Burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, verbiedt ook Pegida-BBQ voor moskee tijdens ramadan

Burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, verbiedt ook Pegida-BBQ voor moskee tijdens ramadan

Na Utrecht en Gouda is het ook in Arnhem niet de bedoeling dat Pegida voor een moskee gaat BBQ-en tijdens het avondgebed en ramadan. In Rotterdam mag de rechts-populistische groepering wel een BBQ houden en Den Haag is nog niet duidelijk over of het wel of niet mag. Ahmed Marcouch (PvdA), de burgemeester van Arnhem, heeft als reden gegeven dat er niet genoeg plaats is voor de moskee die Pegida uitgekozen heeft, de Ayasofya-moskee. Het zit voor de Sonsbeeksingel en daardoor zal het te smal en te druk zijn. Mooie reden, maar er zit natuurlijk wel wat meer achter.

Pegida wil tijdens het avondgebed en de ramadan in vijf gemeenten demonstratief het voor moslims verboden varkensvlees roosteren. Arnhem is na Utrecht en Gouda de derde stad waar Pegida niet welkom is op de door hen gewenste plek. In Rotterdam mag de beweging donderdag wel voor de Laleli-moskee gaan staan. Burgemeester Ahmed Aboutaleb wil ze het recht op demonstratie niet ontzeggen. Den Haag, waar Pegida vrijdag 8 juni wil neerstrijken, heeft nog geen besluit genomen.

Begrijp mij niet verkeerd hoor, ik vind het nogal een sneue en lachwekkende actie. Het is een actie om te provoceren en moslims belachelijk te maken. Het is totaal niet constructief en niemand komt er verder mee. Daarom zou ik eigenlijk als ik de macht had heel die actie verbieden, omdat het alleen maar de frustratie binnen de samenleving vergroot.

Pegida kiest ook alleen maar trieste en sneue acties uit om uit te voeren. Die varkensmutsjes, varkensbloed op een terrein waar een moskee zou worden gebouwd, noem maar op. Neen, van mij hoeft het niet, maar ze hebben natuurlijk het recht om te demonstreren, dus laat ze dat lekker doen. Misschien komen moslims wel meedoen aan die BBQ met hun eigen waar, als de BBQ lang genoeg duurt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties