Terrorist van de aanslag in Parijs was een Tsjetsjeense Rus: IS eist aanval op

Er is nu al wat meer bekend van de aanslag gisteravond in Parijs. De Franse autoriteiten geven aan dat het een Tsjetsjeense Rus is van ongeveer 20 jaar oud. Voor de rest is er nog niet veel bekend over zijn motief, behalve dat hij schijnbaar ”Allahoe Akbar” heeft geroepen. Dat zegt an sich natuurlijk genoeg, maar zijn eigen verklaring is ook nog goed om te weten. Ondertussen heeft IS de aanval opgeëist. 

De dader haalde gisteravond even voor 21.00 uur op straat een mes tevoorschijn en begon in te steken op voorbijgangers. Dat deed hij eerst bij metrohalte Quatre Septembre, niet ver van de Opéra.

Daarna rende hij met het bebloede mes door een drukke uitgaansstraat, sloeg op gevels en ramen, en probeerde nog meer mensen neer te steken. Getuigen vertelden over grote paniek en mensenmassa’s die door de straten renden. Café- en restaurantbezoekers gingen uit vrees voor schoten op de grond liggen.

Een 29-jarige man overleed aan zijn verwondingen. Vier anderen raakten gewond, maar zijn niet meer in levensgevaar.

De Franse president, Emmanuel Macron, heeft aangegeven dat Frankrijk niet zal zwichten voor de vijanden van de vrijheid. Hij doelt hier specifiek op de oorlog tegen IS waar de Fransen een groot onderdeel van uitmaakten in de internationale coalitie. Macron geeft aan dat de Fransen een flinke prijs betalen voor deze strijd, maar dat ze geen duimbreedte zullen toegeven.

Een sterk verhaal van een leider die al flink wat autoritaire trekjes heeft laten zien. An sich goed voor het verbinden van een natie in dit soort turbulente tijden, maar het is de vraag of het iets gaat uithalen. De Fransen zijn het al veel langer zat dat er zo veel islamitische migranten Frankrijk binnenkomen en het lijkt er niet op dat het snel gaat stoppen, of dat de problemen rondom deze migranten snel opgelost zullen zijn. Het islamisme, in welke vorm dan ook, gaat nog flink wat problemen veroorzaken in Frankrijk.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. denk eens na

  Dit moet nep nieuws zijn want er is ons beloofd dat er geen IS aanslag pr plegers in de eu zitten

  1. Meinoud Marinus

   Denk eens na, denk eens na. Sommige dokters zaten misschien wel bij IS…

 2. poldi

  Macron heeft de Afrikanen beloofd dat de grenzen open blijven, Merkel is zo trots als een pauw dat ze een katholieke prijs krijgt doordat ze tegen de wil van het volk in haar grenzen open zet. Rutte heeft, zo is uitgelekt, zijn krabbetjes onder het Marakesh akkoord gezet die beoogt illegale immigratie te vervangen door legale immigratie, daarmee tonend lak aan zijn kiezers te hebben.
  Nu zijn al die leiders geschokt. ZE drinken wat, doen een plas en alles bleef zoals het was en bij de volgende verkiezingen durven mensen niet op partijen te stemmen die volgens de gasten van NPO praatprogramma’s racistisch en slecht zijn en waarmee de cabaretiers de draak mee steken.
  Wat dat betreft kan de Nederlandse kiezer een voorbeeld nemen aan Italië.

 3. Ritter

  De politieke elite is zelf het meest verantwoordelijk voor dit gebeuren.

  Immers zij promoten “open grenzen”…………..en de gevolgen die dit heeft zoals deze aanslag.

 4. poldi

  Plagiaat
  ———

  De nieuwe werkelijkheid die de EU voorstaat?
  ‘Verwarde’ mannen die met messen zwaaien en Allahu Akbar roepen.
  De ene keer in Parijs, een andere keer in Den Haag en de volgende keer…?
  Maar de overheid die op de eerste plaats zijn eigen burgers zou moeten beschermen, blijft doorgaan met het massaal importeren van Moslims!
  Of ze nu opzettelijk hun papieren kwijt zijn, het zelfs IS strijders of criminelen zijn… Ze mogen allemaal binnen, krijgen huizen en alle mogelijke uitkeringen.
  En dan maar keer op keer als regeringsleider via een draaiboek je ‘afschuw; uitspreken en vertellen dat het ‘een aanslag is op onze manier van leven’?

  Wanneer komt er een einde aan deze totale gekte?!
  Of moet er soms een onafwendbare opstand komen ?

  1. Steve Van der Vekens

   Volgens mij zitten ze daarop te wachten, maar durven ze er zelf niet aan beginnen.

 5. EU kok

  Terrorist van de aanslag in Parijs was een Tsjetsjeense Rus
  .
  Jahoor, de ellende zal eens niet uit Rusland komen.
  Overal zetten ze hun mensen in om het westen te ontregelen.

  1. Stanly2000

   Humor?

   1. Holland

    Nee Stanly, dit soort debiel geraas meent EU kokkie. Voor humor heb je enige intelligentie nodig.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Volgens de dienstdoende propaganda Goebbels-ambtenaar bij de -islam is vrede-NPO (+ de gebruikelijke blik cultuur-marxistische ‘deskundigen-in-het-wegkijken) was het een verwarde man maar desondanks allemaal de schuld van Marine le Pen, Wilders, Orban, Nigel Frage, de Visigrad landen, Sebastian Kutrz, Donald Trump en Baudet en is de oplossing dat alle grenzen moeten verdwijnen, de EUSSR nog verder moet uitbreiden en dieper ingrijpen en het Internet op slot moet zodat dissidente geluiden gesmoord kunnen worden.
  De enige oplossing is totale omvolking: Het Groot Zweeds Experiment.

 7. EllyD18

  De Fransen hebben massaal op Macron gestemd, dus ook hier voor gekozen.
  Voor mensen op deze site is dat nauwelijks te bevatten, dus ook niet voor mij.

 8. Ruud562

  Nou Lars, het islamisme zorgt al voor wereldwijde uitermate flinke problemem!
  Ook hier in Nederland! Waarschijnlijk ben je net onder jouw steen vandaan gekomen of ben je anders ook zo’n deugwegkijker die net doet alsof zijn neus bloedt zodra het om de islam gaat?

  Nou Lars, voor jouw informatie: waar de islam verschijnt is het de veiligheid, vrijheid én vrede die verdwijnt, als sneeuw voor de zon!

 9. Rosasolis

  Het begint alweer: terroristische moslim aanvallen rond de weken van de Ramadan.
  Het begint op 15 mei dit jaar, en gaat door tot 14 juni. Nog niet officieel begonnen,
  maar kennelijk kunnen zij niet wachten om een hoop angst, verdriet en ellende te veroorzaken voor onschuldige mensen. Niet alleen was er de aanslag gisteren avond in Parijs, maar 2 kerken in Soerabaja, Indonesie werden door bommen aangevallen tijdens de diensten van gisteren. Er zijn 10 doden, en velen zijn ernstig verwonden. Soerabaja is de 2de grootste stad van Indonesie, met een grote christelijke bevolking. IS heeft de aanslag opgeeist van zowel Parijs als Soerabaja. Ik kan herinneren de vreselijke aanslag op een lager school in Tsjetsjenie, Rusland van een aantal jaren geleden. Ik hoop dat de politie in ons land wordt versterkt tijdens die aankomende 4 weken van de Ramadan.

  1. Rosasolis

   Net gehoord op de radio nieuws van 2:00 uur: er zijn nu 17 doden van de aanslag in Soerabaja, en velen zijn in ernstige conditie in de ziekenhuizen…Triest en schokkend.

 10. meijer61200

  Macron zal de islam problemen nooit echt aanpakken. Hij is druk in de weer met zijn make-up. Ordinaire ijdeltuit die het niet van zijn intelligentie hebben moet. Macron is een lafbek eerste klas, vergelijkbaar met rubberen Rutte. Op naar Neurenberg 2.0. Er zullen bomen tekort zijn.

 11. Steve Van der Vekens

  “Frankrijk niet zal zwichten voor vijanden van de vrijheid!”

  Die vijanden zitten in uw eigen achtertuin, met hoofddoek, wat haaks staat tegenover vrijheid.
  Die mannen daarvan, dat zijn de vijanden van de vrijheid, maar je moet ze in eigen achtertuin zoeken.

  1. meijer61200

   “Frankrijk niet zal zwichten voor vijanden van de vrijheid”, maar wel collectief bukken.

 12. Steve Van der Vekens

  “Ter nagedachtenis van de slachtoffers is het erg ongepast dat Trump puf poef paf doet…”
  Welke slachtoffers?
  Hangen die niet ergens op een muur ofzo?
  Die slachtoffers zijn voor niets gestorven, en hun bestaan is weeral vergeten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.