Fake News: Er is helemaal geen speciale Europese top over migratie volgens Angela Merkel

Nouja zeg, ben ik er dan toch ook ingetrapt door de mainstream media! Fake news! Eerder op deze dag heb ik verteld dat er een extra Europese top wordt ingelast door Angela Merkel, althans, dat het een wens was van de Duitse bondskanselier. Dit blijkt helemaal niet waar te zijn, want een regeringswoordvoerder heeft aangegeven dat dit iets is voor de Europese instellingen.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft ontkend dat ze werkt aan een speciale top met verschillende EU-landen die in het bijzonder zijn getroffen door de vluchtelingencrisis. Een regeringswoordvoerder zei vandaag in Berlijn dat ,,er geen speciale EU-top is gepland”. Het bijeenroepen van een dergelijke speciale top zou volgens hem een zaak zijn voor de ,,instellingen” van de EU.

[Hij] voegde daar wel aan toe dat ,,het voor zich spreekt dat de Duitse regering in dit verband gesprekken voert met verschillende lidstaten en de Europese Commissie.

Een politiek antwoord, maar het kan ook zijn omdat het anders de vuurtjes zal versterken binnen het politieke debat over migratie in Duitsland. Je moet natuurlijk het beeld wegnemen dat er iets ergs aan de hand is en zo veel mogelijk downsizen. Al met al wordt het spannend de komende dagen, want dinsdag is er het ultimatum voor Merkel. Ze moet dan wel of niet het plan accepteren van de minister verantwoordelijk voor migratie, Seehofer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Ritter

  Veel media noemen het een “vluchtelingen” crisis…………………….maar het is een migratie crisis.

  1. palko

   @Ritter, je mag het, om de waarheid geen geweld aan te doen, ook best een ‘nepvluchtelingen crisis’ noemen.

   1. Paaldanseres

    Het is geen crisis… maar een “invasie” van islamitische en afrikaanse haatbaarden. Het zal niet lang meer duren en dan krijgen ze van hun generaals het sein en de instructies om met de koran in hun klauwen en met zoveel mogelijk geweld Europa in te nemen en alle ongelovige af te slachten. Dat is allemaal heel normaal in de islam.

   2. lugar

    De Westerse wereld beleeft nu de Derde Demografische Transitie, legt Van de Beek uit. De eerste en tweede waren de periodes in de 19e en 20e eeuw, die zich kenmerkten door de overgang van hoge sterfte en hoge geboorte, via lage sterfte en hoge geboorte naar lage sterfte en lage geboorte. Van de Beek: “We hebben inmiddels te maken met een krimpende autochtone bevolking, in combinatie met hoge immigratie. Daardoor zijn er eind deze eeuw nog maar zo’n acht miljoen Nederlanders die nakomeling zijn van de huidige autochtonen. De overige inwoners stammen af van immigranten of komen uit gemengde huwelijken. De kernvraag is: zullen die laatsten zich identificeren als Nederlander?” Er zijn ingrijpende maatregelen nodig, zegt Van de Beek.

    “Voortgaande immigratie ondermijnt de verzorgingsstaat en de sociale cohesie. Je importeert armoede. We moeten af van het VN-vluchtelingenverdrag en het recht op asiel beperken. Ook het vrije verkeer van personen moet aan banden. Gebeurt dit niet, dan voorspel ik gouden tijden voor populisten.”

   3. lugar

    ‘We importeren nu armoede’
    Aan het eind van deze eeuw zal ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking uit (afstammelingen van) immigranten bestaan, zegt Van de Beek: “Dat hoeft op zichzelf geen probleem te zijn. Kijk naar de Indonesiërs en de Surinamers en Antillianen, die gaan voor een groot gedeelte volledig op in de samenleving. Maar voor Turken en Marokkanen en ook voor de nieuwe groepen vluchtelingen uit wat het ‘Afrikaans-islamitisch cluster’ wordt genoemd, geldt dit niet.”

    Nederland gaat dus ingrijpend veranderen. Van de Beek: “Miljoenen burgers zullen zich deel voelen uitmaken van zogeheten ‘transnational communities’, transnationale gemeenschappen: één been hier, één been elders. De cruciale vraag is: als het er zoveel zijn, wat voor samenleving zijn we dan? Is onze liberale democratie wel houdbaar? Zeker moslims – die in 2060 dertien tot zestien procent van de bevolking zullen uitmaken – hebben een heel ander en deels zelfs conflicterend waardensysteem. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent de islamitische wet, de sharia, boven onze wetten stelt.”

   4. lugar

    Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek: “De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.”

    ‘Eén ding is zeker, zegt Dr. Jan Van de Beek (50) in zijn woning in Zeist. “Als de huidige trend zich doorzet hebben we aan het eind van deze eeuw miljoenen inwoners die zich niet met Nederland identificeren. Nederland zal dan een heel ander land worden.”

    Van de Beek is cultureel antropoloog en wiskundige. Hij ontwikkelde modellen waarmee hij de demografische ontwikkeling van Nederland kan voorspellen. Interessant: anders dan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) doet Van de Beek ook uitspraken over de verwachte loyaliteit van groepen burgers aan Nederland.

    “Onder allochtonen is daar wel onderzoek naar gedaan. Daaruit blijkt dat van de jonge Turken en Marokkanen zo’n tien, elf procent – heel weinig dus – zich primair identificeert als Nederlander. Voor Surinamers en Antillianen liggen die cijfers veel hoger: de helft tot tweederde. Ik heb bovendien gekeken naar het aantal gemengde huwelijken. Die gegevens stop je in mijn model en dan kun je – met allerlei mitsen en maren – voorspellingen doen voor de toekomst.”

   5. Bloem

    Of economische vluchtelingen crisis

    1. lugar

     @Flower: Inderdaad, al die nieuwe kanslingen hebben immers ook een uitkering nodig. Wedden dat wij dat gaan betalen door verdere versobering van de reeds bestaande sociale voorzieningen en vangnetten en door verdere grotere krapte op de (huur)huizenmarkt.

     1. Bloem

      De sociale voorzieningen zullen uiteindelijk onbetaalbaar worden en volledig verdwijnen.

  2. lugar

   Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn. Linkse mensen denken dat als we nu maar aardig en tolerant zijn, dat die nieuwkomers zich vanzelf tot liberale burgers zullen ontwikkelen. Maar dat is natuurlijk onzin. Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden. De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?

 2. lugar

  Uitspraken als ‘uiteindelijk zijn we allemaal immigranten’, zoals je die in Canada wel hoort, slaan nergens op, schrijft Bock-Côté. Dr. Jan van de Beek deelt die aversie tegen het cultuurrelativisme, dat vooral zit ingebakken bij partijen als GroenLinks, D66, SP en de PvdA. “De naïviteit van die mensen over de multiculturele samenleving is enorm. Ze zien multicultuur als iets leuks – Turkse eettentjes en zo en dat is ook leuk – maar als we te maken hebben met conflicterende waarden- en parallelle rechtssystemen is het een groot probleem. Dan heb je geen liberale democratie meer.” Wat bovendien vaak over het hoofd wordt gezien, is dat nieuwkomers voor het grootste deel afkomstig zijn uit dat eerdergenoemde Afrikaans-islamitische cluster.

  1. Bloem

   De enorme toestroom van Europeanen op het Amerikaanse continent heeft de volledige cultuur van het continent vernietigd. Het zal Europa niet anders vergaan. Net zoals de wetten, gebruiken en cultuur de maatstaf werden in de Americas zal de zandbak cultuur in Europa gaan overheersen. Het is niet uit te sluiten dat dit ook hier gepaard gaat met veel bloedvergieten en genocide. Immers de natives op het Amerikaanse continent zijn bijna volledig van de kaart geveegd

 3. Ben Zine

  Deze labiele DOOS is politiek volledig uitgekakt. Ze weet het alleen nog niet. Goodbye Angela Merkel, hello Alice Weidel !

 4. Florissa

  Merkel kon met moeite en veel toezeggingen nog een coalitie samenstellen,maar het aantal kiezers was al een heel stuk minder ,bij herverkiezingen ,waar ik op hoop ,zijn we voorgoed van dat stuk verdriet af ,Het is een Oost Duitse ,en die had nooit zoveel macht mogen krijgen .

  1. Ben Zine

   Merkel heeft Duitsland onnoemelijk veel schade berokkend. Het ergste is misschien nog wel de angst die over het Duitse volk is gekomen. De angst voor aanslagen. De angst van meisjes en vrouwen om aangerand te worden. Het gevoel van onveiligheid. Dat je je niet meer op je gemak voelt in je eigen land. Dat typische Duitse feesten en evenementen moeten worden afgeblazen vanwege het risico op terreur en aanslagen. Merkel heeft de goede sfeer in Duitsland verkankerd. Het is nu niet meer gezellig met elkaar, maar ieder voor zich. Wat een verschrikkelijke vrouw is dat voor Duitsland geweest, wat heeft dat Godvergeten loeder een onheil veroorzaakt.

 5. DolleDries

  Bij de opvarenden van reddingsschip Aquarius, dat vanochtend is aangekomen in de Spaanse stad Valencia, zitten “grote aantallen uit Bangladesh”. Dat tweet staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). “Welk recht hebben zij om zo in de Europese Unie te komen?”, vraagt hij.
  “Illegale migranten die in Spanje aankomen: er zitten grote aantallen bij uit Bangladesh. Dat is 9.000 km van Libië + er is GEEN oorlog. Zij vliegen via Turkije naar Tripoli en dan via boot naar de EU. Welke recht hebben zij om zo in EU te komen ? Waar zijn we toch mee bezig? !”, tweet Francken. Hij merkt ook op dat de erkenningsgraad van asielzoekers uit Bangladesh vorig jaar 3,7 procent bedroeg.

 6. Original NL

  Denk dat na merkel de stemmen die riepen om meer vrouwen in de politiek zullen verstommen.
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.