Ook te lui om aangifte te doen wegens LHBTIBBQ-discriminatie? Daar heeft Amsterdam nu een app voor!

Amsterdam, een stad die iedere dag meer en meer een parodie van zichzelf wordt, heeft zichzelf nu wederom belachelijk gemaakt. Via Amsterdam.nl.

Waar je vroeger nog aangifte en meldingen kon maken bij het politiebureau zodat zij er vervolgens niets mee doen, kun je nu meldingen van discriminatie maken via een app, zodat ze nóg minder niet hoeven te doen.

De makers van de app, evenals de organisatie van Pride Amsterdam, menen dat je direct nadat je bent gediscrimineerd, bespuugd, getrapt of bent uitgescholden, je wel even een melding gaat maken via de app ‘Meld discriminatie NU’.

Ze hameren er toch op dat er er niet alleen gemeld moet worden maar dat er ook écht (nee écht) iets met die melding moet gebeuren. Dan denk je natuurlijk aan een LHBT-knokploeg met gekleurde haren en van die anabolen-lesbiennes met dildo’s in plaats van knuppels, rijdend in een jaren ’70 Volkswagen busje maar dit blijft helaas een fantasie. De app geeft namelijk tips en informatie over hoe je met je klodder spuug in je gezicht om kunt gaan. Want wat ze eigenlijk bedoelen met ‘er moet iets gebeuren’ is dat zij het aantal incidenten gaan optellen, het uiteindelijke resultaat hoe dan ook ‘schrikbarend’ zullen gaan noemen om vervolgens bij een ongeïnteresseerde wethouder of minister aan te komen kakken om hem eens te gaan vertellen dat hij hier écht wat aan moet gaan doen.

Bespaar je de moeite om die app te downloaden en pleur zo’n vent die je in je gezicht spuugt gewoon de gracht in of zo. Volgens mij is er niets vernederender voor zo’n homo-hater om door een homo in elkaar getikt te worden of überhaupt een fatsoenlijke vorm van weerstand te moeten verduren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ernst Quispel

  Wout is gelukkig wel een tegenstander van homo-discriminatie.

  1. Ego-non-solus

   EQ, ik kan me geen triester leven voorstellen dan voortdurend dwang te voelen je mening op negatieve wijze kenbaar te moeten maken. Nu bent u het een keer eens met een artikel, moet er toch weer een negatieve opmerking volgen.

   Mijn advies, doe zo als ik, mijd dit blog eens een paar dagen en geniet van het leven!

   1. Frits Jansen

    Had ik ook last van, maar het wordt een sport om lekker te overdrijven.

    Ik zie al aankomen dat u het advies krijgt een paar dagen lekker in een moskee te gaan zitten (zonder WiFi), en daarmee uw heilige burgerplicht verzaakt om als een leeuw te vechten tegen de alles verstikkende islamisering van Nederland.

    1. Capo

     Het is beter je mond dicht te houden en mensen laten denken dat je een dwaas bent dan die open te doen en alle twijfel weg te nemen.

 2. lugar

  Een soort voorbedrukte aangifte-app?

  Voortaan ook maar gelijk met één van de 60 verschillende gendertitels aanspreken:

  Helaas in het Engels:

  – Gentlemen,
  – ladies,
  – agender,
  – androgyne,
  – androgynous,
  – bigender,
  – cisgender,
  – cis female,
  – cis male,
  – cis men,
  – cis women,
  – cisgender females,
  – cisgender males,
  – cisgender men,
  – cisgender women,
  – females to males,
  – FTM, gender fluid,
  – gender nonconforming,
  – gender questioning,
  – gender variant,
  – genderqueer,
  – interse*,
  – males to females,
  – MTF,
  – neither,
  – neutrois,
  – non-binary,
  – other,
  – pangender,
  – trans,
  – trans*,
  – trans females,
  – trans* females,
  – trans males,
  – trans* males,
  – trans men,
  – trans* men,
  – trans people,
  – trans* people,
  – trans women,
  – trans* women,
  – transfeminine,
  – transgender,
  – transgender females,
  – transgender males,
  – transgender men,
  – transgender people,
  – transgender women,
  – transmasculine,
  – transse*ual,
  – transse*ual females,
  – transse*ual males,
  – transse*ual men,
  – transse*ual people,
  – transse*ual women,
  – people of spirit,
  – womyn,
  – womyn*,
  – two-spirit,
  – three-spirit,
  – four-spirit,
  – Anderen…

  i.v.m. censuur: * = x

  #genderwaanzin

  https://www.youtube.com/watch?v=NN0ANxAhkxk

  1. Adriaan

   @Lugar, dit is weer humor van de bovenste plank?

   1. lugar

    @Adriaan: Dat dacht ik eerst ook, maar het is bittere ernst…

 3. Scaldis

  Het is prima weer voor een lekkere BBQ

 4. DolleDries

  Kun je ook aangifte doen tegen die potloodventers op de boot op de foto

 5. Nasrani

  Wat een gore foto. Moet dat nou?

 6. Frits Jansen

  De politie maakt graag verschil tussen een melding en een aangifte, maar de wet kent alleen de aangifte.De politie wil dat je daarvoor naar het bureau komt maar wettelijk kun je mondeling of schriftelijk aangifte doen, desgewenst direct bij de OM (al heb je de politie nodig voor opsporing- maar hier zijn de daders bekend). Opsporingsautoriteiten zijn wettelijk verplicht aangiftes te ontvangen.

  De politie heeft een hekel aan aangiftes want elke aangifte is om te beginnen een onopgelost strafbaar feit, en ze worden afgerekend op oplossingspercentage. Toen ik de diefstal van mijn fiets kwam aangeven werd ik ijzig ontvangen want ze weten dat ze die nooit oplossen. Gestolen fietsen gaan naar Oost-Europa.

 7. A3aan

  Ja, ja, ja daar word ik góéd pissig van, een appie om aangifte te doen ligt al klaar en wáár voor, voor maar acht caracters en er zijn er die meerdere keren genoemd worden, de rest van het alfabet wordt maar vergeten, bah, dat noem ik pure caractermoord.

 8. Pindas

  Vroeguuuhh schoten ze op zulke malloten met afgezaagde dubbelloops!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.