Haha! Graaiende Arjen Lubach is tegen salarisplafond bij publieke omroep, maar niet, niet, NIET uit eigenbelang. Echt niet!

snapshot
Foto: Lubach tijdens de sketch waarin hij zijn kijkers opriep om hun Facebook-profielen te verwijderen. Bron: VPRO.

Dat de man gevoel voor humor heeft wisten we al langer.

Ach kijk eens wat lief. Arjen Lubach vertelt in 30 Minuten Rauw, de podcast van Ruud de Wild, dat hij tegen het salarisplafond bij de publieke omroep is. Want 180.000 euro is eigenlijk helemaal niet zoveel. 16.000 euro per maand. Je zou het er maar mee moeten doen…

Maar, bezweert pukkie, zijn mening heeft er écht niets mee te maken dat hij voor de publieken werkt, en hijzelf graag dus heel veel meer zou willen ‘verdienen.’ Nee hoor, zei Lubach tegen De Wild, hij was al tegen het plafond voor hij bij de NPO terechtkwam. Het heeft dus niets met eigenbelang te maken. Welnee! 

Voorlopig kan hij, zegt hij, prima leven met het schamele bedragje waar hij het voor moet doen (hij verdient namelijk onder het plafond, dus minder dan 180.000 euro per jaar). Maar als hij besluit dat hij er toch genoeg van heeft weet hij wat hem te doen staat: verkassen naar een commerciële omroep. Want daar kan meneer, zegt hij zelf, veel meer verdienen:

Mocht hij ooit de overstap maken, dan wil hij zeker een hoger salaris. „Bij de commerciëlen zou ik schaamteloos willen cashen, dat zou ik ook doen en dan zou ik tegen iedereen zeggen: zo werkt het nu eenmaal.”

We zeggen maar niets over de duidelijke hypocrisie van de heer Lubach. Een blinde kan nog zien dat hij eerst en vooral een salonsocialist eersteklas is. Roepen dat het zo allemaal niet kan, dat linkse partijen moreel superieur zijn, en ga zo maar door, maar er ondertussen gewoon lekker op los graaien.

Nee, wat veel opmerkelijker is, is het feit dat hij aangeeft die overstap naar de commerciëlen nog niet te willen maken. Maar waarom niet? Hij verdient “zoveel minder” bij de publieke omroep, waarom blijft hij daar dan? En nee, hij hoeft niet aan te komen met verhalen over dat het makkelijker is voor mensen om hem te vinden. We leven niet meer in 1970, Arjen.

Dus wat houdt hem tegen? Nou, ik denk dat we voor het antwoord alleen maar even naar Humberto Tan hoeven te kijken. Die had een paar jaar een succesvol programma op RTL, maar toen het minder werd schoven de zenderbazen hem meteen naar de kant. “Ga maar weg, ga maar op zoek naar een andere baan, en niet meer bij RTL, want wij zijn klaar met je. Oh, en bedankt voor die jaren waarin we wél lekker via jou konden cashen he!”

De enige reden dat een man als Lubach bij de publieke omroep blijft ondanks mooie aanbiedingen van commerciële zenders is baanzekerheid. Bij de publieken moet je het wel héél bont maken voor je ontslagen wordt — zeker op een manier waarbij je imago serieus beschadigd wordt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

19 reacties

 1.   

  Kom op DDS, dit is wel heel erg zeiken om het zeiken..

  1.   

   En dan zeik jij effen ook nog door hier.
   Kom op Kong je kunt beter dan een beetje wildplassen hier.

   1.   

    Als je moet dan moet je ..

 2.   

  Who the fuck is Lubach?

  1.   

   Een aardige jongen en ik geloof hem wel.

  2.   

   @Adriaan
   Kijk zeer weinig TV
   Ben er op gewezen door mijn kinderen.

   Niet mijn soort van humor maar soms zitten er leuke dingen tussen.
   Zie ik dan wel weer op You Tube.

   Vroeger, ja vroeger moest je voor de humor naar de VPRO, nu ga je maar eens op DDS kijken voor je dagelijkse humor

   1.   

    Dat begrijp ik jij vond het vieze mannetje geweldig natuurlijk.

     1.   

      Raar maar Koot en de Bie is geen tijdloze humor, daar in tegen Fawlty Towers………………

    1.   

     Kong moest vooral lachen om de Barend Servet en Sjef van Oekel shows. Van Oekel die in een hondendrol trapte en de vele blote tieten, daar kon Meester Kong maar geen genoeg van krijgen.

     1.   

      Je denkt…..

 3.   

  TRAP DIE LU.L VAN DE BUIS WAT EEN AANFLUITING

  1.   

   @swetsnek
   Zie dat je al dagen problemen hepT met hoofdletters.
   Rechts boven het numerieke toetsenbord brand een groen lampje.
   Links (schiet niet in de stres) zie je de toets Caps Kock, eh lock.
   Indrukken en klaar is kees..

 4.   

  Lubach is een talentvolle, geestige man die ook door de Hilversumse virus is besmet. Je kunt links-leuk zijn en dan wil Hilversum best veel voor te betalen. Want het is een kliek en als je er eenmaal bijhoort heb je het goed. Nu Hilversum minder geld krijgt wordt het moeilijk om dit soort woekersalarissen uit te betalen dus gaat Hilversum journalistieke programma’s korten. Nu is dat op zich inhoudelijk gunstig maar een publiek omroep moet juist nieuws uitzenden. Echte nieuws, dus niet van die links gekleurde propaganda om mensen te indoctrineren. Het gaat ook van mijn geld en ik wil echte objectieve nieuws zonder de moralistische aspect en ik kan het niet afzeggen. Een mooie artikel over de NPO lees je op OpinieZ van vandaag.

  1.   

   @Ni28
   JIJ WIL GEWOON HOREN WAT IN JE STRAATJE PAST.
   ANDERS IS HET GEKLEURD.
   ZO LUST IK ER WEL TWEE :)

 5.   

  Salonsocialist?

 6.   

  Weer zo’n figuur van links lullen en rechts zakken vullen !!!!!

 7.   

  Tan blijft bij RTL, dat is een feit. Maar hij gaat andere programma’s doen.
  Of hij evenveel blijft verdienen is een andere vraag.
  Hij is een mooi voorbeeld dat presentatoren veel moeten verdienen want het kan zomaar gedaan zijn met hun populariteit. Bij voorbeeld door een pruts-redactie, zoals in zijn geval. Zijn opvolger Twan Huis zal er wel op rekenen terug te mogen komen bij de NOS als ook hij flopt.

  Maar nu iets anders: klagen over te hoge salarissen is harstikke LINKS!

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!