Column Jan Roos: Stef Blok-criticus Nynke de Jong is een onnozel wicht met onderontwikkeld denkvermogen

Jan Roos pakt in zijn column van deze week zijn Algemeen Dagblad-collega Nynke de Jong aan. De Jong suggereerde namelijk dat Stef Blok moest emigreren naar de Noordpool vanwege zijn afkeer van de multiculturele samenleving. Dat is onnozel én hypocriet, zo betoogt Jan.

Ik ga iets doen wat ik eigenlijk helemaal niet moet doen. Ik ga een zwakkere in de samenleving aanvallen. Op de man spelen, of in dit geval de vrouw. Dus precies wat mijn lieve moeder mij heeft geleerd om niet te doen. Pak iemand van je eigen kracht, zegt ze altijd. Niet naar beneden schoppen. En toch ga ik het doen. Omdat dit zwakkere type een column heeft in het AD. Dan mag je iemand tot de enkels afzagen, ook al is het denkvermogen van diegene nou niet – uh hoe zeg je dat netjes – erg ontwikkeld. Lees eerst even deze column van Nynke de Jong.

Alles wat er mis is met dit soort linkse deugdenkers komt samen in dit schrijfsel van dit grietje. Om te beginnen heeft Minister Blok niets anders dan de waarheid gesproken. Dat is voor een minister, die onder premier Rutte werkt, al een complimentje waard. Over het algemeen liegen ze, maar nu is er dus eentje die zonder blad voor de mond spreekt over het multiculturele drama dat Europa steeds verder laat wegzakken als beschaafd continent.

Blok zei dus: “Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. (….) En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet.” Nou, ik ook niet. Niemand kent die, want ze zijn er niet. In ons land zijn, om maar twee bijvoorbeelden te noemen, Joden niet veilig en moet je als Koerd oppassen voor agressieve Turken. In elk land waar te veel immigranten leven is de samenleving als los zand geworden. Mensen leven langs elkaar, niet met elkaar. Sektarische invloeden van buitenaf worden binnenlandse problematiek zoals bijvoorbeeld de steeds verdergaande islamisering. Dat drukt op de eenheid en daarmee ook op de veiligheid van een land.

Nynke vindt dat als je dat ziet en zegt je waarschijnlijk heel hard op je hoofd bent gevallen. Anders gezegd, je moet haast wel een fysieke of geestelijke aandoening hebben als je tot deze conclusie komt. Of enge rassentheorieboekjes lezen. De laatste opmerking klonk waarschijnlijk gewoon heel lekker deugend, want ras heeft niets van doen met de woorden van Blok. Hij zegt nergens dat een blanke staat beter is. Hij noemt het alleen onmogelijk om met heel veel verschillende culturen vreedzaam in een land samen te leven. De Jong noemt de uitspraken van Blok belachelijk. Als enig tegenargument presteert ze het om te melden dat er hier geen burgeroorlog is. De multiculturele samenleving is dus een succes in haar hoofdje, totdat er een burgeroorlog woedt. Een nogal ongenuanceerde stelling voor iemand die graag genuanceerd wil zijn, me dunkt.

Als het niet stupide genoeg is vindt Nynke dat Stef Blok zelf maar “moet oprotten” vanwege zijn kritiek. Ik blijf het toch opvallend vinden dat de liefhebbers van een inclusieve samenleving zo graag mensen willen laten oprotten. Dat maakt de maatschappij, mijn inziens, toch wel een erg exclusief feestje. “Ga lekker op de Noordpool je eigen Stef Blok-samenleving oprichten, vol witte mannen van middelbare leeftijd die idiote uitspraken doen.” Dit onnozele wicht wil dus dat iedereen die ziet wat er werkelijk gaande is oprot. Natuurlijk gaat dat gepaard met een racistische en discriminerende opmerking over Bloks huidskleur en leeftijd, want dit soort anti-racisten hebben de mond vol over blanken, die ondanks hun zogenaamde kleurenblindheid het kwaad van de wereld zijn.

Zo zie je maar dat de zogenaamde deugers steeds maar weer niet deugen. Dat zou natuurlijk voort kunnen komen uit slechtheid, maar ik ben bang dat het niets anders is dan simplisme.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

92 reacties

 1. Meester Kong

  “schrijfsel van dit grietje”
  Matroos Roos diskwalificeert zichzelf…..

  1. lugar

   @Kong: Noem mij een voorbeeld, van een multi-etnische of multiculturele samenleving, waar de oorspronkelijke bevolking nog woont. (….) En waar een vreedzaam samenlevingsverband is. Ik ken hem niet.

   Jij wel?

   1. EU kok

    Dat voorbeeld in eenvoudig te geven.
    In de USA woont de originele bevolking nog, namelijk de Indianen.
    Wel in opvangkampen, reservaat genaamd, maar toch.
    Naar die kampen verdreven door ……………..

    1. lugar

     “Wel in opvangkampen…”

     Ongetwijfeld dat het daar ze daar multi-etnisch of multicultureel samenleven, dat doen ze vast ook vreedzaam.

     1. EU kok

      quote:Ongetwijfeld dat het daar ze daar
      .
      Laat het welbekende lijstje maar komen.

     2. lugar

      “Laat het welbekende lijstje maar komen.”

      Tuurlijk niet, ik ben geen taalneuqertje, ik maak gewoon taal- en spelfouten en geef dat gewoon toe. Ik ga anderen daar niet op aanpakken. Ik pak natuurlijk wel degene aan, jouw vast wel bekend want het is jouw rugridder, die graag taalneuqt. Snappie? 🙂

     3. W.ilders

      Vreemd he hoe die linkse blauwhelmen zelfs simpele feiten niet willen zien, en dat sprookje wat ze creëren aan andere willen opdringen.

     4. Guus Geluk

      Op dat lijstje heeft Lugar uren gezwoegd, en dat ook nog op het kleine schermpje van zijn mobiel tijdens de nachtdienst. Het zweet van het voorhoofd parelend, vastbesloten om z’n medeforummers een lesje te leren.

      Terecht dat EU kok Lugar z’n momentje gunt.

     5. Ni28

      Hij spreekt zichzelf tegen. Lees mijn reactie daarop.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Hoezo zou Jan Roos zich diskwalificeren?

   1. lugar

    “IJsbrand Koudvuur”

    O__O

  3. Holland

   Je hebt gelijk Kong. Jan Roos had beter kunnen zeggen:

   ‘onnozel wicht’
   ‘onvolgroeide puber’
   ‘masochistische deugmongool’
   ‘verstandelijk beperkte tuthola’
   ‘te-stom-voor-woorden blondje’
   ‘debiele gans’
   ‘halfzachte doos’
   ‘lichtgelovige en schaapachtige muts’

   Maar eerlijk gezegd vind ik ‘schrijfsel van een grietje’ ook wel kunnen.

   1. Bloem

    In de ogen van de Islam is ze eigendom van een man die met haar mag doen wat hij wil, zelfs haar de huid vol schelden en in elkaar trappen als hem dat belieft

   2. Guus Geluk

    Wat een vrouw-onvriendelijke opmerkingen.

    1. Holland

     Meen je dat nou echt Guus? Ik dacht dat ik nogal complimenteus was naar die onbenullige amoniakgleuf.

     1. Guus Geluk

      Holland: “onbenullige amoniakgleuf”

      Wat een vrouw-onvriendelijke opmerking weer.

     2. Holland

      Guus is een autist. En debiel bovendien. Het lot heeft hem niet gespaard.

     3. Guus Geluk

      Arme ziel toch.

     4. Blue monday

      Zeg Holland, heb je wel eens een Marokkaan aan het werk gezien?

     5. Blue monday

      Ga je nu naar huis en kijk maar eens in je bed hoe die Marokkaan zich vergrijpt aan de ammoniak-gleuf van je vrouw!

     6. Holland

      De proleet, patjepeeer en pauper Blue Monday probeert vanuit zijn achterbuurtriool een dom grapje te maken. De grote sukkel beseft niet dat ik de hele dag thuis ben -wat hij natuurlijk wel had je kunnen weten- zodat zijn stupide poging tot humor de plank volledig misslaat. Het is wel duidelijk dat hij tot de allerlaagste onderklasse in de maatschappij behoort: een werkeloze LBO’er die met een zwarte bivakmuts op loopt te Antifa’en. Smerig tuig.

     7. Blue monday

      Aub, schelden doet pijn bij de bejaarde uitkeringstrekker die zich op DDS constant misdraagt.

      Die opmerking over hersenkanker was overigens je diepste dieptepunt.

     8. Holland

      Ook daar vergis je je in domme Monday: hersenkanker is bij lange na niet mijn ‘diepste dieptepunt’. Ik heb me nog ingehouden omdat ik je als achterstandspuber niet echt wil beschadigen. Als ik werkelijk los ga slaap je vannacht niet meer.

     9. Floris

      “Ga je nu naar huis en kijk maar eens in je bed hoe die Marokkaan zich vergrijpt aan de ammoniak-gleuf van je vrouw!”
      ————————————————————-
      Blauwe Maandag meent Holland de morele maat te kunnen nemen.

      Blauwe Maandag is als ex-grefo (ter info: Ernst Quispel is ook een ex-grefo) met hetzelfde euvel behept als grefo Guusje: ze zijn verslaafd aan het trollen op DDS, bij gebrek aan een leven, en voelen zich moreel ver verheven boven de gemiddelde DDS-bezoeker.

      Die zijn “bruin”, “populistisch”, “racistisch”, “xenofoob”, “islamofoob” en meer van die nietszeggende etiketjes.

     10. Pjotter

      Holland hup. + amoniakgleuf, 1 voor de Van Dalen.

 2. Svetlana

  En Jan Roos is een smerige racist

  1. lugar

   Want?

   1. Top

    Je moet niet in conclaaf gaan, met iemand die niet helemaal goed is in zijn hoofdje.
    Zonde van je tijd. Het is namelijk een islamboy, die hier trolt. Nog net zijn VMBO niet afgemaakt, dus zal wel weer op jullie kosten groot worden. Ik ben daar gelukkig van af. Ik heb genoeg betaald, klaar nu!

    1. Bloem

     Ik schat in havo en nog steeds geen leuk meisje tegengekomen die hem heeft doen ontluiken. Naast zijn geliefde playstation afentoe een commentaartje waagt op de DDS om een reactie uit te lokken. Opzettelijke taalfouten en een schrijfstijl die bedoeld is om de reaguurders te deningreren

     1. Ernst Quispel

      ‘Deningreren’

      🙂

     2. Roughwood

      Ha, daar hebben we de taal-SS. Ook nog iets inhoudelijk te melden? Laat me raden…

     3. lugar

      @Ernstlim: Beweerdt

      Uiteraard een linkje op aanvraag 🙂

     4. lugar

      @Ernstlim: ‘Denigreren’

      – tamnelijk onnozele anier : (euthanasiestijging-van-8-procent-in-2017-elk-jaar-meer-aanvragen-door-gewenning-een-zorgelijke-trend)

      🙂

  2. Antidotum

   @svetlana
   En Nynke is blond, dat is veel ernstiger naar het blijkt.

  3. Marija

   Griezel ben jij.

 3. Ritter

  Het gelijk van Blok. Zelfs de VK komt er niet onderuit om de feiten te benoemen.

  “In Zweden worden de grote steden geplaagd door schietpartijen, waarbij daders veelal een migrantenachtergrond hebben. “

  https://twitter.com/volkskrant/status/1020038063555133440

 4. W.ilders

  Zeer goed stuk!!!! Ga zo door Jan!!

 5. EllyD18

  We weten het Jan dat het helemaal niet goed gaat in Europa met de multiculturele samenleving.
  Blok zal waarschijnlijk moeten aftreden, de waarheid mag niet worden gezegd.

 6. Marija

  APPLAUS VOOR JAN ROOS.
  Eindelijk iemand die het recht voor zijn raap opneemt voor Stef Blok.
  APPLAUS VOOR STEF BLOK.
  Eindelijk iemand die durft te zeggen wat wij, wel goed nadenkende Nederlanders al heel lang weten.
  De multiculti samenleving gaat nooit lukken met import en invasie van volken die mijlenver van onze samenleving afstaan en nooit integreren.
  Het is al heel lang bewezen en verbeterd niet.
  Geen dubbele paspoorten maar kiezen voor het land dat nu nog, alles kansen geeft aan import.

 7. netwat

  De uitspraak van nynke de jong:

  Als Blok de multiculturele samenleving zo’n fiasco vindt, dan rot hij toch lekker op? Want dit is de realiteit, en daar zie je het maar mee te doen. Ga lekker op de Noordpool je eigen Stef Blok-samenleving oprichten, vol witte mannen van middelbare leeftijd die idiote uitspraken doen.

  Doet me denken aan deze van kuzu.

  Nederlanders die zich zorgen maken over de problemen met de multiculturele samenleving, moeten maar ’oprotten’.

  Ik persoonlijk heb nooit gevraagd om die multiculti rommel hier in Nederland. Dat is me de strot door geduwd. En als je daar dan kritisch over bent moet ik waarvan mijn voorouders al meer dan 2000 jaar hier verblijven maar oprotten? Dit is mijn vruchtbare stukje land waar mijn voorouders zwaar voor gevochten hebben door de eeuwen heen. Dus ik denk dat wij dan even wat meer inspraak hebben dan deze verraders en droeftoeters.

 8. Guus Geluk

  Deze serie persoonlijke aanvallen maken dat ik de column niet graag lees. Sowieso lees ik Roos niet graag, maar nu nog minder graag dan ik ze niet graag lees.

  1. Top

   Goh! Ik heb precies hetzelfde, maar dan met jouw! Alleen al het gegeven, dat je hier gewag van maakt, daaruit blijkt maar weer, dat je echt GEEN echt leven heb. Is dat het doel van je leven? Is dat uitzicht op de kist zo moeilijk voor je? Dat je alleen nog maar praten zonder inhoud? Wat een flauwekul bijdrage.

  2. Holland

   Waarom lees je het dan?

   1. Guus Geluk

    De kop maakte me nieuwsgierig.

    1. Holland

     Sukkel, je bent met een natte vinger te lijmen.

    2. Ni28

     Dat verbaast mij, met uw ideeën zou ik deze kop juist overslaan.

   2. Ni28

    Mensen met averechtse overtuiging komen al te graag op DDS om hun inzichten hier te ventileren wat netjes trollen betekent. Ik kom nooit op Joop wat ik wegens mijn eigen overtuiging als tijdverlies beschouw.

    1. Guus Geluk

     Zeer juist: gisteren nog een stelletje trollen dat Van der Galien uitschold, omdat deze Bloks woorden aanviel. Diezelfde ochtend schreeuwden de trollen moord en brand over Michaels stukkie wat de Russen betreft.

     1. Ni28

      Gedraai is de trollen eigen.

     2. Guus Geluk

      Exact.

  3. Arie B

   Er moet altijd een reden zijn om het niet te hoeven lezen. Ik denk dat de persoonlijke aanvallen van die Nynke er niet voor onderdoen. In ieder geval zie ik geen inhoudelijke gefundeerde reactie op Bloks opmerkingen bij de linkse dds-reaguurders.

   1. EU kok

    quote:In ieder geval zie ik geen inhoudelijke gefundeerde reactie op Bloks opmerkingen bij de linkse dds-reaguurders.
    .
    U stelt het juist.
    U ziet ze niet of wilt ze niet zien.
    Wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

 9. Original NL

  ….Grote Aap…..
  “schrijfsel van dit grietje”
  Matroos Roos diskwalificeert zichzelf…..
  Nou denk eerder dat “dit grietje” zichzelf diskwalificeert.
  Al die gevaarlijke sukkels die van nederland een soort new york willen maken kunnen beter daar naar toe emigreren.
  Goed stuk Jan!!

 10. Hermann

  Jan heeft nergens zijn gram kunnen halen. Acteerde in de slimste mens met o.a. Nienke de Jong. Bij de slimste mens werd zij, (Nienke) een spelmachine genoemd en won overtuigend. Zeg maar heel overtuigend. Van Jan weet ik het niet meer.

  1. Top

   Het is niet de ‘slimste mens’, maar de mens, ‘met het beste geheugen’. Als je slim bent, dan kan je reduceren, deduceren, combineren abstraheren. In ieder geval met die gereedschappen iets creëren Met een goed geheugen, kan je de voorgekookte vragen beantwoorden, want het antwoord is al bekent. Dus? Niet slim!

   1. Ernst Quispel

    Top bedoelt waarschijnlijk ‘bekend’.

    1. Roughwood

     Drol wie heeft u gescheten, drol waar komt u vandaan?

    2. Heinz

     Dat denk ik ook, maar hij zegt het niet. Je zet jezelf anders toch niet zo te koop. Het is omgaan met de zaken die je wel weet. Niet praten over snijbonen als je er geen verstand van hebt. Of kleiduif schieten.

    3. lugar

     – beweerdt (pechtold-ambieert-een-baan-als-cabaretier-nee-joh-d66-is-juist-hartstikke-voor-referenda)

     Ernstlim bedoelt waarschijnlijk ‘beweerd’.

 11. Bes Tolen

  Propagandastuntje van Guus Geluk? Maar Guus heeft toch zelf elders een thuisland? Welke? Zijn loyaliteit zegt genoeg. Die is niet van hier.

  1. Bloem

   Dat had Quispel ook. Het 3e rijk

   1. Holland

    Dat klopt. Quispel komt uit een NSB-nest. Zijn beide ouders adoreerden de führer.

    1. Blue monday

     Het derde rijk past toch echt meer bij jou en je kameraden, griezel.

     Quispel zie ik nog wel een verzetsdaad plegen, jij zal je pensioentje nog wel aan willen vullen met wat kopgeld vrees ik.

     1. Top

      Ach guttegut, daar is ons aller sneeuwvlokje weer. Geen diplomaatje, geen werk en geen verstand. Het gaat moeilijk worden voor jouw in de toekomst. Hoe smaakt dat nu eigenlijk dat ‘genadebrood’? Is het een beetje te eten? Doe er een plakje spam op, dan slikt het wat makkelijker.

     2. Ernst Quispel

      Holland is ons land reeds ontvlucht.

      Ik bedoel maar.

     3. Holland

      Klein onderkruipsel, het is een feit dat Quispel uit een NSB-gezin komt. Dat is in het verleden meermalen door betrouwbare andere reaguurders vermeld. En Quispel heeft dat zelf ook nooit krachtig ontkend.

      Jij, als geboren verrader gaat eerder voor de dertig zilverlingen: je hebt linkse hersenkanker in je rotte kop dus het onderscheid tussen goed en kwaad kun je al lang niet meer maken.

      Jij behoort tot het linkse fascistische tuig dat Nederland uitverkoopt en de vernieling in helpt, vieze islamofiel.

     4. Original NL

      BM….
      ….Quispel zie ik nog wel een verzetsdaad plegen…
      Deze multicultideugfascist zal alleen iets doen als hij van een grote groep deel uitmaakt.(bv Antifa)
      Het soort dat de tegenstander die al bewusteloos op de grond ligt nog een paar keer tegen tegen het hoofd zal schoppen!

 12. Ni28

  Blok heeft met zijn stelling volkomen gelijk en Roos met die over de AD columniste ook. Links is geen aandoening wat ik eerder dacht maar een terminale ziekte. Net als Israel een Joodse staat is zou Nederland geen internationale grabbelton moeten zijn zoals nu. Politieke vluchtelingen zijn welkom mits echt politiek vervolgt in eigen land. Zoals het vroeger was. En er op toezien dat mensen echt integreren. Geen massa volksverhuizingen van afwijkende culturen en godsdiensten. Dat leidt alleen maar tot een burgeroorlog. In de Balkanlanden vormen zich op moment weer nieuwe terroristische cellen althans volgens de uitspraak van een Tsjechische generaal. Weinig verrassend, de Balkan is altijd al een explosieve kruidvat geweest. De EU denkt dat met hun lidmaatschap zij onder controle zijn. Mooi niet! De islam en de Russen zijn met hun al met een been binnen.

 13. Ni28

  EU kok(Quispel) schrijft:
  In de USA woont de originele bevolking nog, namelijk de Indianen.
  Wel in opvangkampen, reservaat genaamd, maar toch.
  Naar die kampen verdreven door ……………..

  EU kok beseft niet dat hij met deze opmerking de toekomst van Europa tekent op een zeer realistische wijze. Europa volledig geïslamiseerd en de oorspronkelijke bevolking naar reservaten verdreven want andere cultuur en niet de hunne.
  Naar die kampen verdreven door……………
  Eindelijk een visie die toe doet. Wilders zou het omarmen.

  1. EU kok

   Dank N28 voor deze verhelderende woorden.
   U bent ongetwijfeld vaak in de USA geweest en kent de leefomstandigheden van de indianen aldaar.
   Dat die omstandigheden ons voorland zijn.
   Nogmaals dank voor uw vooruitziende blik.

   1. Ni28

    Ik ken de situatie goed. De indianen voelen zich een B-volk in hun van oorsprong eigen land al zijn ze een stuk moderner dan hun voorouders en de omstandigheden beter dan toen. Hetzelfde staat Europa te wachten alleen hebben de indianen niet aan hun ondergang meegewerkt. U begrijpt heel goed wat ik bedoel maar toegeven is moeilijk voor u.

    1. EU kok

     quote:Ik ken de situatie goed. De indianen voelen zich een B-volk in hun van oorsprong eigen land al zijn ze een stuk moderner dan hun voorouders en de omstandigheden beter dan toen.
     .
     Ik was er reeds van overtuigd dat u vele malen in de USA geweest bent en de situatie, leefomstandigheden en inschatting eigenwaarde van de indianen zeer juist onder woorden brengt.
     U bent een voorbeeld voor ons allen.

     1. Floris

      EU Cockie dacht slim te zijn door het voorbeeld van de USA te noemen. Omdat er nog een paar indianen wonen…

      De USA is juist een schoolvoorbeeld van een gebied waar de oorspronkelijke bevolking grotendeels is uitgeroeid door immigranten en het handjevol dat overbleef volkomen is gemarginaliseerd.

      De kopten in Egypte zijn er nog beter van af gekomen, die maken nog steeds 10% van de bevolking uit. Dat zal in de toekomst zeker dalen, maar dat terzijde.

     2. EU kok

      Nee, nee Floris.
      Volgens onze wereldreiziger N28 zijn ze een stuk moderner dan hun voorouders en de omstandigheden beter dan toen.
      Die betere omstandigheden zijn ons voorland volgens N28.
      Ik vind het onprettig indien u N28 zijn woorden betwijfelt.

     3. Floris

      In dezen vind ik Ni28’s opmerkingen niet relevant.

      Het gaat erom dat jouw voorbeeld niet deugt. Zoek eens verder, er is vast een geval te vinden waar een (soort van) multicul redelijk geslaagd te noemen is.

      Punt is: er zijn veel meer voorbeelden te vinden waar dat niet het geval is en dat geldt met name voor landen waar de islam binnendrong.

      Leestip: http://www.frontaalnaakt.nl/archives/00000608.html

      Citaat: “Want de islam is de islam is de islam. Overrompeling van de heersende cultuur — dat is het enige kunstje van de islam, en ze beheerst het heel goed. De religie is ontstaan in één land, en zit nu in meer dan 50 landen. Rara, hoe kan dat? De islam maakt altijd een beweging voorwaarts, nooit achteruit. Het zijn altijd de fundamentalisten die de invloed van de islam actief uitbreiden en de grenzen verder oprekken door ze — desnoods eeuwenlang — te bevechten; het zijn nooit eens de gematigden die succesvol hebben aangedrongen op terugtrekking. Islam trekt zich alleen terug als zij actief bestreden en verslagen wordt, en daar zijn in de regel altijd paardenmiddelen voor nodig geweest.

      Dit is gebeurd in het hele midden Oosten, waar de Perzische cultuur volledig aan stukken is geslagen. Het is gebeurd in Indonesië, dat in krap 100 jaar tijd van volledig Boeddhistisch naar volledig Islamitisch is verschoven. Het gebeurt NU in Kashmir, waar al tientallen miljoenen Hindoes zijn gedood. Het gebeurt NU aan de noordgrenzen van Pakistan, het NU gebeurt in Thailand, het gebeurt NU in Afrika en in Libanon, en het zal ook in Europa gebeuren. En altijd op dezelfde manier — een ongrijpbare voorhoede die niet bang is om haar handen vuil te maken en elke dag weer een paar passen voorwaarts maakt, en een grote, zwijgende achterban die enkel wordt gebruikt als massa om de vrijgevochten ruimte mee op te vullen en dicht te smeren. De gematigde islam is niets anders dan turfmolm.”

      In essentie heeft Blok dus grosso modo gelijk met z’n uitspraken. Ik zou het echter anders gezegd hebben en zeker op de funeste rol van de islam hebben gewezen. Mogelijk vindt Blok dat ook maar durfde hij DAT niet te zeggen.

     4. EU kok

      @Floris.
      quote:In dezen vind ik Ni28’s opmerkingen niet relevant.
      quote:Het gaat erom dat jouw voorbeeld niet deugt
      .
      Dat u mijn voorbeeld niet vindt deugen kan ik mee leven.
      Maar dat u Ni28 zijn opmerkingen niet relevant noemt vind ik echt te ver gaan.
      Ni28 is altijd zeer to the point, on-topic en begrijpelijk in zijn postings.
      U schat Ni28 niet juist op zijn hoogstaande waardes.

     5. Floris

      Je leest niet goed Kokkie. Ik schreef “in dezen”.

      Voor het overige lees ik Ni28’s bijdragen meestal met belangstelling en instemming.

      Gaat u mijn leestip nog bekijken?

     6. EU kok

      Floris vraagt:Gaat u mijn leestip nog bekijken?
      .
      Frontaal naakt?
      Ik ken dat blad niet.
      Maar ik ben ervan overtuigd dat u dat blad leest vanwege de interessante artikelen.
      Helaas niet mijn soort lectuur.
      Ben thans bezig met een ander boeiend boek dus misschien een andere keer.

     7. Holland

      Wat ben je toch een onvoorstelbare onbenul Kokkie, het is haast niet voor te stellen. Frontaal naakt is een opiniewebsite en geen blad, sukkel. Je weet toch werkelijk helemaal niets. Wordt het niet dat je gewoon je domme bek houdt?

      http://www.frontaalnaakt.nl/

     8. EU kok

      Wat aardig van u, herr Holland, dat u een helpende hand biedt.
      Heeft uw regeringsleider uw advies al opgevolgd?
      Helaas nog niets gelezen over haar vertrek.
      .
      Ps, kijk u wel uit bij het afdalen of verblijft u voor de nacht liever op in plaats van in uw bezemkast.

     9. Floris

      “Frontaal naakt?
      Ik ken dat blad niet.
      Maar ik ben ervan overtuigd dat u dat blad leest vanwege de interessante artikelen.
      Helaas niet mijn soort lectuur.”
      —————————————————————-
      Hilarisch! Frontaal Naakt is de website van Peter Breedveld, nogal een linkse jongen (understatement).

      Te links voor EU Cock zeker?

      Het artikel dateert uit de tijd dat FN islamkritisch was. Dat veranderde nadat Breedveld een relatie met een moslima begon. Waarschijnlijk is hij vergeten dit artikel te verwijderen.

 14. Blue monday

  Het heeft iets aandoenlijks als de minst getalenteerde en minst relevante columnist van Nederland een “collega” de maat gaat nemen.
  Dat Nienke meer talent in haar pink heeft dan Jantje ooit in al zijn hebben en houden heeft en zal hebben maakt het nogal lachwekkend.

  Jan, ga een baantje zoeken, op de markt, verse vis verkopen ofzo, daar komt je grote bek wellicht nog van pas.

  1. Holland

   Dat zeiksnor Monday niet weet dat het Nynke is in plaats van Nienke, zegt al meer dan genoeg: hij heeft nog nooit wat van haar gelezen. Wie het opstelletje van deze onbenullige doos hoger acht dan de uitstekend geschreven column van Jan Roos, telt dan al per definitie niet meer mee.

   Wil je een boek voor je verjaardag Blue Monday. ‘Nee dank je’ zegt Blue Mongol ‘ik heb al een boek’.

  2. Onno

   Ik zou het liever bij een echte visboer kopen. Een Spakenburger. In ons stadsdeel zijn de kramen op de weekmarkt overstelpendd druk van deze hardwerkende ondernemers.

  3. Original NL

   BM…
   ….Dat Nienke meer talent in haar pink heeft dan Jantje…..
   Alleen omdat ze deel uit maakt van de links-liberale deuggestapo????
   Ze is gewoon een moderne nsb’ster…na de revolutie zijn pek en veren haar deel.

   1. Blue monday

    De NSB is uw politieke richting, svp niet door elkaar halen met fatsoenlijke mensen.

 15. Frits Jansen

  Jan Roos verdient zelf “tot zijn enkels afgezaagd te worden”.

  Zoals hij gek genoeg zelf al zegt is het niet netjes op de man (=vrouw) te spelen.
  Want het is namelijk een zwaktebod: kennelijk komt Roos inhoudelijke argumenten tekort.

  Je kunt van mening verschillen over de “multiculturele samenleving”, Blok kwam met feiten die niet vol te houden zijn.

  Maar ja, dat verschil op waarde te schatten verlangt enig analytisch denkvermogen dat voormalig grafisch ontwerper en GeenStijl relnicht Jan Roos hel;aas niet gegeven is.

  1. Holland

   Frits fritst: “Blok kwam met feiten die niet vol te houden zijn.”
   ———————————————————————————-
   Feiten zijn feiten en vallen dus niet te ontkennen. Wat achterlijke Frits wil zeggen is “Blok kwam met feiten die niet gezegd mochten worden en die door het linkse gespuis niet gehoord willen worden’.

 16. Floris

  “Zo zie je maar dat de zogenaamde deugers steeds maar weer niet deugen. Dat zou natuurlijk voort kunnen komen uit slechtheid, maar ik ben bang dat het niets anders is dan simplisme.”
  ————————————————————————————
  Zo worden ze afgeleverd van school, Jan. Het politiek correctisme wordt er al vanaf de kleuterschool ingestampt. De ouders zijn meestal ook links en de MSM doet de rest.

  Zij is GETRAIND om zo te denken en deze gehersenspoelden vormen de meerderheid. Al jaren. Vandaar dat we zo diep in de shit zitten en zonder electoraal wonder of een burgeroorlog komen we daar niet meer uit.

 17. en_els

  Hr. Roos, nooit meer naar moeder luisteren.
  Deze de Jong is journalist., pas daarna .vrouw.
  Zij mag dus verbaal kapot gemaakt worden, niks mis mee.
  Is uw plicht.

 18. Gerlos

  Nynke de Jong helaas ben ik dit keer niet met je collum eens, minister Blok heeft de waarheid aan zijn kond hangen want Nynke noem ons een land waar de MULTI CULTI SAMENLEVING in harmonie samenleeft en vermeld dat in je eerstvolgen collum in het AD, ik ben erg nieuwsgierig waar je mee komt.

 19. ruudjeenjose

  Ach ik lees hier alweer de zure reacties van de vele wegkijkers die in Nederland wonen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.