschiedkundigen en wetenschappers, en het staat ook te lezen in de islamitische bronteksten. Ik heb ze gelezen en ik ken mijn geschiedenis.

   4. Ernst Quispel

    deelgeoepn = deelgroepen

    1. Control

     ‘deelgeoepn’

     🙂

    2. Control

     “Boudewijn Abma”

     😛

    3. Control

     In 2013 was het al niet veel beter met je gesteld, het was al glashelder maar nu staat het helemaal als een forumpaal boven water:

     Ernst wil kosten wat het kost Hitler voor christen laten doorgaan. Dat past namelijk in zijn islamofiel straatje. Hij wil koste wat het kost de islam buiten schot houden door steeds te verwijzen naar anderen, kijk de islam is nog zo slecht niet er zijn er immers slechter (wat flauwekul is) Profeet crimineel Mohammed is het toonbeeld voor de goede moslim, Hitler was daartegen klein bier en had de mosterd bij islam gehaald en had er bewondering voor. Dat de islam nu niet meer in staat is om zoals weleer andere landen openlijk militair binnen te vallen is gewoon omdat zij daarvoor (momenteel) te zwak staan. Iran werkt daarom aan een atoombom. Iets wat zij zonder hulp en spionage nooit zouden hebben kunnen klaarspelen. Ernst mocht tot nu toe blij zijn dat het westen met al haar technologische snufjes (nog) niet helemaal in handen is van de islam (als men de verdediging van onze beschaving aan danubes overlaat is het ooit zo ver) anders zou hij het moeilijker hebben gehad het ware gelaat van de islam te blijven ontkennen.
     Ernst kan liegen als de beste. Hij schrijft en denkt als een moslim die de islam in het westen tracht te promoten.
     Ik ken nog zo iemand

     1. Rechtsaf

      @Control die gaat ik even opslaan 😉

   5. Control

    “Dat betreft echter een minderheid.”

    🙂

   6. Justus Maximus

    @Ernst

    “Net zoals bij christenen zijn er echter ook deelgeoepn die een orthodoxere versie van de moslims najagen. Dat betreft echter een minderheid.”

    https://www.youtube.com/watch?v=xiSS-dR5dmk

  2. palko

   @Floris, de halal actifascist annex psychopaat die hier misbruik maakt van de naam ‘Ernst’, krijgt spontaan een ferme oprisping in zijn broek als er commentaar op zijn bijdragen wordt geleverd. Dat genoegen gun ik Ernst en zijn alter ego’s al enige tijd niet meer. En dat voelt prima. Hopelijk krijgt Ernst snel last van paalrot.

 2. swetsnek

  Man man man kijk je website na stelletje amateurs pffffff

 3. Rechtsaf

  Ja als het over de ramadan gaat dan oei oei dan gaat het helemaal los natuurlijk, sterker nog, er zijn Nederlanders die graag een pasen of pinksteren in willen leveren voor dit hypocriete (vreet)feest..

 4. Ries

  Goed idee van de Deense minister. Het houden van de ramadan stoort het normale werkpatroon. Het is zoiets als ik meemaakte als dienstplichtige en s morgens wat wankel op appel verscheen. Ik werd gestraft omdat ik me ‘opzettelijk aan de dienstuitvoering’ had onttrokken. Daar heb ik veel van geleerd.

  1. Rechtsaf

   @Ries jij bent dan ook goed geïntegreerd denk?

   1. Meester Kong

    @Rechtsaf- Wie Nederland zegent wordt gezegend met regen.
    Ouwe fanatieke gelovige, jullie zijn het kwaad op deze aarde.
    Geestelijk gehandicapt, die gelovigen, allemaal 🙂 🙂 🙂

    Die Deense heeft natuurlijk wel een punt, je bent al geestelijk gehandicapt en dan ook nog lichamelijk verzwakt tijdens de ramramdan. :

    1. Control

     “Ouwe fanatieke gelovige”

     Het staat er echt!

 5. Ni28

  Wat een goed idee, knap van de Denen. Iets voor Nederland misschien? Of die lastige moslims maar blijven tolereren met hun levensstijl ten kosten van de rest?

  1. Control

   De moslim gaat een geestelijke strijd aan met onze kennisbeschaving die hij nooit kan winnen.

 6. DolleDries

  Wat ik wel weet is dat een hoop mensen bij het carnaval vieren vrij nemen.

 7. Guus Geluk

  Koos sss,

  Rechtsaf is de zieke trol Pit, thans tevens trollend actief onder de nicks “Control” en Topop en eerder onder de nick “Signaal” van de site geworpen. Deze trol meent te bepalen wie hier wel en niet iets mag bijdragen.

  Zelfs Floris “klote-blog” lijkt hem te negeren. Houden zo.

  1. Control

   Vervelend hè dat je zuigvriendje Ernst voor de zoveelste keer en terecht is afgedroogd en afgeserveerd. Laat je pit-obsessie los domme jongen!

   🙂

  2. Rechtsaf

   Rustig aan Gustafff, weer weinig inhoudelijks vandaag. Komt dat omdat je trollenmaatje in de hoek is geschopt?

 8. denk eens na

  Hoezo je vakantie opnemen? Is nog al moeilijk als je niet eens werkt.

 9. Willem Alexander

  “Ernst heeft een punt”
  Misschien wel, maar of seculariseren in gestaag tempo een feit of fenomeen is durf ik niet te ondersteunen.
  Ik meen juist, dat in de afgelopen decennia de islamisering verstevigd is. Werkzaam en gereisd in de jaren 80 in landen als Egypt, Indonesia en Malaysia, zie ik nu juist het tegenovergestelde.
  Waarschijnlijk is ook het feit dat het geen religie is maar veel meer een fascistische politieke ideologie die we in ogenschouw moeten nemen. De gebruikte religieuze symbolen en/of handelingen zijn schijn en vals. Die dienen enkel als versterking van de groep, hun dominantie, het “beter zijn” en de volgers in het gareel te houden.
  Een club die je alleen met de dood vrijwillig kan verlaten zegt meer dan genoeg over de aard van het beestje. Verderfelijk en slecht. Heel slecht. Als M. je rolemodel is dan ben je echt geestelijk ziek.
  Ander puntje, en niet verrassend: ook Telford en Rotherham in Nederland……(AD: 1400 blanke meisjes, misbruikt, verkracht etc… ) Wat een toeval, het zijn migranten en allochtonen van bekende komaf en zonder toeval ook bijna allemaal volgers van de religie van de vrede.
  Natuurlijk zonder ingrijpen en reactie. Net als in Engeland (en waarschijnlijk elders in Europa) zitten de echte “hollandse” mannen te klappen voor Jinek en Pauw en mag er gehuild worden.

  1. Control

   @WA

   Natuurlijk heeft Ernst Boudewijn Graatsma Code Abma geen punt. Het is een geïnfecteerde zuigtrol die spreekt alleen vanuit infectie.

   1. Guus Geluk

    De enige zuigtrol bent u.

    1. Control

     Goedemorgen bruinridder, is je vriendje Ernst Boudewijn Graatsma van Abma nog niet wakker?

     🙂

     1. Guus Geluk

      Q.E.D..

     2. Control

      Goed citaat, geleend van een mooi forum:

      Islam terrorisme kan alleen geëlimineerd worden als Islam zelf uitgeschakeld wordt. Net zoals het communisme, zal ook de Islam uiteenvallen van binnenuit. Vandaag staan hier ex-moslims klaar om dit beest te slachten, maar we hebben wel de hulp van de wereld nodig om ons geheiligd doel te bereiken.

     3. Control

      En vriendje van Ceteris Paribus

      🙂

 10. gister

  de beerput over ernst is dieper dan ik dacht. nog een een citaat van de buren:

  Bij deze ben ik via Uitingsvrij 2.0, waar deze intrigant net als op Politiekdebat.nl post onder de nick Graatsma, meer te weten gekomen over Dunabe. Heel even heeft deze intrigant ook op Pim Fortuyn Forum gepost onder de nick Hilbrand. En op Stond.nl en op WSP Forum onder de nick Charlotte. Andere bekende alter ego’s van hem zijn k. van dorp op Stand.nl, Gnuif op Geen Kiekeboe.

  Achter de nick Dunabe gaat namelijk Cypres schuil. Wie bekend is met forumland en in de loop van vele jaren vele forums heeft bezocht, weet dat die Cypres een irritante trol is die met geen enkele andere intentie dan een forum te willen slopen zich (off topic) in allerlei draadjes in zuigt, zich pedant tegenover zijn medeforummers opstelt, discussies en feiten verdraait. Hij wordt tenslotte niet voor niets WHimmy de Dhimmy genoemd.

  1. Control

   En er zijn er nog een paar:

   “Trollenkoning Boudewijn Abbas, troladjudant Graatsma, trolgod Danube, trolengel Cypres, en trolvirtuoos Ceteris Paribus.”

 11. Control

  Nog meer goed nieuws over islam:

  Egypte heeft in een beroepszaak videowebsite YouTube voor een maand in de ban gedaan omdat daarop een film te zien was die voor moslims beledigend zou zijn. De Egyptische telecomautoriteiten moeten ervoor zorgen dat YouTube wordt geblokkeerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.