Team Trump vertelt Canadese leider de waarheid: ‘Er is een speciaal plekje in de hel voor mensen als Trudeau’

Donald Trump accepteert het niet dat andere leiders hem een oor proberen aan te naaien.

Toen de G7-landen bekend maakten dat ze samen een verklaring hadden opgesteld leek alles toch nog goed te zijn afgelopen. Het was ongelooflijk, maar blijkbaar had Trump water bij de wijn gedaan of zich achter gesloten deuren vriendelijker opgesteld dan publiekelijk.

Nou, er kwam al snel een einde aan die zogenaamde eensgezindheid toen Trump hoorde wat de Canadese leider Justin Trudeau allemaal gezegd had. De Amerikaanse president liet meteen weten dat hij helemaal niet achter diens woorden stond en dat, oh ja, Amerika haar steun voor de verklaring hierbij onmiddellijk introk.

Dat was hard, maar Trump en diens adviseurs waren nog niet klaar. Vandaag kwam Trump-adviseur en -loyalist Peter Navarro namelijk even langs bij Fox News waar hij letterlijk zei dat er “een speciaal plekje in de hel is voor buitenlandse leiders die op onheuse wijze aan diplomatie doen met Donald J. Trump, en die hem in de rug proberen te steken terwijl hij de voordeur uitloopt.”

Voor de goede orde voegde Navarro daar aan toe dat die sterke woorden direct afkomstig waren van de president zelf:

Zo, die kan Trudeau in zijn socialistische zak steken.

Het leukste hiervan is natuurlijk dat Trudeau door links gezien wordt als ‘de nieuwe messias’: de Canadese versie van Barack Obama. De man die Amerika in het gareel zal laten lopen. Een linkse held.

Diezelfde Trudeau wordt dus zonder meer hard aan de kant geschoven door Trump. En terecht. Trudeau probeerde hem duidelijk te bedonderen. Hij had beter moeten weten, maar misschien dat hij deze belangrijke les nu geleerd heeft. Als je met Trump solt pakt hij je publiekelijk aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

43 reacties

 1. Bloem

  Die idioot dacht ermee weg te komen. Wat een staatsman is dat

  1. hans-e-pans

   Persoon Bloem wie bedoelt u?

 2. Ritter

  Wat de Trump hatende media vaak niet vertellen is dat Canada zelf hoge tariefmuren heeft voor Amerikaanse producten.

  Dit komt omdat in het verleden vaak slechte handels overeenkomsten zijn gesloten door de VS leiders. Ten nadele van de Amerikaanse werkers.

  Trump wil nu die slechte handelsovereenkomsten gelijk trekken.

  Dus helemaal geen tariefmuren of gelijke tariefmuren.

  Onder 4 ogen praten ze hem naar de mond maar voor de camera’s keert de oude politieke elite zich tegen Trump. Van deze streken is Trump niet gediend.

  Trump trekt zich niets van de zure gezichten van de oude politieke elite en hun vriendjes in de media die zowat iedere dag Trump demoniseren en roddel verhalen over hem verspreiden.

  Trump doet wat hij heeft belooft tijdens de verkiezingen. En dat had de oude politieke elite niet verwacht. Die dacht dat Trump zijn beloften zou verraden en hun kamp zou kiezen.

  Video:

  There’s a ‘special place in hell’ for Trudeau after his G7 ‘stunt,’ top WH Trade Adviser Peter Navarro says
  http://www.foxnews.com/politics/2018/06/10/theres-special-place-in-hell-for-trudeau-after-his-g7-stunt-top-wh-trade-adviser-peter-navarro-says.html

 3. Ni28

  De VS is met Trump niet meer de gekke Henkie. Het is nu einde belazerij en Europa moet zich nog goed bedenken of zij echt van hun enige echte vriend, de VS af willen. Het wordt voor Europa zwaar maar laten wij elkaar niet belazeren. Dat hoort niet onder vrienden.

 4. Ritter

  Trump wil gelijke tariefmuren of geen tariefmuren.

  Trudeau heeft Trump een streek geleverd. Daar houd Trump niet van. Trump was eerlijk en open tijdens de besprekingen. En dan flikt Trudeau deze streek.
  —————–
  Video:

  Trudeau ‘stabbed us in the back,’ did ‘a great disservice to the whole G7,’ WH economic adviser Larry Kudlow says
  http://www.foxnews.com/politics/2018/06/10/trudeau-stabbed-us-in-back-did-great-disservice-to-whole-g7-wh-economic-adviser-larry-kudlow-says.html

  1. Rosasolis

   @Ritter. Oh ja, omdat u dagelijks urenlang al die alle stomme Amerikaanse pro-Trump internet berichten krijg, waarom moeten wij al dit stomme gedoe lezen! Wij hebben geen zin en ook geen tijd om naar die “geweldige Amerikaanse rot internet ” sites te kijken. Beste Ritter, het leven gaat door, voor jou en voor voor mij. Ga iets anders doen dan uren lang zitten aan je laptop met al die zoveel corrupte Amerikaanse sites.
   Wij moeten opkomen voor Europa! Kom op voor onze Europa! Ik steun de nieuwe regering van Italie die heeft geweigerd 650 illegale boot vluchtelingen op te nemen.
   Eindelijik aan de wereld te tonen dat wij dit gedoe niet meer kan en wil accepteren

 5. Meester Kong

  Trump een vol idioot en een gevaar voor de wereldorde !

  Hij kwam te laat. Hij vertrok te vroeg. Hij paaide en hij ruziede. En toen hij al lang weg was blies hij per Twitter alsnog het diplomatieke weekend – werk van zes bevriende wereldleiders – omver en beledigde de gastheer.

  Met een combinatie van boersheid en aan agressie grenzende verongelijktheid heeft Donald Trump afgelopen weekeinde op de G7-top in Canada duidelijk gemaakt dat hij de naoorlogse wereldorde van regels, overleg en een minimum aan fatsoen, definitief heeft ingeruild voor het recht van de sterkste en de stijl van een lomperik.

  Nu was Trump ook eerder niet opgevallen door fijngevoeligheid en finesse, maar met de geur van een handelsoorlog in de neus en kort voor de ‘historische’ top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un leek het alsof hij helemaal geen rem meer had.

  Klaarblijkelijk heeft zijn nieuwe buitenlandteam – minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo en Nationaal Veiligheidsadviseur John Bolton – daar vrede mee, of er geen greep op.

  NRC

  1. Ritter

   Meester Kong

   Trump houd zich aan zijn verkiezingsbeloften. En dat is tegen het zere been van de oude politieke (en media) orde. Die hadden gedacht dat Trump zich na zijn verkiezingen wel bij hun zou voegen en zijn verkiezingsbeloften zou verraden.

   Het enige was deze oude orde nog heeft zijn (kinderachtige) persoonlijke aanvallen op Trump.

   Ondertussen gaat Trump gewoon verder met zijn beleid; nu een vredesdeal maken met NK. Dat is zijn voorgangers niet gelukt maar misschien lukt het Trump wel.

   Natuurlijk hopen de verzuurde journalisten dat het mislukt; dan kunnen ze weer tekeer gaan tegen Trump. Hun haat voor Trump is zo groot dat ze de top met NK liever zien mislukken dan dat er een overeenkomst komt die goed is voor de vrede.

  2. Seneca

   @kong
   hoe durft u nrc te noemen als ‘onafhankelijke’ bron. als het communisme niet was uitgevonden dan had nrc dat gedaan. dat tuig is zo extreemlinks en dat u zich daarmee durft te identificeren. het internet vergeet niets…

  3. sonar

   Manke Aap jullie soort zijn een gevaar voor de samenleving,en jou linkse vrinden hier op de site zijn met hetzelfde sop overgoten.
   Er is er niet een op deze wereld die president Trump kan piepelen want dan komen ze ware Trump tegen.

  4. Beukman

   Inderdaad, NRC zegt waar het op staat.
   Trump heeft een dolk gestoken in de ruggen van zijn belangrijkste handelspartners. De vraag is of de Hel hem nog wel wil hebben.

   Onderhandelen doe je niet door als een kind je eigen regels te willen bepalen. Trump lijkt het succes – voor zover daarvan te spreken valt – naar het hoofd te zijn gestegen. Hij gedraagt zich als de narcist die hij is. Laten we hopen dat zijn ontmoeting met Kim straks niet ontaardt in een potje dwergwerpen.

   1. J.C.

    @Beukman

    “Trump heeft een dolk gestoken in de ruggen van zijn belangrijkste handelspartners”.

    De vraag is natuurlijk: heeft de USA Nederland nodig of Nederland de USA?

    Nou dan, zwamtrol.

    1. Beukman

     We hebben elkaar nodig, @JC. Bij een handelsoorlog is niemand gebaat.
     Sowieso is het geen manier om om te gaan met je handelspartners zoals Trump het doet.

  5. meijer61200

   Kong; ” Hij kwam te laat. Hij vertrok te vroeg”. Onze briljante en moedige Trump heeft namelijk een drukke baan. Hij werkt dag en nacht. Zoek maar eens op in je woordenboek wat dat betekent; BAAN en WERKEN, zo leer je weer wat!!

  6. meijer61200

   Kudo’s voor de onvolprezen Trump! Druk met de onvoorstelbare rotzooi die Obama heeft achtergelaten. Een man als Trump hebben we hier nodig in plaats van die halfbakken homo.

 6. Ernst Quispel

  Het is allemaal te plat voor woorden maar het is een zegen in vermomming voor de EU. De hork Trump dwingt de EU-leiders om tempo te maken met het versterken van de politieke, economische en militaire eenheid van Europa. Dit is ook het enige antwoord op deze Rambo-diplomatie: we moeten de Europese eenheid en identiteit versterken en ons losmaken van de Atlantische afhankelijkheid.

  1. NoDoubt

   Europa wordt overspoeld door moslims. Als we dat geen halt toe roepen, zullen we een islamitisch Europa worden. Turkije, Syrië, Iran Pakistan, Saoudi-Arabie. Leer van de geschiedenis. Ik hoop toch niet dat je dat voor ogen hebt. Ik heb al eerder aangegeven dat er al bijna 1000 no go zones zijn in Europa. Daarnaast kunnen wij het financieel niet eens opbrengen. Het kost ons nu al 136 miljard en Duitsland 1000 miljard. Dat jij en ik moeten opbrengen. Ik hoop toch niet dat je zo bent dat je geen onderzoek hier naar gedaan hebt. Want als Europa islamiseert van wie verwacht je dat je uit de shit wordt gehaald?

  2. van Urk

   @Ernst:Is dat ook niet het doel van de EU? Europa geeft er juist helemaal niet om dat zij ruzie hebben met Trump en dat de Britten uit de EU gestapt zijn. Desnoods gaan zij gewoon verder met het opstoken van het vuur. De De Gaulle kan eindelijk ruste in vrede.

   1. Ernst Quispel

    Ja, de Europese kiezer wenst versterking van de EU. Dat sentiment zal door het botte en gevaarlijke optreden van Trump slechts toenemen.

    1. lugar

     “Ja, de Europese kiezer wenst versterking van de EU.”

     🙂

    2. Kees

     Wat een humor kwispel!

  3. Ritter

   Ernst Quispel

   Wat klinkt u zuur. Hoe meer succes Trump heeft des te zuurder u commentaar over Trump word.

   Wat andere Presidenten niet is gelukt , lukt Trump wel. En dat is zuur voor zijn tegenstanders.
   ——————-

   Daar is-ie: Trump arriveert voor historische top
   https://www.telegraaf.nl/video/2150472/daar-is-ie-trump-arriveert-voor-historische-top

   1. Ernst Quispel

    Ik zie geen enkel succes van Trump, ik zie alleen maar snel,oplopende politieke en economische schade.

    Trump kan nu nog victorie kraaien over de economische resultaten van Obama maar straks, als de effecten van de door hem ontketende handelsoorlog voelbaar worden en de recessie inzet zullen de Amerikanen beseffen waar ze voor hebben gekozen.

    1. lugar

     @Ernst: “Ik zie geen enkel succes van Trump…”

     Dat klopt, je ogen zitten vol met linksstront. Hieronder som ik enkele feiten op, en voor jij denkt dat ik inga op jouw smerige discussietactieken, forget it!

     – De erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.
     – Een nieuwe strategie voor de nationale veiligheid.
     – Belastingverlaging.
     – Vredesbesprekingen met NK
     – De economie groeit 2,6% terwijl die tijdens Obama rond de 1% bleef dobberen.
     – Het aantal banen is met 1 miljoen gegroeid sinds zijn aantreden.
     – Trump heeft de oerdomme omhelzing van de globalisering gestopt.
     – Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans dat al sinds de zeventiger jaren exponentieel is omgebogen.
     – Deregulering: voor iedere nieuwe wet of reglementering moeten er twee worden geschrapt.
     – Het optimisme van de Amerikaanse ondernemer en consument is lang niet zo groot geweest. Kijk ook naar de beurzen. Als Trump zijn plannen t.a.v. belastinghervorming door het congres krijgt, zal de VS richting 6% groei BBP bewegen.
     – Illegale immigratie met 80% teruggedrongen.
     – Uitzetten van zware –illegale- criminelen is aan de orde van de dag. Zero tolerance.
     – Trump heeft na veel verzet eindelijk zijn travel ban voor een 6 tal islamitische landen gerealiseerd, voor jou als islampleiter is dat extra pijnlijk.
     – De infrastructuur van de V.S. dient hartgrondig te worden vernieuwd: Trump zet alle zeilen bij.
     – Trump nodigde bij hem thuis (Mar-a-Lago), gedurende enkele weekenden respectievelijk de presidenten van Japan en China uit voor constructieve relaties.
     – Trump stapte volledig terecht uit het klimaat akkoord van Parijs.
     – Trump heeft multilaterale handelsakkoorden afgezworen. De TTP met Aziatische landen werd begraven en de TTIP met de EU ging de vrieskist in. Mark Rutte had al getekend.

     1. Vit

      De halve tamme ziet groen van nijd, zijn voorspellingsgave stelt ook niet veel voor.

     2. J.C.

      @lugar

      Helemaal mee eens.

      Wat het zo zuur maakt voor onze huistrolletjes (Ernst Quispel, Beukman, enz) is, dat hun idolen (zoals Rutte, Juncker, Merkel, Timmermans, Pechtold en nog meer van dat ongeregeld), door de successen van Trump in hun hemdje komen te staan. En meer dan waarschijnlijk binnenkort door de mand zullen vallen, verantwoording zullen moeten afleggen en misschien wel een zware straf te wachten zal staan………

    2. van Urk

     Of Trump dan tot een slechte president maakt? Die waren er genoeg in de VS. Obama was ook niet alles. Hij bouwde de spionageactiviteiten van zijn zeventien geheime diensten verder uit, luisterde bevriende staatshoofden 24/7 af en bemoeide zich veel meer dan zijn voorganger met interne, Europese aangelegenheden. Obama verdubbelde de staatsschuld, verwaarloosde op ernstige wijze zijn land en startte een collectieve zorgverzekering die voor gewone mensen al gauw onbetaalbaar werd. Onder zijn presidentschap stierven een miljoen burgers in landen die geen enkele bedreiging vormden voor de VS. Er zijn er voor minder opgehangen. Daardoor heeft Europa nu de ellende van massamigratie gekregen.

  4. J.C.

   @Ernst Quispel

   “De hork Trump dwingt de EU-leiders om tempo te maken met het versterken van de politieke, economische en militaire eenheid van Europa”.

   De eenheid van Europa => in jouw context moet dat zijn: de eenheid van de EU (van Zeus en of Allah). Weet je dat nou nog niet, malle jongen?

   Het echte Europa (dat cultureel en democratisch ver staat van de EU) heeft niets te maken met het ondemocratische clubje (of zo jij wilt, het stelletje horken), dat zich nu heer en meester waant, maar die straks voor een volkstribunaal verantwoording zal moeten afleggen……….

 7. DolleDries

  Trump is en keiharde zakenman recht voor de raap en geen slap links gelul. Vieze streek van die Canadees mooi recht gezet door Trump want zo doe je geen zaken maar vieze politiek.

  1. van Urk

   In Canada is een deel van het volk ook aan het ontwaken: https://www.nytimes.com/2018/06/07/world/canada/ontario-premier-election.html

 8. NoDoubt

  Obama had Amerika al verkwanseld want hij is geboren in Kenya en liegt vervolgens dat hij in Amerika geboren is. Ook is hij islamiet en aanhanger van de Brotherhood. Maar ach taqqiyya. Hillary zelfde laken een pak, verrijkt zich met Clinton foundation, 68 rechtszaken doordat mensen misbruikt zijn in allerlei vormen door de Clintons. In het geheim uranium deals bewerktstelligt met Rusland. Sneaky handelscontracten via de foundation. Staatsgeheimen via privé email en overheidsemail verdonkermaandt. Nee die democraten zijn hele nette mensen.

 9. DolleDries

  Inwoners Amerika 360 miljoen Canada35 miljoen en dan met uitvoer een groten bek die Canadees met als enige buur Amerika.

 10. Ries

  Af en toe vraag ik me af waarom ik niet links ben. Dan was ik rijk geweest…

  1. Paaldanseres

   De wal keert stilletjes aan het linkse schip. Komt tijd, komt raad. Nog even volhouden. 😉 onze tijd komt nog.

  2. Steve Van der Vekens

   Dan was het vooral eenvoudig geweest.
   Lomp zijn heeft zo zijn voordelen, en zog zijn doet geen zeer.

   1. Mart

    Tegen lieden met”aan plaat voor hun harsens” moet je lomp zijn, normaal gesprek komt niet in.

 11. Hank

  Hank 17 minuten ago Login om te reageren
  Nu ieder er van overtuigd is dat de islam gewoon een sekte is
  kunnen we dit dus gewoon verbieden.
  De enige oplossing is voor Nederland en Europa het verwijderen van deze pseudo godsdienst. Zal wel veel gemopper geven maar nix van aantrekken.

 12. Ries

  Hé Kong, heb je de spoedcursus voor dummies bij de Volkskrant doorlopen. Als ik jou zo lees, kakel je precies hetzelfde kippenriedeltje. Wordt toch eens verstandig man en laat je professioneel deprogrammeren. Je voelt je daarna een stuk beter!

 13. Zcooby

  Wie wilde ook op de man lijken was dat niet Jesse Klaver???

 14. Guus Geluk

  Deze foto zegt meer dan duizend woorden kunnen uitdrukken: Europa lijnrecht tegenover Amerika.

  https://www.ad.nl/buitenland/g7-top-de-foto-die-alles-zegt~a76e1e41/

  #NetherlandsFirst
  #EuropeSecond

 15. George Knight

  Wat een merkwaardig en gekleurd commentaar. Hoe dan ook is het niet op de feiten gebaseerd. Premier Justin Trudeau heeft helemaal niet gezegd wat Michael van der Galien claimt dat hij gezegd heeft. Van der Galien volgt de framing van Peter Navarro en Larry Kudlow, maar dat heeft weinig te maken met wat er werkelijk op de G7 is gebeurd.

  Trudeau heeft op geen enkele manier afstand genomen van de slotverklaring, zoals Van der Galien suggereert. Wat hij wel gezegd heeft was dat als er handelsverschillen zijn die in het belang van beide kanten van de grens overbrugd moeten worden en dat hij als Canadese premier uiteraard het belang van zijn land behartigt.

  Van der Galien maakt op geen enkele manier duidelijk op welke manier Trudeau Trump bedonderd zou hebben. Dat kan hij ook niet aantonen, omdat het niet gebeurd is.

  Er was een slotverklaring die door alle landen van de G7 werd onderschreven, inclusief de VS. In de afsluitende verklaring heeft premier Trudeau daar niets aan afgedaan of aan toegevoegd. Zonder duidelijke reden heeft president Trump achteraf aan boord van Air Force One afstand genomen van de door hem ondertekenende slotverklaring.

  Die gang van zaken op de G7 wijst niet op een doorbreken van de eenheid door premier Trudeau of een solo-actie van hem die haaks stond op de slotverklaring. De gang van zaken wijst op het doorbreken van de eenheid door president Trump door een solo-actie van hem.

  Het zou Van der Galien sieren als hij zijn woorden corrigeert en voortaan probeert uit te gaan van de feiten. Het heeft weinig zin om Nederlandse lezers bewust op het verkeerde been te zetten door de aantoonbaar misleidende framing uit het kamp Trump na te volgen.

 16. Babaji538

  Het moet je maar gegeven zijn, om dagdagelijks
  de hele boel te besodemieteren, van Den Haag tot Tilburg,
  tot Groningen en Zuid-Afrika.
  Proficiat.
  Petra Hermans

 17. Frits Jansen

  Scheiding van Staat en Kerk betekent dat politici niet met de hel mogen dreigen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.