Utrecht ervaart consequenties van links beleid – islamschool in de wijk

In Utrecht, wijk Leidsche Rijn, staat een deel van de openbare basisschool De Klimroos al enige tijd leeg. Wat doet een linkse gemeente dan? Islamitisch onderwijs uitnodigen! Oh en klagen helpt niet. Via de Telegraaf.

Vanaf de computer en in het stemhokje wil half Utrecht keihard deugen en gaan voor die inclusieve multiculturele samenleving want anders ben je een nazi, tot de gemeente daad bij het woord voegt. Men vreest nu voor ‘onrust in een geïntegreerde wijk’ wat linkse taal is voor ‘wat moet ik met die moslims in mijn buurt, het is net gezellig.’ Het zou namelijk tweedeling in de buurt opleveren.

Mahmut Sungur (DENK) verdedigt de islamitische school Al Arqam (er hoeft maar één kind Batman te kijken en die noemt het Al Arqam Asylum) en nodigt de ouders uit om hun kinderen op hun school te zetten. Tweedeling opgelost!

Wethouder Klein wil in gesprek met alle betrokken partijen. Inzet is ’hoe we dit proces voor iedereen op een manier kunnen vormgeven waar ze mee kunnen leven’. Dit betekent niets anders dan ‘Doe je zegje maar en probeer er nog iets van te maken, het gaat sowieso gebeuren.’

Het hele probleem bestaat echter nog niet. Er kan prima een poging worden gedaan om tweedeling te voorkomen en integratie te bevorderen. Alle kinderen tegelijk pauze laten houden bijvoorbeeld of als scholen samen wat organiseren. Ik geef het zelf weinig kans van slagen want zo’n optimist ben ik niet maar van linkse mensen die altijd met hun neus vooraan staan te deugen, vooral in Utrecht, had ik meer verwacht.

Succes ermee en denk de volgende keer wat beter na voor je weer D66 of GroenLinks stemt als je niet van dit soort beleid houdt.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Ni28

  Links beleid is discriminerend voor de autochtone bevolking.

  1. Blue monday

   Niks links, christelijk conservatief die ons dit aandoet.

 2. Nasrani

  En een achterlijke en haatdragende en geweldadige ideologie wordt in Nederland ruim baan gegeven. Alsof je een nazischool toestaat. Triest.

  1. lugar

   @Nasrani: “Alsof je een nazischool toestaat.”

   Niet alsof, islam is nazisme. Moslims die een islamschool willen hangen de politieke islam aan. Dat is wat de nationaal socialisten (nazi’s) ook deden met de politiek van Adolf. Bovendien is de islam fascistisch = een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, antiliberaal, antiparlementair, antichristelijk en anti-intellectueel.

   1. palko

    Een boel naieve meisjes met een ideologisch schaamlapje op hun biggenkoppetjes. Als ik dit soort foto’s zie moet ik snel op zoek naar een kotsemmertje. Zelfs een klein kind hoort te weten dat de islam geen geloof of godsdienst is maar een weerzinwekkende, misdadige en derhalve verwerpelijke ideologie.

 3. Blue monday

  Onwaarschijnlijke onzin, in Nederland hebben we helaas bijzonder onderwijs,
  Bedacht door Abraham Kuiper en sindsdien verdedigd door christelijk Nederland.

  Ieder erkend geloof mag zijn even school oprichten, helaas.

  Niet links, maar confessioneel conservatieve politieke consequenties die we ervaren

  1. Holland

   Weg met de vrijheid van godsdienst. Religie hoort onder de vrijheid van meningsuiting te vallen en verder geen speciale privileges te krijgen. Het is al erg genoeg dat de waanzin van sprookjesgeloven nog steeds in onze verlichte samenleving bestaat.

   1. Professor Zonnebloem

    @Blue monday, @Holland
    Ik geloof dat wij elkaar hier de hand kunnen schudden.

  2. Dubbele Komma

   Nee blue Mongol,lugar heeft gelijk.

   Linkse kerk is hetzelfde als islam en nazisme. Ze hebben zelfs hun zwartgeklede gestapo knokploegen,antifa. Die ook geil zijn van geweld.

   Links en islam is 1 pot nat.

   En Hitler was zelfs een socialistische vegetariër.

   Dit zijn feiten. Jij probeert het kluitje weer te beliegen….

   😀

 4. Ooggetuige

  “…staat een deel van de openbare basisschool De Klimroos al enige tijd leeg. Wat doet een linkse gemeente dan? Islamitisch onderwijs uitnodigen!”
  Wat een kul. De gemeente moet de school aan huisvesting helpen: dat staat in de wet en is in dit geval ook nog eens door de rechter onderstreept. Wat zou volgens Wout Willemsen een niet-links gemeentebestuur in dit geval dan moeten doen? Een nieuwe school bouwen, terwijl er bij De Klimroos lokalen leeg staan?

 5. Gerlos

  Wederom hartelijk dank linkse malloten

 6. Ernst Quispel

  Heeft Wout weleens van de vrijheid van onderwijs gehoord?

  Ik vrees van niet.

  1. lugar

   @Ernstlim: Heb jij wel eens van islam gehoord? Ken je het verschil tussen islam en onderwijs?

  2. Dubbele Komma

   Heeft Ernst kwispeldoor weleens gehoord van vrijheid in de islam?

   Ik vrees van niet…

   😀

   Weer niks te doen schizofrene autistische dorpsgek?

   😀

 7. Nasrani

  Vrijheid van Godsdienst en vrijheid van onderwijs zijn een goed ding. Alleen is de islam niet alleen een Godsdienst maar komt er een hoop ellendige ideologie achterweg. Dat is het eerste wat we moeten erkennen. Daarna kunnen we aan oplossingen gaan denken. Tenslotte hebben we het nationaal socialisme ook kunnen verslaan. Dan moet dat met de islam ook lukken, welke een nog kwalijker ideologie is.

  1. palko

   De islam is geen godsdienst maar een gewelddadige en verwerpelijke ideologie. Waar een beschaafde maatschappij maar één ding mee hoort te doen: Met wortel en al uitroeien!

  2. lugar

   @Nasrani: Islam is een totalitaire veroveringsideologie met godsdienstige elementen. In het westen denken veel mensen dat het een soort oosters christendom is dat zich langzaam aanpast, althans dat hoopt men. De praktijk heeft die leugen allang ingehaald, maar dhimmies en renegaten geven de verloren moed niet op.

   1. Dubbele Komma

    Lugar,Je hebt nogmaals gelijk!

 8. Diederik van Walsum

  Maak u geen illusies, want:

  2010 (!)
  Van de Europese Resolutie 1743
  waarmee in Europa de islam versterkt én de islamisering versneld wordt, heeft bijna geen Europeaan ooit gehoord.
  1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
  1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
  1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
  1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
  1743-11: De islam is een religie van vrede.
  1743-12: Haatzaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.
  1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
  1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
  1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
  1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
  1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de zegeningen van de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
  1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.

  1. Mariposa78

   W.I.M blijf je die onzin propaganda neer pennen walgelijk stuk vod

 9. nienke

  Gaan gewoon stug door met het islamiseren van Ned.
  Zij mogen en kunnen alles voor elkaar krijgen om zo snel mogelijk van Ned. een moslim kalifaat te maken.
  En onze gemeentes? doen er geen pest aan, ach het is zo’n vredelievend volkje de islam.

 10. HierBenIk

  Islam is meer dan een geloof. Mensen verdiep je er in. Islam is naast geloof een ideologie die wetten voorschrijft. Wij in NL kennen (nog wel…) scheiding van Staat en Godsdienst. Islam kent dat niet. De Koran is in Islamitische landen leidend voor de Staat en is dan tevens de wet. Als bijvoorbeeld de Islam de meerderheid krijgt dan is de kans 99% dat dit ook geldt. Frankrijk en Zweden krijgen daar als eerste mee te maken. Stel je eens voor dat een Islamitsiche politieke partij in een bepaalde Gemeente de meerderheid gaat vormen en de coalitie. Dan gaan er geen fijne regels gelden en ik wens de autochtone-vrouw daar succes dan op straat….

 11. lanex

  Kijk naar die foto, het is toch van je reinste achterlijkheid? Wie wil in godsnaam dit in Nederland, een woestijnschool waar de kinderen als aangeklede bedoeïenen zogenaamd wat leren.
  Utrecht is allang een reservaat van de islam, geholpen door de overgelopen stupide burgemeester Van Zanen, veel geluk ermee daar!

 12. ruudjeenjose

  Reken maar dat als de PVV aan de macht komt dan weten we de landverraders te vinden.Pek en veren zal uw lot zijn.Dat doen we met landverraders. Vroeger nsber genoemd.

 13. Peter Loosduinen

  Laat het maar eens lekker uit de klauwen lopen !!
  Dan kiezen de mensen bij de volgende verkiezingen weer eens voor een andere partij en ander beleid !

 14. WWW

  In leidsche rijn word rechts gestemd. In de rest van Utrecht links en dan toch de islamitische school in Leidsche rijn plaatsen.
  Laat ze die school in tuindorp of het wilhelminapark zetten, daar stemmen ze GroenLinks en D66.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.