Spanje nieuwe poort van Europa: 6400 migranten sinds juni

golfoazzurro
Foto: De Golfo Azzurro. Bron: Stichting Bootvluchteling / Facebook.

Een hoge prijs om ergens eerste in te worden maar dit was het Spanje wel waard blijkbaar. Ze zijn nu het populairste land voor migranten om de EU door binnen te komen! Via de Telegraaf.

Het zou gaan om een stijging van 160 procent vergeleken met het aantal migranten dat Spanje vorig jaar binnenkwam. Ik meen mij vaag te herinneren dat Guy Verhofstadt enkele weken geleden zei dat er dit jaar maar 5000 migranten waren opgevangen.

Enfin, Frontex, het Europese grensagentschap, spreekt van zo’n 15.000 vluchtelingen in de eerste helft van 2018. Nu zouden dat er al 60.000 zijn. We spreken dan wel over een halvering ten opzichte van 2017 maar laten we nou niet doen alsof het dan maar oké is!

De reden dat Spanje nu zo in trek is komt niet door het mooie weer. Italië is helemaal klaar met de migranten en de onwil van andere landen om het land te helpen. Zij weigeren zo’n beetje alles en versterken de Libische kustwacht om ervoor te zorgen dat de mensen worden teruggebracht. Spanje is echter een stuk softer en liet al een aantal keer eerder wat vluchtelingen toe. De oversteek is ook nog eens een stuk veiliger dan via Libië dus het lijkt er sterk op dat Spanje zichzelf flink in de voet heeft geschoten met dit beleid.

Als de intensiteit van het aantal vluchtelingen toeneemt richting Spanje, dan wordt het spannend. Frankrijk heeft al eens eerder vluchtelingen geweigerd vanuit Italië en Portugal is zelf haast een land om uit weg te vluchten. Spanje heeft ook weinig te bieden dus het zou zomaar kunnen dat de Pyreneeën een versterkte grenspost zullen worden.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

37 reacties

 1.   

  De meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” maar illegale migranten die de asielprocedure misbruiken om Europa binnen te komen.

  Ze komen af op het “gratis geld” ( ons sociaal stelsel) . Daarom willen de meeste die Spanje binnenkomen doorreizen naar de Noord/West Europese landen.

  Want in de Nood/Europese landen staat de “honingpot”.

 2.   

  “Spanje is echter een stuk softer”

  Dat komt door de nieuwe premier (Pedro Sánchez) die sociaal-democraat is en z.g. “vluchtelingen” wil opvangen.

  1.   

   Eh, mis Trump in je reaguursels.

   1.   

    En ik mis ‘ik wordt opgenomen in een kleniek voor alcoholverslaafden morgen’ in die van jouw!

  2.   

   De bekende trollen van DDS.

   Pit, Nasranni, lugar, Rechtsaf, komma, denk eens.., Ritter, DD enz..
   Wegwezen, we willen graag een leuk blog en jullie verpesten het met al die herhalingen,scheldpartijen, op de man spelen, enz. enz.

   1.   

    Toch blijf je mijn troetel scheetje en lekker sappig tomaatje.

    1.   

     “Troetel scheetje”
     “Lekker sappig tomaatje”

     DwazeDries in de bocht.

     1.   

      Guus in mijn werk behandelde ik altijd verslaafden of ze mijn eigen kind waren wat voor geestelijke onzin ze ook uitkraamden.
      Dat moet jou als gelovige toch niet vreemd in de oren klinken het zijn allemaal onze kinderen dus ook, Kong.

     2.   

      DolleDries,

      Zo is het exact, en wat een nobel werk deed u.

   2.   

    Man, bedenk toch wat je schrijft. Je zit hier op een rechtse blog en je noemt iedereen die hier thuis hoort(want rechts denkend) een trol. Daar moet toch een lichtje gaan branden, niet?

    1.   

     @ Ni28: nee, de lichten zijn op links al lang geleden defect geraakt.

     1.   

      Blijkbaar, maar die man verweet mij net gebrek aan intellect. Klopt toch niet?

 3.   

  Met de sociale democratie in Spanje is er weer een ingang gevonden voor de migranten. Links wordt de dood van Europa.

  1.   

   @N… ja ja wijsheid komt met de jaren :) :) :)
   Je geest is zo verwrongen van haat jegens links dat normaal denken is uitgesloten..

   1.   

    Wat je doet heet ‘spiegelen’ in de psychologie. Daarnaast pretendeer je, dat alleen jouw soortgenoten, het bij het rechte eind hebben. En dit allemaal, terwijl je afhankelijk bent van een ‘aalmoes’, die anderen met hard werken op moeten brengen. Daarom is een goed gesprek, met u of uw soortgenoten onmogelijk, omdat de geesten verdorven zijn van haat en onkunde, wat moet worden botgevierd, op mensen die wel iets voor de maatschappij willen beteken. Maak je een keer nuttig en stap eruit.

    1.   

     De reactie hier boven is voor lampenlul Kong!

     1.   

      Beste Top, dat heb ik automatisch aangenomen, het paste beter bij hem dan bij mij.

     2.   

      Top, ik merk dat Quispel haat alles wat buitenlands is. Een Hollander van de bekrompen soort. Ik heb er een paar meegemaakt en hij past goed tussen. Met vakantie nemen zij nog altijd eigen aardappels en chocolade pasta mee anders overleven zijn niet met die buitenlandse spul.

    2.   

     @Toppie wat een aannames, over spiegelen gesproken :) :) :)

    3.   

     Welke betekenis heeft Top vanuit het buitenland voor de Nederlandse maatschappij?

   2.   

    Ik spreek uit ervaring en jij uit ideologie. En ik denk dat jouw(en van anderen)haat tegen andersdenkenden vele malen groter is dan die van mij. Ik weet wat die ideologie inhoudt uit praktijk terwijl jij uit wensdromen.

    1.   

     Zo is het maar net, Ni28. De linkse westerlingen, zeker die met een socialistische “Weltanschauung”, zijn verwende salon-socialisten. Dat geldt evenzeer voor degenen die zich op wanstaltige wijze verrijkt hebben als voor keuterboertjes als M. Kong.

     Ik kan respect opbrengen voor iemand als Willem Drees. Die stond voor de belangen van de arbeidersklasse en dat was toen nodig ook. Maar wat daarna kwam…de zogenaamde intellectuelen, de langjarige hippies, de provocateurs…kortom de linkse kerk…het is een kwaadaardig gezwel gebleken. Drees zag dat al heel vroeg in en zegde z’n lidmaatschap van de PvdA op. Dat deed hij al in 1971!

     Het is dus niet meer dan normaal dat veel mensen de pest hebben aan links.

     Zo iemand met een frisse geest als Holland, die ooit uit idealisme links was, heeft net als Drees afscheid genomen van dit gedachtengoed dat misschien in theorie goed bedoeld is maar in de praktijk een rampzalige uitwerking heeft, doch dat zie ik M Kong niet meer doen.

     1.   

      Ik vind ook dat te vaak de term sociaal met socialistisch verward wordt ook hier op het forum. Te makkelijk wordt aangenomen dat links sociaal is en rechts asociaal. Wij hebben het goed gezien bij de vorige regering die elkaar zo hebben gevonden en kijk hoe het afgelopen is. Zij bleken alle twee asociaal tegenover de burger alleen links heeft het de kop gekost omdat zij zich met sociaal associëren wat niet waar is.

     2.   

      ” Te makkelijk wordt aangenomen dat links sociaal is en rechts asociaal.”
      ——————————————————————–
      Klopt als een bus.

      Dat beeld is met name ontstaan in de jaren 60 en 70. Ik heb zelf meegemaakt dat linkse leraren op de middelbare school en universiteiten dat ook letterlijk zeiden.

      In de media idem dito. Er is jarenlang een hetze tegen rechts gevoerd.

      Inmiddels weten we wat daarvan de gevolgen zijn geweest…

     3.   

      “Dat beeld is met name ontstaan in de jaren 60 en 70. Ik heb zelf meegemaakt dat linkse leraren op de middelbare school en universiteiten dat ook letterlijk zeiden.”

      De Weltanschauung van Floris is 50 jaar geleden gevormd en nadien niet meer gewijzigd. Hij denkt dat de wereld in die periode ook niet is veranderd.

      Een consequente man, zullen we maar zeggen.

 4.   

  Dweilen met de kraan open, en die gelukszoekers denken dat ze in het paradijs zijn aangekomen, dacht het niet.

 5.   

 6.   

  Hopenlijk grendelt Frankrijk de grens met Spanje vakkundig af. Zodat de nepvluchtelingen uit Afrika en Azië niet door kunnen reizen naar Mutti Merkel en Vati Rutte. Als de socialistische regering van Pedro Sanchez deze parasieten en profiteurs uitnodigend binnenhaalt, moet je er ook zelf voor zorgen. Tot het moment dat ook de Spaanse vuilnisbak gaat overlopen. Zoals ook in Italië is gebeurd. Hoe ontzettend dom en naief kun je als land zijn.

 7.   

  Je kan de oosterse problemen niet oplossen als je blijft kijken door een westerse bril.

 8.   

  6400 x 700 euro = 4.480.000 euro per maand = 53.760.000 per jaar.

 9.   

  Off topic maar ook weer niet helemaal. Bericht voor de hier aanwezige trollen die hun steun aan de DDS willen kapot maken:
  https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/07/632080-632080/?utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=nieuwsbrief&utm_term=&utm_content=elsevierdagelijks&utm_campaign=

  Dus niet!

  1.   

   Inzichten die je van gedachten kunnen doen veranderen. De kunst is om daarvoor open te staan zonder zelfverlakkerij. Maar dat is wel evenwichtskunst voor gevorderden, want het koord is dun,

   Ja ja N…

   1.   

    Maar mijn scheetje, jouw koordje is allang geknapt.

 10.   

  En niet te vergeten de bootjes met marokkanen. Slechts een klein deel blijft in Spanje,de rest gaat toch echt de Pyreneeën over.!!

 11.   

  Hieruit blijkt dat Italie het goed voor elkaar heeft. Spanje is voorlopig de l… totdat de spaanse bevolking er genoeg van heeft. Dan waarschijnlijk Nederland, die ontvangt moslims met open armen.

 12.   

  Zolang er landen zijn die deze boten vol met Gelukzoekers toelaten en “parasieten” opvangen komt er nooit een eind aan deze grote toestroom.

  Als nu geen enkel land deze schepen vol met gelukzoekers toe laad dan is het heel snel afgelopen.

  Zolang ze maar een sprankje hoop zien dan berekenen zij hun kansen en wagen de tocht. soms komen ze helemaal uit zuid Afrika en reizen door heel Afrika en dat allemaal voor een plek in Europa. Vaak word door het hele dorp geld ingezameld om de smokkelaars te kunnen betalen.

  Ik las dat veel afrikanen elke maand geld sturen naar hun familie ze maken €200,- over meestal via WU Van die €200,- kan een Afrikaans gezin een maand lang leven in rijkdom.

 13.   

  Spanje nieuwe poort van Europa.
  Daar lijkt het idd sterk op. De ngo Open arms koerst momenteel voorbij de Tunesische kust richting Spanje, in zijn kielzog nog een tweede schip, genaamd Astral, hoewel als je daar een foto van opzoekt deze naam niet vindbaar is op dat schip, wel eerst drie onleesbare letters gevolgd door…arms. Hoogstwaarchijnlijk een vervanging voor de Aquarius die momenteel te Marseille nog aan de ketting ligt. Die Open arms dwingt respect en medelijden af, doet alsof ze de de grote redder in nood is. Leugens verspreiden alsof de libische kustwacht moedwillig n paar vluchtelingen heeft laten verdrinken, daar schamen ze zich niet voor. Er moet wel degelijk iets aan gedaan worden met die ngo’s, hun handel moet gestopt worden. Het kan toch niet zijn dat ze telkens toevallig die”sukkelaars”op steeds dezelfde plaats oppikken, da’s gewoon een rendez-vous plek net buiten de Libische kust. Laten we nog even afwachten, binnen een dag of twee drie, weten we, indien de pers het nog interessant vindt, met hoevelen ze nu wel zijn en waar ze gelost worden. Beelden van vrouwen en kinderen, als die er überhaubt bij zijn, zullen weerom de aandacht krijgen. Ik stel mezelf de vraag vanwaar ze de leuke folders van EUROPA, eruitziend als n wegenatlas, toch vandaan halen…Neen, erover praten is niet genoeg, optreden tegen deze ngo’ s is het enige wat men kan doen. Maar wie?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!