Nieuwe regering in Italië zet gelijk de toon in immigratiepolitiek: ”We hebben deportatiecentra nodig.”

De coalitie tussen de rechts-conservatieve Lega Nord en de populistische Vijfsterrenbeweging is nog maar net begonnen, maar nu is de toon al gezet in het immigratiedebat. Matteo Salvini, de voormalige partijleider van Lega Nord en nu minister van Binnenlandse Zaken, heeft in Sicilië harde woorden gesproken over de immigratieproblematiek. Sicilië mag en kan niet meer het vluchtelingenkamp van Europa meer zijn volgens Salvini.

Als het Salvini ligt, is de meeste illegale immigranten nog maar een kort verblijf gegund. Zaterdag bezigde hij op een partijbijeenkomst in de noordelijke stad Vicenza duidelijke taal: de ‘mooie tijden’ voor illegale immigranten zijn volgens hem over. ‘Pak je koffers,’ voegde hij daar aan toe. De uitzetting van een half miljoen uitgeprocedeerde asielzoekers is volgens Lega en de andere regeringspartij De Vijfsterrenbeweging een topprioriteit. Volgens Salvini is dat niet ‘streng (…) maar een kwestie van gezond verstand’.

Italië is op ramkoers met andere Europese landen, omdat de vluchtelingen evenredig verdeeld moeten worden over heel Europa. Volgens Salvini moet het Dublin-akkoord opgeschort worden. Door dit akkoord mogen vluchtelingen alleen asiel aanvragen in het eerste land van aankomst. Grappig genoeg zal Salvini te maken krijgen met andere rechts-conservatieve machten in Europa, zoals de Midden- en Oost-Europese landen. Die landen willen juist géén evenredige verdeling.

In elk geval is de toon erg hard geworden rondom immigratie, zo heeft Salvini het ook over ‘deportatiecentra’, om de half miljoen uitgeprocedeerde asielzoekers terug te zenden. Sinds 2013 zijn er 700.000 migranten aangekomen in Italië. Een bizar aantal waar we geen voorstelling van kunnen maken. De Italianen hebben er in elk geval heel veel last van.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ritter

  De (illegale) massa migratie (onder het mom van “vluchteling”) vanuit de islamitische landen is een van de grootste problemen waarmee Europa worstelt.

  Want deze massale migratie is niet alleen een zware financiële belasting maar zal door de demografische veranderingen ook grote sociale/culturele/religieuze veranderingen tot stand brengen.

  We zien het nu al; veel mensen voelen zich niet meer thuis in hun eigen wijk en/of stad omdat de bepaalde wijken zijn “overgenomen” door migranten die hun eigen (islamitische) levenswijze erop nahouden.

  Aangezien deze Illegale massa migratie niet effectief word afgeremd door het EU beleid ( met zijn open grenzen beleid) zullen de problemen die voortvloeien uit deze massale migratie ieder jaar toenemen.

  ————
  Ophef na uitzending Franse tv: vrouwen niet welkom in moslimwijken
  https://www.ad.nl/buitenland/ophef-na-uitzending-franse-tv-vrouwen-niet-welkom-in-moslimwijken~a66160b9/

 2. lugar

  Goed signaal vanuit Italië. Alleen jammer dat deze massaverplaatsing door Brussel is gearrangeerd om onze landen te overspoelen met goedkope arbeidskrachten.

  Je moet zulke transmigranten natuurlijk sowieso niet op gaan halen met boten en vliegtuigen, en als ze wel op de EU-stranden aankomen moet je ze ook niet verder laten reizen zodat je ze vervolgens kwijt bent of ergens anders, vijf veilige landen verder, opnieuw tegenkomt in een gratis huis met gratis geld ten koste van de autochtone, oorspronkelijke bewoners die op zoek zijn naar woonruimte, werk hebben en belasting betalen.

 3. Two Ravens Black Kettle

  Wordt het ook niet eens tijd om terroristische organisaties zoals Amnesty International die de boerka promoten voor kinderen en vrouwen of kinderverkrachters als Oxfam Novib bij hun nekvel te pakken en mee te sturen met die vluchtelingen ?
  En welke club vervoerde ook al weer Isis van Libya naar Europa ?

 4. Ries

  Natuurlijk hebben de Italianen gelijk. Het kan zo ook niet langer. Het is als een lopend vuurtje door Afrika gegaan dat ze bij de kust opgewacht worden met een heuse boot, heuse dokters en heuse gutmenschen. Gevolg? Steeds meer gelukzoekers naar de kust en steeds meer gutmenschen op het water, met het hemelse gevoel dat zij de besten onder mensen zijn… Ik ben al wat ouder en op de Lagee School spaardn wij doppen van flessen, gaven op maandag geld voor de zending, zondags collectes all the time. Daarna hield de hulp naar Afrika niet op. Geldstromen vloeiden op de rekeningen van dictatoren, projecten liepen fout. En in Afrika gebeurde er verder niet veel dan rondkijken waar het beter was. Men nam niet de moeite om zelf wat aan te gaan pakken. Het zou aan de slavernij hebben gelegen… Dat kan natuurlijk best, maar de nakomelingen van de slaven van toen, hebben het heel wat beter dan de nakomelingen die geen slavernijverleden hebben. Dus: Terug naar huis en de armen uit de mouwen steken! En nu krijg ik natuurlijk boze reacties van de trollen. Doe je best jongens. Jullie zijn namelijk blijven hangen in de aaifase…

  1. Paaldanseres

   Precies. Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gutmensch gedoe en de aaibaarheid van die haatbaard sprinkhanen. Geen woorden, maar daden. NU. Forza Italia!!

  2. Vit

   @Ries +++++

   1. Vit

    Ps, de tam tam heeft gewerkt dat blijkt wel.

 5. meijer61200

  Had Rutte maar 1% van de daadkracht van Salvini!

  1. Mart

   Rutte is een trekpop van Brussel.

 6. henk vintage

  De zogenaamde asielcentra, wat in feite immigratiecentra zijn, dan maar snel ombouwen
  tot deportatiecentra.

  1. denk eens na

   Hek erom heen , een paar bijt grage honden in het centra , oppakken en het vliegtuig in en boven de middellandsezee een argetijnse rol ,zijn ze meteen waar ze vandaan kwamen .

 7. Ni28

  Het aantal landen die niet eens zijn met de immigratiepolitiek groeit gestaag. Het wordt de hoogste tijd om deze gang van zaken van Merkel te stoppen en omkeren.

 8. Ruud562

  Naast Hongarije nu ook in Italie realisten aan de macht! De ondermijning en afbraak van het ondemocratische, dictatoriale ‘Brussel’ en aanverwanten is begonnen! En in dat verband: dat Nederland gauw nexit mag gaan!!

 9. Florissa

  Allemaal bedacht door een paar imbecielen in Brussel ,en een achterlijk wijf in Duitsland ..En nu gaan ze bijdehand worden omdat er mensen zijn die in opstand komen .

  1. meijer61200

   Licht aan de horizon!! Oostenrijk, Hongarije, Italië, Polen enz.enz. Steeds meer mensen doorzien het doortrapte spel van de domineesdochter moffin Merkel. NEXIT NU!!!!

 10. Adriaan

  Ik mag hopen dat dit nu echt de eerste tekenen zijn van een rigoureuze ommezwaai in Europa. Salvini is een man met daadkracht. Deze mensen gaan nu opstaan. Tot hier en niet verder.

  1. Ernst Quispel

   Ik heb niet de indruk dat de Italiaanse politiek in staat is fundamentele veranderingen tot stand te brengen.

   1. Seneca

    @eq
    waar jij al dan niet de indruk van krijgt of hebt, zal mij aan mijn reet roesten. rot toch eens op, smerige kolereleier en ga je poep vreten, doe je iets nuttigs voor de algehele vervuiling in de wereld.

   2. sjun

    Een mijnenveld rondom de kusten en verbeurdverklaring van smokkelwaar vervoerende schepen doet al wonderen.

 11. Heinz

  Stalin was er een expert in, deporteren van mensen. Goedkope onderbetaalde arbeidskrachten die vies en zwaar werk doen zijn welkom. Als ze zich maar koest houden.

 12. Rosasolis

  De EU moet oplossingen vinden voor de stroom uitgeprocedeerde illegalen in alle lid landen. Vooral Italie en Griekenland moeten eindelijk afgelost van worden van dit afschuwelijke nachtmerrie, dat doorgaat voor meer dan 6 jaar. Mensen redden vanaf
  krakkemikkige oude boten of rubberboten. Daarna onderdak en medische zorg bieden, gezond voedsel, etc. De hele economie van Italie en Grieken is aanzienlijk achteruit gegaan. De eigen bevolking zit in financiele nood. De militaire van de EU moet veel sterker worden, zodat duizenden illegalen kunnen terug gestuurd worden naar hun thuislanden. Het is noodzakelijk dat Europa een veel actiever samenwerking organiseert. Italie en Griekenland hebben duizenden levens gered. Nu is het tijd dat
  dat deze 2 landen eindelijk hulp krijgen van de EU…Anders gaan zij helemaal kapot. Want omdat en er grote problemen in heel Afrika nu al zijn, en dagelijks verergeren,
  zullen er gedurende de zomer maanden vele duizenden jonge illegale Afrikaanse mannen proberen Europa te bereiken. Of hebben zij geen paspoort, of hebben zij het weg gegooid. Omdat Afrika lijdt onder extreem droogte, is er geen werk, geen effectief landbouw, overbevolking, en vele ernstige besmettelijk ziektes, waaronder TBC en Ebola. Kortom: de EU moet wakker geschud worden, en er moet onmiddellijk hulp aangeboden worden voor zowel Italie als Griekenland. Voordat de zomer losbarst en de situatie nog veel erger wordt.
  Kunnen er niet marine fregaten in het gebied van Italie en Griekenland gestuurd worden met een aantal EU vlaggen, die waarschuwing schotten afvuren terwijl hun megafoons vertellen dat die boten met illegalen niet mogen verder komen. En kan er niet zeer strenge EU grens-controle mensen gestuurd naar die 2 landen, om te voorkomen dat zij aan land toch komen? Kan er niet een uitgebreide controle systeem
  komen om uit te vinden uit welke land een illegale (economische) vluchteling komt.
  Het probleem is dat identificatie moeilijk is, als zij geen paspoort hebben, of hebben het weggegooid.
  Die problemen stapelen dagelijks op. En het wordt nog veel erger voor Italie en Griekenland als de EU deze landen geen noodzakelijk militaire steun willen geven.
  Deze twee Christelijke landen hebben gedurende zoveel jaren, zoveel hulp gegeven aan zoveel vluchtelingen in nood. Nu is het tijd dat zij, in plaats van te blijven lijden onder extreme armoede onder de grootste deel van hun bevolking, moeten weten dat wij
  in de rest van Europa, hen begrijpen. En dat wij Italie en Griekenland waarderen als echte barmhartige Christenen en humanisten. Maar dit kan niet langer zomaar doorgaan. Daarom mijn pleidooi voor militaire hulp van gezamelijke EU militaire troepen die EU vlaggen hebben op de fragaten, en ook aan land. Er moeten ook EU militairen op alle grens stations in Zuid-Italie en Griekenland komen. Italie heeft genoeg geleden! Laten wij a.u.b. kunnen zeggen tegen Italie en Griekenland…jullie hebben zoveel levens gered: het is nu tijd dat jullie een welverdiende stap terug doet.
  Zowel Italie als Griekenland verdienen steun van alle EU landen, voor hun heldhaftige reddingsacties. En nu zou deze 2 geweldige Europese landen eindelijk moeten gaan genieten van hun dagelijkse leven, met hulp van de EU. Die weinig heeft gedaan voor Italie en Griekenland, toen deze landen werden aangevallen door honderdduizenden vluchtelingen.

 13. Ben Zine

  Prettig om van Matteo Salvini eindelijk eens een fris en helder gezond verstand verhaal te horen in plaats van die eeuwige door deugmensen opgelegde en opgedrongen policor poep. Uitgeprocedeerde migranten behoren inderdaad gewoon terug te keren naar huis. De oorlog in Syrië is voorbij, met dank aan Poetin, en daar kunnen zij zich verdienstelijk maken door zich in te spannen voor de wederopbouw van hun land. Ook kunnen zij daar ongestoord en met overtuiging hun geliefde religie belijden, zonder zich te hoeven storen aan onze Westerse manier van leven. Bovendien wordt er in Syrië Syrisch gesproken en geen Italiaans, dat is ook nog eens een significant voordeel. Zij blij en gelukkig, wij blij en gelukkig, iedereen blij en gelukkig.

 14. Two Ravens Black Kettle

  In Slovenië is ook een anti-immigratie partij aan de macht gekomen.
  Het zal niet lang meer duren voordat westerlingen vluchten naar het Oosten.
  Ik adviseer die landen om grondig te discrimineren; geen toegang verlenen aan mensen die consequent op massa-immigratie partijen hebben gestemd; in Nederland zijn dat VVD, PvdA, CDA, CU, Groen Links, SP en natuurlijk de Thought Crime Inquisitie van D’66.
  Streng selecteren bij de poort.
  West-Europa zal (wellicht muv Denemarken) veranderen in in een middeleeuws islamitisch land met een ferme slok Handmaid’s Tale en 1984.

  Dus landen in Oost- en Centraal Europa
  Laat de vijfde colonne niet wortel schieten in jullie prachtige landen.

 15. Nasrani

  Hoe meer moslims, hoe rechtser Europa wordt. Er komen andere tijden, ondanks het linkse en ‘soft. christelijke’ gezever. Kan niet wachten.

 16. Vraagtekentje

  Nou i.p.v. ophalen van bootjes, terugbrengen….zal tijd worden!

  1. lugar

   Lijkt mij op termijn een betere volgorde, ook met het oog op onze sociale voorzieningen en onze pensioenen.

 17. palko

  De EU-landen hadden al lang geleden kunnen en moeten zeggen: Wij nemen vanaf nu geen enkele asielzoeker meer op van buiten Europa. Tenzij er EU-landen zouden zijn die dolgraag nepvluchtelingen uit Afrika en Azië onderdak willen bieden. Misschien had Angela Merkel dan haar vingertje ook opgestoken? En had ze ook met een grijns op haar smoelwerk geroepen: Wir schaffen das!! Mij best.
  Kortom: Elk werelddeel moet gewoon zijn eigen zgn. vluchtelingenprobleem oplossen. Dat ook Europa financieel bijdraagt aan de opvang van ‘vluchtelingen’ in de eigen regio, lijkt me niet onredelijk.

  1. sjun

   Herkoloniseren van Noord-Afrika biedt de gelegenheid mensen in de eigen regio op te vangen. Maar om een of andere reden komt dàt nog niet ter sprake…

 18. lanex

  Ik vind het helemaal geen harde taal, duidelijke taal zul je bedoelen.
  Wat is er niet te begrijpen dat een land 700.000 migranten te verduren krijgt en het niet aankan. Deportatie is gewoon uitzetting, geen afvoerput naar de dood. Maar onze linkse schreeuwers die de hele wereld zielig vinden wil het niet begrijpen, alles is racisme, nazisme en nog meer vreselijks, we hebben dan ook aan dit trieste volk te danken dat we een bananenrepubliek zijn.

 19. Steve Van der Vekens

  Ook al het links volk moet gestraft worden wegens landverraad en/of collaboratie.
  Ik wil niet met zo’n idioten samenleven.
  Weet je wat er moet gebeuren?
  Wanneer er een linkse tegenbetoging (hoe verzin je het) gehouden wordt, moet je die grijns met knuppels van hun gezicht kloppen en vervolgens naar Irak sturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.