Viktor Orban werd in elkaar geslagen door de communistische politie. Nu wint hij een derde termijn als premier van Hongarije

Zo doe je dat.

Deze foto zegt werkelijk álles over de carriere en het leven van Viktor Orban, de Hongaarse premier die tegenwoordig verguisd wordt door het politiekcorrecte Westen:

Dan ben je dus gewoon een held. Deze man verzette zich met gevaar voor eigen leven tegen het communisme. Kijk ‘m daar staan als jongeman. Omringd door communistische agenten, die hun best doen om hem te intimideren en te mishandelen. Deed hij een stap terug? Welnee. Zoals je op de foto kunt zien had hij echt een ‘over mijn lijk’ houding.

Blijkbaar mogen we daar geen respect voor hebben, maar dat heb ik dus wél. Laat politiekcorrect links maar janken. Orban is een moedige man. Dat was hij tientallen jaren geleden al, en dat is hij nog steeds.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

39 reacties

 1. Ritter

  In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om naar Europa te komen

  In Marokko wachten meer dan 50.000 Afrikanen erop om via de Spaanse exclaves Europa binnen te komen. En het worden er steeds meer. Marokko beschermt zijn grenzen niet voldoende en chanteert de EU en Spanje om meer geld te krijgen.

  Volgens de Spaanse krant “El Mundo” zijn er volgens informatie van de politie meer dan 50.000 Afrikanen die er in Marokko op wachten de Spaanse exclaves binnen te dringen en daarna in andere delen van de EU. Het gaat om de ergste migratiesituatie aan de Spaanse grens sinds meer dan tien jaar.

  In de hele Sahel-zone zijn smokkelaar-bendes actief, die tegen betaling migranten helpen de Marokkaanse grenzen te overschrijden. Men zeg dat er sprake zou zijn van een complete maffia van mensensmokkelaars.

  Bij de bestorming door meer dan 600 “migranten” in Ceuta raakten talrijke agenten van de Guardia Civil gewond. Men vreest dat het nog vaker tot zulke botsingen zal komen.

  Marokko zet Spanje en de EU steeds opnieuw onder druk met de “migranten” om geld te krijgen. Dat is chantage, die mogelijk is, omdat andere routes over de Middellandse Zee wegens de Italiaanse politiek voor “migranten” werden gesloten.

  Maar Marokko schijnt niet in staat te zijn de eigen grenzen in het zuiden te beschermen. En Spanje is na de ontmoeting van de nieuwe socialistische minister-president Sánchez met George Soros een koers van de open grenzen ingeslagen. In ieder geval hebben de Spaanse veiligheidstroepen de opdracht gekregen om zich niet echt of maar weinig te verdedigen, wat de politie vaak in gevaarlijke situaties brengt.

 2. fockingworst

  @michael van der Galiën.. Lekker consequent ben je.. Je prijst iemand volledig de hemel in met exact hetzelfde gedachtegoed als de man die je finaal de grond in trapt vandaag Orban.. Wilders.. Kan je niet meer volgen de laatste tijd.. Maar goed kom OOK voor de reacties van enkele goede reaguurders hier..

 3. Jongbloed 020 Ivan

  Victor Orban (Fidesz-partij) wordt echter ten onrechte de hemel in geprezen;

  https://katholiekeraadjodendom.nl/het-antisemitisme-in-hongarije-is-er-nog-steeds

  conservatief nationalisme met historisch bepaald jodenhaat.

  1. Jongbloed 020 Ivan

   de link moet zijn

   https://katholiekeraadjodendom.nl/het-antisemitisme-in hongarije-is-nog-lang-niet-dood

   waarvan akte.

    1. sjun

     De laatste regel geeft de teneur van het papistiche stuk al helemaal weg: Wat een kommernis om het verwijderde beeld van György Lukács’. De in 1971 overleden marxistische ideoloog waarvan een standbeeld in Boedapest door de regering-Orban is verwijderd. Mij lijkt het voorstelbaar dat Hongarije na jaren van Russische bezetting niets meer met Marxisme en haar helden van doen wil hebben.

  2. IJsbrand Koudvuur

   Jongbloed 020 Ivan,

   Je link werkt niet.

   Kun je uitleggen waarom hij onterecht de hemel ingeprezen wordt?

   1. palko

    @IJsbrand, dat zal Jongbloed zelf niet kunnen uitleggen. Simpelweg omdat het niet klopt. Viktor Orbán heeft vanochtend in Centraal Roemenië nog eens in begrijpelijke taal uitgelegd waarom Hongarije het nodig vindt dat Europa geen vrijhaven voor nepvluchtelingen uit Azië en Afrika moet worden. En waarom het land het nodig achtte haar zuidgrens te dichten met een uiterst solide hekwerk. Orbán luistert gewoon goed naar zijn kiezers. En voert consequent en doeltreffend uit wat de kiezers van hem verwachten. Dat zouden meer Europese leiders moeten doen. Ik krijg steeds maar respekt en bewondering voor deze daadkrachtige premier.

  3. Ritter

   Jongbloed 020 Ivan

   Joden zijn (voelen zich) in Hongarije veiliger dan in het Westen.

   Want door de illegale instroom in het Westen uit de islamitische landen is het antisemitisme sterk toegenomen in Noord/West Europa.

   Ook zie je dat in linkse partijen het antisemitisme toeneemt. ( neem Labour in Engeland als voorbeeld)

 4. poldi

  Orban gaat de geschiedenisboeken in als de redder van Europa.
  Hij wist als eerste in de EU de islam als indringer en veroveraar te stoppen in zijn land.

  Deze man heeft geleerd van de geschiedenis.
  Hij ziet de geschiedenis niet als iets van het verleden maar als leermeester.
  Wat gebeurde er vroeger in mijn land en wat kan ik hiervan leren? Hoe kunnen we fouten die gemaakt zijn in het verleden in de toekomst vermijden.

  Iets dat iedere politicus zou moeten doen.

  Hadden wij maar zo’n politicus die durfde op te staan tegen de bazen van de EU. Wij hebben slechts een leugenachtige slapjanus die ja en amen zegt tegen de commissie Juncker.

 5. Ni28

  En er zijn nog veel meer moedige mensen wiens leven door de communisten vernield werd die het nieuws niet halen. Er zijn ook velen geweest die door lidmaatschap aan te nemen hun carriére mochten opbouwen. Na het verdwijnen van het communisme deden zij alsof zij nooit lid zijn geweest. Ook een trollen soort eigenlijk.

 6. Two Ravens Black Kettle

  A real live hero.

  Vergelijk dat eens met de landverraders; de Quislings en Chamberlains in West-Europa.

 7. Two Ravens Black Kettle

  Ook goed nieuws uit Duitsland.

  De krankzinnige tiran Frau Merkel zakt weer 1 punt en heeft nog maar 29% in de peilingen (de laagste peiling sinds 2005).
  Echter de socialistische afbrekers wisten niet in te breken. Ook zij verliezen een punt (18%)

  De helden van het AFD staan op 15%
  Maar let wel
  Dit is een linkse Kerk peiling van de AFD haters en Omvolkers van Das Bild.

  1. Elu Thingol

   AfD is een amateuristisch en plat zooitje, maar beslist geen helden.

   1. sjun

    Nee dat zijn onderbouwde argumenten. Het lijkt me vrij duidelijk waarom de AfD steeds meer Duitsers aanspreekt: https://www.youtube.com/watch?v=Mtu3MMUph4A

     1. Holland

      Het gaat er niet om of het AfD uit (vermeende) amateurs bestaat: het punt is dat het Duitse volk in steeds toenemende mate kiest voor een anti-Merkel politiek. En die tendens is overduidelijk. Mensen die een beetje bij hun hoofd zijn kiezen voor een anti-immigratie politiek, desnoods dan maar door amateurs.

     2. Elu Thingol

      @ Holland

      Men kan wellicht anti-Merkel willem stemmen, maar het AfD blijft een zooitje.

     3. Holland

      Dat kan zijn, maar er is geen alternatief. En het bewijst dat het Duitse volk liever op amateurs (racisten, xenofoben of welk etiket je het AfD ook ten onrechte wil opplakken) stemt, dan de desastreuze politiek van de ‘professional’ Merkel te willen voortzetten.

     4. Elu Thingol

      @ Holland

      Voor wie tegen “Wir-schaffen-das” is, is er toch de Duitse VVD?

     5. Holland

      Elu, geen enkele Duitse partij is radicaal tegen de immigratiepolitiek, behalve het AfD. De Duitse FDP kletst alleen maar voor de bühne, precies zoals de Nederlandse VVD doet. Daar kijken de mensen doorheen.

     6. Elu Thingol

      @ Holland

      In dat geval zal het AfD zich moeten hervormen tot een FPÖ-achtige partij, wil het serieus worden genomen.

      In Nederland zit het overigens anders. Bijkans elke partij is iets naar rechts opgeschoven, teneinde de populisten de gras voor de voeten weg te maaien.

     7. sjun

      Om hoeveel van de AfD parlementariërs gaat het precies en hoe vaak is dit na hun aanstelling gebeurd?

     8. Holland

      Elu, het AfD WORDT al serieus genomen. Althans door de kiezer: de partij is in opmars naar de tweede plaats in de politieke pikorde. En ze zal nog veel verder doorgroeien, waardoor de schaamte die veel Duitsers nu nog voelen om op het AfD te stemmen, afgeworpen zal worden. Omvormen naar een FPÖ is dus overbodig.

      In Nederland hebben alle policor partijen standpunten van de PVV overgenomen omdat ze zagen dat die juist waren. Net zoals Wilders in vrijwel alle andere gevallen gelijk heeft. Ook dit zal doordringen tot bredere bevolkingslagen, naarmate de immigratietsunami blijft voortduren.

     9. Elu Thingol

      @ Holland

      Wordt er op de partij gestemd omdat er – zoals u zelf aangeeft – geen alternatief is, of omdat de partij door de kiezer serieus wordt genomen. AfD was immers de partij van Gauland, die meende dat de Wehrmacht helemaal geweldig was en de Nazi’s een detail in de geschiedenis.

      (Hoe het veroveringsleger van de Nazi’s, verantwoordelijk voor oorlogsmisdaden, een “trots” verdient, of de Nazi’s, die zes miljoen Joden uitmoordden, een detail kan worden genoemd: kul).

      Het PVV-effect zal overigens in Duitsland ook wel zichtbaar gaan worden: waarbij CDU, FDP, etc punten van AfD zullen gaan overnemen.

 8. DolleDries

  Ambassadeur András Kocsis
  Mevrouw Alföldy stelt in haar opiniestuk ‘Weggaan of blijven in Orbáns Hongarije’ (O&D, 23 mei) dat de billboards over George Soros in Hongarije naar antisemitisme rieken en antisemitisme in Hongarije van alle tijden is. De conclusie van haar stuk is dat er gelukkig een tegengeluid is, maar ze vergeet te noemen dat een van de sterkste tegengeluiden komt van premier Orbán zelf. Bovendien bekritiseert Alföldy de staat van de democratie in Hongarije, in specifieke zin de ‘Stop Soros-wet’.
  Premier Orbán voert een zero­tolerancebeleid ten aanzien van antisemitisme. Om een paar voorbeelden te noemen: zijn regering zorgde ervoor dat het ontkennen van de Holocaust strafbaar werd, stelde Holocaust­educatie verplicht, richtte een programma op om Joodse synagogen en begraafplaatsen ook buiten Hongarije te renoveren en financierde de recent verschenen film Homecoming (1945), waar mevrouw Alföldy naar verwijst in haar artikel. Al deze inspanningen worden geprezen door de internationale Joodse gemeenschap.
  Wel verzet de Hongaarse regering zich tegen het plan van George Soros om miljoenen migranten naar Europa te halen en hen financieel te ondersteunen, maar zijn religie of afkomst zijn nooit een punt van discussie geweest.

  Bron Volkskrant
  Wat betreft Alföldys opmerkingen over antisemitisme in Hongarije, wil ik graag benadrukken dat in Hongarije de Joodse cultuur niet alleen iets is uit het verleden. Het Joodse district in Boedapest kent een heropleving van de Joodse cultuur en verwelkomt een golf van nieuwe en gerenoveerde koosjere restaurants en eetgelegenheden. Bovendien zijn orthodoxe joden naar het district terugverhuisd en helpen ze culturele tradities nieuw leven inblazen.
  Ook is de Hongaars-Joodse gemeenschap een van de grootste Joodse gemeenschappen in Europa met tientallen synagogen, een volledig Joods onderwijssysteem van kleuterschool tot universiteit en een jaarlijks Joods cultureel festival, Judafest, dat een van de populairste evenementen in Boedapest is. Tot slot, terwijl Joodse instituten en restaurants worden aangevallen of onder verhoogd politietoezicht staan in West-Europa, is een dergelijke bescherming in Hongarije niet nodig. Joden leven in vrede en veiligheid, en vertrekken dus niet uit Hongarije, in tegenstelling tot West-Europese landen.

  1. DolleDries

   Bv in schril contrast in Deventer waar de Joden de Synagoge uit gejaagd worden.

   1. Rosasolis

    @DolleDries. De synagoge in Deventer wordt helemaal gerestaureerd door
    monumenten zorg, en ook het prachtige kleine orgel wordt gerestaureerd. De synagoge in Deventer gaat ook binnenkort mooie concerten organiseren, om te helpen met het restauratie, en zodat heel Nederland weet dat dit prachtige oude gebouw geen moslim vreet-tent ooit zou worden.

     1. Henk-Jansen

      Ik dacht dat het nrc zo’n onbetrouwbare bron was? 😉

     2. IJsbrand Koudvuur

      Raalte lijkt mij een goede plek.

     3. Holland

      Quispel heeft weliswaar een nieuwe nickname, maar zijn etterende, virulente antisemitisme komt bij iedere kans naar buiten spuiten.

 9. poldi

  Wat een verademing deze man.
  Eindelijk een regeringsleider met een nuchtere en realistische kijk op de wereld en geen leugenachtige slapjanus als regeringsleider.
  Moge hij het begin zijn van een hoog noodzakelijke ommekeer, voordat Europa reddeloos verloren is en wij door moslims en turken onder de voet worden gelopen en de tijd ongeveer 2000 jaar wordt terug gezet.
  En de Coudenhove – Kalergi doctrine wordt geimplementeerd, hetgeen ramp van ongekende omvang zal betekenen.
  Deze doctrine betreft “Massa-immigratie is een fenomeen waarvan de oorzaken door de politieke elites knap verborgen worden gehouden, terwijl de multiculturele propaganda wordt ingezet om haar als onafwendbaar voor te stellen. In dit artikel willen we voor eens en voor altijd aantonen dat de massa-immigratie geen spontaan fenomeen is. Wat de elites proberen te presenteren als een onvermijdelijk aspect van het moderne leven is in werkelijkheid het resultaat van een plan, dat is ontstaan aan de vergadertafel en waar tientallen jaren aan is gewerkt. Een plan om het gezicht van ons continent volledig te veranderen.”

  De leiders die verantwoordelijk zijn voor dit desastreuze beleid moeten hiervoor verantwoording af leggen voor een tribunaal en mogen daar nooit ongestraft mee weg komen

 10. Rosasolis

  Dit is een maanden-oude bericht, van 9 april 2018, dus niet meer actuele nieuws.

 11. Ni28

  De Visegrad landen wordt vaker verweten, met name Polen en Hongarije, dat zij de democratie verkrachten. Het is dan ook een fout om de westerse en de oosterse democratie een op een met elkaar te vergelijken. De westerse landen zijn buiten de oorlogstijd nooit bezet geweest en konden vanuit de Verlichting continue aan hun democratie bouwen terwijl de Oost-Europese landen telkens onder het gezag zaten van niet democratische machten. De democratische opbouw kon plaats vinden in de korte tijd tussen de twee oorlogen en nog geteisterd door economische crisis. Na de WO2 was het weer onmogelijk onder de Sovjet plak. De Russen hebben zelf nooit democratie gekend en zijn zelf uit het feodalisme direct in het communisme gestapt. Zoals wij hiervandaan de Oost-Europese democratie beoordelen wordt door de mensen daar zeker ook niet zo ervaren. Zij voelen zich na de Sovjet tijd erg vrij en een lichtere vorm van eventuele autocratische trekjes accepteren zij makkelijk want hun leiders zijn Europa tenslotte op moment aan het redden en hun land islamvrij houden. Orban was voor die tijd helemaal niet populair maar men vond een sterke leider voor nu nodig.Vandaar hun populariteit en Orban heeft nu in de Tsjechische Babis een vriend bij gekregen. Op moment zijn deze leiders nuttiger dan een volbloedige democratie. En laten wij ons afvragen, is de democratie op moment hier in het westen veel beter? Er hangt ons een linkse doctrine boven de hoofd die het geheel volledig beheerst.

 12. Fortiori

  Een gedeelte van een artikel uit het FD van afgelopen zaterdag, 28 juli Hongarije

  De volksaard in Hongarije dicteert dat somberheid nooit ver weg is. Maar humor ook niet. Toen de jongerenbeweging van regeringspartij Fidesz onlangs rode stickers op de kantoren van organisaties die vluchtelingen helpen begonnen te plakken, met daarop de tekst ‘immigratie-ondersteunende instantie’, bleef het ludieke antwoord van critici van premier Viktor Orban niet lang uit.

  Zij begonnen stickers op Fidesz-kantoren te plakken, net zo rood. Maar de tekst was ietsjes anders: ‘Emigratie-ondersteunende organisatie’.

  De boodschap is zonneklaar: Orban probeert vluchtelingen af te schrikken. Maar hij jaagt Hongaren weg.

  Emigratie is een heet hangijzer in Hongarije. Schattingen over hoeveel Hongaren er nu in het buitenland zijn, variëren. Op een bevolking van 9,8 miljoen zijn het er nu 600.000, schat Botond Feledy, verbonden aan de denktank Ceid in Boedapest. ‘Het precieze aantal is moeilijk om te beoordelen. Mensen ‘vergeten’ te melden dat ze vertrekken. Ze willen hun opties openhouden, niet de deur definitief achter zich dichtslaan.’

  Uit onderzoek van het Hongaarse bureau voor de statistiek in 2015 blijkt dat met name jongeren en hoogopgeleiden het land verlaten. Hongaarse bedrijven kunnen daardoor soms moeilijk aan mensen komen

 13. ratpack

  Hij is een misdadiger!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.