Joods restaurant overweegt sluiting na vandalisme en geweld van moslims

De eigenaar van HaCarmel, het restaurant dat onderhevig was aan vandalisme en een ‘terroristische aanslag’, zit er serieus over na te denken om het restaurant te sluiten. Er is niet genoeg steun vanuit de overheid en al helemaal niet genoeg bescherming tegen agressieve moslims die niets hebben met het restaurant en de eigenaar.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/938745823424405511?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elsevierweekblad.nl%2Fnederland%2Fachtergrond%2F2018%2F05%2F614109-614109%2F&tfw_creator=Else4Weekblad&tfw_site=Else4Weekblad

 

Woensdagmiddag bracht de advocaat van Bar-On Herman Loonstein een persbericht naar buiten. Daarin schrijft hij het ‘stuitend’ te vinden hoe de burgemeester de zaak heeft aangepakt. ‘Een gesprek met de burgemeester zelf werd geweigerd, er blijkt nu informatie achtergehouden te zijn en de restauranteigenaar wordt gewoon geschoffeerd.’

Wij hebben verschillende keren gesprekken aangeboden, met specialisten die precies weten wat er mogelijk is aan veiligheidsmaatregelen,’ zegt hij. Het restaurant eiste echter een persoonlijk gesprek met Van Aartsen, en daaraan wil de gemeente niet tegemoet komen. ‘Als gemeente hebben we best veel verzoeken van ondernemers voor beveiliging. In alle gevallen doen we dat ambtelijk, waarna er specialisten aan te pas komen. Pas daarna komt er een plan, dat we voorleggen aan de burgemeester, de hoofdofficier van Justitie en de korpschef van de politie. Die nemen dan een besluit.’

Er wordt op een onbeschofte en een denigrerende wijze gehandeld aangaande het gevolg van het vandalisme en het geweld. De vandaal is niet veroordeeld voor een ‘terroristisch motief’, maar uiteindelijk is dat het natuurlijk wel. Het is duidelijk te zien aan de beelden, de context en ook te merken aan de dader zelf. Op deze manier wordt de eigenaar al geschoffeerd, maar dan werkt de gemeente ook nog geen eens mee. Het blijkt dan gewoon allemaal een soort illusie te zijn, waarin er geveinsd wordt dat er wordt opgetreden en er handhaving plaatsvindt, maar uiteindelijk valt het allemaal wel mee.

We kunnen er natuurlijk niet zo veel meer over zeggen, maar het vermoeden blijft wel bestaan dat als het over moslims gaat er veel meer gedaan wordt in Amsterdam om de gemoederen te bedaren, dan dat er echt opgetreden wordt. Over echte bescherming en gelijke behandeling praat de gemeente veel over, maar uiteindelijk lijkt het een show voor de bühne.

Het geplaagde Joodse restaurant HaCarmel aan de Amstelveenseweg in Amsterdam overweegt zijn deuren te sluiten als burgemeester Van Aartsen geen permanente beveiliging aanbiedt. Volgens de eigenaar is ‘de maat vol’ nu blijkt dat gemeente Amsterdam al zou hebben geweten dat de belager van het restaurant vóór zijn aanval al als geradicaliseerd was aangemerkt. De gemeente wil dat niet bevestigen, en reageert dat HaCarmel ‘stelselmatig’ een gesprek met ambtenaren weigert.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. Marija

  Een show voor de bühne, kenmerkend voor al het optreden tegen moslim tuig.

  1. Stork

   Marija: Zeker, de zelfislamisering en de angst zitten er goed in!

   1. loes530

    toch schandalig dat ze er niks aan doen

 2. Roughwood

  De burgemeester is er natuurlijk ook niet voor de hardwerkende, ondernemende burger! Snap dat dan toch! En al helemaal niet in het policor, genderneutrale, diverse en toonbeeld van een geslaagde multiculti gemeenschap Pyongyang aan het IJ.

 3. Meinoud Marinus

  Het lijkt mij ook beter om ha-Carmel dicht te gooien. Is de eigenaar in ieder geval van dat moslimgejank af. En, niet geheel onbelangrijk, de grijpende graaier Loonstein krijgt er weer een strohalmpje bij.

  1. Thee

   Lijkt mij niet.

  2. meijer61200

   alias Quispel,alias enz….enzx….

 4. DolleDries

  Zou je van een geïslamiseerde Nazi burgemeester met een college van NSB’ers kunnen spreken die dit allemaal toelaten en met warrige suikerzoetigheden bedekken

  1. Rechtsaf

   Ok Ernst kom er maar in, in 3, 2, 1,

   1. fockingworst

    ernst is er al…. in de vorm van meinoud marinus en later weer als swetlana en dan guus jan klaassen en als…ga zo maar door met ziijn gespleten persoonlijkheden

    1. Stork

     fockingworst: Exact!

  2. Holland

   Ja Dolle Dries, Van Aartsen is fout na de oorlog.

 5. Beukman

  Op momenten als deze missen we Van der Laan node.

  1. Holland

   Van der Laan maakte de ene misser na de andere fout. Kijk naar de ‘de-radicaliseringsambtenaren’ die corrupt waren en aan nepotisme deden. De man stond stijf van de behoefte om politiek correct te zijn. Goede advocaat, slechte burgemeester.

   1. Beukman

    Van der Laan heeft maar heel weinig fout gedaan. Wat jij noemt is er maar een van de weinige.
    Bovenal was hij een man met een hart, die voor iedereen tijd had en volstrekt benaderbaar was. Hij had deze restauranteigenaar zeker te woord gestaan.

    Bovendien was Laan niet zo bot geweest om het “geval” van de onderhavige man net zo te behandelen als dat van iedere zaak die beveiliging wil. Want dat is misschien nog wel het meest stuitende aan de wijze waarop Van Aartsen er mee omgaat.

    1. meijer61200

     Van der Laan had het nooit zover laten komen. Het blijft een vreselijk gemis. Tuurlijk ging niet alles goed, het was gewoon een mens hoor. Nu zitten we mooi voorlopig opgescheept met van Aarsen, een grotere ramp had Amsterdam niet kunnen treffen.

  2. Ernst Quispel

   Die waarschijnlijk ook niet tot een permanente bewaking zou hebben besloten.

   1. Beukman

    @Ernst
    Onder permanente bewaking wordt ook camerabewaking verstaan onder toezicht van de politie. De belangrijkste joodse objecten worden in Amsterdam tegenwoordig aldus bewaakt. Zij hebben de speciale houten huisjes vervangen die tot voor kort bij ieder object stonden.

    1. Ernst Quispel

     De vraag is of het betreffende incident voldoende basis is voor een (permanente) bewaking. Ik ben het in elk geval met je eens dat van Aartsen stom opereert door niet wat meer empathie en belangstelling te tonen.
     Daar toonde van der Laan zich altijd wijzer.

     1. Rechtsaf

      @Ernst de vraag überhaupt stellen is al een schande maar vanuit jou positie heel erg te begrijpen want ja die moslims zijn zielig en jij hebt een warm hart voor deze ontwrichte verwarde personen die liever onze westerse normen en waarden om zeep wensen te helpen.

     2. Beukman

      Probeer eens echt op de inhoud in te gaan, @Rechtsaf. Dan krijgen we misschien nog een discussie. Aannemend dat ook jij daarvoor hier komt.

     3. Beukman

      @Ernst
      De magie van Laan was dat hij mensen een hart onder de riem stak, en ze een oplossing gaf waarmee ze konden leven. Dat is helaas een eigenschap die niet uit een boekje te leren valt.

     4. Stork

      Rechtsaf: Let ook op de ‘nuance’. Ernst noemt het bewust een incident terwijl en natuurlijk een terroristische aanslag was.

     5. Rechtsaf

      @Beukstra het inhoudelijk structureel tegen de haren instrijken door antisemitische islamverheerlijkers, die moet je gewoon de les lezen die komen niet voor inhoudelijke discussies die komen zuigen, irriteren elkaar de rug dekkend commentaar geven..
      Dus dat hypocriete moet je even achterweg laten.

      Verder, als er inhoudelijk iets te discussiëren valt geen probleem natuurlijk..

     6. Rechtsaf

      @Stork het bewust een beetje bagatelliseren het vooral héél klein maken is natuurlijk onderdeel van rechtvaardigen..

     7. Beukman

      Het probleem, @Rechtsaf, is dat je bijna per definitie helemaal niemand de les leest met een oninhoudelijke reactie. Je zet alleen jezelf maar te kijk. Probeer het dus nog een keer.

     8. Beukman

      @Stork
      Het lijkt me niet van wezenlijk belang hoe je het inkinkelen van iemands raam en het roepen van leuzen noemt, een terroristische aanslag of een incident. Voor beiden is wel wat te zeggen.
      Derhalve: hierover doorzagen is een afleidingsmanoeuvre om werkelijke discussie te ontlopen.

     9. Rechtsaf

      @Beukstra islamitische antisemieten moet je duidelijk maken dat ze op moeten rotten en diegene die dit verdedigen moeten zich kapot schamen hier in Nederland.
      En wat jij verder vindt?! “het inhoudelijk structureel tegen de haren instrijken door antisemitische islamverheerlijkers, die moet je gewoon de les lezen die komen niet voor inhoudelijke discussies die komen zuigen, irriteren elkaar de rug dekkend commentaar geven..”

      En blijkbaar ben jij een rugdekker

     10. Beukman

      We komen hier niet om de ander toe te schreeuwen dat ie op moet rotten, @Rechtsaf, maar om met elkaar van gedachten te wisselen.
      Hang dus niet de goedmens uit, maar ga in op de argumenten. Zo niet, dan ben jij degene die hier zou moeten oprotten. DDS is per slot geen kerk maar een discussieforum.

  3. sjun

   Niet van der Laan die vast met de beste bedoelingen in Amsterdam West het zaakje fors liet ontsporen op gemeenschapskosten terwijl de Amsterdamse Raad nu nog zaken versluiert om Kajsa Ollongren in Den Haag uit de wind te houden. Amsterdam heeft een type Samkalden nodig om met lik op stuk beleid te verhelderen dat de grenzen veel te ver zijn opgerekt. Maar het zal waarschijnlijker zijn dat de stad verder verwordt en verstandige mensen met kinderen naar elders trekken om hen betere toekomstkansen te bieden.

   1. EU kok

    Ivo Samkalden (Rotterdam, 10 augustus 1912 – Amsterdam, 11 mei 1995) was een Nederlands politicus. Samkalden was in de periode 1956-1966 voor de Partij van de Arbeid lid van de Tweede Kamer, lid van de Eerste Kamer, minister en van 1967 tot 1977 burgemeester van de gemeente Amsterdam. Hij werd op 22 januari 1985 benoemd tot Minister van Staat.
    .
    Sjun prefereert een burgemeester van PvdA huize.
    Niet te geloven, die Sjun

 6. meijer61200

  Watr een treurigheid, een hardwerkende ondernemer wordt gewoon weggepest door een zootje van die gore haatapen. En van Aartsen gaat eerst nog eens even rustig schijten, die lamlul, en wacht rustig af tot de laatste Jood vertrokken is, als volwaardig hulpje van dit extremisten tuig. Met zo’n interim als burgemeester heeft Amsterdam verder geen vijanden nodig.

  1. Siemien

   @61200 sssst niet te hard zeggen

 7. Ni28

  Door het toedoen van Aartsen wordt een Joodse restauranthouder weggejaagd. De Joden kunnen met zo burgemeester beter Amsterdam verlaten. En daarna zullen andere inwoners volgen want hun tijd komt ook.

 8. DolleDries

  Omdat u het het niet snel in de media zult tegenkomen maar even een kort stukje zodat ook u op de hoogte blijft.
  Jongeren PvdA, SP, GroenLinks marcheren voor Palestijnen
  Aldus de kop boven het artikel in Elsevier. Wat wil het geval, op zaterdag 12 mei lopen de linkse jongeren samen met de organisaties Youth for Palestine (Jeugd voor Palestina) en Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina de ‘Jongerenmars voor Terugkeer’ door het centrum van Rotterdam. Onder de organisatoren zijn Nida Young Adults, DWARS Rotterdam-Rijnmond (GroenLinks), Jonge Socialisten Rijnmond (PvdA) en ROOD Rotterdam (SP). De stoet begint bij het oorlogsmonument Ongebroken verzet op het Kruisplein, omdat dat volgens de organisatie een symbool is van ‘het ongebroken verzet dat de Palestijnse vluchtelingen voeren’.
  Vervolgens trekt de mars naar het Grote Kerkplein, waar de zogenoemde Nakba-herdenking wordt gehouden. Daar willen de demonstranten stilstaan bij de Nakba (Arabisch voor catastrofe), de uittocht van honderdduizenden Arabieren en Palestijnen uit Israël, tijdens en na de Arabisch-Israëlische oorlog in 1948.
  Nee hoor ze zijn geen antisemiet, ze verpakken het als ‘anti-Zionisme’ wat zoveel betekent als “we hebben geen hekel aan Joden, maar ze mogen in géén geval een eigen staat hebben”.
  Nou succes hoor boys and girls ooit komt er misschien een dag dat je hier met diepe schaamte op terugkijkt.
  Tijl Uylenspiegel Bron Fernix

  1. Ernst Quispel

   Bron Fernix.

   🙂

   1. sjun

    Het geeft behoorlijk wat achtergrondinformatie die in de MSM niet wordt aangetroffen. https://tinyurl.com/ybv2axdx

  2. van Urk

   De Links-Islamitische verbond en mars van de linkse jongeren voor de Palestijnen komt sterk overeen met hoe Linkse Noorse jongeren op het eiland Utoya geindoctrineerd werden met anti-Joodse geluiden. https://www.franklinterhorst.nl/Noorwegen%20onder%20controle%20anti%20Israel%20kliek.htm

 9. Bertje1234

  Als dit ipv een joods restaurant een moskee was, dan zou er 4 jaar gegeven worden door de D66 groenlinks rechtbank.
  Als dit een protest was niet voor Palestina, maar tegen een AZC, nog steeds gevangenisstraf en een omstander die neergeknuppeld wordt.

 10. Ben Zine

  Echt dieptriest… De gemeente Amsterdam laat een eerlijke hardwerkende horeca ondernemer gewoon barsten. En dat dementerende VVD fossiel van een Van Aertsen stond erbij en keer ernaar. Man man man…

 11. Steve Van der Vekens

  Dan hebben de moslims gewonnen en onze staat verloren.

  1. Ernst Quispel

   Rustig maar, dit soort irrationele paranoia helpt je geen steek verder.

  2. Vit

   Over ons lijk toch? Althans het mijne.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.