Wutwat? Vermiste poes Lollypop komt naar 17 jaar (!!!) weer naar huis

Ongelooflijk.

Toen poes Lollypop 1,5 jaar oud was nam ze de benen. Tien maanden later werd ze teruggevonden in Muiderberg. Mevrouw had dus een flinke wandeling gemaakt.

Maar toch… toch was mevrouw nog niet klaar. Even later ging ze er namelijk wéér vandoor. Ze bleef maar liefst 17 jaar lang weg. Eigenaar Eric de Hont (haha!) maakte zich al die jaren altijd zorgen om haar. Wat was er met Lollypop gebeurd? Leefde ze nog? Of was ze al lang dood?

Nou, onlangs werd ze dus gevonden. In Weesp. “Dankzij de chip wisten ze waar ze thuis hoorde,” aldus een verbaasde maar vooral ook ontzettend blije De Hont tegen Omroep Flevoland.

Het heeft er alle schijn van dat andere mensen in al die jaren voor de poes gezorgd hebben — maar ze hebben haar dus niet naar de dierenarts gebracht, wellicht omdat er simpelweg niets met haar aan de hand was. Ze gaven haar melk en eten, et voila, mevrouw was tevreden én gezond.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Marija

  Een kat die een goed tehuis heeft loopt niet weg, er moeten omstandigheden zijn geweest die haar niet bevielen. (Denk ik).

 2. Noppes

  De mijne mietsy was 21 ze is verdronken in het zwembad zo zielig je kon nog zien hoe ze geprobeerd heeft om eruit te komen dus en toen dreef ze daar en ze was opgergroeid met dat zwembad in de tuin , ja denk nog vaak aan haar was bij mijn ouders toen ik nog thuis woonde vanaf mijn vierde was ze bij mij

 3. Noppes

  Luv u

 4. nienke

  Geweldig!!! en nu maar binnen houden in godsnaam voor dat ze het weer doet.

 5. JubbeFeenstra

  Katten zijn vreemde beesten. Had er ooit een in Nieuw-Zeeland. Verhuisden daar van klein dorp naar zuiden van het Zuidereiland. Afstand ca. 250 km Net verhuisd, kat weg. Oude buurman belt weken later op: ‘Ik geloof dat jullie kat hier loopt’. Na maanden ‘s-avonds krappen aan deur nieuwe huis en ja hoor, loopt broodmager maar gezond onze kat weer binnen. Kijkt rond op manier van, he he, het goede adres en gaat liggen slapen op de bank. In totaal dus 500 km. sjouwen en ook nog een rivier over waar maar op 1 punt een brug is. Half jaartje later loopt ze onder een auto en is dood. Zoals ik al zei, vreemde beesten.

 6. EllyD18

  De poes wil nu haar oude dag gaan slijten.

 7. peterkestassen

  Wij (de buren en wij ) hebben al JAREN een aanlooppoes,
  Het beestje is nu wat aan het sukkelen maar door liefdevolle verzorging en medicijnen van de dieren arts blijf ze lekker in beweging.(Betaald door de buren en ons ).Ze bleef wel eens een dag of twee weg ,maar komt altijd weer terug.Eten , Slapen ,en vertroeteld worden,EN het belangrijkste is.Met onze hond is ze heel goede maatjes.

 8. Frits Jansen

  Vast een linkse poes, en/of een poes die geïslamiseerd is.
  En die zich door de open grenzen zomaar door heel Europa heeft kunnen zwerven.
  Ik denk trouwens dat het een kater is die onderweg talloze vrouwtjes heeft verkracht, want zo zijn die asielkaters.

  Het is een schande!

  1. Guus Geluk

   Frits; “Ik denk trouwens dat het een kater is die onderweg talloze vrouwtjes heeft verkracht, want zo zijn die asielkaters.”, de seksuele frustraat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.