Scherpe analyse van implicaties Pegida barbecuedemonstratie

Geen categoriejun 10 2018, 14:00
Bas Paternotte van Geenstijl geeft een analyse van de implicaties rondom het Pegida barbecue akkefietje, want hoe zat dat nou precies?
Pegida, die sinds hun bestaan al nazi's worden genoemd vanwege hun cultuur, religie, immigratie- en asielstandpunten, komen regelmatig in de media terecht vanwege hun hoge 'rellen-gehalte'. Ja, ze doen meer dan Geert Wilders maar dat maakt het nog steeds niet effectief. Pegida Nederland al helemáál niet.
Zo ook het kleinzielige idee om te gaan barbecueën bij moskeeën. Levert niks op, voegt niks toe, creëert alleen maar spanning en is laaghangend fruit voor mediakanalen (dus easy voor mij). Enfin, die opvatting deelt Bas ook en hij had liever gezien dat Pegida zich zou richten op de extreme aspecten van sommige moskeeën en imams.
Ondanks het zwakke signaal van Pegida Nederland heeft meneer Paternotte toch enigszins sympathie voor de beweging. Na het lezen van zijn stukje deel ik dat gevoel ook. Dit komt namelijk door wat er gebeurde na het toestaan van de barbecuedemonstratie in Rotterdam door burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA).
Pegida was op weg, zag veel boze moslims en de bus van Pegida draaide zich snel om, wegwezen hier! Zo leek de berichtgeving in alle media naar voren te komen. Edwin Wagensveld, de Pegida Nederland voorman, beweert dat de Rotterdamse agenten zijn veiligheid niet konden garanderen. De politie nuanceert dit en houdt het erop dat zij niet konden garanderen dat mensen achter de linies zouden blijven. Beetje flauw dus maar goed.
Bas Paternotte stelt dat wanneer een stadsbestuur een demonstratie toelaat, de stad álles eraan moet doen om dat mogelijk te maken. Dit betekent dus plek toewijzen, veiligheid garanderen, the whole package. Dat Pegida nu niet kon worden gegarandeerd dat het veilig zou zijn om te demonstreren, betekent twee dingen:
1. Het waren holle woorden van Aboutaleb die heus wel in kon schatten wat zo'n demonstratie teweeg zou brengen maar leverde half werk.
2. De honderden wilde moslims voor de Laleli-moskee (waar de barbecue zou plaatsvinden) merken nu dat hun geschreeuw en intimidatie werkt! Aboutaleb heeft ze nu dus versterkt in hun gedrag in de toekomst.
Fout, fout, fout!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten