Angela Merkel krijgt waarschijnlijk toch meer tijd van coalitiepartner om migratiecrisis op te lossen

Angela Merkel en haar CDU had de afgelopen tijd een harde confrontatie met haar natuurlijke coalitiepartner, de Beierse CSU. Minister Seehofer, een CSU’er, wil migranten aan de grens aanhouden. Een plan dat regelrecht tegen de visie en de plannen van Merkel ingaat. Seehofer wil ervoor zorgen dat in Beieren bij de komende verkiezingen er geen zetels gaan naar de rechtse Alternative für Deutschland. 

Afgelopen weekend was de laatste kans voor Merkel om nog iets aan de situatie te doen, want dinsdag was het ultimatum. Gisteren hebben de leiders van beide partijen nog stevig met elkaar onderhandeld en Merkel kan met positieve gevoelens naar huis gaan. Ze krijgt waarschijnlijk meer tijd om het op Europees niveau op te lossen, al is er deze ochtend nog een belangrijke bespreking. Daarna wordt het pas duidelijk wat de conclusie is van de besprekingen. Als Merkel meer tijd krijgt is dat precies wat zij wil, want Seehofer wil het nationaal oplossen, Merkel op Europees niveau.

De kans bestaat nog steeds dat de CSU de coalitie met het CDU verbreekt als Seehofer blijft staan waar die staat. Dan valt de hele coalitie en dan kan Merkel niets anders doen dan de Groenen in de coalitie opnemen, of nieuwe verkiezingen uitschrijven.

What worries Merkel now is that a unilateral move by Berlin would have a domino effect, prompting governments to re-establish border controls, a step that could destroy free movement within the EU’s passport-free travel area. Such an outcome would leave the full burden of the crisis on countries where asylum seekers first enter the EU, in particular Italy and Greece.

More broadly, Merkel is concerned that Germany would set a dangerous precedent in the EU by acting without first consulting other countries. That would undermine the unity of the bloc at a delicate moment with consequences far beyond the refugee question, she has argued.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ni28

  Hopelijk brokkelt de tegenstand niet af. Er is toch al een ommekeer in het denken van de burgers over de migratie. https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/06/624585-624585/

  1. lugar

   Bij al dat shaffen is er toch geen crisis?

   1. Heinz

    Correctie *schaffen*

 2. Ritter

  Wat zijn de gevolgen van deze massale illegale migratie voor Nederland ( die onder het mom van “vluchteling” plaatsvind)?
  ———-
  Demograaf Jan van de Beek: ’Multicultuur is geen feestje’

  Dr. Jan van de Beek (foto): „Eind deze eeuw zijn er nog maar zeven, acht miljoen autochtone Nederlanders.”

  Zeist – Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek: „De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.” „Eén ding is zeker”, zegt Van de Beek (50) in zijn woning in Zeist. „Als de huidige trend zich doorzet, hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden.”

  Van de Beek is cultureel antropoloog en wiskundige. Hij ontwikkelde modellen waarmee hij de demografische ontwikkeling van Nederland kan voorspellen. Interessant: anders dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet Van de Beek ook uitspraken over de verwachte loyaliteit van groepen burgers aan Nederland. „Onder allochtonen is daar wel onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat van de jonge Turken en Marokkanen zo’n tien, elf procent – heel weinig dus – zich primair identificeert als Nederlander. Voor Surinamers en Antillianen liggen die cijfers veel hoger: de helft tot twee derde. Ik heb bovendien gekeken naar het aantal gemengde huwelijken. Die gegevens stop je in mijn model en dan kun je – met allerlei mitsen en maren – voorspellingen doen voor de toekomst.”

  Aan het eind van deze eeuw zal ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking uit (afstammelingen van) immigranten bestaan, zegt Van de Beek: „Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn. Kijk naar de Indonesiërs en de Surinamers en Antillianen, die gaan voor een groot gedeelte volledig op in de samenleving. Maar voor Turken en Marokkanen en ook voor de nieuwe groepen vluchtelingen uit wat het ’Afrikaans-islamitisch cluster’ wordt genoemd, geldt dit niet.”

  Nederland gaat dus ingrijpend veranderen. Van de Beek: „Miljoenen burgers zullen zich deel voelen uitmaken van zogeheten ’transnational communities’, transnationale gemeenschappen: één been hier, één been elders. De cruciale vraag is: als het er zoveel zijn, wat voor samenleving zijn we dan? Is onze liberale democratie wel houdbaar? Zeker moslims – die in 2060 dertien tot zestien procent van de bevolking zullen uitmaken – hebben een heel ander en deels zelfs conflicterend waardesysteem. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent de islamitische wet, de sharia, boven onze wetten stelt.”

  Van de Beeks onderzoek is urgent nu uit onderzoek door het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat jonge Turken en Marokkanen niet alleen steeds religieuzer worden, maar dat bovendien hun afstand tot – en zelfs afkeer van – de Nederlandse samenleving toenemen. Deze ontwikkeling – de ’islamisering van de samenleving’ – beperkt zich niet alleen tot Nederland en leidt in veel westerse landen tot zorg. Onder anderen de conservatieve Frans-Canadese socioloog Matthieu Bock-Côté (38) pleit voor een veel grotere weerbaarheid van de ’ontvangende samenlevingen’ in zijn standaardwerk Multiculturalisme als politieke religie. Immigranten zouden niet onmiddellijk dezelfde rechten moeten krijgen als de oorspronkelijke, autochtone bevolking, argumenteert Bock-Côté. Westerse natiestaten moeten zich bovendien veel bewuster zijn van hun unieke geschiedenis en cultuur. ’Uitspraken als ’uiteindelijk zijn we allemaal immigranten’, zoals je die in Canada wel hoort, slaan nergens op’, schrijft Bock-Côté.

  “We importeren nu armoede”

  Van de Beek deelt die aversie tegen het cultuurrelativisme, dat vooral zit ingebakken bij partijen als GroenLinks, D66, SP en de PvdA. „De naïviteit van die mensen over de multiculturele samenleving is enorm. Ze zien multicultuur als iets leuks – Turkse eettentjes en zo en dat ís ook leuk – maar als we te maken hebben met conflicterende waarden- en parallelle rechtssystemen is het een groot probleem. Dan heb je geen liberale democratie meer.”

  Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerder genoemde Afrikaans-islamitische cluster. „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

  Soevereiniteit

  De westerse wereld beleeft nu de Derde Demografische Transitie, legt Van de Beek uit. De eerste en tweede waren de periodes in de 19e en 20e eeuw, die zich kenmerkten door de overgang van hoge sterfte en hoge geboorte, via lage sterfte en hoge geboorte naar lage sterfte en lage geboorte. Van de Beek: „We hebben inmiddels te maken met een krimpende autochtone bevolking, in combinatie met hoge immigratie. Daardoor zijn er eind deze eeuw nog maar zo’n acht miljoen Nederlanders die nakomeling zijn van de huidige autochtonen. De overige inwoners stammen af van immigranten of komen uit gemengde huwelijken. De kernvraag is: zullen die laatsten zich identificeren als Nederlander?”

  Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, zegt Van de Beek. „Voortgaande immigratie ondermijnt de verzorgingsstaat en de sociale cohesie. Je importeert armoede. We moeten af van het VN-vluchtelingenverdrag en het recht op asiel beperken. Ook het vrije verkeer van personen moet aan banden. Gebeurt dit niet, dan voorspel ik gouden tijden voor populisten.”

  Bron:
  http://www.telegraaf.nl

  1. Guus Geluk

   U heeft dit artikel al een stuk of dertig keer gedeeld.

   1. Ritter

    Guus Geluk

    Zo nodig zal ik het artikel nog meermalen posten.

    1. lugar

     @Ritter: Goed artikel, je mag het gerust nog een paar kees posten. Guus Rugridder reageert alleen maar voor de bühne, inhoudelijk zal hij er jou niet mee lastig vallen, dat kan hij ook niet want Guus staat pal voor de islamisering van Nederland, Guus is voorstander van meer islam.

    2. Guus Geluk

     Ritter,

     O. Mijn hemel.

     1. lugar

      @Guus: Foei, om zo de verblijfplaats van jouw allah heimelijk te misbruiken.

    3. palko

     @Ritter, je kunt deze uiterst waardevolle bijdrage niet vaak genoeg plaatsen!

   2. Holland

    En nog heeft Guus er niets van geleerd. Cognitieve dissonantie is een ernstige handicap. Blijven posten Ritter!

   3. Original NL

    En het artikel staat nog steeds als een huis!

  2. W.ilders

   Goed artikel, en goed dat je het vaker post!!

 3. Two Ravens Black Kettle

  De Moordenares moet dan onderhandelen met de onverzettelijke held en verdediger van de Verlichting Victor Orban.
  Maar Victor zal niet kruipen zoals onze natte slagroomvla Boneless Rutte of de chamberlaineske nep-christen en islamitisch vloermatje Chris-Jan Seegers.

  De vlag gaat uit wanneer de Moordenares onder de politieke guillotine belandt en haar politieke kop in het mandje ploft.
  Ik hoop dat ze ook voor de moorden op de 5 Duitse meisjes wordt veroordeeld. Zonder de Moordenares hadden ze alle vijf nog geleefd.

  1. Heinz

   Viktor Orbán zal zijn tijd niet uitzitten, of hij bindt. Afspraken gemaakt mbt tot solidariteit binnen de EU kom je na. (Art 13) http://www.europa-nu.nl

   1. Two Ravens Black Kettle

    Victor is een baasje hoor Heinz die gaat niet kruipen zoals onze kruipwants Rutte.

    Integenstelling tot kruipwants is hij niet bereid Hongaarse levens te offeren op het Deug Altaar.

 4. NoDoubt

  Probleem voor Merkel door Frans opgelost. Vanaf vandaag komen 4000/5000 per dag met het vliegtuig vanuit Tripoli en Syrie. Ze zullen wel ’s nachts komen net als in Duitsland.http://zaplog.nl/zaplog/article/vakantie_vluchtelingen. Problemen met NGO’s van de baan. Hypocriete EU. Zo hoeven ze niet aan de grens te worden tegengehouden maar landen gewoon op het vliegveld. En zo wordt de burger opnieuw buitenspel gezet.

  1. NoDoubt

   En Rutte wordt door de Turkije deal ook buitenspel gezet.

  2. Original NL

   Frans Timmermans
   @TimmermansEU_
   In Libië zitten duizenden hoogopgeleide mensen vast in concentratiekampen waaronder veel artsen, apothekers en tandartsen. Samen met hun kunnen we de vergrijzing aanpakken en de zorg in Europa sterk verbeteren. Goed nieuws dat er eindelijk een luchtbrug komt.
   ….Het artsen,tandartsen en apothekers verhaal…
   Één op de 2 vluchtelingen is arts,tandarts of apotheker….daarom wordt er ook niets opgebouwd in hun shithole landen , er is geen handwerker te vinden.
   Het arts zijn is echt een plaag in syrië waar je ook kijkt ,praktijk mohammed…abdullahs knie en rug kliniek (voor klachten ontstaan tijdens het 5x daags bidden) enz enz.
   Samen met timmermans kunnen we de zorg volledig onbetaalbaar maken want ze voelen zich vaak niet lekker genoeg om te werken en krijgen alles vergoed.(op onze kosten)
   Ik heb maar één woord voor timmermans:
   LUL!!

  3. Original NL

   .@no doubt… En zo wordt de burger opnieuw buitenspel gezet…
   We zijn niet meer dan dom stemvee voor onze megalomane eu debielen!

 5. Ben Zine

  Seehofer is een soort Rutte. Hij heeft nu stoere praatjes vanwege de komende deelstaatsverkiezingen in Bayern waar AfD groter dreigen te worden dan de CSU, maar als puntje bij paaltje komt buigt hij als een knipmes, gezagsgetrouw, kruiperig, onderdanig en gedienstig voor zijn Führerin Merkel. Let maar op. Merkel vraagt meer tijd (ze heeft al drie jaar de tijd gehad), en houdt Seehofer daarmee aan het lijntje. Als Seehofer dat accepteert blijft alles bij het oude en kunnen we alleen maar hopen dat de AfD in Oktober een verpletterende verkiezingsoverwinning zullen gaan boeken. Ze hebben in ieder geval met Alice Weidel een topper in huis. Die is meer mans dan 10 Seehofers bij elkaar.

  1. palko

   @Ben zine, als twee honden (Merkel en Seehofer) ruzie maken om een been (stemmen) dan loopt een derde (de AfD) er mee heen. Geweldig dat één van de beste en standvastigste politici van Europa, Viktor Orbán, zijn poot stijf houdt en de zuidgrens van het land der Magyaren gesloten houdt voor de hordes nepvluchtelingen. Die zich nog steeds aan de Servische kant van de grens ophouden. Terwijl die Mickey Mouse vluchtelingen natuurlijk helemaal niet in Hongarije willen blijven. Maar gezwind door willen reizen naar de Luilekkerlanden van West en Noord Europa. Waar ze tot in lengte van jaren op misdadige wijze willen parasiteren op en profiteren van de Westerse samenleving. Nogmaals hulde aan en applaus voor premier Orbán en de overgrote meerderheid van het dappere Hongaarse volk!

   1. Ben Zine

    +++++

 6. Fortiori

  Het is ook alleen maar op Europees nivo op te lossen.

  1. Original NL

   Nee hoor gewoon asiel stop/grens dicht!

   1. palko

    @Original NL. Het nepvluchtelingen probleem is alleen op te lossen door als land enerzijds het door en door verrotte VN-vluchtelingenverdrag direct op te zeggen en anderzijds het recht op asiel te beperken tot burgers die afkomstig zijn uit het eigen werelddeel.

 7. Rosasolis

  Ik ben met Merkel alleen eens op Een punt. Dat er moet zo gauw mogelijk een EU vergadering plaats vinden, die door alle lid staten vertegenwoordigd wordt. Zij heeft voor dit EU parlement vergadering gevraagd voor 28 – 29 juni. Hopelijk gaat het door. Dan krijgt de hele EU de kans om te beslissing hoe het verder moet met de aankomende storm van
  duizenden boot-illegalen, die zullen proberen Europa te bereiken…als er niets gedaan wordt om hun tegen te houden. Zo een vergadering met belangrijke beslissingen moet kunnen doorgaan.
  Wat niet moet doorgaan is dat iedere land beslist voor zichzelf. Want dit is een probleem voor alle EU landen. Er moet zijn geen uitzonderingen zijn. Waarom moet de bevolking van een land lijden onder vreselijke armoede ( bijv. Griekenland en nu ook Spanje) omdat hun land blijft duizenden vluchtelingen onderdak en zorg geven, terwijl andere EU landen zoals Hongarije en nu ook Italie deze mensen weigeren. Wat Hongarije deed met echte vluchtelingen uit de oorlogsgebieden van Syrie en Iraq was en is nog steeds onmenselijk! Maar de recente beslissing van Italie om geen boot- illegalen uit Afrika te accepteren is logisch en begrijpelijk…Daarom moet er een nu zo gauw mogelijk een EU spoed vergadering komen,
  en wel voordat de zomerreces begint. En te vermijden dat er nog duizenden boot-illegalen uit Afrikaanse landen naar Spanje zullen komen.

 8. Nasrani

  Jammer. Zie haar graag gaan. Liever vandaag dan morgen.

 9. Gerlos

  Kom op minister Seehofen sluit de grens tussen Beieren en Oostenrijk want al die gelukszoekers daar zitten we met zijn allen niet op te wachten en Europees is dit ook niet meer op te lossen met al die verschillende meningen. SLUITEN DIE GRENZEN EN ZET SCHENGEN BUITENSPEL.

 10. fusilier

  Rosasolis mens merkel is een gevaar voor Europa, zij haalt de islam het liefst met duizenden gelijk , haar eigen bevolking interesseert haar geen biet.

  1. Original NL

   @ fusilier…
   ….haar eigen bevolking interesseert haar geen biet….
   En erger..haar eigenbevolking interesseert het geen biet…sukkels!!!

  2. Rosasolis

   @fusilier. Merkel haalde niet op haar eentje duizenden geregistreerde moslims naar Duitslan. De Rode Kruis zorgde voor dat echte vluchtelingen uit oorlogsgebieden in
   Syrie en Iraq (tijdelijk) naar Duitsland kon komen, in samenwerking met de Duitse regering. Dit gebeurde ook in andere EU landen. Helaas hebben mensenhandelaren verzorgd dat hordes illegalen ook naar Europa kon kwamen. Maar nu de huidige situatie heel anders. Het gaat niet meer over echte vluchtelingen uit oorlogslanden. Het gaan om duizenden illegalen uit arme, overbevolkte Afrikaanse landen, die niet toegelaten moeten worden in ALLE EU landen. Als dit doorgaat, dan wordt Europa binnen een jaar failliet, en dan worden wij “Little Africa”. Daarom is het dringend dat nieuwe EU regels worden snel gemaakt, die geldig moeten zijn voor alle lid staten.
   De criminele mensenhandel in Afrikaanse landen is zeer lucratief, en groeit met de dag.
   Als de regeringen in die landen niet samen met de EU willen werken, om de probleem met illegalen op te lossen, dan moeten alle EU landen sancties uitvoeren. En de marine
   boten moeten voorkomen dat honderden illegalen mogen varen naar Spanje.

 11. Bes Tolen

  Laat men elkaar maar de hersens in slaan. Zo hoort het. Als de verrotte christelijke en communistische opvattingen dan maar het onderspit delven. De opvattingen waar Merkel symbool voor staat. Het tuig, dat door de indoctrinatie vanaf de jongste jeugd zoveel levens in Europa nog altijd vernielt, regeert nog altijd. Het tuig overleefde altijd alles. Waar stellig meer dan honderd miljoen mensen het leven verloren. Laat het eindelijk eens anders worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.