PVV blijft lekker ophitsen: Wilders wil eenmalig tijdschrift voor Mohammed-cartoons

Geen categoriejun 27 2018, 20:59
Blijkbaar gaat het goed met de Mohammed-cartoon industrie die Wilders heeft helpen aanzwengelen. De beste man is nu van plan om de meesterwerkjes te bundelen in een tijdschrift! Aldus Metro Nieuws.
Een niet geheel onterechte vergelijking wordt in het blad gemaakt met dat van Charlie Hebdo. U weet wel, dat tijdschrift die de wraak van jihadisten op z'n hals haalde door soortgelijke prents uit te geven...Dit is ook wat Wilders voor ogen heeft, maar dan in een Nederlands-Engelse variant. Hier wordt waarschijnlijk voor gekozen vanwege zijn populariteit in de Verenigde Staten.
Geertje wilde zelf in de jury gaan zitten bij het beoordelen van de cartoons. Dat was ook zo'n beetje de enige voorwaarde voor de wedstrijd, het moest strikt om de islamitische profeet Mohammed gaan. Volgens Wilders is dit geen kwestie van provocatie, maar puur een gevalletje vrijheid van meningsuiting.
Omdat er geen dreiging is, volgens de instanties die dat beoordelen, gaat het hele gebeuren ook daadwerkelijk plaatsvinden: de wedstrijd, het tijdschrift, interviews met winnaars etc. etc. Er komt zelfs een Amerikaanse cartoonist over de vloer. Bosch Fawstin, winnaar van de Mohammed-cartoonwedstrijd in 2015. Het enige wat vooralsnog ontbreekt is een uitgever die het aandurft om deze bundel in de schappen te willen krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten