Zuur! Importheffingen op Amerikaanse producten!

Geen categoriejun 06 2018, 16:00
Daar gaan we dan, de EU slaat terug. Vandaag werd bekend dat vanaf juli de EU importheffingen zal toepassen op Amerikaanse producten in reactie op de staal- en aluminiumheffingen door de Verenigde Staten. Zo meldt de Telegraaf.
Spijkerbroeken, pindakaas en sinaasappelsap krijgen een tarief van 25%. Dat wordt dus 25% minder ontbijt in een driekwarts broek voor Wout, bedankt EU. Brussel spreek van 'illegale heffingen' en 'schade' aan de Europese economie terwijl de Verenigde Staten gewoon het recht (of beter gezegd de mógelijkheid) heeft om dat te doen. Enfin 2,8 van de 6,4 miljard euro schade wordt met deze tarieven nu gecompenseerd en de Europese Commissie zal er de komende tijd nog een paar schepjes bovenop doen. Voor zover bij mij bekend is nergens een reden te vinden voor deze specifieke producten om te onderwerpen aan importheffingen.
De EU-lidstaten moeten nog instemmen met de tegenmaatregel maar de Europese Commissie lijkt aardig zeker te zijn van zijn zaak en verwacht dan ook geen dwarsliggers. "Alle lidstaten begrijpen dat als we handel willen drijven op basis van internationale regels, wij het boekje moeten volgen. Er is geen ruimte voor willekeur’’, zei EU-commissaris Jyrki Katainen in Brussel.
President Trump heeft nog niet gereageerd op de door de EU voorgestelde importheffingen en lijkt vooralsnog meer met zijn eigen binnenlandse zaken bezig. Wellicht had Trump dit allang verwacht en volgt er geen volgende stap gezien de huidige koers van de Amerikaanse economie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten