Groot gevaar van teruggekeerde jihadisten in Indonesië: weer aanslagen op kerken en autoriteiten

Indonesië, een van de grootste moslimlanden van de wereld, kampt met terugkerende IS’ers en andere jihadisten en extremisten. In twee dagen zijn er al aanslagen geweest op kerken en autoriteiten in het land. Vanochtend was er een bomaanslag in Surabaya. De Indonesische autoriteiten houden nu meer dan 500 mensen in de gaten en er is bekend dat er 11oo teruggekeerd zijn uit Syrië.

De Indonesische stad Surabaya is voor de tweede keer in twee dagen getroffen door een aanslag. Door een explosie bij het hoofdbureau van de politie in Surabaya is een onbekend aantal mensen om het leven gekomen. Er zijn zeker tien gewonden.

In de klopjacht op terroristen die in Indonesië altijd gaande is, zegt Maas, heeft de politie gisteren op Midden-Java vier leden van de terroristische beweging waartoe ook het gezin behoorde, doodgeschoten. Vanochtend zou er een man in de buurt van Surabaya zijn doodgeschoten die verdacht wordt van lidmaatschap van de organisatie.

De politie vreest dat er meer slapende cellen zijn “geactiveerd”, dat die bommen zijn gaan maken en aanslagen voorbereiden, zegt Maas.

Voor een moslimland als Indonesië, dat ook nog gigantisch is en bedekt met regenwouden en andere wilde gebieden, is het heel moeilijk om extremisten in de gaten te houden. Het is ook een perfecte broedplaats voor extremistische groeperingen, aangezien ze zichzelf makkelijk kunnen isoleren en wachten op een aanleiding voor een aanslag. Dat was ook zo met het ‘extremistische gezin’ van gisteren dat een aanslag pleegde. Zo zijn er ook nog 1100 teruggekeerde Syriërs en jihadisten die het land onveilig maken.

Er zijn ongeveer 500 terugkeerders van de naar schatting 1100 Indonesiërs die zich in Syrië bij IS aansloten. Zij worden in de gaten gehouden door de Indonesische autoriteiten. Dat was ook bij deze familie het geval. “Maar kennelijk gaat dat nog niet heel ver. Er wordt gevreesd dat andere terugkeerders net zo denken en alleen maar op een aanleiding wachten om een aanslag te plegen.”

Onhoudbaar en niet te doen. Indonesië heeft niet de mankracht, materiaal en kennis om dit goed op te lossen. Daarnaast is het nog maar de vraag hoe veel steun die jihadisten en extremisten krijgen van de eigen bevolking. Het land is erg conservatief als het gaat om de islam, dus het kan ook nog zo zijn dat de bevolking hen helpt.

Op zondag werden er niet 1, niet 2, maar 3 kerken aangevallen in Indonesië. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=fISj50M-pmc
Op zondag werden er niet 1, niet 2, maar 3 kerken aangevallen in Indonesië. Screenshot YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=13&v=fISj50M-pmc
Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

4 reacties

 1. Ritter

  De Europese leiders hebben de vijfde colonne binnengelaten met als gevolg dat Noord-West Europa daarvan nu de wrange vruchten plukt.

  Niet alleen terroristische aanslagen…………maar ook sluipende islamisering in de vorm van meer moskee bouw, meer islamitische scholen en universiteiten, meer vrouwenbesnijdenissen en kinderhuwelijken, islamitische feestdagen die in bepaalde wijken de christelijke feestdagen vervangen, de oprichting van islamitische partijen en zelfs Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht zoals in Engeland.

  Neem nu Antwerpen als voorbeeld. Meer dan de helft van de leerlingen van de basisscholen in het stedelijk onderwijs in Antwerpen zijn moslims.

  Dat is dus nu. Hoe zal de situatie zijn over pakweg 30 jaar als de de massa migratie uit de islamitische landen gewoon doorgaat in het huidig tempo? Dan zullen complete (grote) steden in meerderheid een islamitische meerderheid hebben. En dus ook een islamitische gemeente bestuur!

  Voor het eerst meer dan de helft moslims in Antwerpse scholen
  https://www.gva.be/cnt/dmf20160302_02161849/voor-het-eerst-meer-dan-de-helft-moslims-in-antwerpse-scholen

  Kortom, Noord-West Europa islamiseert.

 2. Two Ravens Black Kettle

  Nog nooit werden sinds WO2 zoveel onschuldig Europeanen afgemaakt door aanhangers van een onbarmhartige terroristische ideologie dan de afgelopen jaren.
  Dit is volledig op conto te schijven van de verschillende regeringspartijen en hun spreekpoppen in de MSM die de nieuwe nazi’s niet alleen op grote schaal hebben geïmporteerd maar ook nog eens de hand boven het hoofd houden terwijl mensen die waarschuwden voor de publieke guillotine werden en worden gesleept.

  Sterker nog de jihadisten worden vetgemest met belastinggeld.
  Moorden en verkrachten met een uitkering
  En wanneer er meisjes zijn die om hulp vragen omdat ze met benzine overgoten worden, door honderden islamisten verkracht, mishandeld, gefolterd dan sturen de PC-DEUG Horde deze meisjes weer linea directa terug naar hun beulen, verminkers en moordenaars.
  Dit tuig is nog veel erger dan Chamberlain ooit was.

  Het einddoel van de collaborerende regeringen is Zweden 2050.
  Een Jodenvrij Europa waar de Vrijheid van Meningsuiting alleen nog maar geldt voor diegenen die de ‘Correcte Leer’ onderschrijven.
  1984.

  En de electorale schapen blijven op hun slagers stemmen.

 3. meijer61200

  Wat grappig! De JOOP site, van de bepotelaar van Jole sluit voor dit soort berichten reacties uit. Gewoon de kop in het zand blijven steken hoor voor het islam gevaar, of is er niets te zien met de witte onderbroek over het hoofd? Wordt de hoogste tijd dat Trump ook dit islam probleem eens grondig aan gaat pakken.

 4. Rex Gildo

  Ondanks de eeuwenlange koloniale overheersing van Nederland heeft ‘Indië’ nog steeds overwegend de islam als godsdienst.
  Er zijn wel enkele christelijke enclaves in het onmetelijke eilandenrijk, zoals Ambon in de Molukse archipel, maar dat hebben de Hollanders toentertijd al verkwanseld aan communistisch onafhankelijkheidsstrijder Soekarno.
  Ruim een half miljard latent geradicaliseerde moslims is geen echte reden voor een vredige toekomst.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.