Drie Amerikaanse gevangenen vrijgelaten door Noord-Korea: zoveelste overwinning voor Trump

Eigenlijk mag ik Donald Trump niet zo, want hij heeft geen vast ideologisch fundament, geen coherente levensvisie of maatschappijbeeld. Hij lijkt gewoon maar te doen wat hem op dat moment goed lijkt, pragmatisch en niet ideologisch. Is het niet consistent? Boeit niet, want het gaat om wat werkt. Die strategie lijkt Trump heel veel overwinningen te geven. 

Drie Amerikaanse gevangenen zijn door Noord-Korea vrij gelaten. Dit lijkt nog een teken te zijn dat Trump veel bereikt heeft in het Korea-conflict. Nadat het leek dat de twee landen en de omgeving een harde confrontatie tegemoet gingen, draaide het ineens 180 graden. De landen kwamen dichterbij en Trump leek de overwinning snel te kapen. Het is nog vrij vroeg om conclusies er aan te verbinden, maar het is zeker niet zónder hem gegaan.

Nu de gevangen vrij zijn gelaten heeft Trump er geen gras over laten groeien. Ze werden groots onthaald en Trump trok het weer naar zich toe om de overwinning uit te roepen:

Trump zei verder dat hij denkt dat Kim zijn land in ,,de echte wereld” wil brengen en dat zelfs een bezoekje van hem aan Noord-Korea ,,zou kunnen gebeuren”. Ook vice-premier Mike Pence en minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo – die de mannen na overleg met Kim naar huis mocht brengen – waren aanwezig. Pyongyang liet de drie gisteren vrij. Het gaat om zakenman en zendeling Kim Dong-chul en daarnaast Kim Sang-dok en Kim Hak-song, die beiden aan de universiteit in Pyongyang werkten.

Nogal wat grote woorden, maar Trump kennende gaat het hem waarschijnlijk ook nog eens lukken. We kunnen veel over Trump zeggen, maar hij haalt punt na punt binnen en houdt zich aan zijn beloftes.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ritter

  Trump blijft zijn verkiezingsbeloften nakomen………..ook nu weer.

  Een schitterende prestatie van Trump om de 3 Amerikanen uit gevangeschap te bevrijden en naar de VS te brengen.

  En de pundits ,die zoveel kritiek hadden op Trump, hadden het ook nu weer volledig mis.

  Die pundits zeiden dat het Trump niet zou lukken en dat een oorlog met NK voor de deur stond. Hoe ver zaten ze ernaast………..zoals de meeste keren.

  Donald Trump scoort op het wereldtoneel
  https://www.elsevierweekblad.nl/domein/americandreamers/americandreamers/opinie/2018/05/donald-trump-scoort-op-het-wereldtoneel-611808/

  1. Ernst Quispel

   Trump speelt hoog spel met een deal met Noord Korea. De kans dat die deal er komt is niet groot.

   1. Holland

    Quispel is zo’n ‘pundit voorbeeld’ dat jij noemt Ritter. Hij heeft in het verleden talloze voorspellingen gedaan, waarvan er niet eentje is uitgekomen. Dat de man zich überhaupt nog aan voorspellingen durft te wagen toont zijn schaamteloosheid.

   2. Archetype01

    bla bla

   3. Ritter

    Ernst Quispel

    Zoals Trump zelf zegt kunnen er goede of slechte dingen gebeuren. Het blijft uiteraard afwachten of er een effectieve deal komt.

    Maar het feit dat deze 3 gevangenen weer in de VS zijn en er gepraat word met NK hadden de critici van Trump niet voor mogelijk gehouden. Dat is al een hele prestatie op zich van Trump.
    ————–

    President Trump Welcomes Americans Home from North Korea
    http://www.breitbart.com/big-government/2018/05/09/president-trump-welcomes-americans-home-north-korea/

   4. Fortiori

    Helemaal mee eens E.Q Weinigen realiseren zich dat Trump moet praten met een gemankeerd type. Tot voor kort de gekte nabij met zijn raketproeven en nu genezen ?
    Het zal moeten gaan zoals deze impulsieve geest het zich voorstelt anders is het spel over.

 2. Ni28

  Trump houdt zich vooral aan zijn belofte’s en dat doet zijn opponenten zeer. Hij boekt successen door taboes te doorbreken die bij de regering Clinton zouden blijven sudderen. Nu moet de EU iets verzinnen om zonder gezichtverlies Iran te kunnen aanpakken. Hoe doe je dat zonder Trump gelijk te geven? Moeilijk als je zelf in je politieke correctheid verzuipt. Gisteren de heer Comey gezien. Om te luisteren ontbrak het aan feiten, zelf de vragen van Wouter Zwart zo geformuleerd dat er een antwoord al in zat werkte niet mee. Gefrustreerde man, die Comey al komt ie aardig over. Maar hij had niets nieuws te melden. En hoe meer successen Trump zal boeken hoe meer haat zal hij oogsten. Dat is een feit waar hij inmiddels al aan gewend is.

  1. sjun

   Comey heeft zichzelf al even onmogelijk gemaakt. https://www.youtube.com/watch?v=D7v3tqBVzp4

 3. Westerling

  Trump heeft in 16 maanden al meer bereikt als Obama in 96 maanden.

 4. Vit

  Het is een rare snuiter maar hij krijgt het toch maar voor elkaar en dat vinden sommige mensen helemaal niet leuk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.