Nederland en Australië staan alleen: Maleisië erkent Rusland niet als verantwoordelijke voor MH17

Maleisië was al stil over de uitspraken van Australië en Nederland aangaande het onderzoek naar het neerhalen van MH17, maar nu heeft het land aangegeven dat de aantijgingen van deze twee landen richting de Russen ongegrond is. Maleisië erkent nog niet dat Rusland verantwoordelijk is voor het neerhalen van het vliegtuig, daar moet volgens de Maleisiërs eerst nog beter bewijs voor komen. Nederland en Australië staan dus alleen en het JIT zit daarmee in een spagaat.

 ,,Het is te voorbarig om al naar Rusland te wijzen”, zei de minister gisteravond in een interview voor een Maleisische zender dat werd opgepikt door Australische media. De Australische minister van Buitenlandse Zaken, Julie Bishop, reageerde door te stellen ‘dat de enige logische conclusie is dat Rusland een directe rol heeft gespeeld bij het neerhalen’.

Inmiddels heeft ook minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) gereageerd. Hij zegt: ,,We hebben nauw contact met Maleisië. Ze kennen ook de bewijsvoering. De woordvoering van de nieuwe minister vond ik wat verrassend, maar ik realiseer me ook dat het een zeer recent aangetreden minister is dus ik ga er ook geen zware conclusies aan verbinden”, bagatelliseert Blok de uitspraak.

In dit geval gebruikt Blok een beeld dat die Minister nog onervaren is en daardoor niet ‘echt’ begrijpt wat er aan de hand is. Blok plaatst zichzelf op deze manier hoger op de morele ladder, of in elk geval zo lijkt het. ‘We moeten het beter uitleggen en dan begrijpen ze het wel’. Zo een houding wordt wel vaker gebruikt, maar we moeten ook erkennen dat België en Oekraïne ook nog geen uitspraak hebben gedaan over de voorlopige uitkomsten van de JIT.

”Die landen hebben wat meer tijd nodig”, reageerde Blok. Zekers, want dan komen ze wel tot dezelfde conclusie lijkt hij te suggereren. Nederland en Australië staan voorlopig nog alleen en dat is geen goed signaal richting de Russen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Frits Jansen

  Maleisië is een moslimland.
  Reaguurders, barst los!

  1. Adriaan

   @Frits, vind je dat lekker?

  2. sjun

   Het geeft aan dat het advies van Christiaan Snouck Hurgronje alweer opgaat.

   1. Ernst Quispel

    Ik neem aan dat sjun doelt op de noodzaakt om te breken met de opvatting van morele en intellectuele minderwaardigheid der inheemsen

    1. sjun

     Snouck gaf meer adviezen, https://www.trouw.nl/home/de-islamquaestie~a050c543/ Het Rusland van Putin past die kennelijk wèl toe.

 2. Adriaan

  Het is goed dat Maleisië als derde partij wat terughoudender is. Beschuldiging is prima, maar dan moet je toch harde bewijzen hebben. En als je die hebt, leg je ze op tafel. Ik hoor daar niks meer over. Ik vrees echter dat het JIT een ietsie pietsie bluf poker speelt. Ze proberen Rusland op deze manier uit de tent te lokken. Zolang Rusland blijft ontkennen en het JIT geen bewijs levert, kom je nergens.

 3. DolleDries

  Langzamerhand komen er steeds meer twijfels over dit eenzijdige flut onderzoek.
  Ook nieuwsuur en dat is toch wel bijzonder heeft twijfels zeker na de afgang met die z.g moord op de Russische journalist opgezet door de geheime dienst van Oekraïne die ook het z.g bewijsmateriaal voor dit onderzoek leveren.

  1. DolleDries

   Nieuwsuur correspondent David Jan Godfroid waagde het gisteren ook openlijk te twijfelen aan de geloofwaardigheid van Oekraïne in verband met het vorige week gepresenteerde JIT ‘onderzoek’, waarin -zoals onze lezers weten- op voorhand al de schuld van Rusland was voorgeprogrammeerd. Godfroid is benieuwd wat het JIT nu gaat zeggen, aangezien de meeste info in dat rapport afkomstig is van de Oekraïense overheid en inlichtingendiensten. En die zijn ook nu weer bepaald niet onpartijdig en betrouwbaar gebleken.
   Helaas lijkt het er sterk op dat de Nederlandse media het voorval weer snel dood en begraven hebben verklaard. Het past immers niet in de al jaren zorgvuldig in stand gehouden Russofobische propaganda, en zou de toch al sterk tanende geloofwaardigheid van de reguliere media een nieuwe klap toedienen.

  2. Ernst Quispel

   Het is bepaald geen flutonderzoek. Het is zeer zorgvuldig en gedetailleerd uitgevoerd en mensen die blijven volhouden dat Rusland hier geen schuldige rol speelde zwetsen tegen beter weten in.

   1. Koos sssss

    Dat heeft Ernst van zijn grote vriend, Halbe Zijlstra. En zoals wij allen weten, die was er bij.

    Deze beste vrind, annex onnozele hals weet zelf ook wel, dat dit “onderzoek” aan alle kanten rammelt. De EU heeft heel voorbarig sanctie tegen Rusland uitgevaardigd en Oekraïne -dat meedeed in dit onderzoek- is partij, tegen Rusland.

    Daardoor is er -ongeacht elke uitslag- slechts 1 conclusie gerechtvaardigd: Rusland zat fout.
    De problemen zouden voor de EU niet zijn te overzien als er een andere uitslag kwam.

    In Maleisië staat men zo te oordelen objectiever in deze materie.

   2. lugar

    “Het is bepaald geen flutonderzoek.”

    Nou jij hebt er gelukkig verstand van.

    🙂

 4. DolleDries

  Minister blok zei vanmorgen dat het misschien ook nodig is om de Oekraëne aan te klagen.
  Het politieke oorlogsgaljoen moet een andere koers varen……..de weinige wind is van windrichting veranderd…!

 5. Svetlana

  Natuurlijk gaat Maleisië daar geen uirspraak over doen omdat de hele conclusie bullshit is. Als moslimland heb ik vertrouwen dat zd hun verstand gebruiken

  1. Adriaan

   @Svetlana, laat ik je maar meteen uit de droom helpen: Moslims hebben geen verstand. Ze hebben wel hersenen om ‘dingen’ te onthouden. Die ‘dingen’ wordt al met de paplepel ingegoten. Moslims hebben dus nooit geleerd om voor zichzelf te denken. Dat deel van het brein is nooit ontwikkeld.

 6. Fortiori

  Wat, als je rebellen in een buurland ondersteunt in hun pogingen tot afscheiding dmv training ben je niet betrokken? Geloofwaardig is het pas wanneer je je totaal afzijdig opstelt, niet bemoeit met interne aangelegenheden, niet politiek niet logistiek. Dat is één, twee is wanneer iedereen met een app als Flghtradar iedere luchtacrobaat kan spotten, je dan van de domme houdt. Poetin weet van de hoed en de rand.

 7. DolleDries

  Toch vraag ik me af als ik tegen een blinde zeg steek maar deze zeer gevaarlijk drukke snelweg over het is veilig en hij wordt aangereden wie verantwoordelijk is en schuldig.De maker van de auto, de chauffeur, ik niet want ik mag met een veto meedoen aan het onderzoek

    1. van Urk

     Guus wat wil je hiermee nou vertellen? Dan zou het Reformatorische dagblad ook een onbetrouwbaar bron zijn.

     1. Guus Geluk

      van Urk,

      Nee hoor, het RD is een prima krant.

     2. van Urk

      Guus@ Een prima krant dat het vaak heeft over sprookjesfiguren uit een sprookjesboek. Begrijpt u waar ik naar toe wil? Als een bron ruimte geeft over een artikel over UFO,s wil het helemaal nog niet zeggen dat deze bron onbetrouwbaar is.

     3. Guus Geluk

      van Urk,

      Jazeker, dat wil het wel degelijk.

     4. van Urk

      Maar even serieus Guus. Deze website neem ik natuurlijk ook niet als een echte serieuze bron.

     5. van Urk

      Even corrigeren:Ik bedoel de website Want To Know en niet DDS. 😉

     6. Guus Geluk

      van Urk,

      O, oké. Want ik voorspel u dat zulke websites elk overheidsonderzoek zullen beschouwen als een grote cover-up. Complottheoristen gaan door tot het gaatje en dan nog verder. 🙁

     7. Holland

      Guus ontkent het bestaan van UFO’s zie ik. Dat is nogal dom, want er zijn vele duizenden (zeg maar gerust honderdduizenden) waarnemingen geweest waarvan vele door nuchter overheidspersoneel (verkeersleiders, radarspecialisten), vliegeniers en ook NASA-personeel.

    2. van Urk

     Guus@ Maleisie is niet het enige land. Belgie dat zes slachtoffers te betreuren had doet ook niet mee om Rusland aansprakelijk te stellen.

 8. Pescador

  volgens mij is Denemarken de schuldige

  1. lugar

   Ik weet zeker dat Ernst erachter zit.

   1. DolleDries

    Ernst zit op dit moment in Kiev en brult Ich bin ein Oekraïner.

  2. van Urk

   Een ontplofte Nilfisk tijdens het zuigen in de wandelgangen van het vliegtuig zeker.

  3. Victor83

   Hahaha, nee het was me buurman van 2 deuren verderop, echt he, zo ken je toch jaren aan de gang blijven man.

 9. ZwartePiet

  Minister Blok zegt “het is een pas aangetreden minister”…
  Met andere woorden; wat weet hij er nou van….
  Nou Blok, ik vind het ook zeer gevaarlijk om Rusland in dit stadium te beschuldigen.
  Weet wel tegen wie je het hebt…of heeft Nederland de wijsheid in pacht?

 10. Bes Tolen

  De Nederlandse politici zijn naar mijn oordeel prutsers en er zit een groot aantal onder dat de feiten slecht kent maar dan altijd maar een insinuerend partijdig verhaaltje houden. De politiek helpt Nederland er alleen maar op achteruit. Niet alleen vandaag en gisteren maar al enkele tientallen jaren. Zondermeer nummer één is de massa immigratie met alle idioterie die daar mee verbonden is, nummer twee is de onverantwoorde overgave aan en slaafsheid in geval van allerlei andere landen en internationale instellingen, nummer drie is de achterstelling van de belangen van de Nederlandse burgers in wat met werk (sommige sectoren zijn of worden met subsidie door vreemdelingen grotendeels over genomen) en vrijheid van meningsuiting (politieke bescherming van achterlijke en misdadige ideeën met oproep voor daadwerkelijke toepassing) te maken heeft, nummer vier is de achteruitgang van het privé vermogen in Nederland sinds het jaar 2000 met sinds de invoering box 3 inkomstenbelasting als voortdurende diefstal, nummer vijf is het beleid ten aanzien van pensioenen terwijl andere minder draagkrachtige landen de pensioenen verhogen en dat vaak uit de schatkist, nummer zes is het voor een groot deel ontbreken van controle op de uitgaven van alle overheid en het niet weten waaraan wordt uitgegeven, nummer zeven is het functioneren van alle justitiële diensten, nummer acht is het propagandistisch gebruik van allerlei overheidsdiensten om de bevolking op het verkeerde been te zetten, nummer negen is het op haar beloop laten van allerlei uitverkoop van Nederlands bezit, in het bijzonder in eigen land, nummer tien enzovoort.

  1. Ernst Quispel

   En nu, na al deze ellende, de slaap nog vatten, Bes.

   Dat zal niet meevallen.

 11. Blue monday

  Euhhhh, Nederland en Australië staan alleen omdat Maleisië niet mee doet.

  Dat klinkt als de USA en China staan alleen omdat Luxemburg niet mee doet.

 12. Victor83

  Let op: nou word Maleisie dalijk net zo hard geboycot als Rusland want ja wie niet tegen Poetin is is natuurlijk extremistisch rechts en worden uitgemaakt voor nazi’s en blablabla

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.