VVD over ‘republiek Amsterdam’ en haar illegalenbeleid: ‘Amsterdam overtreedt de wet op deze manier.’

Het Kabinet is, zacht gezegd, niet blij met Amsterdam. Vooral de VVD en het CDA vinden dat onze hoofdstad te ver gaat in haar linkse rebellie tegen nationaal beleid omtrent asielzoekers en illegalen. In Amsterdam hebben politici al vaker gedreigd met de toekomstvisie van een onafhankelijke ‘republiek Amsterdam’. Het lijkt er steeds meer op dat het niet alleen een grapje is.

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid erkent weliswaar dat illegaliteit niet strafbaar is, maar onderstreept dat opvang de situatie voor deze mensen niet beter maakt. Het Amsterdamse plan is in strijd met het kabinetsbeleid, zegt Harbers. ‘Dat is ingesteld op terugkeer van mensen die illegaal in Nederland zijn. Dan is er ook opvang beschikbaar voor terugkeer naar het land van herkomst. Maar er zijn veel mensen in deze groep die zich willens en wetens daartegen verzetten.’

Harbers heeft gelijk, want ook al laat je die mensen langer blijven onder ‘betere omstandigheden’, dan betekent dat niet dat zij uitzicht hebben op permanent verblijf. We kennen ook de gezegde ‘van uitstel komt afstel’, maar als het aan het Kabinet ligt, zal dat niet gelden. Toch lijkt het College in Amsterdam daar op te mikken en de illegalen van ‘We Are Here’ ook.

Het is een feit dat Amsterdam, met alle ‘goede bedoelingen’, tegen de nationale wetgeving in gaat, zeker als ze die mensen aan een baan willen helpen. Dat mag simpelweg niet en die regels moeten nageleefd worden. Amsterdam kan dan wel de grootste stad van ons land zijn, maar het betekent niet dat ze arrogant een eigen weg in kunnen slaan. Het is niet de bedoeling dat Amsterdam naar links afslaat en dat Nederland dan zal volgen. Als ze dat wel denken, daar in onze hoofdstad, dan is de ‘Amsterdamse arrogantie’ geen vooroordeel meer.

Luister HIER het fragment van BNR.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

  1. Bloem

   Helaas liet dhr. Bosma het na om aangifte te doen. Vermoedelijk nadat de huis advocaat had ingefluisterd dat de aanklacht geseponeerd zou worden.

   Overigens heeft Mark Rutte het getroffen met Ollongren, naast haar lijkt zelfs rubberen Rutte een toonbeeld van eerlijkheid en stabiliteit.

   1. Control

    Was het niet zo dat hij het naliet omdat het bij voorbaat kansloos is? De rechters komen al uit D66.

    1. Bloem

     Precies

 1. Bloem

  De VVD “wilde” destijds net als de PVV illegaal stellen.
  Helaas wilde de coalitiepartner PVDA niet meewerken.
  Nu is het resultaat dat we aldus een linksche vrijstaat Amsterdam hebben die ingaat tegen niet alleen kabinetsbeleid, doch ook tegen Europees beleid.
  De VVD stond erbij en keek er naar, en doet natuurlijk niets.
  Waarom zou men ook, gezien de verkiezingsuitslag maakt het niet uit wat het kabinet doet, de VVD is en blijft de grootste. List en bedrog werkt nog altijd bij het gepeupel. De kiezer moet nu niet klagen, men heeft immers haar kans gekregen in te stemmen met verandering bij de afgelopen 2e-kamerverkiezingen. In 2021 mag Nederland zeggen wat men werkelijk van het beleid van Rutte vond. Tot die tijd niet klagen, doch dragen en bidden om kracht (geldt met name voor de christelijke stemmers zoals CDA aanhang)

  1. Control

   @Bloem

   Het komt vanzelf wel goed, het zal namelijk als een magneet gaan werken en dan stroomt Amsterdam helemaal vol met kansparels die allemaal moeten eten, drinken en slapen.

  2. Frits Jansen

   Illegaal verblijf is in een aantal landen strafbaar maar dat is meer om mensen die langer blijven dan hun visum geldig is een boete te geven. Deze illegalen kunnen geen boete betalen, dus dat wordt hechtenis, in een lekker verwarmde gevangenis met redelijk eten.

   Die illegalen mogen trouwens maar tijdelijk in hun kraakpanden blijven. Als ze nu op straat zouden worden gezet zouden ze gaan zwerven, en dan zijn we letterlijk en figuurlijk nog verder van huis.

   Maar DDS hoopt op een veldslag. Chaos! Want ALLES moet kapot.

 2. Guus Geluk

  In wezen zegt de Marxterdamse gemeenteraad: kabinet, zoek het maar uit, wij varen de eigen koers. In zo’n geval zou de ministerraad moeten ingrijpen.

  1. Control

   Gaat vast niet gebeuren Ernst, of ga jij het aan jouw partijleider vragen?

   🙂

   1. Dirk van Jurie

    @Control partijleider Erdogan bedoelt je toch?

 3. Diederik van Walsum

  Ik hoede maar één keer te googlen naar de betekenis van : illegaal :

  Betekenis ‘illegaal’
  Je hebt gezocht op het woord: illegaal.
  1il·le·gaal (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord; vergrotende trap: illegaler, overtreffende trap: illegaalst)
  1
  in strijd met de wet.
  2
  (van personen) zonder geldige papieren aanwezig in een land
  2il·le·gaal (de; m,v; meervoud: illegalen)
  1
  buitenlander die zonder verblijfsvergunning in een land verblijft.

  DUS? Illegaal betekent “in strijd met de wet” en dat is heel anders als Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid erkent weliswaar dat illegaliteit niet strafbaar is!

  1. Guus Geluk

   Nee, maar als men illegaal is, dient men het land wel te verlaten.

   Ziet u?

   1. Control

    Eigenlijk ben jij hier ook illegaal Code Ernst.

    🙂

 4. Justus Maximus

  Als je je niet aan de wet houdt, ga je de gevangenis in, zei mijn vader altijd.

  Is dat veranderd, of gaat dat nog gebeuren met deze criminelen?

 5. Florissa

  7 Tandartsen voor de pas geopende praktijk ,even kijken hoeveel van die linkse ambtenaren daar een kies laten behandelen de komende maanden .

 6. Frits Jansen

  Dit is een pijnlijke confrontatie van de realiteitszin van een stadsbestuur tegen de Prinzipienreiterei vanuit de Haagse kaasstolp.

  In 1798 werd de Republiek der Zeven Vereenigde Nederlanden een eenheidsstaat waarin Den Haag nog veel meer te vertellen kreeg dan Brussel nu in de EU.

  Deze conservatieve website zou een terugkeer naar die Republiek moeten omarmen (desnoods onder de symbolische leiding van WA, daar gaat het niet om), waarin Amsterdam z’n soevereiniteit terug krijgt. Een Amxit uit Nederland moet mogelijk zijn.

  Vergelijk Berlijn. Duitsland bestaat uit deelstaten, die een grote mate van zelfstandigheid genieten. Berlijn heeft zijn eigen deelstaat. Nee, ik denk niet dat Berlijn uit de Bund zal treden, maar wel zoveel Soevereiniteit dat ze een middelvinger kunnen opsteken naar het andere Berlijn, de hoofdstad van de Bund.
  Amsterdam als stadsstaat in de Nederlandse federatie. Het lijkt me wel wat.

  1. Dirk van Jurie

   @Frits zie jij liever meer illegalen migranten of vindt jij dat ze structureel de wet mogen overtreden?
   Vindt jij dat er teveel islam of te weinig?

   1. Frits Jansen

    Het Amsterdamse stadsbestuur heeft een regeling getroffen die van realiteitszin getuigt. Het gaat hier om vreemdelingen die pm een of andere reden niet weg *kunnen*. Als ze die op straat zouden zetten zouden verhongeren (Oostvaardersplassenmethode) en/of uit stelen gaan.

    Teeven kreeg die mensen weg door hun herkomstlanden grof te betalen. Zodat die straatarme landen nu de prijs van een teruggenomen vluchteling kennen en never nooit meer iemand gratis terugnemen.

    Hoeveel islam er is is mij een rotzorg. Eerder vind ik dat er te veel roomsen in ons land rondlopen, die geen enkel respect hebben voor het feit dat Nederland is ontstaan uit een oorlog die 80 jaar duurde tegen een roomse overheerser.

 7. Bes Tolen

  Het zou beter zijn, dat de bewoners van alle omringende gemeenten ook mochten stemmen voor de gemeenteraad van Amsterdam. Dat naast stemmen voor de raad van de gemeente waar ze wonen. Veel werkers in Amsterdam wonen veelal buiten Amsterdam. Zij zijn nooit in tel geweest bij links Amsterdam en daarom hebben ze zich nooit in Amsterdam kunnen vestigen. Dat geldt ook voor mensen, die nog verder weg wonen en in Amsterdam werken. Vreemdelingen zijn wel altijd geholpen. Waaronder juist veel illegalen en daar is ten onrechte nooit tegen opgetreden. Zo heeft Amsterdam Nederland kapot gemaakt waar slappe regeringen (met vaak veel Amsterdammers) niet tegen optraden. Illegalen waren zeker wel strafbaar maar de politieke leugenpraktijk en toegeeflijkheid aan extremistische activisten (meer dan de BVD nu AIVD ooit in gedachten had en heeft) maakte er wat anders van en ja, dan gaat ”gewoonterecht” heersen.
  Je kunt va de grote steden zeggen, dat het eenzijdige beleid om alleen maar bepaalde groepen aan woningen te helpen extra immigratie heeft gebracht. Dat is nu regeringsbeleid voor het hele land wat asielzoekers betreft. Als dat toekennen dadelijk automatisch gaat dan kan zo’n regering de werkelijkheid beter verdonkeremanen. Daar gaat het om.

  1. Frits Jansen

   Ik woon 45 km van Amsterdam, maar mijn werkgever vond het nodig daar heen te verhuizen. Ik werkte in buitenwijken waar plaats zat is om te parkeren, maar het “groene” stadsbestuur ver weg was tegen auto’s. Ziet u het voor zich dat een onderhoudsmonteur die dringend een ernstige storing moet verhelpen met de tram naar een klant gaat?
   Uiteindelijk maakte mijn werkgever een parkeerterrein op het dak van een gebouw.
   Enfin, parkeren in de Amsterdamse binnenstad is al helemaal geen lolletje, zelfs als je de kosten kunt declareren. Het vereist heel wat stuurmanskunst heelhuids de garage van Krasnapolsky in en uit te rijden.
   De grachten schijnen niet erg diep te zijn, alleen is het bijkans onmogelijk aan wal te komen als je er in valt.

 8. sjun

  Jet wachten is op de eerste Amsterdamse slachtoffers van de aanzuigende werking van dit ‘ruimhartige’ naar anderen de rekeningen doorschuivende beleid. Houdt intussen je kinderen maar wat meer binnen, je deuren gesloten en je conditie en reactievermogen op peil. Want in geval van escalatie is de politie altijd te laat.

 9. Anders55

  het wordt tijd dat men eens de puntjes op de i zet, maar vrees dat het daarvoor al te laat is, te lang gewacht met door pakken, te lang alles maar goed gevonden, welke weg gaan de dames en heren bestuurders op? van het begin af aan had men op moeten treden, voor de iligalen is Nederland en de Nederlandse Wet een lachertje, je ziet dagelijks het bewijs van het lakse op treden

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.