Verwarde man? Veertien mensen neergestoken in Noord-Duitse stad Lübeck

Daar gaan we weer, twaalf mensen neergestoken in Noord-Duitse stad Lübeck. Twee slachtoffers zijn zwaargewond en twaalf lichtgewond. Aldus de Telegraaf.

Het zou gaan om een 30-jarige man uit Iran. Hoe en waarom hij mensen neer begon te steken is vooralsnog onduidelijk. Het gebeurde allemaal in een bus. Na zijn veertien slachtoffers liet hij een rokende rugzak achter en probeerde te vluchten. Hij schijnt nu te zijn opgepakt. De slachtoffers wisten uit de bus te vluchten en huilden, zo vertelt een 87-jarige ooggetuige.

De bus was waarschijnlijk op weg naar het Travemünder Woche festival. Autoriteiten en de organisatie hebben laten weten dat het festival gewoon door zal gaan al liet een lokale politicus weten niet bij de opening te zullen zijn. Of er überhaupt een reden is om te denken dat het festival in gevaar is valt nog te bezien. Men is in ieder geval extra voorzichtig en alert.

Het slachtofferaantal kan nog oplopen, er zijn tot nu toe veertien slachtoffers bekend. Deze zijn alleen naar het ziekenhuis gebracht. In de loop van de dag komen er mogelijk updates rond het voorval naar buiten vanuit zowel de slachtoffers als mogelijk de dader en/of omstanders.

De politie heeft overigens nog geen informatie losgelaten over de identiteit van de dader, het is dus allemaal nog speculatief.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

68 reacties

 1. Nasrani

  Gokje agen over de achtergrond van deze man?

  1. Vraagtekentje

   Gokken hoeft niet, er staat bij dat het een 30 jarig man uit Iran is. Meer meer meer import graag.

  2. Vraagtekentje

   Gokken hoeft niet, er staat bij dat het een 30 jarige man uit Iran is. Meer meer meer import graag.

   1. lugar

    Misschien nog een linksaffer die dit weet recht te praten?

    1. denk eens na

     Breivik was ook niet een van de makkelijkste

     1. lugar

      @denk eens na: Klopt, wil je die uitzondering gebruiken om de regel te bevestigen?

  3. Antidotum

   @Nasrani
   Dit keer is het een Ali lover i.p.v. Een Mohammed lover, die met een mes tekeer ging in een bus. Aldus het bericht op fb.
   Dus soeniet of sjiiet blijkt een pot dodelijk nat te zijn.

 2. Nasrani

  Wagen

 3. Nasrani

  En mocht het een moslim zijn, dan hoop ik dat het geen onschuldige slachtoffers waren.

  1. Antidotum

   @n
   Nasrani
   De haatcultus zoekt altijd naar onschuldige slachtoffers.
   Waarom?
   Omdat iedereen die geen moslim is en niet in hun zelfbedachte maangod Allah gelooft, moet worden onderworpen of vermoord.
   Lees de Quran eens door, dan worden de soera’s en hadith vast ook wel duidelijker.

 4. Ries

  Eens zien hoe de gelovigen uit de linksidiote kerk dit weer gaan goedpraten…fuck de islam en de profeet.

 5. Ben Zine

  Met dank aan Angela, dat lieve zoete barmhartige moedertje.

 6. Ries

  Het vreselijkste boek op aarde moet een bijsluiter krijgen: lezen of anderszins kennis nemen van de tekst in dit duivelse boek leidt onherroepelijk tot ernstige geestelijke schade.

 7. DolleDries

  Belgische politiek leider voorspelt Europese burgeroorlog nabij is, omdat overheden de controle verliezen

  Een vooraanstaand lid van de Belgische rechtse partij, Vlaams Belang, zei dat we dicht bij een burgeroorlog in Europa zouden kunnen zijn. “Lynchpartijen, geweld en vandalisme: etnische stadsguerrilla is slechts voorbode van raciale burgeroorlog in Europa.”, schrijft Filip Dewinter op Twitter.
  De leider van het Vlaams Belang reageerde op Twitter op de rellen na het Franse wereldkampioenschap voetbal, waarbij winkels werden geplunderd, de politie werd aangevallen en honderden gewond raakten.
  In zijn tweet voegde hij beelden toe van een blanke die door verschillende migranten wordt overvallen.

  – Ik denk dat de spanningen alsmaar oplopen. De stadsguerrilla die we nu meemaken – of het nu na de winst van een WK is, of na incidenten met de politie – maakt duidelijk dat alle aanleidingen goed zijn om te rellen, aldus Dewinter in een reactie aan SCEPTR.
  – We zien een soort van etnische onderkant van de samenleving, die voor galg en rad opgroeit en bijna niets anders meer kent dan rellen, geweld en vandalisme. We zijn terecht gekomen in een prerevolutionaire toestand waarbij men zich via bendevorming en isolatie, aangewakkerd door een radicale islam, organiseert.
  Volgens Dewinter is de bedoeling van de aanvallen als volgt. Aanvallen op de politie zijn aanvallen op het gezag van de staat en aanvallen op winkels zijn aanvallen op de blanke cultuur.
  – De politie wordt geviseerd als symbool van de autoriteit van de staat. De handelszaken die worden geplunderd en gevandaliseerd, zijn symbolen van burgerlijkheid en blanken. Dit etnisch geweld […] kan – en zal – leiden tot een echte burgeroorlog als de overheid de zaken niet meer onder controle heeft, en mensen – aan blanke zijde – gaan rechtstaan. Ik zag afgelopen weekend nog tien-twaalfduizend jonge blanke, jonge voetbalfans zich organiseren.
  – Complete buurten zijn al buiten de controle van de overheid en de politie omdat islamitische culturele structuren hen hebben ingehaald.
  – Er zal een moment zijn waarop dit etnische geweld grootschalig zal zijn, dan is er niet veel nodig om de situatie te laten ontploffen, zegt Dewinter.

  1. Steve Van der Vekens

   Klopt, de magnitude zal globaal toenemen, totdat alles zich lijkt te verbinden en je 1 massale oorlogssituatie hebt.

   1. Bloem

    Hopelijk komt er een dag daar verantwoordelijken als Merkel ter verantwoording worden geroepen en zullen boeten voor hun misdaden

 8. Ernst Quispel

  Tragisch. Ik begrijp dat er gelukkig geen doden vielen. Laten we hopen dat dat zo blijft.

  1. Holland

   Dat een moslim de dader is, kan Quisling als islamofiel niet over zijn lippen krijgen.

   1. Ni28

    Hij denk, die arme man, tja, het is de cultuur en zo hoort het dus eenmaal.

   2. Ernst Quispel

    Of het een moslim is lijkt me niet zeker maar ik die kans is wel groot. Ik zal niet beweren dat moslims nooit verward zijn en moordzuchtige neigingen ontwikkelen. Het zijn toch mensen zoals alle andere mensen?

    1. Bloem

     Ze zijn allemaal verward net al u, antisemiet!

    2. BB

     @Ernst Quispel

     Waaruit blijkt dat de dader verward was?

     1. Ernst Quispel

      Ik zou het niet weten, BB, zullen we de feiten even afwachten?

     2. BB

      Ik ben altijd voor het afwachten van feiten.
      U noemde het woord verward, dusbdacht dat u een betrouwbare bron had waaruit dat bleek.

    3. denk eens na

     alleen met een IQ van wat men in de westerse wereld noemt een imbeciel, en daar van worden er dagelijks 10.000 den geimporteerd

     1. Ernst Quispel

      Toetssteen is inderdaad een klein geitje.

     2. Holland

      Quispel geeft geen antwoord op de vraag waar hij leest dat de verwarde steker een autochtone Duitser zou zijn. Merkwaardig. Liegt hij soms?

    4. meijer61200

     Moslims?????Mensen?????

     1. Guus Geluk

      Moslims zijn sterk ontmenselijkt, maar het zijn gewoon gelovige mensen.

     2. lugar

      @Guuslim: Daar heb je dan wel weer gelijk in.

      #opendeur

     3. Holland

      Moslims zijn sterk ontmenselijkt, maar het zijn gewoon intolerante, gewelddadige, homofobe, antisemitische en gelovige mensen.

     4. Guus Geluk

      Op dit soort zieke demonisering doelde ik.

     5. lugar

      De islam is intolerant, gewelddadig, anti-homo en antisemitische.

    5. Step one

     Ik zie Moslims niet als mensen.

  2. DolleDries

   Gelukkig heeft de dader nog wat humaniteit in zijn verwardheid.

  3. lugar

   “Ik begrijp dat er gelukkig geen doden vielen.”

   Waarmee je weer genoeg hebt gezegd islambeciel.

 9. Ego-non-solus

  De Duitser is als de meeste Nederlanders en wacht op het oordeel van de MSM. Wordt door deze over “een incident” gesproken dat is alles een mogelijke oorzaak behálve de islam. En soms zal dat ook best zo zijn. Maar dat er al jaren een patroon zichtbaar wordt is blijkbaar alleen voor zelfstandige denkende mensen duidelijk.

  Waarmee ik zeggen wil, er zal niets veranderen.

  1. nogmaals

   De Duitse politie wil de identiteit van de dader niet vrijgeven, evenmin als het land van herkomst. Volgens de Lübecker Nachrichten is het een Iraniër met een Duits paspoort.

 10. Step one

  Wir schaffen das.

  1. Ni28

   Wij niet maar deze Iraniër wel.

   1. Bloem

    Vermoedelijk wordt hij door een Duitse rechter vrijgesproken op basis van zelfverdediging

 11. Gerlos

  Wie schaffen das Mutti, en weer is het raak in Duitsland met uw geliefde Multi Culti samenleving Mutti.

 12. Ni28

  Volgens van Aartsen moeten deze mensen juist geaccepteerd worden want als zij zich niet gehoord voelen trekken zij terecht een mes tevoorschijn. Dit moet de nieuwe Europese cultuur worden volgens dit soort Quispelachtige denkers. Vandaag de dag wordt tenminste al vermeld dat het een allochtone moslim is, hebben wij de verwardheid toch maar losgelaten? Deze man bewijst opnieuw de worden van minister Blok die hij niet mocht loslaten. Maar hij weet het ook hoe het in elkaar zit.

 13. DolleDries

  Het bericht is snel van de voorpagina’s af.

 14. Benny

  Hoe vaker dit gebeurt (en dat gaat gebeuren) hoe meer linkse politici dit bagatelliseren. er gebeurt verdomme niks. Weg kijken en gewoon lekker door gaan. En als iemand er wat van zegt racist roepen…neem jullie verantwoordelijkheid politici en laat het volk niet barsten….jullie zijn het schuld en jullie moeten het oplossen. Voor dat mensen het zelf gaan doen.want de emmer dreigt over te lopen…. WAKE T F UP

  1. denk eens na

   Kijk in de geschiedenis, dit gaat gelukkig helemaal verkeert af lopen met de islam , voor de moslims wordt het vluchten of hangen , meteen het energie probleem opgelost

 15. Bes Tolen

  De grote vraag blijft hoeveel mensen doodsteken wel ergens acceptabel vinden. Ik bedoel daarmee niet onder de aanwezige buitenlanders, nee, onder de autochtone bevolking. Die heb je! U denkt: ,,die zijn van de pot gepleurd”. Ja dat zijn ze. Maar ze zijn er. Zelfs als het om een eigen dochter gaat. Hebben die mensen een behandeling nodig? Nee, ze zijn namelijk christen. Echt? Of moet dit een verbeterde uitgaaf van het Stockholmsyndroom heten? Nee, het is manipulatie in bepaalde beroerde omstandigheden, die mensen zoiets laten uitspreken. Is dat zo? Ja, modern links in groningen met een kleine letter.

  1. Ernst Quispel

   Ik heb het vermoeden dat de heer Bes Tolen iets te diep in het glaasje citroenjenever heeft gekeken.

 16. NoDoubt

  Gelukkig is het komkommertijd en heeft NPO alle tijd om er aandacht aan te besteden.

 17. AS210854

  Volgens van Aartsen moeten wij dus deze man beschermen.

  1. AS210854

   Maar wie beschermd ons?

 18. Bloem

  Het zal wwe gegooid worden op verwardheid. We moeten onszelf afvragen hoe verward Merkel is en of ze wel in staat is verder te regeren. Wie roept die vrouw een halt toe, voor er nog meer bloed vloeit

 19. Riche

  Duitsland lijkt zo langzamer hand wel op een open inrichting met al die “verwarde” mannen. Wanneer wordt de maatschappij eens beschermd in plaats van als gewillig offer te worden gezien op het multiculti altaar van Brussel und Berlin

 20. EllyD18

  Je zou ervan gaan drinken. Dan kan Juncker de Druncker zijn ogen sluiten voor de werkelijkheid.

 21. Ernst Quispel

  Dit topic is stilgevallen en de reden is duidelijk. De al dan niet verwarde man blijkt een autochtone Duitser te zijn die niets met terrorisme te maken heeft.

  1. Holland

   Waar lees je dat? De Volkskrant en Telegraaf hebben het nog steeds over een Iranier met een Duits paspoort.

   1. Ernst Quispel

    Blijf hopen, meneer Holland. Misschien blijkt nog dat de dader een lid van de SPD is.

    1. Holland

     Quispel schrijft toch duidelijk: “De al dan niet verwarde man blijkt een autochtone Duitser te zijn die niets met terrorisme te maken heeft.”

     Maar op de vraag waar hij dat leest geeft hij een ontwijkend en cryptisch antwoord dat een poging tot humor in zich lijkt te dragen.

     We mogen er dus van uitgaan dat Quispel liegt. En dat is ook niet voor het eerst.

     1. Bloem

      Laatste nieuws dat bekend is: “Ooggetuigen vertelden dat de dader, een 34-jarige man van Iraanse afkomst”

  2. henkC

   Je haalt terrorisme en terreur door elkaar.
   Terreur is schrikbewind en komt zelfs op schoolpleintjes voor.
   Je weet wel.. bully of pestkoppen gedrag..ook dat is terreur.

   Deze terreur komt helaas wel vaak uit de koker van mensen met een bepaalde achtergrond.

 22. Nasrani

  Ik begrijp dat er Nederlandse slachtoffers zijnte betreuren. Hoop dat het goed met hen gaat.
  Mochten dit linkse islamknuffelaars zijn, dat zal dat knuffelen nu wel over zijn. En anders is hun standpunt hierdoor versterkt.

  1. lugar

   @Nasrani: Ik herhaal de reactie van islambeciel, het staat er echt! Als er één z’n excuses moet aanbieden is het niet Blok!

   “Dit topic is stilgevallen en de reden is duidelijk. De al dan niet verwarde man blijkt een autochtone Duitser te zijn die niets met terrorisme te maken heeft.”

 23. poldi

  “Strijdt tegen hen tot de afgodendienst niet meer bestaat en de religie geheel aan Allah behoort.” Koran [2:193 en 8:39]

  “Ik zal terreur zaaien in het hart van de ongelovigen. Slaat hun het hoofd af, verminkt hen in alle ledematen.” Koran [8:12]

  Het heeft inderdaad helemaal niets met terreur te maken.
  Het heeft ook echt helemaal niets met de islam te maken.
  En dat het gewoon in hun handleiding ter oorlogvoering staat (de koran) is eigenlijk ook niet waar. Want die verzen worden verkeerd en ten nadele van Moslims uitgelegd. Dit is gewoon weer een poging om de islam en moslims in een kwaad daglicht te stellen. Want de islam is “De Ware Religie van de Vrede”.

  Als u tenminste graag vredig wordt doodgestoken door een ‘vluchteling’ die ons niets anders te bieden heeft dan achterlijkheid, religieus fanatisme, onderdrukking en geweld.

  1. lugar

   Hoppa! Bingo, doelpunt, raak en in de roos!

 24. lugar

  Alexander Gauland steekt (in het Duits + Engelse ondertitels) van wal over de massa immigratie die Duitsland momenteel overspoelt. Zoals gewoonlijk kan links de waarheid niet verdragen. Hear, hear!

  https://www.youtube.com/watch?v=IkhxcN8nv7I

  1. lugar

   Duitsland: 15 miljoen belastingbetalers voor 82 miljoen inwoners…

 25. Duke

  Niets aan de hand, het is slechts een ‘incident’. Politici zijn ‘geschokt’ en gaan over op de orde van de dag. En wie het durft te hebben over de achtergrond van de verdachte is een ‘racist, nazi en xenofoob’. Islam is immers vrede…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.