Oostenrijk komend half jaar voorzitter van de EU: nieuw tijdperk omtrent migratie

Komend half jaar is het dan zover, Oostenrijk wordt voorzitter van de Europese Unie. Vandaag is het nieuwe half jaar ingegaan en veel eurocraten zullen het vrezen. Waarom? Omdat Oostenrijk met de nieuwe coalitie tussen de conservatieven en de rechts-populisten het vooral wil gaan hebben over migratie en integratie.

Bondskanselier Sebastian Kurz van de conservatieve Österreichische Volkspartei (ÖVP) belooft een neutrale rol als bruggenbouwer te vervullen. De prioriteiten van de 31-jarige minister-president zijn veiligheid, de strijd tegen illegale migratie, stabiliteit rond Europa en het verbeteren van de concurrentiekracht van de EU door digitalisering. Het motto is „een Europa dat beschermt.”

Kurz is echter geen voorstander van herverdeling van asielzoekers over Europa, terwijl Rutte daar wel heil in ziet. Het Oostenrijks voorzitterschap organiseert op 20 september een EU-top over migratie in Salzburg.

Oostenrijk wil vooral een bruggenbouwer zijn tussen West-Europa en Oost-Europa. Migratie en integratie zullen grote onderwerpen zijn voor het komend half jaar en het zou ook, volgens Merkel, de toekomst kunnen bepalen voor de Europese Unie. Die kans is groot, maar om dat te voorkomen moet er wel een logisch systeem opgebouwd worden met betrekking tot de migratie en integratie.

Tot nu toe zijn we niet verder gekomen dan gedeelde ‘intenties’, maar geen gedeeld plan. Zo kan het niet langer en als er werk van gemaakt moet worden, dan zijn er echt nog concrete raamwerken nodig om dat verder te integreren. Niet iedereen is fan van de Europese Unie, ik vaker ook niet dan wel, maar samenwerking omtrent immigratie zou wel een heel goed plan zijn en een goede oplossing.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Ik heb vertrouwen in de Kurz.

  De oplossing is simpel.

  1. 1 à 2 gigantische opvangcentra in Noord-Afrika
  2. Grens op slot, niemand krijgt meer asiel die de oversteek maakt, alleen mensen in de opvangcentra maken kans
  3. Actief remigratie beleid A; binnen nu en 5 jaar zou 97% teruggestuurd moeten worden
  4. Geen islamitische asielzoekers meer (muv Ahmadiyya moslims) aangezien deze niet integreren en eigen enclaves vormen; voorrang aan christenen en andere minderheidsgroeperingen.
  5. Actief remigratie beleid B: criminelen met dubbele paspoorten denaturaliseren en Europa uit bonjouren en de zogenaamde oprot premies voor migranten die terug willen.
  6. Kinderbijslag afschaffen.

  1. Ben Zine

   Inderdaad Ravens, het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Maar ze maken het ingewikkeld, omdat de politieke wil ontbreekt om het probleem op te lossen. Ik zou overigens sowieso het fenomeen “dubbele paspoorten”, indertijd mogelijk gemaakt door die verschrikkelijke Ruud Lubbers (die ons ook in het mes van de euro heeft laten lopen), af willen schaffen. Je kunt geen twee nationaliteiten hebben, en zult moeten kiezen tussen Nederland en het land van herkomst. Het is het één of het ander.

  2. palko

   @TRBK, klopt. Met dien verstande dat ik v.w.b. de toelating van islamitische asielzoekers geen uitzondering wil maken voor zgn. Ahmadiyya moslims. Ik was, ben en blijf van mening dat er in een beschaafd en op Christelijke normen en waarden gegrondvest werelddeel als Europa geen plaats hoort te zijn voor moslims van welke ideologische stroming dan ook.

   1. Steve Van der Vekens

    U bent niet alleen.

 2. Ernst Quispel

  Goede zaak dat Oostenrijk verantwoordelijk wordt voor de EU-deal over immigratie.
  Jammer dat Kurz zo onervaren is.

  1. sjun

   Kurz lijkt me meer ervaren dan Rutte. Nu al zie je contouren van Oostenrijkse uitbreiding richting de Balkan plaatsvinden. Ik ben benieuwd wat precies de reden is om economische inwijkelingen in Albanië te stallen zonder zicht op doorreizen en waarom Albanië daarin toestemt. Heeft Merkel het land geld beloofd? Mij zal het niet verbazen als via Albanië getracht wordt de Balkan op te zadelen met de stroom cumulatieve samenlevingskosten om daar hernieuwd Slavisch zelfbewustzijn te bewerken dat maar zo weer op een burgeroorlog kan uitdraaien zodat de orde daar hersteld kan worden door Duits-Oostenrijkse troepen. Toch maar eens in de gaten houden wat daar precies gaande is want van de MSM moet ik het duidelijk niet hebben om geïnformeerd te worden.

   1. Ernst Quispel

    Sjun kan zich toch prima laten bijpraten door dezelfde bron waar Breivik zijn mosterd betrok?

    http://gatesofvienna.blogspot.com

    🙂

    1. sjun

     Er valt daar inderdaad wel wat te vernemen dat ‘om een of andere reden’ de mainstream media niet haalt terwijl gewone burgers daar onverwijld van op de hoogte zouden moeten worden gesteld: https://tinyurl.com/ya2xbqzg

  2. Rechtsaf

   @Ernst jij moet je achterlijke vieze islamitische rotsmoel dichthouden, landverrader dat je d’r bent…

  3. Rosasolis

   @Ernst Quispel: De EU regeringsleiders zijn verantwoordelijk voor de nieuwe afspraken voor de nieuwe deals met Afrikaanse landen, om illegale migranten tegen te houden. Enkele dagen geleden is er positief geregeerd op de nieuwe plan “Fort Europa” van EU voorzitter, D. Tusk. Dus dit plan gaat helemaal door, als de noord-Afrikaanse landen willen het accepteren. Het wordt grotendeels door de EU gefinanceerd. Inderdaad wordt Oostenrijk voorzitter van de EU voor de komende 6 maanden. S. Kurz, zal optreden als voorzitter van het EU assemblee, gedurende die komende maanden. Maar het is aan het assemblee om nieuwe plannen en afspraken te maken. Kurz kan alleen zijn ideeen en meningen doorgeven.

 3. Equilibrium

  Kalergi.
  Zitten op ‘schema”.
  De grenzen zullen open blijven.
  Als de EU echt zou willen zouden de grenzen morgen dicht zijn….gaat dus niet gebeuren.

 4. Ni28

  Dat de kritische Oostenrijk net nu de voorzitter van de EU is brengt hoop.

  1. Ni28

   De jeugdige Kurz overstijgt vele politieke fossielen.

 5. Onno

  Een werkdag van 10 uur is goed te doen om de EU te verzekeren. Als ik alleen maar hoor dat vele Britten voor een EU paspoort kiezen naast het Britse, dan betekent dat dat de EU er staat. Naast de keuze voor een Duits paspoort kan ook Oostenrijk zich in de schijnwerpers plaatsen.

 6. Marija

  Ondanks Kurz ben ik bang dat u gelijk krijgt.

  1. Marija

   @Equilibrium

 7. Ben Zine

  https://www.telegraaf.nl/financieel/2239683/euro-was-een-enorme-fout

  Ik zou overigens iedereen hier van harte aan willen bevelen om bovenstaand interview te lezen, met oud-IMF-econoom en professor Economie, de Amerikaan Ashoka Mody. Hij laat genadeloos zien hoe wij met z’n allen indertijd door Lubbers en Kohl ongelooflijk zijn gefopt met die euro, en wat een totale mislukking dat is geworden. Wat een stuitende en tenenkrommende incompetentie bij onze toenmalige “leiders”. Wel hilarisch dat Lubbers bij zijn begrafenis werd geëerd als “staatsman”. Wat een schaamteloze en bespottelijke overschatting van deze politieke lichtgewicht.

 8. Ni28

  Off topic:
  Merkel heeft gelogen door te laten weten dat de Visegrad landen haar medewerking toegezegd hebben. Deze landen doen afstand van haar uitspraak die het conflict met de kritische CSU moest sussen. CSU is zeer boos en ontdaan en hebben weinig vertrouwen in de hele zaak. Hebben de Visegrad landen Merkel op de knieen gekregen? Dat zal vandaag blijken.(uit het Oost-Europese pers)

 9. P.Sisterons

  Iedereen is welkom in Europa. Wel eigen geld meebrengen a.u.b. De plaatselijke bevolkingen bezwijken allang onder de onredelijk hoge belastingdruk en krijgen er een hoop ongevraagde ellende voor terug. Dat kan niet de bedoeling zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.