Angela Merkel keihard tegen Italië: ‘Die 250 miljard euro kwijtschelding aan schulden kan je vergeten’

De nieuwe regering van Italië wil miljarden aan extra schulden maken. En met miljarden bedoel ik honderden miljarden. Met een basisinkomen en een grote belastingverlaging, de consensus tussen de populisten en de rechts-conservatieven, zal Italië een groot gat in de begroting creëren. Daarbij wordt er gewezen naar een mogelijke belastingverlichting. Daar is natuurlijk helemaal geen sprak van, stelt Angela Merkel. 

De Duitse bondskanselier Merkel voelt niets voor een Italiaanse schuldverlichting. In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) zegt ze dat de eurolanden onderling solidair moeten zijn, maar dat dat “nooit tot een schuldenunie mag leiden”. Europese solidariteit betekent volgens haar dat Europese landen elkaar helpen om zichzelf te helpen.

De leiders van de nieuwe Italiaanse coalitie staan sceptisch tegenover de euro en hebben Duitsland bevoogding en betweterigheid verweten. Legaleider Salvini zei dat de Italianen “niet de slaven van Duitsland en Frankrijk” zijn. Merkel wil daar niet op reageren. “Het is voor iedereen beter als we zakelijk met elkaar praten”.

De twee landen lijken nu al op een ramkoers met elkaar beland te zijn, maar ze zullen nog verder praten op politieke toppen, zoals de G7 in Canada komende week. Het is in elk geval een slecht signaal voor de nieuwe Italiaanse regering. Ze kunnen niet rekenen op sympathie van de noordelijke eurolanden, zoals Duitsland. Dat zal nog weleens desastreus kunnen zijn voor de economische plannen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Lex

  Angela Merkel Je kunt zeggen wat je wilt, dat het een lelijk vet wijn is maar ze heeft wel ballen.

  1. Lex

   wijn=wijf

   1. denk eens na

    ik dacht altijd dat het een oud kereltje was

   2. Nexit_Nu

    oh en ik denken dat je de z van zwijn vergeten was.

  2. Ernst Quispel

   Iemand die vrouwen uitkaffert voor ‘lelijk vet zwijn’ heeft een ernstig probleem.

   1. Holland

    Angela Merkel is geen vrouw maar een genderneutrale nazi.

    1. EU kok

     En u verblijft geheel vrijwillig in dit land met een genderneutrale nazi aan het hoofd. dat geeft toch te denken mit zwei handen.

     1. Ernst Quispel

      Ja, Holland heeft het reuze naar zijn zin in het land dat al jaren succesvol wordt bestuurd door Frau Merkel.

      Nederland noemt hij een open inrichting, dus de stakker kan daar ook niet meer naar terug.

    2. Holland

     Quispel is te dom om te begrijpen dat een prachtig land met schitterende natuur en aardige mensen, wel degelijk bestuurd kan worden door een leider die het naar de mening van zeer veel burgers geheel verkeerd doet.

     Zo vindt hij Rutte ook een fantastische bestuurder in plaats van de CEO van een misdaadsyndicaat. Waarschijnlijk hangt dat samen met Quispel’s leven in de beslotenheid van zijn spartaanse zolderkamer en de onmogelijkheid om het echte leven te begrijpen.

     1. Ernst Quispel

      Als je Rutte een CEO van een misdaadsyndicaat noemt ben je het contact met de werkelijkheid kwijt.

     2. lugar

      @Ernst: Ik zwom laatst in het buitenbad van het plaatselijke zwembad. Na een paar baantjes zag ik Johnny Toettoet, zo noemen wij hem omdat hij zo’n baltoeter op z’n driewieler heeft.

      Ineens, vanuit het niets, popte er een drol uit het water. Johnny had een drolletje gelaten in het water, de drol was los en dreef op het water. Het zwembad was binnen twee minuten helemaal leeg, alle zwemmers op het droge, zelf Johnny kon de stank niet verdragen.

      De badmeester (ze bestaan nog) heeft de drol er met een schepnet uitgevist, maar de meeste recreanten gingen eruit. Een drol in het water is toch smerig hoor, het hele bad stonk ernaar en niemand had nog plezier in het zwemmen in de wetenschap dat de drol van Johnny Toetoet het water had bevuild.

   2. sjun

    Een veelvuldig gespotte verbetermodus zou ook op persoonlijke problematiek kunnen wijzen.

   3. Lex

    Pardon

    Waar staat zwijn.

    Wijf bedoelde ik en geen zwijn.

    1. Adriaan

     @Lex, Ernst Quispel zag het woord wijn en hij dacht meteen aan zwijn. Zegt dus iets over de man zelf.
     Overigens heeft Sjun volkomen gelijk. EQ verberbert zo graag mensen, geeft direct commentaar als iemand een tikfoutje maakt. Hij maakt zelf vele vergissingen. Het is zelfs zo erg dat hij eigenlijk aan een therapie toe is. Het schijnt dat EQ al jaren zo bezig is. De psychiater zal een grote kluif aan hem hebben.

     1. Adriaan

      Nee Quispel, je hoeft niet te reageren. Ik heb het al gezien, maar iedereen zal het wel begrijpen.

 2. Ben Zine

  Dat kan Merkel allemaal wel stoer roepen, zij heeft inmiddels ook wel in de gaten dat haar “Wir Schaffen Das”-avonturen voor Duitsland onbetaalbaar zijn en zelfs het zo rijke Duitsland op den duur kunnen ruïneren, maar van een Italiaanse kale kip kun je nu eenmaal niet plukken. Dus onze domme domme DDR doos heeft een probleem.

  1. EU kok

   De populistische regering van Italië wil een kwijtschelding van 250 miljard maar u vindt dat Merkel een groter probleem heeft.
   Laat ik nu denken dat die Italianen met een mega gat in hun handen een probleem hebben of hun volk met een giga financieringstekort opzadelen.

   1. PMG

    Nee sukkel, einde EU, dat is het gevolg, elke unie spat voor of laat uiteen zo laat de geschiedenis zijn en de geschiedenis herhaalt zich altijd, dus wanneer je pro EU bent dan ben je eigenlijk een kortzichtig dom sukkeltje

    1. EU kok

     PMG gebruikt even zijn geschiedenislessen en zegt vervolgens:elke unie spat voor of laat uiteen zo laat de geschiedenis zijn.
     .
     Klopt helemaal, al moet je soms wel een kleine 500 jaar wachten.
     https://nl.wikipedia.org/wiki/Unie_van_Utrecht_(1579)

  2. palko

   @Ben Zine, met deze losse flodders probeert Angela Merkel de aandacht af te leiden van het grootste probleem dat onze Oosterburen momenteel bedreigt: De ongelimiteerde toestroom van nepvluchtelingen uit Afrika en Azië. Die allemaal weten dat Duitsland onder het motto ‘Wir schaffen das’ alle neppers van harte welkom heet in het gastvrije Duitsland. Waarbij Duitsland nog het grote geluk heeft dat gidsland Hongarije een stevig hek gebouwd heeft op de zuidgrens met Servië. Waardoor al die Mickey Mouse vluchtelingen even niet verder komen dan voormalig Joegoslavië.
   Het zou Andrea Merkel sieren als ze Viktor Orbán met klinkende munt bedankt voor het daadkrachtige optreden van de Hongaren. Immers Orbán heeft de zuidgrens niet alleen op slot gedaan voor Hongarije zelf, maar vooral voor West en Noord Europa. Immers praktisch alle nepvluchtelingen willen eigenlijk maar één ding: Zo snel mogelijk (via Oostenrijk) naar de honingpotten van West en Noord Europa doorreizen. Om daar tot in lengte van jaren met geschaamlapte echtgenote en ontelbare kroost te kunnen parasiteren op en profiteren van de westerse samenleving. Viktor Orbán met zijn Fidesz-partij zijn geprezen. En verdient, wat mij betreft, de Nobelprijs voor de Vrede.

 3. Ries

  Merkel gedraagt zich als de chef van Europa. Lijkt me moeilijk uitvoerbaar! Ze duikt weg voor problemen en gaat als het kritisch wordt even een leuk reisje maken. Nu weigert ze naar voren te komen bij schimmige verstrekkingen van asiel! Iedereen schuldig, maar zijzelf niemals. Karakterloos wezen!

 4. Ries

  Mijn keurige reactie geweigerd? Ik lichtte alleen maar toe waarom Merkel karakterloos is….

  1. DolleDries

   Ik merk ook steeds meer censuur op deze site.

 5. Ries

  O nee, toch niet. Vertraging in het net?

 6. Paaldanseres

  Hahaha … Forza Italia. De kaarten worden geschud. De decadente EU vertoont begint dan toch eindelijk de kenmerken van het einde van het Romeinse rijk te vertonen. Wir schaffen daß trotzdem nicht, sagt das schwein Merkel.

  1. Ben Zine

   Helemaal waar. Merkel zegt hier inderdaad in feite: “Wir Schaffen Das Nicht”. Laat de Duitsers maar worstelen met hun zelf gecreëerde problemen. Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten. Die Duitsers moeten nog heel lang op hele grote blaren zitten, en daar komen ze nu langzaam maar zeker achter. Tegelijkertijd rommelt het in Italië. Zou het einde van die vervloekte EU dan toch eindelijk in zicht komen ?

   1. Paaldanseres

    Legaleider Salvini zegt terecht dat de Italianen niet de slaven van Duitsland en Frankrijk willen en zullen zijn. De grootste hypocriete vuillakken van alle EU landen, met de rest als hielelikkende meelopers. Merkel gaat dit niet winnen en zal haar gebler nooit hard kunnen maken. Ze weet dondersgoed dat ze aan het eind van haar latijn is en haar eigen graf graaft, waarbij de scheuren in hun EU bastion alsmaar groter zullen worden en alles uiteindelijk als een natte droom uit elkaar zal spatten en als een kaartenhuis in elkaar zal donderen.

 7. EllyD18

  Merkel, deze grote voorstander van de EU heeft Europa totaal verdeeld.
  Als de EU valt dan is zij de schuldige.

  1. Fortiori

   Licht deze oprisping eens nader toe, Elly. Verdeeld en vallen?

   1. bifbof

    Weten wat iemands bedoeling is maar toch door etteren en zeverzakken , U kunt best beter dan dit (althans dat hoop ik , anders is het in mijn opinie niet de moeite waard van Elly om te reageren , idd mijn opinie)

   2. Koos sssss

    Voor intelligente mensen -en daar hoor jij dus absoluut NIET bij is het niet al te moeilijk.

    De EU had deugdelijke regels opgesteld. Maar alle regels zijn met voeten getreden.
    Financieel, massale import van kansloze uitvreters uit Afrika en Azië, die vrijelijk hun kans kregen om elke samenleving in Europa te destabiliseren.

    Voor jouw beeldvorming.
    Google eens, wat de geallieerden na WOI in Duitsland hebben aangericht. Dan ga je begrijpen, dat Adolf Hitler, of welke agressieve idioot in zijn plaats aan kansen had in een desperaat Duitsland.
    En die geschiedenis staat op het punt om zich te herhalen.

 8. NoDoubt

  Het beste voor Italië is uit de EU. Beter met 250 miljard aan schulden dan de honderd duizenden gelukszoekers die ze nu hebben, eruit jagen. Duitsland heeft een veel groter probleem dan Italië. Duitsland trekt de EU leeg omdat Fraülein Merkel zonodig moest zeggen dat haar grenzen openstonden. Economen hebben al uitgerekend dat het Duitsland 1000 miljard aan onderhoud voor de ´vluchtelingen´gaat kosten. En we weten dat calculaties te laag worden geschat. Dat gaat zij verhalen in de vormm van subsidie uit de EU-pot. En wie vult deze pot. NL en onze pensioenen die er al liggen. En dan hebben we het nog niet eens over de ontwrichting van de samenleving met dank aan Merkel. Ik vraag mij af hoeveel zij er in huis heeft genomen? Ik schat in geen een.

  1. Ben Zine

   “Economen hebben al uitgerekend dat het Duitsland 1000 miljard aan onderhoud voor de ´vluchtelingen´gaat kosten.”

   Duitsers zullen er geleidelijk aan steeds meer achter komen dat Merkel’s hersenloze en impulsieve beslissing om de grenzen wagenwijd open te zetten voor zo’n twee miljoen vluchtelingen de bijl aan de wortel van de Duitse samenleving is geworden, en het gaat alleen maar meer en meer pijn doen, het is een probleem wat eerder groter wordt dan dat het wordt opgelost. Het grootste gedeelte van deze mensen (en hun families die nog komen gaan) is niet inpasbaar, en zal een enorme wissel gaan trekken op de Duitse economie, welvaart, pensioenen en verzorgingsstaat. 1.000 miljard euro gaat ieder voorstellingsvermogen te boven, is in wezen pure kapitaal- en vermogensvernietiging en staat zo ongeveer gelijk aan financiële suïcide. En was het nou nog welbesteed, maar zulke enorme aantallen mensen die de Duitse taal niet machtig zijn, neerkijken op onze Westerse manier van leven en daardoor niet of nauwelijks zullen integreren, vaak laagopgeleid zijn en daardoor niet inzetbaar op de arbeidsmarkt… Zulke aantallen kan geen enkele samenleving verwerken. De grote spanningen en demografische en financiële druk die dit heeft veroorzaakt tussen de EU leden onderling zullen alleen maar toenemen en Merkel heeft hiermee in wezen de kiem gezaaid voor het ineenstorten van de EU. Zij heeft met haar “Kom maar bij moeder Angela” complex Duitsland en de EU botweg gesaboteerd en de verhoudingen op scherp gezet. Door Merkel is de AfD groot geworden. Er is een merkwaardige parallel zichtbaar. Merkel is 100% pro-EU, maar juist door haar wanbeleid zal de EU uiteindelijk ten onder gaan. Hetzelfde gold voor haar collega in de jaren ’30 en ’40. Hitler was de gezworen aartsvijand van de Joden, maar het was in feite aan Hitler te danken dat er in 1948 een staat Israël is gesticht, want dat was het directe gevolg van de Holocaust. Merkel en Hitler hebben zo beiden juist datgene bereikt wat ze NIET voor ogen hadden.

 9. sjors

  als merkel begint de vele miljarden die oorlogvoerend duitsland aan schade veroorzaakt heeft in wo 2 in Nederland terug te betalen,zolang heeft dat mormel geen moer in te brengen

 10. Koos sssss

  citaat: “Angela Merkel keihard tegen Italië: ‘Die 250 miljard euro kwijtschelding aan schulden kan je vergeten’

  Hilarisch. Dat geld is sowieso foetsie. Waar in ‘s-hemelsnaam moet Italië het geld vandaan halen om dat ooit terug te betalen?

  1. DolleDries

   Maar waar halen wij de stadsschuld van bijna 500 miljard vandaan

  2. Florissa

   Italie betaalt helemaal niks . danke schon frau merkel ,droom lekker door .

 11. denk eens na

  EU-XIT EU-XIT EU – XIT

 12. Guus Geluk

  Een goede actie van Merkel.

  1. meijer61200

   Adolf werd ook bejubeld.

   1. Guus Geluk

    Meijer61200,

    Wilde u dat Merkel een schuldenberg van 250 miljard kwijtschold aan de Italianen?

   2. lugar

    En Mark (1000 euro) wordt ook bejubeld.

 13. lugar

  En…

  Steeds meer aandacht voor enorme Target2-onbalans in de Eurozone. Italië heeft een schuld van €426 miljard aan Noordelijke Euro-landen, NL heeft nog €100 miljard tegoed van het Zuiden. Op 10 mei 2017 ondervroeg Baudet ECB-President Draghi hierover.

  1. Rechtsaf

   @lugar ik denk dat die € 426.000.000.000 wel snel kwijtgescholden wordt zou het niet?

 14. Ries

  @Geluk: Gekken worden niet gehinderd door enige besef van eigen geestelijk onvermogen.

  1. meijer61200

   Ik moet de eerste mof nog tegen komen die niet liegt!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.