Gejank om intrekken Nederlanderschap bij Jihadisten

Twee advocaten betoogden voor de bestuursrechter in Den Haag dat het ‘niet nodig’ en ‘discriminerend’ is om Jihadisten hun Nederlanderschap af te pakken. Ook zou het tegen de internationale regels zijn. Zo meldt de Telegraaf.

Sinds maart 2017 is het voor de Staat mogelijk om het Nederlanderschap in te trekken voor mensen die zich buiten de grens hebben misdragen, zoals die IS-flapdrolletjes doorgaans doen. Toen Stef Blok nog niet om alles ‘onthutst’ was en nog minister van justitie was, schrapte hij bij vier Jihadi’s hun Nederlanderschap. De zaak dinsdag ging over twee van hen, Anis Z. en Noureddin B. Deze IS-strijders en twee anderen zijn mogelijk spoorloos, één van hen is mogelijk omgekomen. Zij zijn nu bestempeld als ‘ongewenst vreemdeling.’ Opgeruimd staat netjes! Al zijn ze mogelijk zelf niet eens op de hoogte van deze uitspraak door de rechter.

De advocaten Florimond Wassenaar en Pauline Kruik gingen miepen over allerlei haken en ogen die aan de maatregel zouden kleven. Zo zou het onder andere oneerlijk zijn voor mensen met een dubbele nationaliteit ten opzichte van mensen met maar één nationaliteit. Van mensen met één nationaliteit kan namelijk het Nederlanderschap niet worden ingetrokken en beide advocaten durven met droge ogen te beweren dat deze groep mogelijk net zo’n groot gevaar zouden kunnen vormen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. denk eens na

  De enige juiste reactie is wat de foto laat zien,reactie op reactie? wat is het probleem?

  1. B. Pascal

   Mensen die dit doen; onschuldige geblinddoekte mensen doden; hebben geen rechten meer en moeten sterven. Maar het vervloekte humanisme houdt ze levend en ook hun idee levend! Beiden zijn een kwade macht!

   Num 35. / Rom 13
   Indien hij hem met een moordwapen, gedood heeft, dat de ander gestorven zij, een doodslager is hij; deze doodslager zal zekerlijk gedood worden.
   De wreker (overheid) des bloeds, die zal den doodslager doden.
   Maar indien gij kwaad doet, zo vrees; want zij (overheid) draagt het zwaard niet te vergeefs; want zij is Gods dienares, een wreekster tot straf dengene, die kwaad doet.

   Maar het Humanisme is een rechteloze vinding van de verlichting! Ze schakelt het recht uit! Weg met het Humanisme! Recht willen wij!

   1. Rechtsaf

    @B.Pascal Romeinen 12:19 Wreek uzelf niet, geliefden, maar laat ruimte voor de toorn, want er staat geschreven: Mij komt de wraak toe, Ik zal het vergelden, zegt de Heere.

 2. Floris

  Een smerig vak, advocaat van de duivel spelen.

  Wat moet je daar een vies karakter voor hebben.

  1. Ernst Quispel

   Floris vind het maar raar dat advocaten de rechten van misdadigers verdedigen.

   1. Ernst Quispel

    vind = vindt

   2. Holland

    Je hebt ‘gewone’ misdadigers en zwaar gehersenspoelde psychopatische terroristen die uit naam van hun satansideologie moorden. Deze groep verdient alleen een vat zoutzuur om in op te lossen zodat alle sporen tot in eeuwigheid uitgewist worden. De advocaten die dit gajes verdedigt zijn te smerig om met een tang aan te pakken.

    1. Original NL

     De advocaten die dit gajes verdedigt zijn te smerig om met een tang aan te pakken….
     ….
     Dit advocaten tuig heeft het nederlandse volk al met miljoenen aan proceskosten opgezadeld , het volk dat honderdduizenden gelukzoekers al tot de dood mag gaan onderhouden .
     Advocaten die het immigratie beleid frustreren door rechtzaak na rechtzaak aan te spannen voor kansloze gelukzoekers hebben een hele lucratieve business gevonden.

     1. Frits Jansen

      U denkt aan Moszkowicz, de zogenaamde topadvocaat die in feite een verschrikkelijke prutser is, en de mensen de indruk heeft gegeven dat verdedigen hetzelfde is als tegenwerken.
      Sinds de Vreemdelingenwet-2000 (van PvdA staatssecretaris Cohen) kunnen kanslozen veel sneller worden uitgezet, en is “eindeloos” procederen niet meer mogelijk.
      Maar laten we wel wezen: bij de IND zitten veel xenofobe PVVers die de regels juist ten nadele van vluchtelingen oprekken. Zij zijn de werkverschaffers van de advocatuur.

   3. Gerrit9

    In Indonesië is het de afgelopen week toch ook prima verlopen met teruggekeerde IS strijders? Een hoop dode christenen is koren op de molen voor kwispel.

   4. B. Pascal

    Een ieder die rechteloze moordenaars; rechten geeft is schuldig aan het bloed; dat de moordenaars hebben vergoten!

    Het Humanisme is een rechteloze vinding van de verlichting!
    Ze schakelt het recht uit! Weg met het Humanisme! Recht willen wij!

    1. Ernst Quispel

     “Het Humanisme is een rechteloze vinding van de verlichting!”

     DDS krijgt in toenemende mate het karakter van open psychiatrische inrichting.

     1. Top

      Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker! T.O.

     2. Gerrit9

      In Indonesië is het al helemaal verkeerd gegaan met teruggekeerde IS strijders, maar zolang gristenhonden sterven, is dit geen probleem voor Quispel. Veilig vanachter zijn toetsenbord oordeelt hij wat goed is voor ons; natuurlijk moeten IS strijders terugkeren! Quispel en consorten maken in no-time ” beschaafde” mensen van deze hulpbehoevende dolende zielen.
      Mogen we jou ook aanspreken als het weer talloze doden vallen doir jouw vriendjes? Of loop je dan mee met de stille tocht? Ik ben benieuwd naar je inhoudelijk reactie Quispel?

     3. B. Pascal

      Inderdaad het Humanisme heeft voor alle soorten criminelen heropvoedinrichtingen opgericht, onder mond van psychiatrie. Maar veel beter is de wereld er niet op geworden. Jou opmerking toont hoever je van de redelijkheid bent afgedwaald.

     4. B. Pascal

      Het humanisme is gebaseerd op “goede mensen”. Daarom gelooft ze dat IS strijders hoe erg ook “goed” worden na wat opvoedingsondersteuning in een inrichting.
      Ze blijft het kwade met goed belonen, ze maakt het slechte daarmee goed.
      Ze is hierdoor het slechte!

      Ieder ideaal of vinding die het slechte beloont en het slechte niet wil straffen is “rechteloos”. Iemand die in en in slecht is verliest zijn rechten. Zo ook ieder idee dat in en in slecht is. Wie het recht breekt maakt rechteloos!

      Ernst zo duidelijk uitgelegd?

     5. meijer61200

      |Klopt; Als jij nu eens oplazert is dat een mooi begin

     6. Step one

      Vroeger werd trollenvuil zoals jij nog wel eens verwijderd. Helaas laat de moderatie het steeds meer afweten en lijkt de reactierubriek wel tot een soort asieleiserscentrum voor psychiatrische patiënten zoals jij te zijn verworden.

   5. Top

    Blablabla! Blaaskaak/pisvlek en uitkeringstrekker! T.O.

   6. Step one

    Uitgereisde Jihadisten hebben hun rechten verspeeld. Next.

 3. Mau777

  “‘Discriminerend’ is een zeer bizar woord als het om IS aanhangers gaat, vooral gezien de praktijken & overtuigingen gepromoot door IS.
  Zijzelf geloven duidelijk niet in “gelijke rechten” zolang ze in een machtspositie staan (…)….en ZIJ hebben ervoor gekozen hun Nederlandse burgerlijke rechten & identiteit te verwerpen als “decadent” en “ongewenst”, in fact : iets wat te vuur & te zwaard dient bestreden……
  Dus nu niet komen bleiten als je geen Nederlanderke meer mag zijn, hey pipo’s….!

 4. Ni28

  Dat zware misdadigers hun rechten verspelen zou moeten mogelijk zijn.

 5. A3aan

  Bij mijn weten werd, bij het treden in vreemde krijgsdienst, het Nederlanderschap afgenomen en mocht je je paspoort inleveren. Het lijkt mij in deze de enig juiste maatregel. Zulks weet men dus, niet piepen, wie zijn gat verbrandt…

  1. Frits Jansen

   Nee, alleen vreemde krijgsdienst TEGEN NEDERLAND,

   1. Step one

    En heeft de premier van ons land niet verklaard dat wij met IS in oorlog zijn?

 6. Gerlos

  Deze woestijn ratten zijn inderdaad niet meer welkom in ONS LAND.

 7. Frits Jansen

  Nou weet ik het! Een donorwet is helemaal niet nodig als we teruggekeerde jihadisten meteen naar de slager brengen die alle organen beschikbaar maakt voor transplantatie.
  Wat zegt u? Overleven die jihadisten dat niet? Ach, laten we wel hoofd- en bijzaken uit elkaar houden.

  1. sjun

   Je weet niet wat deze lieden behalve een Mohammedaanse mindset nog meer onder de leden hebben Frits. https://tinyurl.com/y84x7efj

 8. falschirmjager

  Het minste wat te doen staat is deze moordenaars alles afpakken en geen toegang in Nederland of ander EU land te verschaffen Afstraffen en dropen in Afrika

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.