Hoppakee! Straf voor 'kei-leggers' die zwangere vrouw bijna doodden

Geen categoriemei 09 2018, 17:00
Een 19-jarige man uit Schijndel heeft een eis van 20 maanden jeugddetentie aan de broek hangen, de andere twee knaapjes krijgen hun straf nog te horen maar wijzen elkaar aan als hoofddader! Zo meldt NOS.
Het ongeluk gebeurde vorig jaar in juni. Een drietal jongens sleepten een dikke kei van 40 kilo zo'n honderd meter naar de weg toe. Menig Nederlander raakte geïnspireerd door de verklaring van een van de daders, die zei: 'Deden we wel vaker want dat was lollig.' Voor veel Nederlanders is dit namelijk een nieuwe vorm van vermaak waar tot vandaag nooit eerder iemand op was gekomen.
De 32-jarige zwangere vrouw kon er allemaal niet zo hard om lachen. Zij eindigde, na de aanrijding met de kei, op drie wielen tegen een boom en moest zwaargewond naar het ziekenhuis. Er is sprake van een incomplete dwarslaesie en mogelijk kan ze nooit meer lopen. Naar verluidt is het lachen haar echter niet helemaal vergaan gezien het feit dat haar baby ondanks dit voorval toch gezond ter wereld is gekomen!
Naast een apart gevoel voor humor van de jongens schijnt ook hun moreel kompas niet altijd naar het noorden te wijzen. Dit blijkt uit een tweet door Jan Waalen van Omroep Brabant:
[embed]https://twitter.com/janwaalen/status/994138780356562944[/embed]
Klinkt alsof het jeugdstrafrecht niet helemaal meer is toegespitst op het gebrek aan normen van de huidige jeugd...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten