Bam! Alternative für Deutschland nu TWEEDE partij in de peilingen

De anti-immigratie is in opkomst. En dat komt eerst en vooral door het wanbeleid van Frau Merkel.

Goed nieuws voor anti-immigratie en eurosceptische Duitse kiezers: Alternative für Deutschland is volgens de peilingen nu groter dan ooit. Sterker nog, uit een peiling die Emnid in opdracht van Bild deed blijkt dat er een nieuw record gevestigd is: voor het eerst is AfD de tweede partij van het land. Weliswaar samen met de sociaaldemocraten van de SPD, maar toch.

Toen AfD in de Duitse Bondsdag terechtkwam leek het onmiddellijk mis te gaan. Een aantal AfD’er stapte namelijk direct op. De meest prominente naam was die van Frauke Petry, de voormalige partijvoorzitter. Als gevolg daarvan maakten verschillende media, waaronder DDS zelf, de vergelijking al snel met onze eigen, oude LPF:

Een vergelijking met de LPF die in 2002 in de Tweede Kamer kwam en zonder leider Pim Fortuyn ruziënd uiteenviel dient zich aan: vanaf het allereerste begin heeft die partij er een bende van gemaakt – en is doorgegaan met intriges en drama tot het moment van hun definitieve exit in 2006. Het is genant en pijnlijk: een stel volwassenen die zijn gekozen om het land te regeren, steken lever al hun energie in het kapotmaken van mensen die aan dezelfde kant van de streep worden geacht te staan.

Die conclusie blijkt nogal voorbarig te zijn geweest. We zijn nu bijna een jaar verder en AfD bestaat niet alleen nog steeds — en de rust is er al lang wedergekeerd — maar de partij is ook nog eens groter dan ooit in de peilingen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. DolleDries

  De grootste Duitse krant, Bild, bericht over de dood van de moeder van vier kinderen, zonder melding te maken van de details van de barbaarse moord op haar kind.
  De pro-immigratie regering van Angela Merkel heeft de Duitse media verboden verslag uit te brengen van een barbaarse misdaad van een moslimmigrant die naar verluidt zijn eenjarige dochtertje zou hebben onthoofd op een perron van een treinstation in Hamburg.
  Volgens ooggetuigen onthoofdde de 33-jarige verdachte Mourtala Madou op donderdag 12 april zijn eenjarige dochter voor de ogen van een verschrikte menigte forenzen op het station van Jungfernstieg en stak vervolgens zijn Duitse vriendin, de moeder van het kind, neer.
  De verdachte zou het kind van achteren hebben neergestoken terwijl ze in haar wandelwagen zat, en vervolgens haar hoofd hebben afgesneden. Hij stak toen naar verluidt zijn vriendin in de borst alvorens de plek te ontvluchten, en gooide het moordwapen in een afvalbak van het treinstation. Hij werd later gearresteerd
  De vrouw, moeder van vier andere kinderen, overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.
  Videobeelden die zijn geüpload naar het internet tonen de nasleep van de brute en zinloze dubbele moord die door politiewoordvoerder Timo Zill werd omschreven als “zeer gericht” en een “eerwraak” door de omstanders. De lichamen van de slachtoffers zijn te zien in de video, maar niet hun gezichten. Ooggetuigen kunnen worden gehoord, zeggend dat de verdachte het hoofd van de baby heeft afgesneden.
  //www.liveleak.com/e/2iE4_1525214887

 2. Ritter

  De illegale massa migratie is een van grootste bedreiging voor Europa.

  Door de illegale massa migratie vinden er demografische veranderingen plaats die onomkeerbaar zijn.

  Kijk maar naar de grote steden in Noord/West Europa. Nu alleen in de grote steden……….over 10 jaar ook in kleinere steden.

  1. sjun

   Geen demografisch verhaal is onomkeerbaar. Het vergt echter wel een heel ander politiek beleid en andere politici. Het Spanje van 1492 verhelderde dat er uitstekend kom af te maken is met intimiderende bezetters en hun hulpjes.

   1. Ernst Quispel

    Sjun ziet een historische parallel.

    🙂

    1. Dubbele Komma

     Mag ik hierbij de afd feliciteren met hun zetelwinst in de peilingen?

     Ja dat mag ik!

     Mag ik hierbij ook de Duitsers feliciteren met hun verstandige keuze?

     Ja dat mag ik!

     Hopen dat de afd deze zetels kan verzilveren en judas Merkel samen met Ernst kwispeldoor snel voor een tribunaal kan brengen wegens verraad aan de oorspronkelijke bevolking!

     1. Ernst Quispel

      Komma kan er op vertrouwen dat de nazi-partij AfD, als ze aan de macht komt, niet zal aarzelen om Merkel ter dood te brengen.

      Minder waarschijnlijk is het dat deze fascisten aan de macht zullen komen. Dat is pech voor Komma maar een zegen voor Duitsland.

 3. Ernst Quispel

  De PVV stond hier ook altijd hoog in de peilingen.

  🙂

  1. Holland

   De situatie in Duitsland is geheel anders. De Duitsers zijn volgzaam tot aan het breekpunt. Dan keren zij zich en kun je ze niet meer in het gareel krijgen. Reken er maar op dat de AfD blijvend is en tot veel grotere hoogten zal doorgroeien. Ik merk het hier in het kleine dorp waar ik woon. Drie jaar geleden was iedereen betrokken en wilde een immigrant opnemen. Velen hebben dat ook gedaan. Nu spugen ze op alles wat met de immigrantentsunami te maken heeft en keren zich af van Merkel.

   1. Ernst Quispel

    Ik geloof er niets van. Er was de laatste weken enig gerommel in de coalitie en dat zie je terug in de peilingen. Merkel krijgt de komende tijd het asielvraagstuk in Europees verband keurig onder controle en wordt, als ze nog de energie heeft zich opnieuw te kandideren, over drie jaar probleemloos herkozen.

    Het AfD is een onvolwassen en onevenwichtige beweging die van schandaal naar schandaal struikelt. Leuk voor de stem van onbehagen in tussentijdse peilingen maar politiek niet van groot belang.

    1. swetsnek

     NEE HOOR DAT ZIE JE VERKEERD ZOALS ZO VAAK JE HOOPT DAT HET ZO GAAT

    2. Holland

     Je wilt het niet geloven Quispel, dat is je makke. Ik woon in Duitsland en lees dagelijks de belangrijke kranten en zie voortdurend Duitse journaals en commentaren. De grosse Union schijt in z’n broek voor de opkomst van de AfD en terecht. Bij de komende deelstaatverkiezingen op 14 oktober in Beieren en op 28 oktober in Hessen wordt nu al een enorm verlies ingecalculeerd. Het tijdperk Merkel is (bijna) ten einde.

     1. Janna47

      @Holland

      Ik woon weliswaar in Nederland, maar kijk veel, eigenlijk alleen maar,
      Duitse TV, omdat ik de Nederlandse TV niet te pruimen vind. Toch zie ik een beetje hetzelfde beeld als hier. Het druipt van de politieke correctheid, maar tegelijkertijd merk je dat het behoorlijk aan het broeien is in Duitsland via allerlei andere bronnen en programma’s. Men is het zat met al dat gespuis, tuig en weet ik wat. Geen wonder dat de AFD groeit….en zal nog groter worden….mevrouw Merkel kan haar biezen pakken….

     2. Holland

      Ja Janna47 je hebt gelijk: de Duiters zijn hyper-politiekcorrect. Maar, precies zoals je opmerkt, heeft een groot deel van de bevolking het nu ook wel gehad met de strapatsen van Frau Merkel. Zelfs de voorheen trouwe Merkel-kranten laten zich regelmatig in een onvervalste antistemming gaan en schrijven kritische artikelen. Dit was een jaar geleden ondenkbaar. En om me heen hoor ik diezelfde kritiek van lieve, aardige mensen die voorheen erg betrokken waren bij die zielige immigranten en er nu de brui aan geven.

     3. Ernst Quispel

      Dat het tijdperk Merkel een keer ten einde loopt lijkt me niet onwaarschijnlijk. De tijdperken Adenhauer, Brandt, Schmidt en Kohl liepen op enig moment ook ten einde. Als ze deze termijn voltooid is ze 18 jaar Bondskanselier geweest en dat lijkt me een fraaie staat van dienst.

      De rechts-populistische hoop dat straks de AfD de leiding van Duitsland gaat overnemen lijkt me net zo realistisch als de, hier al vaak geuite, voorspelling dat Geert Wilders hier binnenkort premier wordt.

    3. denk eens na

     eindelijk duitsers haal jullie bruine pakken van zolder, en laat zien waar deze voor staan

     1. Ernst Quispel

      Q.e.d.

    4. sjun

     Belegen sprookjes van Ernst Quispel. En altijd weer even absoluut gebracht om te voorkomen dat er aan getwijfeld zou worden. Het narratief is echter verschoven. Niet enkel in Beieren krijgen steeds meer mensen zicht op wat er nu werkelijk plaatsvindt en wie daarvoor de oplopende rekeningen krijgen doorgeschoven.

   2. Ni28

    Ik denk het ook, Holland. Ik vond het vreemd hoe lang het niet duurde voordat de Duitsers zich begonnen te keren. Inderdaad, zij zijn lang volgzaam. Maar niet gek.

   3. EU kok

    Holland is een soort missionaris.
    Sinds hij in de Eiffel woont, heeft hij de hele bevolking daar weten om te turnen.
    Ondersteuning van Heel Holland Bekeert is welkom in de vorm van zilverpapier en oude kranten.

  2. swetsnek

   DIT IS DUITSLAND PEDO EEN ANDER VERHAALTJE EN JE KUNT JANKEN WAT JE WILT WE KOMEN JE HALEN PISVLEK

  3. Rechtsaf

   @Ernst, 20 zetels?!! islamimbeciel dat je d’r bent met je graftakken gezeik..

  4. Top

   Blablabla. Blaaskaak! Pisvlek en ???????????????? Goed zo!

   1. Ernst Quispel

    Rechtsaf, Top en Swetsnek tillen dit blog op een hoog inhoudelijk niveau.

    🙂

    1. Heinz

     https://nl.wiktionary.org/wiki/Categorie:Scheldwoord_in_het_Nederlands

     Het zijn ijverige studenten die boeken lezen.

    2. Rechtsaf

     @ernst nee jou toevoeging! die trekt volle zalen..en uiteraard is ruggetuffer Heinz er als de ketchup bij om je te rugdekken natuurlijk…

  5. Original NL

   Quispel……AfD, als ze aan de macht komt, niet zal aarzelen om Merkel ter dood te brengen……
   …..Dat geloof je toch niet echt?…Als de AFD echt zo fascistisch was als u dat zo graag zou willen en/of hier regelmatig roeptoetert,
   lag merkel al lang onder de groene zoden!!
   Nee…voor zoiets heb je blijkbaar een moslim of een linkse dierenactivist nodig!

 4. Ni28

  De tijdperk van Merkel nadert het einde. Te laat want Europa is door haar politiek zwaar gehavend uitgekomen en wordt nooit meer hetzelfde. Dat is ook de reden dat de AfD in peilingen stijgt. Ik vind jammer dat deze partij mevrouw Petri verloor want de gematigde doch sterke koers die zij voerde meer mensen kon overtuigen en aantrekken. Met de nieuwe leiders is de partij besmeurd door vergaande nutteloze uitspraken. Dat kan deze partij alleen maar schaden.

  1. Holland

   Zoals vaak, sla je de spijker weer op zijn kop Ni28.

 5. Gerlos

  Au dat doet pijn Frau Merkel.

 6. Troelstra

  SPD nog steeds in vrije val? Hoopgevend.

 7. EllyD18

  De PVV is hier ook de Tweede Partij, maar ze zijn buitengesloten en datzelfde gebeurt in Duitsland.
  De kiezer telt alleen voor Rutte en Merkel, als zij de eerste plaats maar hebben, dan kunnen ze de hele dienst uitmaken.

 8. Nasrani

  Tja, ondanks het linkse geleuter van sommigen hier op de site gaat de rechtse golfs steeds verder. Ik noem Oostenrijk, Italie, Hongarije, Bulgarije, Roemenie, Tjechie en de westerse landen zoals Duitsland, Denemarken en Nederland waar de bevolkingen een steeds grote afkeer krijgen van de moslims die onze mooie landen overstromen. Ik word steeds optimistischer. De wal gaat het schip keren en ik ga dat nog meemaken.

 9. DolleDries

  Acht mannen die in Duitsland asiel zoeken werden in de nacht naar zaterdag gearresteerd door de politie. Naar verluidt hebben de Syriërs een andere Syrische man in elkaar geslagen voor het dragen van een davidsster om zijn nek.
  Zoals die Welt beweert te hebben vernomen uit kringen van de Berlijnse politie had de joodse Syriër rond 01:00 ’s nachts in het James-Simon-Park aan een groep landgenoten om een vuurtje voor zijn sigaret gevraagd. De vermeende daders kwamen eerst aan dit verzoek tegemoet, totdat een van hen een sieraad ontdekte in de vorm van een davidsster aan zijn ketting.
  De man werd in elkaar geslagen, waarbij hij verschillende kwetsuren opliep die poliklinisch behandeld moesten worden. Een woordvoerder van de Berlijnse politie bevestigde de zaak en het onderzoek van de staatsveiligheidsdienst (SB) die verantwoordelijk is voor politieke misdrijven.
  Bron:
  https://www.journalistenwatch.com/2018/07/08/acht-syrer-juden/

 10. Peter Loosduinen

  Alternative für Deutschland nu TWEEDE partij in de peilingen?
  Das freut mich !

  1. Ernst Quispel

   Ook Peter hoopt dat er in Duitsland weer een nazi-partij aan de macht komt.

   Waarschijnlijk beseft hij niet wat hij zegt.

   1. Holland

    De enige die niet weet wat hij zegt en voortdurend uit zijn nek kletst, ben jij Quispel. Domme halve tamme.

    1. Ernst Quispel

     Niet zo hysterisch schelden, Holland, je veroorzaakt er slechts mee dat niemand je nog serieus kan nemen in de inhoudelijke discussie.

     1. Rechtsaf

      @Holland onze islamimbeciel wenst meer islam in Europa..

   2. Holland

    Dit zul je vast wel in je favoriete blaadje gelezen hebben luldebehanger: “Zerstörerin in der EU. New York Times-Journalist fordert Rücktritt von Angela Merkel.”

   3. Original NL

    Maak je geen zorgen peter…wij zijn Arisch!

   4. Peter Loosduinen

    Geachte heer Ernst,
    lees het volgende !!

    Berlin, 2. Februar 2018. Zu der Veranstaltung der AfD-Fraktion am 1. Februar 2018 im deutschen Bundestag gegen Antisemitismus forderte der frühere israelische Minister und Operationsleiter des Mossad Rafi Eitan Deutschland auf, die Grenzen zu schließen und die muslimische Masseneinwanderung nach Europa zu stoppen.

    Eitan, der als Operationsleiter Adolf Eichmann in Argentinien verhaftet hat, wünschte der AfD Erfolg, lobte den politischen Ansatz der AfD zur Sicherung der Grenzen und gab seiner Hoffnung Ausdruck, dass „die AfD nicht nur eine Alternative für Deutschland sein wird, sondern eine Alternative für Europa.“

    Rabbiner Dr. Chaim Rozwaski, der seit 1998 als Rabbiner der jüdischen Gemeinde in Berlin wirkt, berichtete der AfD über seine Erfahrungen mit antisemitischen Angriffen, die vor allem von jungen Muslimen ausgingen.

    Auf derselben Veranstaltung sprach sich die stellvertretende Vorsitzende des Auswärtigen Ausschusses der Russischen Duma Irina Rodnina gegen die Ausgrenzung Russlands aus dem offiziellen Gedenkprojekt zum Konzentrationslager Sobibor aus.

    AfD-Fraktionschef Alexander Gauland freut sich über die Unterstützung aus Israel und aus der jüdischen Gemeinde in Berlin: „Es zeigt wieder einmal, dass wir als AfD auf dem richtigen Weg sind.“

  1. Original NL

   En nu quispel?……moet ik nu een linkje plaatsen van uitspraken gedaan door imam’s over ons ongelovigen?
   Oud nieuws trouwens……..hebben de duitse msm weer iets om lang op te zuigen….wel goed poetsen straks!

   1. Rechtsaf

    @Original bij deze..

    De islam is de enige religie die zijn gelovigen opdracht geeft niet-gelovigen te doden.
    De islam is de enige religie die oproept tot het doden van apostaten.
    De islam is de enige religie die totalitarisme ondersteunt.
    De islam is de enige religie die kindbruiden/pedofilie ondersteunt.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft mensen te onthoofden.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen opdracht geeft vrouwen te doden door steniging.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen de opdracht geeft vrouwen aan zich te onderwerpen.
    De islam is de enige religie die tegen de vrijheid van meningsuiting is.
    De islam is de enige religie dat geen kritiek verdraagt.
    De islam is de enige religie met een eigen volksrecht. (Islamitische sharia rechtbank)
    De islam is de enige religie waarbij religie in het huwelijk belangrijker is dan liefde.
    Islam is de enige religie waar slachtoffers van verkrachtingen in staat van beschuldiging worden gesteld als zij geen vier mannelijke getuigen kunnen leveren.
    De islam is de enige religie die tegen de democratie is.
    De islam is de enige religie die tegen de universele mensenrechten is.
    De islam is de enige religie die zijn volgelingen oproept tot onverdraagzaamheid naar niet-islamitische godsdiensten.
    De islam is de enige religie waar de twee belangrijkste sekten al 1400 jaar en met tussenpozen een heilige strijd tegen elkaar voeren.
    De islam is de enige religie die zijn eigen voedsel heeft. (Halal en Haram).
    De islam is de enige religie met een eigen islamitische Bank.
    De islam is de enige religie met een eigen gebedsrichting.[Ka’aba]
    De islam is de enige religie die opdracht geeft de baard te laten staan.
    De islam is de enige religie waarvan de aanhangers gruwelijk gewelddadig, gevaarlijk en barbaars zijn.
    De islam is de enige religie die tijdelijke huwelijken toestaat.
    De islam is de enige religie met de opdracht te regeren over de mensheid op aarde.
    De islam is de enige religie die de mensheid in twee groepen verdeeld.
    Islam is de enige religie waarvan volgelingen de Koran lezen om hun onmenselijke daden te rechtvaardigen.
    De islam is de enige religie dat slavernij toestaat.
    Islam is de enige verkeerd begrepen religie op aarde met fatale gevolgen.

   2. palko

    @OriginalNL, zijn er nog fatsoenlijke, weldenkende, welopgevoede en hardwerkende mensen die de NRC lezen? Ik kan het me eigenlijk niet voorstellen. Deze totaal verlinkste krant wordt alleen nog gebruikt om het achterwerk mee af te vegen. Net als de Volkskrant en de Trouw overigens.

  2. Peter Loosduinen

   Zo gek zijn die gasten van de AFD nog niet !!
   Die AfD bekräftigt indes ihre Forderung, alle Schlepperschiffe festzusetzen und die sogenannte Mittelmeerroute damit zu schließen. Aufgegriffene Migranten müssen umgehend nach Afrika zurückgebracht werden. Die anhaltende Massenimmigration muss bereits dort gestoppt werden. Dazu gehört auch, vor Ort die Lebensumstände spürbar zu verbessern. Nur in dieser Kombination lassen sich die Flucht-Anreize beseitigen.

  3. DolleDries

   Ja dat mag niet, Nederland was wel trots op de soldaten die in Indonesië hadden gevochten.

  4. meijer61200

   Daar komt jan lul weer aan met het NRC. NRC is géén krant, maar een links leugenblaadje met zijn 345 abonnees.

 11. Peter Loosduinen

  Salvini: Landen die migranten uit zee redden moeten deze mee naar huis nemen !!
  Goed zo !!
  Ik hoop dat een Nederlands schip 550 migranten meeneemt naar Amsterdam.
  Uitladen en in bussen vervoeren naar het Gooi en Hilversum.
  Dan is het snel afgelopen met die flauwekul, want de linkse opiniemakers van de VARA en NOS zullen geschokt reageren. NOT in their backyard !!

  1. meijer61200

   Peter L; Een waarheid als een koe! Zet die 550 gelukzoekers maar uit aan het Benoordenhout in Den Haag, of de grachtengordel in Amsterdam!!

 12. Guus Geluk

  Sommige mensen denken dat dit zooitje in staat is Duitsland en Europa efficiënt te regeren. Vermakelijk.

  1. Original NL

   Sommige trollen denken dat het zooitje dat nu aan de macht is het vluchtelingen probleem gaat oplossen.Naïef en dom@

 13. meijer61200

  AFD binnenkort op de eerste plaats in Duitsland. Op naar de Neurenberg processen 2.0 aldaar. Ik doneer graag gul voor het aan te schaffen touw van dat linkse uitschot wat Duitsland totaal de vernieling heeft in geholpen.

 14. Frits Jansen

  Gelukkig is de AFD een chaos, dus wacht op LPF taferelen.

  Ik was zelf in Berlijn getuige van een wat zielige AFD demonstratie plus een overweldigende tegendemonstratie die “Nazi’s raus” scandeerde.

  1. meijer61200

   Viel daar wat te neuken dan Frits???

 15. Ries

  Ik zeg niet dat de AfD Duitsland gaat veranderen, ook al hoop ik er op. Het is nu eenmaal zo dat de Duitser merkwaardige overeenkomsten heeft met…de bij! Bijzonder ijverig en verslaafd aan een leider. Mocht er ooit een AfD-er kanselier worden dan ligt het volk aan zijn of haar voeten. Met een leider spot men niet. Deze wordt zonder vragen gesteund. Is eigenlijk heilig en kan in principe niet onttroond worden. Waar Seehofer volkomen gelijk heeft, wordt hij gezien als de man die Duitsland ontheiligt. ‘haben Sie sich schon entschuldigt bei der Kanzlerin’, wordt zowaar gevraagd in de kranten…Zum kotsen!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.