Jordan Peterson overtuigt ‘progressieve’ Oxford Union van politieke-correctheid in beste video tot nu toe

In dit artikel wil ik even ‘voorbij de waan van de dag’ gaan, zoals ze dat zo grappig bij De Correspondent zeggen. Jordan Peterson, een van de meest invloedrijke publieke figuren in deze tijd, heeft een Q&A sessie gedaan bij de Oxford Union. Het is steeds meer een ‘progressief’ bolwerk geworden, waarbij de tradities en verworvenheden van de Westerse samenleving steeds vaker worden aangevallen. In deze tijd van politieke-correctheid en identiteitspolitiek is dat een sterk fenomeen geworden.

In het filmpje, dat u beneden kan bekijken, verdedigt Peterson hiërarchie en het belang van balans binnen een maatschappij. Ook tradities en de Westerse vrijheden worden utivoerig besproken. Daarnaast geeft hij antwoord op vragen uit het publiek, waarin hij uitgebreid ingaat op de gevaren van politieke-correctheid en ‘cultuur Marxistische’ tendensen in de samenleving.

Dit heeft hij natuurlijk al vaker gedaan in zo veel meer video’s, maar deze video is naar mijn mening de beste tot nu toe. Waarom? Omdat hij goede vragen gesteld krijgt, goede tegenargumenten en ook de ruimte krijgt om goed te antwoorden. Je ziet het aan Peterson dat hij intens geniet van deze bijeenkomst en dat merk je ook aan zijn antwoorden. Zeer gestructureerd en helder uiteengezet. Een zeldzaamheid tegenwoordig. In combinatie met een rustige en respectvolle houding, weet hij het publiek zichtbaar te overtuigen van zijn argumenten en zijn standpunten.

Ik kan niet stoppen met het blijven herhalen, maar publieke figuren zoals Peterson zijn nodig in het politieke discours. Hard, maar respectvol naar de medemens tot het punt dat er geen wederkerigheid meer is. Geen polarisatie, maar heldere uiteenzetting van de noodzaak van vrijheid van meningsuiting en een constructief debat. We hebben aan de rechterzijde al genoeg schreeuwerds, we hebben meer mensen nodig als Jordan Peterson.

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  “Geen polarisatie, maar heldere uiteenzetting van de noodzaak van vrijheid van meningsuiting en een constructief debat.”
  —————-
  Inderdaad, zo moet er gediscussieerd worden.

  Maar vertel dat maar aan de super rijken vanHollywood en een aantal Democraten in de VS die steeds meer hysterisch worden als het om Trump gaat.

  Nu heeft een Democraat (Maxine Waters) openlijk opgeroepen om Trump medewerkers lastig te vallen waar ze zich ook bevinden. Dus thuis of in een schouwburg of in een restaurant, enzovoorts.
  ————
  Maxine Waters: People Are ‘Going to Harass’ Trump Administration Officials at Restaurants, Stores, and Gas Stations
  http://www.breitbart.com/video/2018/06/24/maxine-waters-people-are-going-to-harass-trump-administration-officials-at-restaurants-stores-and-gas-stations/

  1. Guus Geluk

   Ritter ziet kans de draad naar zijn geliefde onderwerp te manouvreren: de clown in het Witte Huis.

   1. Ernst Quispel

    Die clown gaat ons trouwens veel geld kosten. De beurzen kleuren vandaag opnieuw wereldwijd rood met als enige oorzaak de kamikaze-handelspolitiek van de clown Trump.

    Clowns kunnen grappig zijn maar clowns met veel macht zijn helemaal niet leuk.

   2. Ritter

    Guus Geluk

    Wel, het is dan wel een zeer succesvolle “clown”.

    Record hoog economisch optimisme: 51% van de mensen denkt dat de economie goed of uitstekend is – dit is het hoogste aantal dat @CNBC ooit heeft geregistreerd

    “Record High Economic Optimism: 51% of people think the the economy is good or excellent – this is the highest number @CNBC has EVER recorded”
    https://twitter.com/EricTrump/status/1011286948814774273

    1. Ernst Quispel

     Ja, Trump profiteert nog van het economisch beleid van Obama, nu gaat het downhill.

     1. Ritter

      Ernst Quispel

      Niet alleen floreert de economie onder Trump maar ook is de werkeloosheid op het laagste punt sinds vele jaren.
      ——————————-

      De Amerikaanse werkloosheid daalt in mei naar 3,8%, het laagste in 18 jaar

      US unemployment falls to 3.8% in May, lowest in 18 years
      http://www.breitbart.com/news/us-unemployment-falls-to-3-8-in-may-lowest-in-18-years/

 2. Two Ravens Black Kettle

  Mijn dagelijkse maaltijd bestaat ondermeer uit Jordan Peterson, D.o.u.g.l.a.s M.u.r.r.a.y, Dave Rubin, Joe Logan, James Delingpole, Sam Harris, Mark Steyn, Peter Hitchens, Louder with Crowder, Tucker Carlson, Christina Hoff Sommers, Ben Shapiro, Gregg Gutfeld, Brendan O’Neill en zo en dan dip in je in ‘le school Christopher Hitchens.
  Hier leer je meer van dan alle MSM ter wereld bij elkaar opgeteld.
  Ik vermijd Nederlandse kwaliteitsjournalisten en de geijkte deskundigen aangezien die leugenaars voor mij inmiddels melaats zijn.
  Informatie haal je van het internet
  Desinformatie haal je uit de Orwelliaanse Staatsmedia, MSM en de zogenaamde kwaliteitskranten.

  Noot:
  En ik blijf het schandalig vinden dat de naam D.o.u.g.l.a.s. M.u.r.r.a.y., groot denker en schrijver van de No1 bestseller The Strange Death of Europa niet door die *domde internetfilter komt.

  1. henkie

   Internationale of supranationale of non gouvernementele organisaties spannen samen met de gevestigde orde om de waarheid te censureren. De westerse mens moet gehersenspoeld. Waar willen ze in gods naam naartoe?

  2. Frits Jansen

   Tuurlijk. Wie zogenaamd links is liegt.

  3. Chris Schoneveld

   Mijn lijstje is identiek aan de jouwe. Daarbij voeg ik zo nu en dan ook Katie Hopkins and Brigitte Gabriel.

   1. Two Ravens Black Kettle

    Vergeet het boefje Ann Coulter niet.

    En dat is het mooie

    Je switched van de seculiere boedhistische liberal Sam Harris, via de conservatief-Joodse Ben Shapiro of Larry Elder, naar de feministische professor Christina Hof Sommers via de ‘working class hero Tommy Robinson naar de anti-feminist Gavin McInnis en weer terug naar de libertatiër Dave Rubin
    Et Cetera
    Daadwerkelijke diversiteit
    Diversiteit van opinie
    Urenlange uitzendingen zonder het gekrijs van policor ambtenaren/kwaliteitsjournalsten

    Dit is onbestaanbaar bij de Orwelliaanse MSM en daarom willen ze youtube stil leggen

 3. Frits Jansen

  Niets bijzonders. De man bewijst louter dat Oxford toch niet zo progressief is.
  Misschien wel een beetje vermolmd, maar dat wil DDS natuurlijk niet weten.

 4. lanex

  Beste Lars Benthin,
  “We hebben aan de rechterzijde al genoeg schreeuwerds, we hebben meer mensen nodig als Jordan Peterson.”
  Ik ben van mening dat het andersom is, we hebben genoeg linkse schreeuwerds die ons proberen te muilkorven onder het mom van, ben je het niet met ons eens dan ben je een fascist of nazi, een kleinburgerlijke geest dus, we hebben meer rechtse mensen met een helder verstand nodig als Jordan Peterson.

  1. Chris Schoneveld

   Helder denkende mensen zijn losjes verenigd in “The Intellectual dark web”.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.