FvD en PVV-kiezers herkennen zichzelf het meest in immigratie en integratiestandpunten van hun partij

Zoals we weten worden immigratie en integratie dé onderwerpen van de toekomst. Sterker nog, dat zijn ze al. Dan is het interessant om te weten hoe goed kiezers zich vertegenwoordigd voelen door de partij waar ze lid van zijn of waar ze op stemmen. In dit geval komen de partijen Forum voor Democratie en de PVV er het beste uit. Voor FvD is het 81% en voor de PVV is het 96%. Het laagst scoren Partij voor de Dieren en 50Plus, maar dat valt te verwachten.

Peiling Immigratie

Wat heel interessant is om te lezen, is dat de achterban van het CDA zichzelf wel goed genoeg herkent, maar wel 60%. Hetzelfde geldt voor de SP, die natuurlijk een traditioneel arbeidersachterban heeft. Blijkbaar is de SP te ruimhartig als het gaat om het integratiebeleid en het immigratiebeleid. Datzelfde geldt misschien voor het CDA, die in dit opzicht afgestraft wordt voor het regeringsbeleid.

Forum voor Democratie en de PVV mogen blij zijn dat ze hun achterban zo goed vertegenwoordigen op deze onderwerpen. Dat is heel belangrijk, want zoals ik al zei, het zijn de onderwerpen van de toekomst. Een andere partij die goed op nummer drie staat, is GroenLinks. Zij hebben een ruimhartig asielbeleid en dat representeert goed de polarisatie in de samenleving omtrent dit onderwerp.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Ritter

  Interview met Geert Wilders over het nieuw boek over hem.

  Geert Wilders: ‘Je bent nooit alleen. Dat is iets wat nooit went’
  https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/geert-wilders-je-bent-nooit-alleen-dat-is-iets-wat-nooit-went/

  1. loes530

   Een mooien interwiew van Geert Wilders

   1. Ritter

    loes530

    Inderdaad. Het interview laat een andere (persoonlijke) kant van Geert Wilders zien. Het boek gaat o.a. over prive zaken waar we normaal maar weinig over horen.

 2. Ries

  De titel is een dooddoener. 1+1 is 2.

 3. Ritter

  De massale illegale migratie vanuit de (voornamelijk) islamitische landen is een van de grootste bedreigingen voor Europa en haar waarden systeem.

  Behalve het financiële plaatje is er ook en sociaal/religieus plaatje. De meeste illegalen zijn moslims en die nemen hun religie mee naar Europa en houden daaraan vast. Ook de tweede en derde generatie.

  Als gevolg daarvan vind er een sluipend proces van islamisering plaats met zelfs de oprichting van islamitische partijen die ieder jaar sterker zullen worden.

  Miljoenen in Afrika staan klaar om naar Europa af te reizen. Want het gratis geld (ons sociaal stelsel) heeft een aanzuigende werking op de illegale migranten.

  Demograaf Jan van de Beek vat het in een artikel zo samen:

  „Uit cijfers van het onderzoeksproject World Values Survey blijkt dat het Afrikaans-islamitische cultuurcluster het verst verwijderd is van ons Noord-Europese, protestantse cluster. Dus we halen de mensen binnen die in normen en waarden het vérst van ons verwijderd zijn.

  Veel asielzoekers willen helemaal geen westerling worden.

  De werkelijkheid is: velen van hen zijn weliswaar gecharmeerd van onze welvaartsstaat, maar niet altijd van onze taal en cultuur en normen en waarden. En als je over de jaren miljoenen van hen toelaat zou dat geen gevolgen hebben voor jouw samenleving?”

  https://i.redditmedia.com/W_y8lgPuyQ6zurB5ZNmrlx1YeGL64jjVjz20T_VGtxM.jpg?s=16a4c14161cb809be0fc9c9bba5252bb

 4. Ernst Quispel

  Wilders heeft de krankzinnige opvatting dat je een wereldgodsdienst met smaad en geweld kunt onderdrukken en dat moslims in Nederland zich beter gaan voelen als ze onder druk hun geloof gaan opgeven.

  Voor die waanzin betaalt hij een prijs en de belastingbetaler ook.

  Ik kan onmogelijk medelijden hebben met deze gestoorde man.

  1. Ritter

   Ernst Quispel

   Wat is islamisering?

   ‘islamisering is het proces waarbij een gastland en haar bevolking zich stukje bij beetje aanpassen aan de islam’.

   1. Ernst Quispel

    Islamisering is een fabel die is verzonnen door islamofoben.

    Uit niets blijkt zoiets als islamisering van onze maatschappij.

    1. poldi

     Uit al de ridicule reacties van @Ernst Quispel tot nu toe blijkt dat hij onder een hele zware steen leeft en als hij er onderuit kruipt, draagt hij oogkleppen.

     1. lugar

      @Poldi: Het is niet eens meer opmerkelijk wat die islambeciel hier neer kwakt. Gister flikte hij dat ook met de leugenstelling dat de instroom van vluchtelingen drastisch is teruggelopen. Ook hier plempt hij weer een natte islamscheet.

      Om te weten hoe ver het is moet je met een mohammedcartoon over de Albert Cuypmarkt lopen.

      – Meebuigen met de islam (Ritter’s zelfislamisering)
      – Halal eten bij de Albert Heijn
      – Suikerfeest bij de Hema
      – 450+ moskeeën
      – Gescheiden zwemmen
      – Eerwraak
      – Bezetting door islamturken van een brug in Rdam
      – Etc…

      https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/04/meebuigen-met-de-moslims-hoe-de-islam-nederland-verandert-490086/

      #mohammedcartoon

    2. Ritter

     Ernst Quispel

     Er zijn talloze voorbeeld van islamisering………….vooral daar in die wijken waar moslims een groot deel ( of zelfs de meerderheid ) vormen van de bevolking.

     Daar leeft men op de “islamitische” wijze.

     Maar laat ik een voorbeeld geven van islamisering in een Franse “moslimwijk”.

     ‘Vrouwen worden verbannen uit Franse moslimwijken’
     https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2016/12/vrouwen-worden-verbannen-uit-franse-moslimwijken-417777/

     1. lugar

      Enkele voorbeelden van de islamisering van Nederland (geleend van Elsevier)

      2015

      5 oktober De gemeente Bunschoten-Spakenburg plakt in de sporthal die is ingericht voor de noodopvang van 150 asielzoekers foto’s af van bierdrinkende jongeren en de Amsterdamse Wallen. De foto’s zouden aanstootgevend kunnen zijn.

      5 oktober Er zijn een miljoen moslims in Nederland. Volgens het PEW Research Center groeit dat aantal tot 1,6 miljoen in 2050.

      30 september In Rotterdam is er beroering door de komst van de Egyptische ‘haatimam’ Fadel Soliman. Het hele jaar was er verbazing over de vele salafistische imams die Nederland aandeden. In februari trok het kabinet onder druk van de publiciteit het visum van drie imams in en beloofde beter op te letten.

      29 september Minister Lodewijk Asscher (PvdA) maakt bekend dat er een compromis is met Marokko, over het verlagen van Nederlandse uitkeringen aldaar. Het kabinet was er veel aan gelegen de betrekkingen met Marokko goed te houden, ook om samen te kunnen werken tegen ‘radicalisering’.

      29 september De Nederlandse Politiebond wil dat mensen in asielzoekerscentra worden gescheiden naar etniciteit en geloof om politie overwerk te besparen.

      28 september In een noodopvang voor asielzoekers in Rotterdam zijn volgens het Reformatorisch Dagblad christenen ‘doodsbang’. Nederlandse moslims zouden massaal langskomen en zich kanten tegen hulp door niet­ moslims. Christelijke asielzoekers worden onder druk gezet om aan Offerfeest mee te doen.

      2006
      25 december Koningin Beatrix zegt in haar kersttoespraak dat er naast wettelijke grenzen aan de vrije meningsuiting’ normen van moraal en beschaving’ zijn: ‘Een recht om te beledigen bestaat niet. (…) Om spanningen te beheersen is inspanning vereist en bereidheid met elkaars opvattingen rekening te houden.’

      20 december De verantwoordelijke ministers melden dat het ‘dreigingsniveau’ qua terrorisme voor Nederland ‘substantieel’ is. ‘Islamitische huwelijken’ blijken als instrument te fungeren voor de bekering van autochtone vrouwen en meisjes.

      19 december Het Rode Kruis organiseert een kerstdiner in de Diamantbuurt in Amsterdam en schrijft voor dat er bij dit diner alleen ‘halal’ mag worden gegeten.

      9 december Bang om moslims te kwetsen verbiedt de Nederlandse ambassadeursvrouw Marinka van Dam-Bogaerts in Jakarta de verkoop van rookworsten op jaarlijkse bazaar.

      28 november Volgens onderzoeker Jean Tillie van de Universiteit van Amsterdam staan 1.500 moslims in Amsterdam op het punt de Nederlandse samenleving af te wijzen. 40 Procent van de Marokkaanse jongeren wijst de westerse waarden af en 6 a 7 procent zou de islam met geweld willen ‘verdedigen’.

      18 november De in Turkije geboren PvdA-politica Hatice Can-Engin zegt dat islamitische werknemers onder valse voorwendselen gebedsruimtes claimen om die vervolgens voor andere doeleinden te gebruiken. ‘Ze speuren de wet af naar bepalingen waar ze gebruik van kunnen maken. Dat kun je hen niet kwalijk nemen, want zo werkt het hier.’

      Oktober De Kamerleden John Leerdam (PvdA) en Kathleen Ferrier (CDA) klagen over de onevenredige aandacht voor islamitische allochtonen. Alle allochtonen zouden erop worden aangekeken moslim te zijn. Ze vinden ook dat er verhoudingsgewijs te veel subsidies naar islamitische immigrantengroepen gaan.

      28 oktober De uit Marokko afkomstige wetenschapper Fouad Laroui heeft de ervaring dat vanwege hun islamitische partner tot de islam bekeerde studenten het fanatiekst religieus zijn. Sinds enkele jaren lijkt het aantal bekeringen van niet-moslims toe te nemen, vooral vrouwen bekennen zich tot de islam en hun leeftijd wordt steeds lager.

      24 oktober Het CNV trekt na protesten uit de achterban een plan in om christelijke feestdagen in te ruilen voor islamitische.

      21 oktober De islamitische thuiszorgorganisatie U enzo uit Eindhoven gaat ook in Limburg steunpunten vestigen om te voorzien in de behoeften van oudere moslims aan thuishulpen met een islamitische achtergrond. ‘Het afstoffen van de Koran is iets waarmee je allochtone cliënten erg kunt beledigen.’

      19 oktober Palestijnse ambtenaren krijgen ter gelegenheid van de Ramadan ieder 280 euro. De helft van de 20 miljoen euro wordt betaald door de Nederlandse regering.

      13 oktober Albert Heijn begint in 45 winkels ‘halal’ vlees te verkopen. Dierenbeschermers protesteren.

      27 september Ondernemer Paul Sturkenboom wil binnen twee jaar een islamitisch ziekenhuis openen in Rotterdam.

      20 september Niet lang na 2020 zal het stijgende aantal moslims even groot zijn als het dalende aantal katholieken, zegt het Sociaal en Cultureel Planbureau.Van de Marokkanen vindt ruim eenderde dat meisjes een hoofddoek moeten dragen, bij de Turken een kwart. Er zijn inmiddels 350.000Turken in Nederland, 315.000 Marokkanen, 44.000 Irakezen, 37.000 Afghanen, 29.000 Iraniërs en 22.000 Somaliërs.

      7 oktober Hoogleraar Ruud Peters meldt dat sharia-testamenten in het Nederlands recht passen. Op die manier kunnen erflaters dochters maar de helft laten erven van wat zonen krijgen. Nederlandse notarissen zouden daaraan meewerken.

      9 september Geestelijk leider Mohammed Noorani Siddiqui van de World Islamic Mission komt naar Amsterdam. In de Tweede Kamer is verbazing dat deze Bin Laden aanhanger een visum heeft gekregen.

      September Er komen, vanwege de terreurdreiging, scherpere eisen aan pasfoto’s. Die gelden niet voor vrouwen die om godsdienstige redenen een hoofddoek dragen.

      Augustus Bij InHolland in Amstelveen begint een imamopleiding. Ook in Leiden en aan de Vrije Universiteit in Amsterdam zijn islamitische religieuze opleidingen.

      4 augustus De Haagse VVD en de Islam-Democraten pleiten voor een ‘halal-hypotheek’. Het renteverbod uit de Koran is zo te omzeilen, terwijl de belastingaftrek van hypotheekrente overeind blijft. Enkele maanden later komt het Leidse Bilaa-Riba al met een halal-hypotheek.

      Juni De Utrechtse universiteit schrapt in de afscheidsrede van hoogleraar theologie Pieter van der Horst, om dat sommige passages ‘islamofoob’ zouden zijn, islamitische studenten in beroering zouden kunnen komen en de veiligheid van de professor in het geding kan komen, Hoogleraar Van der Horst wilde in zijn rede waarschuwen voor het islamitisch antisemitisme, dat in het Midden-Oosten gemeengoed is.
      2005

      25 februari Minister Agnes van Ardenne (CDA) van Ontwikkelingssamenwerking kritiseert naar aanleiding van de Deense ‘Mohammed-cartoons’ in een artikel in de Arabische krant Asharq Al-Aswat de islam critici. ‘Deze houding van fundamentalistische secularisten is niet alleen betreurenswaardig, maar ook intrinsiek gevaarlijk.’

      25 december Koningin Beatrix in haar kersttoespraak: ‘Woorden als “Gode zij dank!” maar ook “Allah zij geprezen!” verwijzen naar een godsvertrouwen dat een aloud gevoel van eerbied en geborgenheid uitdrukt.’

      November De Rotterdamse wethouder Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam) moet aftreden omdat een raadsmeerderheid afkeurt dat hij heeft gezegd dat criminele moslims hun daad legitimeren met een beroep op de islam.

      30 september Het Deense dagblad Jylands Posten publiceert politieke cartoons over en met de islamitische profeet Mohammed. Nadat er maanden later in het Midden-Oosten rellen uitbreken stelt premier Balkenende dat de vrijheid van meningsuiting beperkingen kent. Hij pleit voor respect en dialoog.

      September Negentien veroordeelde jongeren blijken hun ‘taakstraf’ te hebben verricht in de omstreden Haagse As Soennah-moskee.

      12 april De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid adviseert contact te zoeken met terreurbewegingen.WRR-rapporteurJan Schoonenboom beticht Ayaan Hirsi Ali (WD), Geert Wilders en Maxime Verhagen (CDA) van ‘islam-bashing’

      23 maart Stadsdeelvoorzitter Martin Verbeet van Amsterdam-Oost/ Watergraafsmeer bevestigt dat de politie tot dan toe zelden actie ondernam tegen acties van moslims tegen homoseksuelen. Wie klaagde, werd afgescheept: ‘Waarom gaat u niet in een andere wijk wonen, U weet toch dat hier moslims wonen?’

      15 maart Kamerlid Ayaan Hirsi AN (WD) door de rechter op de vingers getikt. Ze wordt vrijgesproken van discriminatie van moslims, maar moet van de rechter in de toekomst wel beter op haar woorden letten.

      Januari De schilder Rachid ben Ali wordt bedreigd en bewaakt. Hij maakt controversiële schilderijen met islamitische figuren.
      2004

      13 november Tijdens een CDA-congres zegt minister Piet Hein Donner (CDA) van Justitie dat het kabinet wettelijke mogelijkheden om godslastering aan te pakken strenger zal gaan toepassen.

      November De Rotterdamse politie verwijdert de tekst ‘Gij zult niet doden’- naar aanleiding van de moord op Theo van Gogh op 2 november- van een Rotterdamse kunstenaar omdat een nabije moskee die tekst ‘racistisch’ vond.

      21 september Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zullen er op 1 januari 2006 een miljoen moslims in Nederland zijn, twee keer zoveel als in 1990.

      29 augustus De korte film Si/öm/ss/ö/7 – ‘onderwerping’ – van Ayaan Hirsi Ali op tv vertoond. Na de moord op de regisseur van de film, Theo van Gogh, op 2 november 2004, is de film om veiligheidsredenen nergens meer te zien geweest.

      11 mei De gemeente Amsterdam wil het voor nieuwe ambtenaren mogelijk maken de ambtseed af te sluiten met de woorden: ‘Zo waarlijk helpe mij Allah, de erbarmer, de barmhartige.’

      11 maart Islamitische terroristen plegen aanslagen in Madrid.Twee weken later zegt premier Balkenende op een Europese top dat terreur niet alleen moet worden bestreden met veiligheidsmaatregelen, maar ook met ontwikkelingshulp en ‘dialoog met andere culturen en religies’.
      2003

      December Leraren in Amsterdam en elders zeggen dat ze niet meer over de Holocaust durven te beginnen omdat er dan een dreigende sfeer in de klas ontstaat. Homoseksuele onderwijzers durven niet meer voor hun geaardheid uitte komen.
      2002

      5 december Een kwart van de basisscholen in de Randstad verschuift de viering van Sinterklaas omdat het islamitische Suikerfeest samenvalt met Sinterklaas.

      13 september Moelah Krekar, oprichter van de Iraakse terroristische organisatie Ansaral-lslam wordt op Schiphol gearresteerd op verdenking van terrorisme, op verzoek van zowel Jordanië als de Verenigde Staten. Maar de Nederlandse autoriteiten laten hem naar Noorwegen gaan en betalen hem ook nog 45.000 euro schadevergoeding.

      13 april Enkele tienduizenden demonstranten, overwegend Marokkanen, demonstreren in Amsterdam voor de Palestijnen. Hakenkruisen wapperen aan het oorlogsmonument op de Dam. Spandoeken vergelijken de Israëlische premier Sharon met Hitler en spreken van ‘De leugen van de zes miljoen’ en ‘Joden, het leger van de profeet Mohammed is in opmars’. Een deel van de demonstranten valt joden en homo’s aan.

      1 januari Burgemeester Job Cohen zegt op zijn eerste nieuwjaarsreceptie dat hij imams als sleutelfiguren wil inzetten voor de integratie.
      2001

      7 november D66-Kamerlid Olga Scheltema wil de wijn uit het kerstpakket, ter wille van moslims. Albert Heijn deed alcohol en varkensvlees in 2001 al uit kerstpakket.

      2 november Tientallen islamitische bezorgers van NRC Handelsblad weigeren het magazine M te verspreiden omdat er op het omslag een afbeelding van de Koran staat. De voorzitter van de Nederlandse Moslimraad steunt de bezorgers.

      14 september Veel scholen willen wegens ‘onbeheersbare reacties’ geen drie minuten stilte ter herdenking van de aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september.

      11 september Aanslagen in New York en Washington. Minister Klaas de Vries (PvdA) van Binnenlandse Zaken kondigt aan dat de Binnenlandse Veiligheidsdienst scherp zal letten op personen die ‘een koude oorlog tegen de islam’ willen beginnen. In Ede dansen tientallen Marokkaanse jongeren uit vreugde over de aanslagen. Volgens een Contrastpeiling heeft grote meerderheid van Nederlandse moslims in meer of mindere mate begrip voor ‘9/Ji’.

      Voorjaar Minister van Afghaans Taliban-regime kan ongehinderd aanhangers in Nederland toespreken.
      2000

      December Het opera-project Aïsja voor Rotterdam Culturele Hoofdstad 2001 wordt afgeblazen, nadat spelers en andere medewerkers zowel in Marokko als in Nederland met de dood zijn bedreigd.
      Jaren 90

      1997 In Rotterdam wordt een Islamitische Universiteit opgericht.

      1995 De BVD rept in het jaarverslag over 1994 voor het eerst over de aanwezigheid van leden van islamitische terroristische netwerken.

      1995 Bij de Raad van Kerken bestaan vergevorderde plannen om drie christelijke feestdagen op te geven voor Islamitische feestdagen. Het zou gaan om Tweede Paasdag,Tweede Pinksterdag en Tweede Kerstdag.

      1993 De Nederlandse Moslim Omroep wordt opgericht.

      September 1991 WD-leider Frits Bolkestein voorspelt dat de tegenstellingen tussen oost en west opgevolgd zullen worden door die tussen de islam en de democratie. PvdA-politicus Jacques Wallage vindt Bolkesteins uitlatingen ‘ongepast’, Groen Linkser Paul Rosenmöller beticht hem van ‘een verkeerde toon’.
      Jaren 80

      14 februari 1989 De Iraanse ayatollah Khomeiny vaardigt een islamitisch doodvonnis uit tegen schrijver Salman Rushdie die de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Nederlandse moslimleiders, onder wie de latere GroenLinks-lijsttrekker Mohammed Rabbae, eisen van het kabinet Lubbers dat het boek De Duivelsverzen wordt verboden. Ambtenaren van Justitie toetsen het boek op strafbaarheid. Het verzoek wordt afgewezen. Er volgen demonstraties.

      1988 In de Haagse Schilderswijk wordt een nieuwbouwproject opgeleverd, waarin het mogelijk is gemaakt om in de woningen twee aparte ‘verkeerscircuits’ te creëren.’Wanneer de man bezoek ontvangt, kan de vrouw zich terugtrekken in het privécircuit.’

      1988 De eerste islamitische basisscholen worden opgericht.

      1988 Het omroepen vanaf de moskee wordt wettelijk gelijkgesteld met het luiden van klokken van kerken.
      Jaren 70

      1977 Het Vleeskeuringsbesluit zo aangepast dat slachtvee volgens islamitisch gebruik onverdoofd gedood mag worden.

      1971 Het aantal moslims in Nederland, vooral pas geïmmigreerde Turken en Marokkanen, bedraagt 54.300 personen.
      Jaren 50

      1956 In het Friese Balk en in Den Haag worden de eerste twee moskeeën van Nederland geopend. Koningin Beatrix viert in Den Haag in 2006 het vijftigjarig bestaan. Ze komt tevoren overeen geen handen te zullen schudden.

      1954 De eerste Nederlandse vertaling van de Koran verschijnt.

      1951 Zeventig gezinnen van islamitische Molukse militairen komen naar Nederland. Het zijn de eerste moslims die groepsgewijs naar Nederland komen.

     2. Ernst Quispel

      Ritter zocht wanhopig naar een voorbeeld in een Franse achterstandswijk. Los van het feit dat je hier bezwaarlijk een bewijs van islamisering van Frankrijk in kunt zien hadden we het over Nederland waar Wilders zijn leugen over de ‘islamisering van Nederland’ verkoopt.

     3. Holland

      Lugar, je zal geen reactie krijgen van domoor Quispel op je overweldigende hoeveelheid praktijkvoorbeelden inzake islamisering. Hij gelooft alleen notoire leugenaars/statistici als Flip van Dyke, die door niemand serieus wordt genomen en overal al talloze malen is afgebrand. Op de door jou geschetste voorbeelden heeft hij geen enkel antwoord en zwijgt de spreker stil.

      Quispel is een islamho*r, dat is volstrekt duidelijk.

     4. lugar

      @Holland: “Quispel is een islamho*r, dat is volstrekt duidelijk.”

      Inderdaad, Ernstlim is een moslimongool. De waarheid als leugen benoemen verklaard wat hij hier in essentie doet. Onthou dat maar!

      Uiteraard gaat de islambeciel er niet op in, dat kan hij ook niet! Want dat Nederland in steeds sneller tempo islamiseert, staat als een halalpaal boven water.

    3. NoDoubt

     Aantal no go zones door Islamieten in Frankrijk boven de 1500, in Engeland zeker boven de 1000. Landen als Iran, Irak SA Turkije zijn spontaan ontstaan.
     Je doet je onderzoek zeer slecht. https://www.youtube.com/watch?v=I_To-cV94Bo. IN Turkije zijn bijna geen kerken meer. Er wordt voortdurend gezuiverd maar wij moeten wel toestaan dat er vele Diyanet moskeeën hier geplant worden onder toeziend oog van Erdogan (is imam) , en elke week zijn preken worden verkondigd. En je weet dat hij ons Nazies vindt. Hoe blind moet je zijn.

    4. RobertMarsman

     Islamisering is een feit. Het is daarentegen ook een historisch gegeven. Daarvoor hoef je alleen maar te kijken naar het Midden-Oosten en Afrika. Dat was vroeger de bakermat van het Christendom, tegenwoordig is van dat Christendom nog maar weinig terug te vinden en heerst de islam.

     Kijk maar naar het huidige Turkije. Dat was vroeger christelijk terwijl dat tegenwoordig islamitisch is. En die metamorfose is niet uit vrije wil gegaan maar met het zwaard, dwang en islamisering.

    5. wheelboy

     Ernst Quispel = een struisvogel die zijn kop in het zand steekt .En volgens mij in de schuldsanering zit . Als je beetje nadenkt Quispel dan weet je dit kost bergen met geld . Geld wat we beter kunnen besteden aan bejaarden die nu 1x per week gewassen worden en een luier aan krijgen ivm dat de verzorgende geen tijd heeft om iemand even voor te plassen op de pot te helpen . Ja das de werkelijkheid in Nl tegenwoordig .Ex staatssecretaris zn moeder zat zelf in haar eigen vuil .

     Dan bergen met mensen die de maand een week te lang is . Ooit savonds op een artsenpost geweest .Nou hier ben je dikke kans de enige NL .En als er al een zit dikke kans met een klein kind wat doodziek is .

     Ik vraag me bij figuren als jou wel eens af of je ook nadenkt wat dit allemaal kost en wie dat op moeten hoesten .Daar ooit bij stilgestaan ?

   2. Ernst Quispel

    Ritter is niet zo van de feiten, maar het zou hem werkelijk helpen als hij er eens een keer naar zou kijken.

    http://www.republiekallochtonie.nl/blog/achtergronden/de-islamisering-van-nederland-de-feiten

    1. Holland

     Zelden zoveel domme shit bij elkaar gezien als in dat linkje van jou, Quispel. Goochelen en haspelen met cijfers en feiten, die weer herroepen en door elkaar mengen en met een eigen, nieuwe interpretatie van de ‘feiten’ komen. Als je de naam van Flip van Dyke voorbij ziet komen, weet je al genoeg. Geouweho*r van de bovenste plank.

     Je maakt jezelf hiermee belachelijk, Ernst.

     1. Ernst Quispel

      Holland ziet geen mogelijkheden voor een inhoudelijke reactie en dat is niet zo vreemd.

      De link bevat grondige verwijzingen naar feiten. Ook van Dyke baseert zijn grondig onderbouwde analyses op harde feiten.

    2. Heinz

     Zeer lezenswaardig. Vooral voor hen die lasthebben van een beklemde Islam zenuw.

     1. Rechtsaf

      @Hienz ook jou zullen we voortaan scharen onder de islamimbecielen vooral ook omdat jullie last hebben van een zenuw die gelijk staat aan een verschrikkelijke hekel hebben aan Nederland en haar Nederlanders..

  2. Dubbele Komma

   De islam lukt het prima om al 1400 jaar andere geloven met geweld te onderdrukken,halve tamme.

   En zo moet je islam ook aanpakken

   Geert ziet dat heel goed.

   Geef je de islam 1 vinger dan nemen ze je hele hoofd.

   Jij bent echt te achterlijk om te schijten he,ernst dopper met al je nep accounts.

   De enige die hier krankzinnig is ben jij met je mislukte geschiedvervalsing.

   Dorpsgek.

   😀

  3. Original NL

   En quispel heeft de krankzinnige opvatting dat heel afrika maar naar europa moet komen…en dat dat prima gaat!
   Wie is er hier nu gestoord??

   1. Ernst Quispel

    Nee, Original, die opvatting heb ik niet en je zult ook geen citaat van mij met die strekking kunnen citeren.

    Je bewering komt dus uit je eigen dikke duim.

    1. Original NL

     Zo dik is mijn duim niet….op enige kritiek tov het importeren van kansparels heb ik u niet kunnen betrappen..wie niet tegen is, is voor.

  4. Vit

   Dat de belastingbetaler ervoor opdraait is tekenend voor de waanzin van die achterlijke religie.

  5. NoDoubt

   Een pedofiele, necrofiele, slavendrijvende masamoordenaar onder goedkeuring van Allah kun je niet een wereldgodsdienst noemen. Die zegt dat hij noch Allah bekritiseerd mogen worden omdat zij de waarheid spreken. Maar wel zeggen dat de zon in een poel verdwijnt, de maan uit 2 helften bestaat en er maar 7 planeten bestaan. Uit historisch onderzoek al is gebleken dat Mekka en Medina geen belangrijke plaatsen zijn, dat moskeeën in eerste instantie helemaal niet naar Mekka waren gericht. Er geen sporen van Mohammed in Mekka noch in Medina gevonden zijn. etc etc. De eerste Koran dateert uit 1928 en ligt in Caïro. Dat Turkse geleerden hebben onderzocht dat de teksten meerdere keren zijn overschreven. En dat mohammed nog beweert dat zijn woorden van Gabriël komt. Waarom overschrijft het laatste in de Koran alle vorigen. Toch wel stom van Allah omdat niet in een keer goed op te schrijven.

  6. Steve Van der Vekens

   Een wereldgodsdienst?
   Zoiets marginaals dat zich globaal overal komt opdringen?

 5. Ni28

  Immigratie en integratie zijn de belangrijkste sleutelwoorden van hedendaagse problematiek. Niet elke kiezer is zich van bewust. Andere partijen ontwijken dit onderwerp liever en leiden de aandacht af via andere zaken.

  1. Ni28

   Andere zaken zoals de klimaatwet van onze politieke natuurkundigen bijvoorbeeld, hoe Nederland de wereld gaat redden. Meer weten? Hier:

   https://opiniez.com/2018/07/01/klimaatwet-triomf-van-de-politieke-natuurkunde/cadelange/

  2. EU kok

   Het zou natuurlijk ook kunnen, dat er mensen zijn welke hun leven niet laten bepalen door deze onderwerpen.
   Anderen ontwijken niets maar hebben andere prioriteiten.

   1. Original NL

    …keukenhulp..
    …Het zou natuurlijk ook kunnen, dat er mensen zijn welke hun leven niet laten bepalen door deze onderwerpen…
    ..Todat ze er te laat achterkomen dat deze onderwerpen hun leven drastisch zal gaan veranderen.
    Dit noemen we struisvogel politiek!

    1. Steve Van der Vekens

     Dhimmitude komt volgens Bat Ye’or voort uit de strijd die sommige moslims voeren: om buiten schot te blijven nemen zich bedreigd voelende niet-moslims een onderdanige houding aan en onthoudt men zich van kritiek op de islam.

     Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dhimmitude

  1. Steve Van der Vekens

   Als je de kaart goed bekijkt, zie je hoe centraal Europa omsingelt is. En de omliggende landen zullen steeds groener worden.
   Het VK moet de uitvalsbasis worden.

 6. P.Sisterons

  Wanneer staat er weer eens een politicus op zie zegt: Nederland is ondertussen overvol, het systeem kan op geen enkele wijze rekening blijven houden met de toevloed van kansloze migranten dus grenzen dicht. Laten we ons eerst maar weer eens richten op interne problematiek. De NL bevolking is moe.

 7. wheelboy

  Afgelopen week een kamer debat gezien over hoe politiek NL er over vluchtelingen uit Afrika denkt .
  Rutte is druk doende een EU baantje te zoeken .Waar Baudet voorstelde om met ea Europeese landen een soort van cordon voor de Afrikaanse kust te leggen met marine schepen om zo die boten meteen terug te sturen was Rutte er totaal niet voor .Maw kom maar .
  Buma wist niet hoe snel Baudet af te zijken . Ascher beschuldigde Baudet dat hij ze wilde laten verzuipen . Waarop hij zij dat heb ik niet gezegd .Ascher beweerde hoog en laag van wel Kamervoorzitter schorste en keek in de handelingen en wat bleek Baudet had geen woord gerept over verzuipen . Rutte vond het plan misselijk maw kom maar .

  Als je dit vraagstuk wil oplossen zul je (ben geen FvD stemmer) dat plan van Baudet moeten uitvoeren anders wordt het alleen maar erger .Rutte En Links NL incluis CDA hebben geen oplossing .

  1. Steve Van der Vekens

   Schiet er twee naar de zeebodem en de immigratie is opgelost. Op lange termijn veel humaner dan de duizenden slachtoffers die door Europese aanmoediging blijven vallen.

 8. Meinoud Marinus

  En toch heeft Ernst Quispel ergens wel een punt.
  Namelijk: “Islamisering van Nederland vindt niet plaats”. Er zijn slechts een handjevol autochtone Nederlanders die zich hebben bekeert tot/door de islam.
  Echter, in de afgelopen 40 jaar is het aantal islamieten, de immigranten uit islamistische landen, vermenigvuldigd .. en dat gaat (door de “democratische” wijze) voorlopig niet afnemen.

  1. Rechtsaf

   @Meinoud jij bent net als Ernst een hele dikke vette islamimbeciel die alles een beetje bagatelliseert.
   Ernst’s enige doel is om de islam warm te bepleiten, Ernst is een zéér, zéér, zéér warme pleitbezorger van de islam zal alles in het werk stellen om de islam te verdedigen, telkens weer opnieuw.

   1. Meinoud Marinus

    Lol… rechtsaf..

    Ik Háát de Islam.. en de volkeren die de Islam aanhangen, behoren zéker Niet tot mijn favoriete volkeren.

    Net als Ernst zegt ‘ie..
    Gekkie…

    1. Rechtsaf

     @Meinoud mooi, stop met bagatelliseren!!! van de hele boel, de islam is een gevaar, een ideologie die je niet met een korreltje zout moet nemen maar sterk dient te veroordelen, ipv “Ernst heeft hier wel een punt” Ernst’s enige doel hier is het verheerlijken en goedpraten van de islam in Nederland, sterker nog, Ernst kan niet wachten tot er nog meer islam in Nederland komt, Ernst staat voor de grenzen nog veel opener voor alles dat islamitisch is…

   2. Meinoud Marinus

    @rechtsaf.

    Ernst Quispel schreef: “..en dat moslims in Nederland zich beter gaan voelen als ze onder druk hun geloof gaan opgeven…”

    Kijk hier eens na, wees realistisch.

    1. Original NL

     @mm….
     Dat is idd een probleem…maar misschien wordt het eens tijd voor de moslim gemeenschap om zich eens achter de oren te krabben en zich te realiseren hoe dit komt….want dit komt niet zomaar uit de lucht vallen!!
     Aktie =Reaktie

 9. Lex

  lugar

  – Suikerfeest bij de Hema met een heerlijke Hema rookworst “varkensvlees”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.