Nederlandse media zetten hun ‘anti-cryptomunten’ houding voort en het wordt nogal vermoeiend

Ik heb weinig Nederlandse media kunnen betrappen op een ‘positieve’ houding tegenover cryptocurrency en het lijkt vooral te komen vanuit een totale kennisloze houding richting de digitale muntenwereld. Dat maakt niet uit verder natuurlijk, maar wel als er elke keer doem en verderf geroepen wordt over de digitale munteenheden. Dat is onterecht en getuigt vooral van journalistieke onkunde. 

Aanvankelijk was de bitcoin het icoon van een nieuwe digitale en transparante techniek van data-opslag, de blockchain, die banken overbodig zou maken en betalingsverkeer vrij en veilig, maar daar had al snel niemand het meer over. De koersexplosie van de bitcoin lonkte om slapend rijk worden. In de ogen van de AFM en De Nederlandsche Bank is de cryptomunt ook geen geld of betaalmiddel, maar meer een verzamelobject en ruilmiddel. De volatiele koers en het gebrek aan toezicht maakt het ongeschikt als munt.

Sorry NOS, maar volgens mij heb je totaal niet door wat de toekomst is van valuta. Dat is juist decentraal en digitaal. Ik begrijp best dat er veel onbegrip is met betrekking tot digitale valuta, maar dat betekent niet dat je al jarenlang negatieve berichten moet tikken over dit soort nieuwe aspecten. Er zijn genoeg voorbeelden van artikelen die het einde van de Bitcoin voorspellen of negatief zijn over cryptocurrency. Het wordt gewoon een beetje pathetisch.

De liberale markt voor valuta wordt opengebroken en het is een langzame maar zekere ontwikkeling. Het wordt eens tijd dat de Nederlandse media dat ook gaan inzien, want voorlopig gaat deze markt nergens heen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

1 reactie

  1. Banale Baviaan

    Met de komst van de cryptomunten staat de tot nu toe schijnbaar onomstotelijke macht van de grote banken ter wereld op het spel, iets wat in mijn ogen een goede ontwikkeling is. Het zou me dan ook niets verbazen als de NOS omgekocht word om dit soort anti-propaganda rond te bazuinen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.