Italië dreigt Europese minitop over migratie te boycotten: ze eisen een herverdeling over de EU

In zondag wordt er een extra Europese top ingelast om de migratieproblematiek te bespreken. Dit is het moment van de waarheid voor Angela Merkel, omdat ze in een politiek conflict zit met haar CSU-collega, Seehofer. Merkel moet slagen op deze top. Italië, één van de hoofdrolspelers binnen dit thema, dreigt niet te komen opdagen op deze top, want de Italianen hebben het gevoel dat er niets meer valt te regelen en het plan al in cement gegoten is.

Zo zijn er andere grote spelers in de Europese Unie die nu ook een dikke vinger in de pap hebben, zoals de Visegrad-landen, onder leiding van Hongarije. Deze landen willen géén herverdeling van migranten. Oostenrijk, de nieuwe voorzitter van de Europese Unie het komend half jaar, is ook veel strenger immigratiebeleid gaan voeren. Deze wensen worden aangevuld door Donald Tusk, de Europese president, die een ‘Fort Europa’ wil creëren en migranten buiten de EU wil plaatsen en bootjes terug wil sturen.

Italië dreigt weg te blijven bij de ingelaste minitop over migratie die zondag in Brussel wordt gehouden, melden Italiaanse media. Premier Conte twitterde na een gesprek met EU-president Tusk in Rome dat hij bezwaren heeft tegen de manier waarop Brussel het migratiebeleid wil bespreken.

Conte zegt dat hij zich niet kan vinden in de uitgangspunten van de top, waarbij er volgens hem te weinig aandacht is voor de herverdeling van de migranten die nu al in Italië verblijven over de overige EU-lidstaten.

Dit is de kern van de Europese crisis. Landen hebben verschillende belangen en die kunnen met betrekking tot dit soort essentiële thema’s moeilijk nader tot elkaar gebracht worden. Hongarije heeft gelijk, je kan moeilijk landen dwingen om beleid uit te voeren dat fundamentele demografische veranderingen veroorzaakt. Het tast de nationale soevereiniteit aan. Aan de andere kant moet er nu echt goed Europees beleid komen en staat mij een ‘Fort Europa’ wel positief voor ogen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Guus Geluk

  Hemel, waar zijn alle commentaren gebleven?

 2. NoDoubt

  De top is alleen bedoeld om het gezicht van Merkel te redden. Het draagvlak van Wir schaffen dass is totaal mislukt. Je moet toch wel stekeblind zijn dat je maar onbeperkt ‘vluchtelingen’ zou kunnen opnemen, want je hebt niet eens de kaders aangegeven. Voortdurend maar prikken op je humaniteit zonder doordacht plan. Dus visieloos, alleen maar om Soros en multinaltionals hun zin te geven. Er zijn al een aantal mensen geweest die hebben aangegeven dat het onbetaalbaar is, en dat de samenleving wordt ontwricht. Daar voor is al uit alle cijfers gebleken dat er enorme integratieproblemen waren, die natuurlijk niet worden opgelost door een onbeperkte stroom van immigranten. Hongarije heeft een wet aangenomen dat het helpen van illegale immigranten strafbaar is. Over met die pendel(subsidie)boten van de NGO’s. Opvang in de regio heeft Karskens al heel lang geroepen maar ja populist en niet willen luisteren. Nu neemt Merkel het gedachtegoed van de populisten over.

  1. HierBenIk

   Ja, de enige reden waarom deze top wordt gehouden is voor Merkel die probeert haar positie te behouden. Als de top mislukt dan heeft Merkel een enorm probleem en kan Duitsland waarschijnlijk nieuwe verkiezingen uitschrijven. Ik weet wel wat ik hoop….

 3. Peter Loosduinen

  Attentie voor de smerige advertentie van Artsen zonder grenzen:
  Met € 10 kunnen wij ACT-combinatiepillenkuren kopen om 16 volwassenen binnen 3 dagen van malaria te genezen
  Wat doen die gasten met uw geld ?????
  Bootjes varen.

  1. Ernst Quispel

   Nee, mensenlevens redden.

   1. Stanly2000

    Ernst, het spekken van mensensmokkelaars, domme jongen!

    1. Ernst Quispel

     Gelukkig worden in de tussentijd mensenlevens gered.

     1. Original NL

      @Islamlover…Gelukkig worden in de tussentijd mensenlevens gered….

      En tevens toekomstige aanslag plegers gefaciliteerd!
      Thanks AZG !

    2. lugar

     @Stanly:
     Vind je dat niet vreemd Stanly? Als vervend islamongool is Ernst voorstander van meer islam en door islam komen juist mensen om het leven of slaan ze op de vlucht. Ik durf zelfs te beweren dat een groot deel van de terechte vluchtelingen juist op de vlucht zijn vanwege de islam.

     1. Heinz

      En als dat zo is, dan bied je ze een veilige haven. Eenvoudig genoeg.

     2. Original NL

      @Heinz…..
      En als dat zo is, dan bied je ze een veilige haven. Eenvoudig genoeg…
      ……En importeer je niet dat waar ze voor gevlucht zijn
      nl dezelfde islam!!
      Maar dat snap je helaas nog steeds niet.

     3. lugar

      @Heinz: Een veilige haven die tijdelijk is?

 4. poldi

  Is goed nieuws natuurlijk, maar de “oplossing” zal er uit bestaan dat “we” de verrijkers zelf gaan ophalen en in een gespreid bedje op gaan vangen.
  U gelooft toch niet dat er echt iets gebeurt in Domland ?
  En… het is al te laat, wat er ook besproken wordt, terugsturen is geen optie, de immigratie machine werkt al lang op eigen kracht door : gezin’s / familie hereniging, aantrouwen, studenten / studeren, gedogen / niet uitzetten en verder heeft de Roverheid zelf geen benul wie er hier allemaal huizen, kijk maar eens om u heen en u weet al genoeg.

  Enne, contoleren in Marokko of Turkije op bv. fraude, kom op hé, mag niet van de desbetreffende landen…

  Oh ja, voor 1 km. te hard rijden weet de Roverheid u snel te vinden, is belangrijk, voor uw eigen veiligheid hè…

 5. poldi

  De zoveelste mislukking die er aan staat te komen.
  Er moeten echte leiders eindelijk gaan opstaan.
  Ene “Wir schaffen das”-Merkel en ene Macron zitten alleen voor de Duits-Franse as en de rest is voor hen lood om oud ijzer.
  Seehofer kan er misschien nog iets fatsoenlijks van maken.
  Merkel moet wegwezen want die is de oorzaak van de huidige onoverzichtelijke ellende en islamisering in heel Europa.
  Het laffe en schijnheilige schoothondje Rutte wil ook nog een duit in het zakje doen. Al die duiten die wij reeds hebben verstrekt zien wij toch nooit meer terug. Met rente, weet U nog wel? , zei ene gladjanus van het CDA .
  Hij was eigenlijk de enige die dat geloofde.
  De hele boel staat op z’n kop mensen, en het moet eerst eens goed onweren en donderen dan klaart het net zoals het in de natuur gaat vanzelf weer op. Maar het schoothondje Rutte die onlangs in het hol van de leeuw plotseling een heel ander geluid liet horen en zo positief was daar over de EU, ziet de bui al hangen en draait weer net zoals altijd , want zijn komend baantje staat op de tocht.

 6. Guus Geluk

  Ik vermoed dat de Italianen uiteindelijk wel komen opdraven. De kans om meebeslissen is voor hen te groot om die te negeren. De nieuwe populistische regering is voor herverdeling: iets waar men in Noord/West-Europa geen moeite mee heeft, maar in Oost-Europa weinig belangstelling voor is te vinden.

  Lars: “Deze wensen worden aangevuld door Donald Tusk, de Europese president, die een ‘Fort Europa’ wil creëren en migranten buiten de EU wil plaatsen en bootjes terug wil sturen.”

  Fort Europa klinkt mooi. In de huidige tijd zal Europa zich moeten neerzetten als een fort, als een eensgezind blok; als een machtsblok in de wereld. Niet alleen ten opzichte van migratie, maar ook tegrnover het protectionistische beleid van Trump, de Russische aanvallen op de vrijheid en het opkomende China.

 7. Ben Zine

  Goed nieuws dat Salvini de komende zoveelste “top” saboteert. Het is een bij voorbaat zinloze exercitie omdat de politieke wil ontbreekt bij Juncker en Merkel. Het is immers hun doel om dmv omvolking en massa-immigratie een Europese superstaat zonder grenzen te creëeren. Voor dat krankzinnige waanidee moet alles wijken en dus is de komende “top” een wassen neus om de betrokken partijen voor de zoveelste keer te misleiden, te manipuleren en aan het lijntje the houden. Het is genoeg geweest. Salvini trekt de grens en wil hiermee zeggen: Tot hier en niet verder. Eindelijk iemand die in actie komt en verzet biedt. Dat is een verademing vergeleken met het softe weke beleid van het adjudantje van Juncker & Merkel, en dan bedoel ik uiteraard beroepslikker en -slijmbal Mark Rutte.

  1. Guus Geluk

   Ben Zine: “Het is immers hun doel om dmv omvolking en massa-immigratie een Europese superstaat zonder grenzen te creëeren.”

   Welke complottheprist heeft u dit wijsgemaakt? Bron, Niemoller, iXnews?

   1. Ben Zine

    https://www.youtube.com/watch?v=FVcspJhjjN4

    Kijk maar even naar bovenstaand filmpje Guus, naar de walging in Merkels gezicht bij het aanschouwen van de Duitse nationale vlag. Need I say more ?

    1. Guus Geluk

     Ben Zine,

     Maar wat zegt dat ons? Dat nationalisme in Duitsland nog steeds een vies woord is?

     Merkel is nog nooit betrapt op eurofederalistische ideeën, zoals Verhofstadt of Schulz. Maar indien zij die al had, zou zij die nimmer tot stand brengen door grenzen open te zetten voor migranten. Zij kon natuurlijk ook niet weten dat er in 2015 zo’n grote migrantenstroom aanklopte bij de poorten van Fort Europa.

 8. fusilier

  GG meer islam ,of minder islam.

  1. lugar

   @Fusilier: Guuslim gaat voor meer en geeft geen antwoord. 🙂

 9. Ernst Quispel

  Italië gaat echt wel deelnemen aan de top maar wenst om begrijpelijke en te billijken redenen vooraf wat ketelmuziek te maken teneinde een gelijkwaardige verdeling van de vluchtelingen over de lidstaten af te dwingen.
  Daar is wat voor te zeggen. Italië wordt onevenredig zwaar getroffen door de immigratieproblematiek en een gemeenschappelijke aanpak vergt een eerlijke verdeling van de offers.

 10. Guus Geluk

  Het is goed te realiseren dat alle “migranten” in wezen mensen zijn die gevlucht zijn voor oorlog of armoede.

  Dit wordt vaak vergeten.

  1. poldi

   M.a.w. GG, wij moeten al die miljoenen “Vluchtelingen” uit de kweekvijver Afrika en het Middenoosten maar binnenhalen.
   Snap je dan niet grote sukkel die je bent dat deze “vluchtelingen” overwegend moslims zijn die niet willen integreren, handenvol geld gaat kosten en een groot beslag leggen op onze sociale voorzieningen (vernam net dat de gemeenten zo’n 450 miljoen tekort hebben) en sociale huurwoningen.

   1. Guus Geluk

    M.a.w. GG, wij moeten al die miljoenen “Vluchtelingen” uit de kweekvijver Afrika en het Middenoosten maar binnenhalen.

    Nee.

    1. Stanly2000

     Nou Guus, wie wel en wie niet?

     1. Ernst Quispel

      Misschien kunnen we ons in eerste instantie richten op de echte vluchtelingen.

     2. Guus Geluk

      Precies.

     3. Stanly2000

      Goh, beide heren worden wakker, zou je zeggen! Alleen voor beide heren is iedereen echte vluchteling.
      Wat heeft het “Nee”van Guus dan voor waarde? Alles blijft hetzelfde.

     4. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Wikipedia geeft een prima beschrijving van de definitie “vluchteling”.

      Een vluchteling is iemand die zijn woongebied is ontvlucht uit vrees voor geweld of zijn leven. De meeste vluchtelingen komen uit gebieden met oorlog of dreiging daartoe, of uit staten waar grove schendingen van de mensenrechten plaatsvinden.

     5. Stanly2000

      Ja hoor Guus.
      “Het is goed te realiseren dat alle “migranten” in wezen mensen zijn die gevlucht zijn voor oorlog of armoede.” stelling Guus G.
      Zou misschien kunnen betekenen ‘Iedereen is welkom.’

     6. Guus Geluk

      Stanly2000

      Nee, ik bedoel te zeggen dat de zeshonderd mensen op die migrantenboot allemaal mens zijn, en niet de “parasieten”, het “onkruid” voor wie sommige mensen hen verslijten.

     7. lugar

      @Stanly: “Zou misschien kunnen betekenen ‘Iedereen is welkom.’”

      Inderdaad, dat is ook exact het signaal dat wordt afgegeven. Bovendien, en dat is wat mij betreft het grootste probleem, blijven deze ‘vluchtelingen’ ook nog hangen terwijl ze misschien wel hard nodig zijn om hun eigen land op te bouwen. Nog los van het islam-probleem dat we er gratis bij krijgen.

     8. Stanly2000

      Mee eens Guus, maar hoeveel echte vluchtelingen waren er aan boord?

     9. Guus Geluk

      Stanly2000,

      Is dat een retorische vraag?

 11. fusilier

  GG ben je wel eens in Genua Italie geweest . Was eens zon mooie stad,nu de poort van AFRIKA.

  1. Rosasolis

   @fusilier. Je heb gelijk. Wij kennen een paar marine officieren in ons dorp vlakbij Den Helder, die vertelden dat marinestad Genua is een grote vervuilde arme stad geworden.
   Het verschil met onze Den Helder, is als dag en nacht.

 12. Rechtsaf

  De insteek is al fout “ze-eisen-een-herverdeling-over-de-EU” er moet gestopt worden met het binnenhalen van deze onruststokers maar die stap is al niet eens zichtbaar meer er moeten stappen terug gezet worden dus niet binnenhalen maar terug sturen..

 13. lIN-T

  Hoe slechter die top hoe beter!
  Kan niet wachten tot die stomme Merkel opgerot is.

  1. poldi

   Als dat gebeurt @IIN-T dan hang ik de vlag uit en ontkurk ik een fles champagne.

 14. lugar

  Uit onderzoek van Elsevier blijkt dat er in ieder geval vier schepen zijn die onder de Nederlandse vlag migranten uit de Middellandse Zee oppikken.

  1. Heinz

   Een beschaafd land weet hoe het moet handelen met mensen in nood. De russen lieten de opvarenden van de Koersk aan hun lot over. Nederlanders borgen die onderzeeër.

   1. lugar

    @Heinz: “Nederlanders borgen die onderzeeër.”

    Omwille van de handel…

    1. Heinz

     En straks, Lugar, dan handelt de middenstand met de nieuwkomers. Die moeten ook eten. De wind is niet genoeg. Daarom heeft het ook voordelen.
     De Wibra vaart er wel bij.

     1. lugar

      Natuurlijk, maar gratis geld is niet voor niets Heinz. Dat moet betaald worden, weet je ook door wie? Dat staat nog los van de vraag of wij nog meer islam moeten importeren, want die krijgen wij er ook gratis bij.

      Heb je het vandaag in de krant gelezen? 75% belastingverhoging op aardgas? Al eens gekeken op je afschrift voor gemeentebelastingen? De zorgpremie?

 15. poldi

  Plagiaat
  ———–

  Ja hoor, het is weer zover: als het aan de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) ligt komt er weer een extra kostenpost voor de landelijke overheid bij.

  Zoals u weet gooide ons gastvrij landje in 2016 en 2017 de grenzen wagenwijd open voor alle arme “vluchtelingen”.
  Gevolg hiervan was dat gemeenten miljoenen extra moesten betalen voor bijstandsuitkeringen.

  Die uitkeringen – al dan niet met een taalcheck vooraf – zorgden voor een tekort van liefst 540 miljoen euro. Nu krijgen gemeenten dat geld op termijn wel terug, maar ze moesten het wel voorschieten en dus pleit de ROB ervoor dat het Rijk de tekorten in één keer afkoopt, meldt de NOS.

  Dat is nog niet alles, staatssecretaris Van Ark dient er voortaan voor te zorgen dat er wel rekening wordt gehouden met “niet-conjuncturele, onbeïnvloedbare, externe effecten, zoals de toestroom van statushouders en familiehereniging.”

  O ja, wilt u weten wat het totale kostenplaatje is van werklozen in ons land (Nederlanders en Nieuwe-Nederlanders)?
  Bijna zes miljard (!) euro.

  En die Nieuwe-Nederlanders moeten allemaal naar een sociale huurwoning.
  En dat gaat ten koste van…….U weet het wel !

 16. lIN-T

  Der untergang deel 2 starring Merkel. Zo stel ik me die top voor.

 17. Heinz

  Italië heeft een punt. Verdeling over Europa. Het platteland van Hongarije en Polen kan heel wat arbeidskrachten gebruiken. Hongarije ontvangt tenslotte geld van de EU om de landbouw te herstructueren. Polen heeft ruimte zat.

  1. lIN-T

   Doe toch niet zo onnozel! Ze zitten daar allebei niet op elkaar te wachten. En als je denkt dat ze hier komen om op het land te werken ben je helemaal niet goed wijs.

  2. Stanly2000

   Heinz, zou je dat niet aan de bewoners van beide landen overlaten? Of heb jij je zolderkamer/kelder al vol?

 18. Ni28

  Op een kant speelt Italië Merkel in de hand als zij het alleen over verdeling hebben. En daar gaat het niet om, het gaat om de volksverhuizing te laten stoppen en alleen de echte politieke vluchtelingen toegang krijgen en dat onder voorwaarden. Ik hoor Asscher al weer over de zwakste maar daarmee help je de zwakke wel maar je eigen land wordt naar de knoppen geholpen. De mensen die binnenkomen moeten iets terug kunnen doen en niet bij het loket van de sociale dienst blijven hangen. Hun loyaliteit is verplicht en dat moet je eisen. Desnoods via een paspoort wat het beste werkt zeker bij moslims.

 19. lugar

  Hulpverleners in Afrika ‘gaven prostituees medicijnen in ruil voor seks’

  Ja maar…

 20. Rosasolis

  D. Tusk heeft gelijk er moet een “Europese Fort”, of gezamenlijke EU verzet tegen illegale migranten uit Afrikaanse landen, die nu van plan zijn Europa te bestormen. Daarom komen de belangrijkste landen a.s. zondag en maandag naar Brussel, om dit probleem te bespreken en oplossingen te vinden. Italie en Griekenland behoort ook erbij te zijn. Als Conte en zijn regering kwaad zijn, is dit begrijpelijk. Kom dan naar de vergadering maar zonder wrok tegen andere EU lid staten. De EU moet nu in actie komen om te voorkomen dat er nog meer boten met duizenden Afrikaanse illegale migranten naar Spanje worden gestuurd.
  Als Conte of Salvini duidelijk uitspreken, dan waarschijnlijk zullen andere leiders met hun eens zijn. Wij van de CDA weten dat er definitieve plannen zijn om meer begroting voor ons militaire te krijgen. Onze marine krijgt 4 nieuwe fregaten. Er zijn plannen om ons marine, samen met andere landen, om in de middellandse zee die boten met illegalen tegen te houden, en terug te sturen naar de Afrikaanse landen.

 21. Nasrani

  Geweldig! Zag net een oproep van Matteo Salvini om een schip, varende onder Nederlandse vlag, door te laten varen naar Nederland. En of hij gelijk heeft. Maar voor onze hypocriete regering zal dit wel een stap te ver zijn………… Wij zijn meer van mooie en beschuldigende woorden.

 22. Florissa

  Goed zo Italie,dikke lul 3 bier voor Merkel ,ze heeft een probleem ,zelf veroorzaakt ,en het is tijd om te vertrekken .

 23. poldi

  Moge die hele verrotte Brusselse bende zo snel mogelijk al kijvend en ruziemakend in het ravijn storten.
  Wanneer dat gebeurt zal de euforie in verschillende delen van Europa gelijk zijn aan de val van de Berlijnse muur. Miljoenen mensen zullen juichend de straat opgaan. En vooral dankbaar zijn dat deze val van deze Moloch zonder bloedvergieten en burgeroorlog is gebeurd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.