Partijkartel woedend dat Partijkartel-lid Dijsselbloem een spel speelt door zich aan te melden voor Raad van State

Het partijkartel kan het niet hebben dat het partijkartel dit flikt. Kunt u het nog volgen?

Jeroen Dijsselbloem heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de regeringspartijen. Dat bericht De Telegraaf. En die krant kan het weten. De Telegraaf is immers de partijkrant van de VVD. Als ze daar iets op iemand aan te merken hebben horen de ‘journalisten’ van De Telegraaf het meteen, waarna ze direct een mooie aanval lanceren op de politicus in kwestie.

Dit keer moet PvdA’er Jeroen Dijsselbloem het ontgelden. Hij heeft namelijk laten weten graag een gooi te doen naar de binnenkort vacante positie bij de Raad van State. Piet Hein Donner gaat verplicht met pensioen. Dijsselbloem ziet die functie wel zitten.

Maar dat vinden de coalitiepartijen niet leuk. Zij hebben onderling namelijk al lang afgesproken dat die functie naar D66’er Thom de Graaf gaat:

Coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en CU hebben eerder tijdens de formatie de mogelijkheid verkend om D66-senator Thom de Graaf de hoge functie te geven. Niet begrepen wordt daar waarom Dijsselbloem, politicus van een gedecimeerde oppositiepartij, dan toch een gooi doet. „Dit is een benoeming van het kabinet. Wil Dijsselbloem het echt, of heeft hij andere redenen om te solliciteren?”, vraagt een coalitiebron zich geïrriteerd af.

Nou ja, “niet begrepen…” dat is niet helemaal waar. De ‘bronnen’ van de krant hebben namelijk wel degelijk een idee waarom Dijsselbloem zich gemeld heeft:

Ook bij de Raad van State vraagt men zich hardop af of Dijsselbloem de functie echt wel wil of dat er andere zaken een rol spelen. „Misschien wil hij laten zien dat de procedure niet deugt? Zo kan hij premier Rutte en minister Ollongren beschuldigen van vriendjespolitiek, als het toch Thom de Graaf wordt.”

Met andere woorden, het partijkartel is boos dat een prominent lid van datzelfde partijkartel uit opportunisme het kartel een schop onder zijn kont geeft. Dát is waar al deze klachten op neerkomen.

En ja, eigenlijk is dat vooral hilarisch. Kijk ze zich eens zorgen maken. En ondertussen elkaar die mooie baantjes natuurlijk wél gewoon door blijven spelen he?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Je zou zeggen dat iedereen solliciteren mag maar het blijkt een uitgemaakte zaak weer. Democratie op elke hoek van de straat.

  1. Bloem

   Heb je onmiddelijk de hoofdreden dat de elite niet zit te wachten op directe democratie

 2. Ernst Quispel

  ‘Het partijkartel’ is een hersenschim, zoals ‘islamisering’, ‘cultuurmarxisme’ en ‘politieke correctheid’ hersenschimmen zijn van niet al te snuggere rechtspopulisten.

  1. springmaarachterop

   Natuurlijk W I M, alleen jouw belevingswereld bestaat, ongelooflijk stuk ongedierte dat je bent.

   1. Control

    “ongelooflijk stuk ongedierte dat je bent.”

    🙂

    1. Archetype01

     weer vergeten van account te wisselen ?

     1. Control

      Je bent in de war en paranoïde lieve jongen!

     2. Archetype01

      ik denk dat je beter even zelf in de spiegel kan kijken.

     3. Control

      Nee domme jongen, aanschouw slechts jezelf daar heb jij meer dan genoeg aan.

     4. Archetype01

      Ordinair trolletje blijf maar namen noemen.

      internet keyboard held haha..

      ondertussen heb ik mn tuin ge-asfalteerd zonder drainage.
      bedankt nog voor de tip.

    2. Adriaan

     @Ernst, Control doet jou nu na. “—” en dan een lachebekje. Dat is toch altijd jou ding? Vind je dat niet vervelend. Nu gaan we vast denken dat Control en Ernst dezelfden zijn. Ik zou dat in elk geval niet leuk vinden.

     1. Ernst Quispel

      Control is een trol. Daar zijn er meer van hier.

      Ik zou er niet teveel aandacht aan besteden.

 3. Pindas

  Niets nieuws!Gebeurt elke dag,elk uur,elke minuut in het smerigste spel ter wereld,DE POLIKLIEK!

 4. Frits Jansen

  Dit verhaal is gewoon niet waar.
  De Raad van State zelf was er weinig van gecharmeerd dat hun Thom de Graaf werd opgedrongen, als uitkomst van een deal bij de kabinetsformatie. Dus heeft de RvS zelf aan Dijsselbloem gevraagd zich ook kandidaat te stellen, dan hebben ze tenminste iets te kiezen. Al zullen sommige politici het niet leuk vinden, de RvS verdomt het om aan de leiband van de politiek te lopen.
  Het lijken me beide prima kandidaten. Alleen is Dijsselbloem geen jurist maar (landbouw-)econoom. Bovendien lijkt hij me nog wat jong om de respectabele functie van onderkoning te spelen.

  Vergeet DDS niet om te mopperen dat Willem-Alexander als voorzitter van de Raad van State helemaal niet gekozen is?

  Jet kunt je ook afvragen of de Raad van State geen achterhaald orgaan is. Het is al raar dat ze zowel wetten beoordelen als geschillen beslechten. Dat ruikt naar georganiseerde belangenverstrengeling. en verder is het raar dat het advies van de Raad van State over wetgeving volkomen vrijblijvend is: politici kunnen dat negeren. Daardoor is Nederland eigenlijk geen rechtsstaat, in de klassieke betekenis.
  In landen als de VS en Duitsland kunnen rechters onrechtmatige wetten afkeuren. Dat lijkt gek omdat rechters niet democratisch gelegitimeerd zijn, maar ze beoordelen alleen de rechtmatigheid. Een afgekeurde wet gaat in Duitsland bijv. terug naar het Parlement, dat dan een bepaalde termijn krijgt om een met betere wet te komen. Of niet. Duitsland heeft geen vermogensbelasting omdat het constitutionele hof besloot dat de wet discriminerend werkte, en het Parlement niet bijtijds met een betere wet kwam.
  Ook in Nederland moeten rechters kunnen ingrijpen. Toen Minister Donner heel academisch zei dat de sharia in Nederland kan worden ingevoerd als een meerderheid dat wil was het huis te klein. Volgens antiek gebruik wilde men eigenlijk de boodschapper van het slechte nieuws vermoorden.
  Maar Donner legde slechts een zwakte van ons systeem bloot.

 5. Gerlos

  Zoals zo vaak beweerd, politiek is een macht spel wat vaak niet eerlijk gespeeld wordt, hier dus weer zo’n voorbeeld, en waarschijnlijk het einde van de Partij van de Asielzoekers.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.