VN wil relevant zijn, geeft maatregel-catalogus voor migratie

Geen categoriejul 14 2018, 10:00
De Verenigde Naties, alles behalve verenigd of bestaande uit naties, meent een duit in het zakje te kunnen doen omtrent de massa-immigratie. Via NU.nl.
Zodra je 'VN' ziet staan weet je eigenlijk al dat er in principe niks concreets wordt afgesproken en het voornamelijk gaat om richtlijnen waar degene waar het om draait zich toch niet aan gaat houden. Zo nu ook met de maatregelen voor de migratiecrisis.
De VN weet dat het zich eigenlijk nergens mee kan bemoeien en komt dan ook met een lullige 'catalogus' waar lidstaten even doorheen kunnen bladeren voor inspiratie over hoe zij met deze asielzoekers om zouden kunnen gaan. Zo valt er te lezen hoe je een asielzoeker kunt integreren in je samenleving, wanneer hij terug kan worden gestuurd en hoe vaak per dag je hem moet water moet geven.
Volgens de VN zijn er 250 miljoen vluchtelingen (oftewel 3,4 procent van de wereldbevolking) en zij hebben daar dus nu een leuk pamfletje voor gemaakt. De Verenigde Staten hebben het akkoord niet ondertekend omdat het tegen de soevereiniteit van hun land in zou gaan. Hongarije overweegt ook terugtrekking van het akkoord.
De idiote poging van de VN om zichzelf relevant voor de discussie te houden is samengevat in dit citaat: "Migratie is een feit. Mensen doen het al eeuwen en het zal nog eeuwen door blijven gaan", zegt Miroslav Lajcak, de voorzitter van de Algemene Vergadering van de VN. "Maar we hebben nog nooit een instrument gehad dat ons helpt om migratie in goede banen te begeleiden. Dit akkoord brengt daar verandering in."
Gewoon niet waar. De meeste plannen liggen er al, zoveel opties zijn er niet, de VN voegt helemaal geen fuck toe.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten