Bam! Alternative für Deutschland nu TWEEDE partij in de peilingen

Geen categoriejul 08 2018, 17:00
De anti-immigratie is in opkomst. En dat komt eerst en vooral door het wanbeleid van Frau Merkel.
Goed nieuws voor anti-immigratie en eurosceptische Duitse kiezers: Alternative für Deutschland is volgens de peilingen nu groter dan ooit. Sterker nog, uit een peiling die Emnid in opdracht van Bild deed blijkt dat er een nieuw record gevestigd is: voor het eerst is AfD de tweede partij van het land. Weliswaar samen met de sociaaldemocraten van de SPD, maar toch.
https://twitter.com/Wahlrecht_de/status/1015691484685881346
Toen AfD in de Duitse Bondsdag terechtkwam leek het onmiddellijk mis te gaan. Een aantal AfD'er stapte namelijk direct op. De meest prominente naam was die van Frauke Petry, de voormalige partijvoorzitter. Als gevolg daarvan maakten verschillende media, waaronder DDS zelf, de vergelijking al snel met onze eigen, oude LPF:

Een vergelijking met de LPF die in 2002 in de Tweede Kamer kwam en zonder leider Pim Fortuyn ruziënd uiteenviel dient zich aan: vanaf het allereerste begin heeft die partij er een bende van gemaakt – en is doorgegaan met intriges en drama tot het moment van hun definitieve exit in 2006. Het is genant en pijnlijk: een stel volwassenen die zijn gekozen om het land te regeren, steken lever al hun energie in het kapotmaken van mensen die aan dezelfde kant van de streep worden geacht te staan.

Die conclusie blijkt nogal voorbarig te zijn geweest. We zijn nu bijna een jaar verder en AfD bestaat niet alleen nog steeds -- en de rust is er al lang wedergekeerd -- maar de partij is ook nog eens groter dan ooit in de peilingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten