Hoppakee! Straf voor ‘kei-leggers’ die zwangere vrouw bijna doodden

Een 19-jarige man uit Schijndel heeft een eis van 20 maanden jeugddetentie aan de broek hangen, de andere twee knaapjes krijgen hun straf nog te horen maar wijzen elkaar aan als hoofddader! Zo meldt NOS.

Het ongeluk gebeurde vorig jaar in juni. Een drietal jongens sleepten een dikke kei van 40 kilo zo’n honderd meter naar de weg toe. Menig Nederlander raakte geïnspireerd door de verklaring van een van de daders, die zei: ‘Deden we wel vaker want dat was lollig.’ Voor veel Nederlanders is dit namelijk een nieuwe vorm van vermaak waar tot vandaag nooit eerder iemand op was gekomen.

De 32-jarige zwangere vrouw kon er allemaal niet zo hard om lachen. Zij eindigde, na de aanrijding met de kei, op drie wielen tegen een boom en moest zwaargewond naar het ziekenhuis. Er is sprake van een incomplete dwarslaesie en mogelijk kan ze nooit meer lopen. Naar verluidt is het lachen haar echter niet helemaal vergaan gezien het feit dat haar baby ondanks dit voorval toch gezond ter wereld is gekomen!

Naast een apart gevoel voor humor van de jongens schijnt ook hun moreel kompas niet altijd naar het noorden te wijzen. Dit blijkt uit een tweet door Jan Waalen van Omroep Brabant:

Klinkt alsof het jeugdstrafrecht niet helemaal meer is toegespitst op het gebrek aan normen van de huidige jeugd…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Original NL

  Quispel kom zo met de mededeling dat dit kinderen van pvv tokkies zijn.

  1. Rechtsaf

   Ernst heeft het te druk met multinicken @Original

 2. toetssteen

  Ik hoop het allerbeste voor deze jonge moeder.

 3. lugar

  20 maanden, dat is niet al te veel.

 4. meijer61200

  Niet erg slim van deze jongens! Als ze tijdens het leggen van de stenen op de rijweg Alluha Akbar hadden geroepen was er helemaal niets aan de hand geweest.

 5. Frits Jansen

  Het strafrecht staat hier een beetje machteloos.
  Als je denkt aan vergelding dan zou je die knullen voor minstens twintig jaar achter slot en grendel willen opbergen, maar dan is hun leven verwoest. Ten eerste willen we dat toch niet in een beschaafde maatschappij, en ten tweede is het gevaar levensgroot dat ze dan tot St. Juttemis zullen blijven recidiveren, want in de gevangenis krijg je foute vrienden die je graag helpen zodra je vrij bent – op het criminele pad.

  Ach, zitten bij DDS niet ook gevaarlijke vandalen, die voortdurend proberen ons vertrouwen inde overheid en de EU te ondermijnen? Daar komt oorlog van en dat schaadt nog veel meer zwangere vrouwen.

  1. Stork

   Ernst: Gevaarlijke vandalen?

  2. meijer61200

   “Ach, zitten bij DDS niet ook gevaarlijke vandalen”. Beetje zelfkennis nooit weg hoor!!!

  3. meijer61200

   “F.J.; Ten eerste willen we dat toch niet in een beschaafde maatschappij: Ik weet niet onder welke steen je hebt gelegen de afgelopen jaren? Maar van die “beschaafde maatschappij”is héél weinig meer over. Kraai eens niet van die stompzinnige rotzooi uit, en vraag aan Mama of ze een krant voor je wil kopen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.