Spanje nieuwe poort van Europa: 6400 migranten sinds juni

Een hoge prijs om ergens eerste in te worden maar dit was het Spanje wel waard blijkbaar. Ze zijn nu het populairste land voor migranten om de EU door binnen te komen! Via de Telegraaf.

Het zou gaan om een stijging van 160 procent vergeleken met het aantal migranten dat Spanje vorig jaar binnenkwam. Ik meen mij vaag te herinneren dat Guy Verhofstadt enkele weken geleden zei dat er dit jaar maar 5000 migranten waren opgevangen.

Enfin, Frontex, het Europese grensagentschap, spreekt van zo’n 15.000 vluchtelingen in de eerste helft van 2018. Nu zouden dat er al 60.000 zijn. We spreken dan wel over een halvering ten opzichte van 2017 maar laten we nou niet doen alsof het dan maar oké is!

De reden dat Spanje nu zo in trek is komt niet door het mooie weer. Italië is helemaal klaar met de migranten en de onwil van andere landen om het land te helpen. Zij weigeren zo’n beetje alles en versterken de Libische kustwacht om ervoor te zorgen dat de mensen worden teruggebracht. Spanje is echter een stuk softer en liet al een aantal keer eerder wat vluchtelingen toe. De oversteek is ook nog eens een stuk veiliger dan via Libië dus het lijkt er sterk op dat Spanje zichzelf flink in de voet heeft geschoten met dit beleid.

Als de intensiteit van het aantal vluchtelingen toeneemt richting Spanje, dan wordt het spannend. Frankrijk heeft al eens eerder vluchtelingen geweigerd vanuit Italië en Portugal is zelf haast een land om uit weg te vluchten. Spanje heeft ook weinig te bieden dus het zou zomaar kunnen dat de Pyreneeën een versterkte grenspost zullen worden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

37 reacties

 1. Ritter

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die de asielprocedure misbruiken om Europa binnen te komen.

  Ze komen af op het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) . Daarom willen de meeste die Spanje binnenkomen doorreizen naar de Noord/West Europese landen.

  Want in de Nood/Europese landen staat de “honingpot”.

 2. Ritter

  “Spanje is echter een stuk softer”

  Dat komt door de nieuwe premier (Pedro Sánchez) die sociaal-democraat is en z.g. “vluchtelingen” wil opvangen.

  1. Meester Kong

   Eh, mis Trump in je reaguursels.

   1. Top

    En ik mis ‘ik wordt opgenomen in een kleniek voor alcoholverslaafden morgen’ in die van jouw!

  2. Meester Kong

   De bekende trollen van DDS.

   Pit, Nasranni, lugar, Rechtsaf, komma, denk eens.., Ritter, DD enz..
   Wegwezen, we willen graag een leuk blog en jullie verpesten het met al die herhalingen,scheldpartijen, op de man spelen, enz. enz.

   1. DolleDries

    Toch blijf je mijn troetel scheetje en lekker sappig tomaatje.

    1. Guus Geluk

     “Troetel scheetje”
     “Lekker sappig tomaatje”

     DwazeDries in de bocht.

     1. DolleDries

      Guus in mijn werk behandelde ik altijd verslaafden of ze mijn eigen kind waren wat voor geestelijke onzin ze ook uitkraamden.
      Dat moet jou als gelovige toch niet vreemd in de oren klinken het zijn allemaal onze kinderen dus ook, Kong.

     2. Guus Geluk

      DolleDries,

      Zo is het exact, en wat een nobel werk deed u.

   2. Ni28

    Man, bedenk toch wat je schrijft. Je zit hier op een rechtse blog en je noemt iedereen die hier thuis hoort(want rechts denkend) een trol. Daar moet toch een lichtje gaan branden, niet?

    1. Floris

     @ Ni28: nee, de lichten zijn op links al lang geleden defect geraakt.

     1. Ni28

      Blijkbaar, maar die man verweet mij net gebrek aan intellect. Klopt toch niet?

 3. Ni28

  Met de sociale democratie in Spanje is er weer een ingang gevonden voor de migranten. Links wordt de dood van Europa.

  1. Meester Kong

   @N… ja ja wijsheid komt met de jaren 🙂 🙂 🙂
   Je geest is zo verwrongen van haat jegens links dat normaal denken is uitgesloten..

   1. Top

    Wat je doet heet ‘spiegelen’ in de psychologie. Daarnaast pretendeer je, dat alleen jouw soortgenoten, het bij het rechte eind hebben. En dit allemaal, terwijl je afhankelijk bent van een ‘aalmoes’, die anderen met hard werken op moeten brengen. Daarom is een goed gesprek, met u of uw soortgenoten onmogelijk, omdat de geesten verdorven zijn van haat en onkunde, wat moet worden botgevierd, op mensen die wel iets voor de maatschappij willen beteken. Maak je een keer nuttig en stap eruit.

    1. Top

     De reactie hier boven is voor lampenlul Kong!

     1. Ni28

      Beste Top, dat heb ik automatisch aangenomen, het paste beter bij hem dan bij mij.

     2. Ni28

      Top, ik merk dat Quispel haat alles wat buitenlands is. Een Hollander van de bekrompen soort. Ik heb er een paar meegemaakt en hij past goed tussen. Met vakantie nemen zij nog altijd eigen aardappels en chocolade pasta mee anders overleven zijn niet met die buitenlandse spul.

    2. Meester Kong

     @Toppie wat een aannames, over spiegelen gesproken 🙂 🙂 🙂

    3. Ernst Quispel

     Welke betekenis heeft Top vanuit het buitenland voor de Nederlandse maatschappij?

   2. Ni28

    Ik spreek uit ervaring en jij uit ideologie. En ik denk dat jouw(en van anderen)haat tegen andersdenkenden vele malen groter is dan die van mij. Ik weet wat die ideologie inhoudt uit praktijk terwijl jij uit wensdromen.

    1. Floris

     Zo is het maar net, Ni28. De linkse westerlingen, zeker die met een socialistische “Weltanschauung”, zijn verwende salon-socialisten. Dat geldt evenzeer voor degenen die zich op wanstaltige wijze verrijkt hebben als voor keuterboertjes als M. Kong.

     Ik kan respect opbrengen voor iemand als Willem Drees. Die stond voor de belangen van de arbeidersklasse en dat was toen nodig ook. Maar wat daarna kwam…de zogenaamde intellectuelen, de langjarige hippies, de provocateurs…kortom de linkse kerk…het is een kwaadaardig gezwel gebleken. Drees zag dat al heel vroeg in en zegde z’n lidmaatschap van de PvdA op. Dat deed hij al in 1971!

     Het is dus niet meer dan normaal dat veel mensen de pest hebben aan links.

     Zo iemand met een frisse geest als Holland, die ooit uit idealisme links was, heeft net als Drees afscheid genomen van dit gedachtengoed dat misschien in theorie goed bedoeld is maar in de praktijk een rampzalige uitwerking heeft, doch dat zie ik M Kong niet meer doen.

     1. Ni28

      Ik vind ook dat te vaak de term sociaal met socialistisch verward wordt ook hier op het forum. Te makkelijk wordt aangenomen dat links sociaal is en rechts asociaal. Wij hebben het goed gezien bij de vorige regering die elkaar zo hebben gevonden en kijk hoe het afgelopen is. Zij bleken alle twee asociaal tegenover de burger alleen links heeft het de kop gekost omdat zij zich met sociaal associëren wat niet waar is.

     2. Floris

      ” Te makkelijk wordt aangenomen dat links sociaal is en rechts asociaal.”
      ——————————————————————–
      Klopt als een bus.

      Dat beeld is met name ontstaan in de jaren 60 en 70. Ik heb zelf meegemaakt dat linkse leraren op de middelbare school en universiteiten dat ook letterlijk zeiden.

      In de media idem dito. Er is jarenlang een hetze tegen rechts gevoerd.

      Inmiddels weten we wat daarvan de gevolgen zijn geweest…

     3. Ernst Quispel

      “Dat beeld is met name ontstaan in de jaren 60 en 70. Ik heb zelf meegemaakt dat linkse leraren op de middelbare school en universiteiten dat ook letterlijk zeiden.”

      De Weltanschauung van Floris is 50 jaar geleden gevormd en nadien niet meer gewijzigd. Hij denkt dat de wereld in die periode ook niet is veranderd.

      Een consequente man, zullen we maar zeggen.

 4. Gerlos

  Dweilen met de kraan open, en die gelukszoekers denken dat ze in het paradijs zijn aangekomen, dacht het niet.

 5. palko

  Hopenlijk grendelt Frankrijk de grens met Spanje vakkundig af. Zodat de nepvluchtelingen uit Afrika en Azië niet door kunnen reizen naar Mutti Merkel en Vati Rutte. Als de socialistische regering van Pedro Sanchez deze parasieten en profiteurs uitnodigend binnenhaalt, moet je er ook zelf voor zorgen. Tot het moment dat ook de Spaanse vuilnisbak gaat overlopen. Zoals ook in Italië is gebeurd. Hoe ontzettend dom en naief kun je als land zijn.

 6. Westerling

  Je kan de oosterse problemen niet oplossen als je blijft kijken door een westerse bril.

 7. lugar

  6400 x 700 euro = 4.480.000 euro per maand = 53.760.000 per jaar.

 8. Ni28

  Off topic maar ook weer niet helemaal. Bericht voor de hier aanwezige trollen die hun steun aan de DDS willen kapot maken:
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/07/632080-632080/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=elsevierdagelijks&utm_campaign=

  Dus niet!

  1. Meester Kong

   Inzichten die je van gedachten kunnen doen veranderen. De kunst is om daarvoor open te staan zonder zelfverlakkerij. Maar dat is wel evenwichtskunst voor gevorderden, want het koord is dun,

   Ja ja N…

   1. DolleDries

    Maar mijn scheetje, jouw koordje is allang geknapt.

 9. Rem

  En niet te vergeten de bootjes met marokkanen. Slechts een klein deel blijft in Spanje,de rest gaat toch echt de Pyreneeën over.!!

 10. Nasrani

  Hieruit blijkt dat Italie het goed voor elkaar heeft. Spanje is voorlopig de l… totdat de spaanse bevolking er genoeg van heeft. Dan waarschijnlijk Nederland, die ontvangt moslims met open armen.

 11. Lex

  Zolang er landen zijn die deze boten vol met Gelukzoekers toelaten en “parasieten” opvangen komt er nooit een eind aan deze grote toestroom.

  Als nu geen enkel land deze schepen vol met gelukzoekers toe laad dan is het heel snel afgelopen.

  Zolang ze maar een sprankje hoop zien dan berekenen zij hun kansen en wagen de tocht. soms komen ze helemaal uit zuid Afrika en reizen door heel Afrika en dat allemaal voor een plek in Europa. Vaak word door het hele dorp geld ingezameld om de smokkelaars te kunnen betalen.

  Ik las dat veel afrikanen elke maand geld sturen naar hun familie ze maken €200,- over meestal via WU Van die €200,- kan een Afrikaans gezin een maand lang leven in rijkdom.

 12. De bokkenrijder

  Spanje nieuwe poort van Europa.
  Daar lijkt het idd sterk op. De ngo Open arms koerst momenteel voorbij de Tunesische kust richting Spanje, in zijn kielzog nog een tweede schip, genaamd Astral, hoewel als je daar een foto van opzoekt deze naam niet vindbaar is op dat schip, wel eerst drie onleesbare letters gevolgd door…arms. Hoogstwaarchijnlijk een vervanging voor de Aquarius die momenteel te Marseille nog aan de ketting ligt. Die Open arms dwingt respect en medelijden af, doet alsof ze de de grote redder in nood is. Leugens verspreiden alsof de libische kustwacht moedwillig n paar vluchtelingen heeft laten verdrinken, daar schamen ze zich niet voor. Er moet wel degelijk iets aan gedaan worden met die ngo’s, hun handel moet gestopt worden. Het kan toch niet zijn dat ze telkens toevallig die”sukkelaars”op steeds dezelfde plaats oppikken, da’s gewoon een rendez-vous plek net buiten de Libische kust. Laten we nog even afwachten, binnen een dag of twee drie, weten we, indien de pers het nog interessant vindt, met hoevelen ze nu wel zijn en waar ze gelost worden. Beelden van vrouwen en kinderen, als die er überhaubt bij zijn, zullen weerom de aandacht krijgen. Ik stel mezelf de vraag vanwaar ze de leuke folders van EUROPA, eruitziend als n wegenatlas, toch vandaan halen…Neen, erover praten is niet genoeg, optreden tegen deze ngo’ s is het enige wat men kan doen. Maar wie?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.