LIKE A BOSS: Thierry Baudet loopt weg bij Wilfred Genee na mislukt interview over zijn nieuwe boek

Dit is hoe Genee rolt. Gelukkig had Thierry Baudet er geen zin in.

Wilfred Genee is een prima journalist en presentator, maar manneman, de man heeft wel een gedragsprobleem. Geen wonder dat Johan Derksen regelmatig woedend op hem wordt. Irritanter dan Genee worden ze niet. Natuurlijk is dat zijn goed recht… maar het is ook het goede recht van mensen die hij probeert te interviewen om hem te vertellen dat hij zijn houdinkje in zijn jeweetwel kan steken, en dat ze geen zin hebben om hun tijd te verdoen met zijn spelletjes.

Dat is precies wat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet gisteren deed toen hij langskwam in het radioprogramma van Genee om daar te praten over zijn nieuwe boek, Van elke waarheen bevrijd. Het zou de bedoeling zijn om over die nieuwe roman te praten. Maar Genee dacht daar heel anders over. Toen Baudet aanschoof probeerde hij er meteen een politiek interview van te maken en duwde hij Baudet in de hoek.

Baudet is er de man niet naar om dat te accepteren. En dus waarschuwde hij Genee. Als hij zo doorging zou hij opstappen. Genee wist van geen wijken — want ook dat hoort bij hem als presentator.

Prima, zei Baudet, dan ga ik weg. En dus stond hij op en was het gewoon einde oefening. Hij was daar om over zijn roman te praten, niet om over politieke zaken te spreken met elkaar. Jammer maar helaas. Als Genee wilde dat Baudet bleef zitten had hij zich gewoon aan de afspraken moeten houden, klaar.

https://twitter.com/TvanGroningen/status/997504542647422976

Een prima actie, zéker omdat het afgesproken was dat ze over zijn boek zouden praten, maar dat Genee in zijn arrogantie toegaf het boek niet gelezen te hebben want “ik lees nooit boeken.” Waar hij voor de goede orde aan toevoegde: “Wat is de titel eigenlijk?”

Tja. Als je je zo misselijk gedraagt moet je er niet van opkijken dat een man als Baudet het voor gezien houdt. Dahaag, Wilfred, tot de volgende keer!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

52 reacties

 1. Zcooby

  Hahaha Wilfred dat komt ervan als je met een gestrekt been er in gaat dan wordt je getackeld door iemand die wel bij het onderwerp blijft.

 2. Ben Zine

  Genee is onbeschoft, respectloos, ongeïnteresseerd en ronduit beledigend naar Baudet. Vooral omdat Baudet hem herhaaldelijk beleefd verzocht om over het boek te praten, zoals kennelijk was afgesproken. Onbegrijpelijk hoe Johan Derksen het zo lang met die over het paard getilde eikel volhoudt.

 3. RobertMarsman

  Sinds wanneer bepaald de geïnterviewde de vragen? Het is toch de interviewer die de vragen bepaald? Beetje zwak van deze pseudo-politicus om weg te lopen als de vragen hem niet aanstaan.

  Btw die Baudet zou er beter aan doen om eerst een boek te gaan lezen ipv te schrijven. Zo moet hij eens de koran gaan lezen dan komt hij misschien terug van zijn mening dat er ook plezierige interpretaties zijn aan de islam.. Want dat standpunt is nog dommer dan dom. Dat is zo ongeveer het domste wat ik ooit van mijn leven heb gehoord.

  1. swetsnek

   Domme jongen

   1. denk eens na

    plezierige interpretaties zijn aan de islam:: rubbere rob gewoon lezen wat er in de koran staat , niet mooier maken dan het is, interpreteren is van een drol een gebakje maken

    1. denk eens na

     En wat met die drol en gebakje betreft anders om dat lukt makkelijker.

    2. Seneca

     @denk eens na
     ik denk toch dat u de reactie van Marsman niet goed begrijpt of niet goed gelezen heeft. Marsman schrijft: ‘hij moet de koran gaan lezen opdat hij terugkomt op zijn mening, dat er plezierige interpretaties van de islam zijn. Marsman – althans zo lees ik het – is tegen de islam en derhalve tegen het stomme gelul van Baudet inzake de islam.

  2. Pescador

   Jij weet duidelijk al helemaal niet waar je het over hebt, kun je beter ook niks zeggen

   1. swetsnek

    @pescador
    Laten we zeggen hij is nog dommer dan dom ??

   2. RobertMarsman

    Nee Baudet weet ook niet waar hij het over heeft anders kan je nooit zo’n dom standpunt innemen als hij doet. Er zijn ook plezierige interpretaties aan islam. Mag ik even lachen. Hoe dom kan je wezen. En dan wil hij ook nog met imams gaan praten. jaja. Bij journalisten loopt hij weg maar hij wil wel met imams gaan praten. Ach Baudetje gaat ook al thee drinken met haatzaaiers. Hoe naïef kan je wezen. Wat beter zou zijn als Baudet wegloopt uit de kamer.

    De kop van dit artikel zou niet moeten zijn Like a Boss maar Like a Sissy.

    1. lugar

     Ach Robertje…

     1. RobertMarsman

      Ach clowntje. pasfoto van jezelf zeker of niet?

    2. DolleDries

     Jij bent duidelijk iemand die zich niet aan de afspraken houdt dus onbetrouwbaar.

  3. Adriaan

   @RobertMarsman, ik zou eerst goed nadenken voordat ik iets op dit forum zou plaatsen. Baudet is uitgenodigd om over zijn boek te praten en niet over politiek. Dat was de afspraak. Maar dat schijn jij niet te begrijpen. Vandaar dat ik het je nog een keer uitleg. Jouw reactie is zo ongeveer het domste dat ik ooit van mijn leven heb gehoord.

   1. RobertMarsman

    Dat weet je als je politicus bent dat er politieke vragen komen. Hij is een politicus en geen auteur. Zo is Peter R De vries eens weggelopen bij een TV programma omdat de interviewer zich niet aan de aanspraken zou hebben gehouden toen kreeg hij heel Nederland over zich heen.

  4. Tguard

   Ik heb het boek niet gelezen, hoe heet het eigenlijk en dan gek vinden dat baldet wegloopt……. robertje ga lekker zeuren bij Joop.nl wat een hoop onzin kraam jij uit zeg.

  5. Janna47

   Hé Marsman, fijn dat jij zo slim…..(haha) bent..de koran heeft hij zeker gelezen….dus super dom opgemerkt…man man

 4. Ries

  Sinds wanneer worden er aan een uitgenodigde vragen gesteld die niet aan de orde zijn? Dit is typisch zo’n voorbeeld van operationele misleiding en beoordeling van iemand die zich verloren heeft in links denken en wauwelen Robert. Het doet niet ter zake, maar jij vindt dat het maar ter zake gemaakt moet worden. Je bakt ze weer bruin over links maatje! Mijn aversie tegen links wordt met de dag groter en dat ligt aan trollen zoals jij!

  1. RobertMarsman

   Ojee links begint inmiddels ook een containerbegrip te worden. Ik links. Hahaha mag ik even lachen. Niet om het een of ander hoor maar we moeten blij zijn met journalisten zoals Genee want dat zijn tenminste nog goeie journalisten die ook kritische vragen durven te stellen. Maar kritische vragen daar kan Baudetje niet tegen want dan loopt hij weg. Ah wat zielig van deze miskleun.

   Zo heeft Genee Sylvana Simons eens het vuur aan haar schenen gelegd en zo hoort het ook als journalist. Als Baudetje niet tegen kritische vragen kan moet hij bij Mathijs Van Nieuwkerk aan tafel gaan zitten want die legt de gasten geen strobreedte in de weg.

   1. Guus Geluk

    Als men hier tegen de heersende opinie ingaat ontstaat er altijd een vijandig klimaat. Dat kunnen mensen niet hebben.

    Gaan ze wel onderuit met de bewering dat ge een linkse trol bent. RobertMarsman is bepaald niet links.

    1. ayreonaut

     Kom op Guus, niet generaliseren.

     1. Guus Geluk

      ayreonaut,

      U heeft gelijk. Het betreft slechts een kleine minderheid op het blog.

    2. lugar

     Geachte Guusje, beste Gelukje,

     Stel: Jij hebt een boek geschreven en een journalist nodigt jou uit om over jouw boek in gesprek te gaan. De journalist verrot het, hij doet het gewoon niet, sterker nog, nadat jij hem hebt gewaarschuwd om bij het onderwerp (boek) te blijven, gaat de journalist gewoon door met zijn omwegen. Nóg sterker, hij heeft jouw boek niet eens gelezen?

     Een eenvoudige vraag: “Hoe ga jíj met zo’n journalist om?”

   2. Scaldis

    Het is de normale gang van zaken dat van tevoren wordt afgesproken waar een interview over gaat. De interviewer bereidt dan zijn vragen voor, daar heeft de geïnterviewde weinig invloed op. In dit geval is het overduidelijk dat Genee niet geïnteresseerd was in het boek, waarschijnlijk had hij het niet eens gelezen, maar hij verandert direct het onderwerp van het interview. Logisch en terecht dat Baudet opstapt.
    Genee lijkt te lijden aan grootheidswaanzin.

 5. Pescador

  Wat een droplul is die wilfred, goed gedaan om weg te lopen had ik ook gedaan toppy.

 6. Adriaan

  Genee haalt op deze manier zijn eigen vak omlaag. Een zeer onbeschoft persoon. Zo ga je niet met je gasten om. Ik zou deze man niet eens per ongeluk willen tegenkomen.

 7. lugar

  Wat een blunder!

  1. RobertMarsman

   Ongeacht wel politicus daar had gezeten dan was de opvatting anders geweest. Zoiets zou Jesse Klaver of Pechtold hebben moeten doen, weglopen bij een interview dan had hier geen artikel gestaan van Like A BOSS hoor. Nee dan zou het zwak zijn geweest. Maar Baudetje is dan blijkbaar een BOSS omdat hij niet tegen vragen kan als politicus. Hij is geen auteur die in de politiek zit hoor, het is een politicus die een boek heeft geschreven en dus is het heel normaal dat hij ook politicus wordt behandeld.

   1. lugar

    Geachte Robbie, beste Robertje,

    Stel: Jij hebt een boek geschreven en een journalist nodigt jou uit om over jouw boek in gesprek te gaan. De journalist verrot het, hij doet het gewoon niet, sterker nog, nadat jij hem hebt gewaarschuwd om bij het onderwerp (boek) te blijven, gaat de journalist gewoon door met zijn omwegen. Nóg sterker, hij heeft jouw boek niet eens gelezen?

    Hoe ga jij met zo’n journalist om?

 8. DolleDries

  Hij had gewoon standaard moeten blijven antwoorden het zou over mijn roman gaan. Constant door, dan ligt op een zeker moment de bal bij Genee, weglopen is een bod van zwakte.

 9. Ni28

  Genee is irritant en dominant te noemen en altijd aan het woord. Hij zou wel meer mogen lezen dan praten, een goede exercitie voor algemene ontwikkeling. Terecht liep Baudet weg. Goede journalistiek is ook een kunst en kennelijk niet voor iedereen haalbaar.

  1. lugar

   Genee is een faaljournalist, niet in staat de orde aan zijn tafel te bewaren, door eigen toedoen, dat dan weer wel.

 10. sjun

  Als een interviewer onbetrouwbaar en onveilig over komt heeft hij gauw niets meer te interviewen. De bedoeling van een interview is dat er informatie gedeeld wordt waarmee Jan Publiek beter geïnformeerd wordt. Dat kan worden bewerkt doordat een interviewer bijstuurt waar teveel uitgeweid of afgedwaald wordt en tracht door te vragen over het gespreksonderwerp zonder dit tot een kruisverhoor te laten verworden. Genee kan best een gesprek leiden, dat doet hij al jaren uitstekend bij Voetbal Inside maar hij zou eens wat interviews van Theo van Gogh moeten bekijken als hij daadwerkelijk goed werk als politiek of literair interviewer wil gaan afleveren in plaats van zichzelf tot middelpunt van een rel te verheffen. Alvast wat hulp op weg: https://www.youtube.com/watch?v=ffOx2_uci9Y

  1. Frits Jansen

   Precies: interviewers moeten informeren, niet hun geïnterviewden op hun donder geven of vragen of ze zich schamen.

 11. Babaji538

  Prettig geregeld.
  Petra Hermans

 12. Frits Jansen

  Baudet kan niet uitstaan dat er misschien iemand nog irritanter is dan hij.

  Ik vind wel dat geïnterviewden vaker moeten weglopen. Ik herinner me Duitse staatslieden die journalisten pijlsnel in de hoek zetten die zich slecht hebben voorbereid, en uitlachen als ze domme vragen stellen. Nederlandse politici zijn te bang voor represailles.

  1. Scaldis

   Zoals gewoonlijk heb je geen idee waar het over gaat

   1. Blue monday

    Jij ook niet maak ik uit je commentaar op.

 13. Duke

  Terecht. Als het helemaal niet over dat boek gaat, terwijl je speciaal daarvoor naar dat interview komt, zou ik het ook afkappen.

 14. Blue monday

  Baudet moet niet janken als hij als politicus geen politieke vragen wil stellen.
  Aan de andere kan is het boek praktisch een verhaal alsof Baudet zelf de hoofdrolspeler is.

  Ik zou meteen de vraag stellen waar de sympathie voor een collaboreerde
  Persoon vandaag komt om met de nazi’s te heulen.

  Een zeer merkwaardig boek, lofzang op het Vichy-regime.

  Baudet is een heel eng mannetje.

  1. sjun

   Het zou maar zo een parallel kunnen zijn met het heulen met de ongekozen Juncker en kornuiten door politici in Europese natiestaten.

  2. Ernst Quispel

   Baudet is geen politicus maar een gemankeerde narcistische romancier.

   1. sjun

    Vooralsnog voert hij als gekozen politicus een politieke fractie met democratisch mandaat aan.

    1. Ernst Quispel

     Zeker, Boer Koekoek, Janmaat en Hilbert Nawijn deden dat ook.

     Meestal duurt het niet zo lang.

     1. sjun

      Dan zijn we het zomaar eens dat het om een politicus blijkt te gaan.

     2. Baron von Munchhausen

      He ,
      Quispel,
      Kan je voor de verandering: een dag je vrouw verwennen? ( Als je die hebt)
      Zijn we minimaal een dag van je af!
      Of een door jou geprezen Moslim mag je ook verwennen !

   2. Scaldis

    Je hebt dus veel met hem gemeen

 15. Beukman

  Gemiste kans van Genee. Dat waardeloze nieuwe boek van Baudet bevat genoeg aanknopingspunten om de schrijver ervan te fileren, door te zagen en af te breken. Het is daarom heel wat lonender om de schrijver Baudet te interviewen dan de politicus Baudet. Genee lijkt dat niet begrepen te hebben.

 16. Hank

  Volgens ernst is Baudet een gemankeerde narcist ofzoiets…
  Volgens mij is ernst of hoe hij zich ook noemt, iemand die een zo lage IQ heeft,
  dat hij zich moet schamen , zo over een fatsoenlijke politicus te praten.

  1. Ernst Quispel

   Met de IQ van Hank zit het wel goed, dat zie je zo.

   🙂

   1. Dirk van Jurie

    Is Hank nou zo intelligent of ben jij nou zo achterlijk?

 17. Hank

  Beukman is ineens een boeken kenner, waardeloos boek toch? beukie

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.