Druk op Oostenrijkse coalitie tussen ÖVP en FPÖ groeit: tienduizenden de straat op

Druk op Oostenrijkse coalitie tussen ÖVP en FPÖ groeit: tienduizenden de straat op

Oostenrijk wordt komend half jaar de voorzitter van de Europese Unie, maar heeft het in eigen land nu ook al druk met de gemoederen tot rust te brengen. De druk op de coalitie tussen de conservatieve ÖVP en de FPÖ wordt alsmaar groter en niet alleen vanwege het 'nazi-verleden' van de laatste partij. De activisten gaan nu in strijd tegen de versoepeling van het aantal werkuren.

De conservatieve regering onder leiding van bondskanselier Sebastian Kurz (ÖVP) wil de arbeidstijdenwet in het land versoepelen en oprekken naar maximaal 12 uur per dag en 60 uur per week. Op dit moment geldt een maximum van 10 uur per dag. Het wetsvoorstel wordt aanstaande donderdag in het parlement behandeld.

Bij de demonstraties gingen meerdere sprekers in op mogelijke gezondheidsrisico's en het verlies aan vrije tijd die door de wet zullen ontstaan. De voorzitter van de Oostenrijkse werknemersorganisatie opperde het aantal werkuren juist in te korten.

Er is sowieso al langer activisme tegen de regering, omdat dit de meest rechtse conservatieve regering ooit is. Het ondermijnt wel de positie van de Oostenrijkse regering als het dadelijk voorzitter is van de Europese Unie. Als het de gemoederen thuis al niet kan bedaren, hoe willen ze dat dan doen in de Europese Unie? Sowieso zijn de mensen in Oostenrijk niet echt van het actievoeren, dus dat dit gebeurt zegt ook al wat. Enfin, we zullen het meemaken! De jonge Sebastian Kurz heeft dit als volgende uitdaging en laten we hopen dat die het gaat halen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties