Het totale onvermogen van de overheid omtrent het Klimaatakkoord

Paris_Agreement_(23079789663)
Foto: Een motivatieposter van EPA om klimaatverandering tegen te gaan. Bron: Wikimedia Commons

Het Nederlandse Klimaatakkoord zou helemaal de crème de la crème moeten zijn voor het kabinet en de CO2-hatende burgers van de Randstad, maar is het dat ook? Nee.

De Volkskrant houdt de grootste vijf taboes tegen het licht en al vrij snel blijkt het hele akkoord een wassen neus. We nemen het even met u door.

Het doel is de helft minder CO2 in het jaar 2030. Vrij concreet, zijn passende maatregelen voor te bedenken maar de meest voor de hand liggende worden niet opgenomen in het akkoord. Wat was het meest logisch geweest om in het akkoord te zetten?

1. ‘De vervuiler betaalt’ is zo’n zin die we nu al jaren horen en één van de eerste dingen die je in een maatregel zou verwachten terug te zien! Nee hoor, een aantal grote bedrijven ontspringen de dans want ‘het zou hun concurrentiepositie schaden’, is de claim.

2. Vliegtaks. Vliegen is veruit de grootst vervuilende factor, helemaal met de geplande uitbreidingen. Vliegen in 2040 zou net zoveel uitstoten als dat ze in 2030 in totaal nog zouden willen uitstoten. Flinke factor dus! Maar wat gebeurt er? Geen fuck natuurlijk want iedereen zou over de grens de vlucht boeken.

De luchtvaartindustrie zou CO2 uitstoot willen compenseren door wat milieuprojectjes in Afrika op te zetten zodat ze in Nederland gewoon kunnen blijven vliegen en in Afrika de CO2 verminderen. Heel lief maar flauwekul natuurlijk.

3. Vrachtvervoer op zee. Óók een heikel punt, die gigantische schepen vol met containers. In het Parijs-akkoord is dit tot een ‘buitencategorie’ verklaard omdat de CO2 niet één land aan te rekenen viel als ze op internationale wateren varen. ‘Laatst aangeraakt’-diplomatie dus! Minister Wiebes komt niet verder dan te pleiten voor biobrandstof. Wassen neus dus.

4. De veestapel. Diverse rapporten pleiten voor een reductie in de hoeveelheid dieren in de veehouderij. ‘Onvermijdelijk’ werd het zelfs genoemd. Er zit gewoon niks in de planning voor 2030. ‘Kan daarna ook nog wel versneld’ zegt een anonieme betrokkene. Gewoon met z’n allen uit de neus vreten dus!

5. Rekeningrijden. Menig VVD’er loopt al rood aan bij het horen van dit woord. Niemand waagt zich eraan, evenals het verlagen van de maximumsnelheid. De industrie zelf richt zich compleet op elektrisch rijden en wanneer iedereen zich daartoe committeert, loopt de overheid miljarden mis.

Niemand durft en iedereen houdt z’n mond! En toch doet iedereen alsof er nu écht wat gaat gebeuren. ‘Trap er niet in!’ zou Kuzu zeggen.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

33 reacties

 1.   

  Het is een grote hypocriete farce… dat hele klimaat geneuzel!! Next.

  1.   

   Maar deze farce gaat de gewone burgers wel voelen in hun portemonnee en niet zo’n klein beetje.

 2.   

  Het is juist dat in het Klimaatakkoord enkele heikele pijnpunten politiek worden omzeild. Daarmee is het geen farce, de algemene toon en richting is gezet en dat zal de komende jaren enorme consequenties hebben.

  Een typerend punt is het taboe van het rekeningrijden. Elke deskundige op het gebied van mobiliteit weet dat het de enige manier is om de fileproblematiek onder controle te krijgen. Door een dominante lobby van ANWB en Telegraaf is met name de VVD verlamd in het uitvoeren van dit beleid. Het is echter een achterhoedegevecht, het volgende Kabinet zal het in het regeerakkoord opnemen.

  1.   

   We zitten nu in het begin van een een koudere periode die enkele 10 tallen jaren gaat duren. Het gaat de komende jaren al duidelijk worden met strenger wordende winters. Er is nu al ruim 2 weken geen zonneactiviteit.

   Het gaat snel genoeg duidelijk worden dat CO2 niet de oorzaak van opwarming is, iets wat ook totaal onmogelijk is.

   Het hele klimaat akkoord is niets meer dan een manier om zoveel mogelijk geld te verdienen en heeft helemaal niets met het milieu of klimaat te maken. Anders zou er niet voor zoiets als windmolens worden gekozen waarvoor een gigantische milieu schade word aangericht.

  2.   

   Rekeningrijden is een vorm van straffen.
   Veel beter is het om goed gedrag te belonen: met name met een veel beter openbaar vervoer.
   Maar dat lukt niet zolang de NS blijft bestaan en alle innovatie in het OV frustreert. De NS zou voor straf moeten worden opgeheven. Nu het infrabeheer “ontvlochten” is bestaat er geen enkele reden de monopolist NS te handhaven. Monopolisten leveren altijd te weinig voor te veel geld.

  3.   

   Rekeningrijden.
   Idd een heilloze praktijk. De mensen met een auto van de zaak zullen er geen last van hebben.
   De mensen die 2-3 keer modaal verdienen zullen waarschijnlijk 1 keer per maand minder uit gaan eten.
   Het gezin met een inkomen van €1600,- heeft echter een serieus probleem.
   Voor hem zijn de €70,- onoverkomelijk.

   Klimaat? Totaal oninteressant voor het Haagse, behalve om de stemmen van een paar simpele zielen te winnen.
   “E” brandstof? Is ongeveer €0,01 goedkoper dan ongelood 95 en verbruikt ruim 5% meer.
   Salderingsregeling voor zonnepanelen gaat op de schop omdat het de staat te veel belasting kost.
   Goedkope Zonnepanelen uit China etc gaan gebukt onder een importheffing van 20% ( Sorry dacht dat alleen Trump dat mocht).
   Wegenbelasting op elektrische auto’s is weer ingevoerd.
   Als Nederland 50% minder CO2 gaat uitstoten dan is dat net zo veel als 1% vermindering van onze Oosterburen.
   De burger wordt gewoon opgezadeld met verkapte belastingen die totaal geen effect hebben op het milieu.
   Etc. Etc. Etc.

 3.   

  Keurig op een rijtje gezet en toegelicht door Wout. Duidelijk.

  1.   

   Wout schreef ze over uit de Volkskrant.

   1.   

    Maakt niet uit.

    1.   

     Op z’n Wouts gezegd.

 4.   

  De klimaathype moet het vooral hebben van onnozele en naïeve burgers die zich gek laten maken door valse profeten die er een verdienmodel in zien.
  We moeten ons veel drukker maken om de wereldwijde milieuvervuiling.
  Maar het allerbelangrijkste is het terugdringen van onze afhankelijkheid van Arabische olie; dan kunnen we de islaminvasie stoppen en zelfs terugdraaien!

  1.   

   Ik begrijp niet hoe de migrantenstroom kan worden stopgezet als we onafhankelijk zijn van olie – hoewel ik van onafhankelijk zijn van wie dan ook een groot voorstander ben.

   1.   

    #@guus
    Begrijp je het echt niet, of doe je zo alleen maar in je rol van DDS-trol?

    1.   

     Nogmaals,

     Het aantal migranten dat naar Europa zeilt is afhankelijk van de omstandigheden. Men noemt hen derhalve oorlogsvluchtelingen of gelukszoekers. Personen die vanwege oorlog of economische redenen de tocht naar Europa wagen.

     Ik zie niet in hoe het onafhankelijk worden van olie deze migrantenstroom zal stoppen.

     1.   

      @Guuslim: “Ik zie niet in hoe het onafhankelijk worden van olie deze migrantenstroom zal stoppen.”

      De migrantenstroom moet stoppen, dat lijkt mij evident.

      Nederland kan maar heel beperkt verantwoordelijkheid nemen voor de miljoenen mensen die op drift zijn geraakt, zegt immigratie-deskundige Jan van de Beek. Nederland moet vluchtelingenverdragen opzeggen en desnoods gebieden buiten Europa leasen om vluchtelingen onder te brengen. ,,Politiek correcte mensen gaan voorbij aan het feit dat een euro maar één keer uitgegeven kan worden.’’

      Bron: AD

 5.   

  Aardig artikel hierover in de Financiële dagblad die mijn persoonlijke mening steunt:
  https://fd.nl/opinie/1261684/de-kolossale-gok-van-het-klimaatakkoord

 6.   

  Goed punt. Alle landen rijk aan olie en gas zijn volledig afhankelijk van de inkomsten ervan. Zelf produceren zij niets om van te leven behalve wat dadels e.d. Als het westen onafhankelijk wordt van deze landen betekent het voor hun armoede. De stroom migranten wordt dan nog groter en agressiever. Maar tegen die tijd komen zij in Europa als naar eigen huis want die is dan al lang geïslamiseerd. Wij daarentegen, met onze alternatieve energie mogen hopen dat het klimaat ons niet in een kleine ijstijd brengt want dan zullen wij moeten de kolencentrales opnieuw bouwen om beetje warmte te ontwikkelen en door CO2 blij gemaakt worden. Kleine ijstijd is er al eens geweest en niet eens veroorzaakt door industrie of landbouw dus het kan. Denk je dan voldoende aan de volgende generaties? Het is allemaal niet zo simpel als voorgeschoteld wordt.

  1.   

   “De stroom migranten wordt dan nog groter en agressiever.”

   Exact.

   1.   

    Guus, het volledige citaat luidt: “De stroom migranten wordt dan nog groter en agressiever. Maar tegen die tijd komen zij in Europa als naar eigen huis want die is dan al lang geïslamiseerd.”

    Zeker dan dus de buitengrenzen van Fort Europa potdicht en alles wat met geweld toegang tracht te schaffen afknallen. Het is oorlog.

    1.   

     Holland,

     Even serieus, migratie is een serieus onderwerp.

     1.   

      Welk deel van mijn reactie acht jij niet serieus?

     2.   

      @Guus

      Zelfs redders worden bedreigd.

     3.   

      Holland,

      Als u dat niet weet kan ik u niet helpen.

     4.   

      Vit,

      Ik ken het nieuwsbericht.

 7.   

  Als ze nou allemaal tegelijkertijd in het midden oosten en in afrika, 10 minuten hun adem inhouden dan scheelt dat natuurlijk ook een hele hoop uitstoot van CO2. Maar 8 minuten mag ook, maar niet minder dan 6. Daarbij los je dan ook nog eens in één klap het hele migratie probleem op. win/win.

 8.   

  “Het klimaatakkoord is hét recept voor een rechtse volksopstand
  Nederland zal in handen vallen van de Wildersen, de Baudets en hun opvolgers. En daarna de zondvloed.”

  Zover ik weet ondersteunen de PVV en FvD dit klimaatakkoord NIET. Er zijn terechte zorgen over dit klimaatakkoord. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dit wantrouwen breed gedragen wordt door “linkse” en “rechtse” kiezers…Ook door mij!
  De kabinetten Rutte hebben in de ban van de klimaathysterie een gevaarlijk spelletje gespeeld. Kleed de middenklasse finaal uit. Rupsje nooit genoeg heet vadertje staat…De rek is eruit bij veel van de burgers.
  Wil je oprecht iets doen aan de CO2 uitstoot dan moet je het hebben over het “succesnummer” de mens. Wij lopen met teveel mensen rond op deze aardkloot. De Homo sapiens zijn oververtegenwoordigd op dit/ons “ruimte schip”.
  Geen enkel politiek dier hoor ik hierover.
  Zelfs de linkse messias Jesse Klaver niet…
  Wat u en een ieder hier morgen kan doen, stop met met consumeren van vlees!. Mijn auto is minder vervuilend dan een koe.
  Dit soort FEITEN worden ver alsnog verzwegen door de u zo beminde lei(ij)ders.

  1.   

   U begrijpt het verkeerd: de stelling was dat klimaatsceptici hun toevlucht zullen zoeken bij populisten. Omdat ze zich niet realiseren dat die populisten knollen voor citroenen verkopen: die zeggen wat mensen graag willen horen, volslagen glutenvrij natuurlijk.

   En zo gaan we feitenvrij naar de verdommenis.

 9.   

  Leugens en halve waarheden, niets wordt geschuwd om deze klimaatplannen door onze neus te boren.
  De sporadische natuur die nog over is in Nederland wordt volgeplempt met lelijke gesubsidieerde windmolens, terwijl hun opbrengst minimaal is. Er kan genoeg gas worden ingevoerd, terwijl andere landen juist overstappen op het schone aardgas.
  Ze hebben draagvlak nodig om die snode plannen te realiseren.
  Ik mag hopen dat het de burgers eindelijk eens gaat doordringen waar de politici mee bezig zijn en dat ze de komende jaren op gigantische kosten worden gejaagd.

  Nederland is een kleine stip op de wereldbol.
  Hetgeen wij hier doen heeft totaal geen effect op het klimaat in de wereld, maar toch wil Nederland weer het braafste jongetje van de klas zijn over de rug (portemonnee) van zijn inwoners.
  Het is de grootst mogelijke onzin die ze gebruiken om hun plannen te rechtvaardigen. Het is klimaatgekte ten top.

  Wat hoognodig is, is een wereldwijde BEVOLKINGSAFNAME akkoord en GEEN Klimaatakkoord.
  Een groot deel van de investeringen kunnen ze beter gebruiken voor dijkverhogingen en isolatie vamnoude woningen.

 10.   

  De energietransitie, sinds de oorlog één van de grootste hersenspoeloperaties van de overheid geholpen door de van subsidie afhankelijke staatsmedia en milieuclubs.

  1.   

   Noem mij één gesubsidieerd “staatsmedium”.
   De publieke omroep is dat niet. Ja die wordt via de belastingen door de kijker betaald, maar dan kun je ook zeggen dat kranten door hun abonnees worden “gesubsidieerd”.

 11.   

  Nederland zorgt voor 0,35% van de wereldwijde CO2 uitstoot, de voorgestelde maatregelen zorgen voor 0,00007 (ja u leest het goed) graden minder temperatuurstijging. Dit is niet eens meetbaar. Dus aan het gas blijven is voorlopig prima. Er is ook meer dan voldoende beschikbaar. Verder wordt de ultieme oplossing groene kernenergie op basis van thorium angstvallig doodgezwegen. Zie groenekernenergie.nl.

 12.   

  HET MILIEU VOOR ALLES.

  ALLES MOET WIJKEN VOOR DEZE IDIOTE DOORGESLAGEN MILIEUPLANNEN.

  Nederland wil weer eens de beste leerling van de klas zijn met zijn ambitieuze milieu plannen die Groenlinks idioot J. klaveren zat ook aan tafel nou maak dan je borst maar nat.

  HET EIGEN VOLK EERST.

  Dus geen miljarden smijten in allerlei milieu projecten maar oma weer naar het bejaardenhuis en niet meer van haar kinderen verwachten dat zij oma en of opa verzorgen.

  Dat er enorme armoede is in nederland ach dat zal hun een worst wezen.

  Bezuinigingen dus terugdraaien.

  Wat voor onheil staat ons straks te wachten peper dure energie rekening, huren die mensen niet meer kunnen betalen .

  Emigreren word steeds aanlokkelijker.

 13.   

  Regeren is vooruitzien, en als het kabinet dat een keertje doet krijgt het een pak slaag van DDS dan niet meteen alles is uitgewerkt.
  Wishes heeft visie, zijn voorganger Kamp was het prototype politicus dat niet te pakken was omdat hij niets deed.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!