VVD en PVV stijgen een zetel, Partij voor de Dieren en SP verliezen

Geen categoriejul 01 2018, 9:54
Winst voor de 'rechtse partijen', als je de PVV ook echt rechts wil noemen. Eigenlijk hebben ze natuurlijk een nogal links-economisch programma, anders dan waarmee ze begonnen. De Partij voor de Dieren en SP hebben een zetel verloren, verlies voor de linkse partijen. Het valt niet te duiden waar het aan ligt.
Schermafbeelding 2018-07-01 om 09.53.32
Je zou kunnen zeggen dat Partij voor de Dieren en de SP niet echt in het nieuws geweest zijn. Voor de rest valt er eigenlijk vrij weinig over te zeggen. Marianne Thieme komt sowieso nauwelijks meer in het nieuws en het lijkt dat de voorvrouw niet meer het initiatief echt neemt om dat ook te doen. Sterker nog, ze lijkt haar motivatie in het algemeen een beetje te zijn kwijtgeraakt.
De SP valt verder terug in de peilingen van Maurice de Hond, van elf naar tien zetels. Lilianne Marijnissen is blijkbaar niet de grote verlosser van de SP dan hoe ze gepresenteerd is. Toch valt het vrij moeilijk te verklaren hoe deze twee zetels van die partijen naar de VVD en de PVV zijn gegaan.
De VVD blijft altijd stijgen zonder echt goede reden en bij de PVV is het nu ook wel beter te verklaren, aangezien Geert Wilders goed in het nieuws is geweest door de cartoonwedstrijd over Mohammed en een interview met Geert Wilders over zijn vrouw. Hij is dus wat vaker in het nieuws gekomen.
Voor de rest is het politiek gezien echt een stabiele periode. Ik had het niet verwacht, maar ik kan moeilijk verklaren waarom het zo rustig is. Natuurlijk, de zomer komt er aan en het weer is fantastisch. In dat opzicht zijn er ook veel andere dingen waar mensen aan willen denken en kakken de politici in. Maar in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen vind ik het alsnog wonderlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten