FvD en PVV-kiezers herkennen zichzelf het meest in immigratie en integratiestandpunten van hun partij

Geen categoriejul 01 2018, 11:06
Zoals we weten worden immigratie en integratie dé onderwerpen van de toekomst. Sterker nog, dat zijn ze al. Dan is het interessant om te weten hoe goed kiezers zich vertegenwoordigd voelen door de partij waar ze lid van zijn of waar ze op stemmen. In dit geval komen de partijen Forum voor Democratie en de PVV er het beste uit. Voor FvD is het 81% en voor de PVV is het 96%. Het laagst scoren Partij voor de Dieren en 50Plus, maar dat valt te verwachten.
Peiling Immigratie
Wat heel interessant is om te lezen, is dat de achterban van het CDA zichzelf wel goed genoeg herkent, maar wel 60%. Hetzelfde geldt voor de SP, die natuurlijk een traditioneel arbeidersachterban heeft. Blijkbaar is de SP te ruimhartig als het gaat om het integratiebeleid en het immigratiebeleid. Datzelfde geldt misschien voor het CDA, die in dit opzicht afgestraft wordt voor het regeringsbeleid.
Forum voor Democratie en de PVV mogen blij zijn dat ze hun achterban zo goed vertegenwoordigen op deze onderwerpen. Dat is heel belangrijk, want zoals ik al zei, het zijn de onderwerpen van de toekomst. Een andere partij die goed op nummer drie staat, is GroenLinks. Zij hebben een ruimhartig asielbeleid en dat representeert goed de polarisatie in de samenleving omtrent dit onderwerp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten