snapshot4

58 Procent van Zweedse verkrachters blijkt in buitenland geboren

Geen categorieaug 22 2018, 19:00
Zweden, toonbeeld van falend deugbeleid, waar alles wordt ontkend, gebagatelliseerd of anderzijds geframed wanneer het negatief nieuws over migranten betreft, krijgt nu te maken met een keihard feit. 58 Procent van veroordeelde verkrachters is in het buitenland geboren. Via de BBC.
Data van de Zweedse nationale televisie wijst uit dat het merendeel van de verkrachtingen en pogingen daartoe van migranten komt. Ze hebben alle veroordelingen van rechtszaken geteld en zijn zo tot deze conclusie gekomen.
Dit gaat slechts over de gevallen waar dus daadwerkelijk iemand is veroordeelt. Alle gevallen waar dit wel wordt beweerd maar waar nog geen veroordeling uit kwam rollen, loopt in de duizenden. Aangiftes worden in Zweden kennelijk niet op basis van etniciteit gecategoriseerd. Ook belangrijk is dat vóór mei men nog aan moest kunnen tonen dat er geweld was gebruikt, anders was het geen verkrachting. Tegenwoordig is seks zonder toestemming voldoende om als verkrachting te worden gezien. Dit heeft natuurlijk invloed op de cijfers. Hier een grafiek van de BBC:
Bruin: Gerapporteerde verkrachtingen in Zweden
Rood: Veroordelingen
canvas
Voor een land waar criminelen van Afrikaanse afkomst bij opsporingen via het nieuws door middel van contrastaanpassingen 'blanker' worden gemaakt en 'Zweeds' worden genoemd, is dit feit dus nogal een mokerslag voor de regering. 9 September zijn daar verkiezingen dus zo toevallig zal het allemaal wel niet zijn maar anti-immigratiepartij Zweedse Democraten staan op het moment derde in de peilingen.
Ulf Johansson, redacteur van het programma Mission Investigation die de cijfers hebben onderzocht, benadrukt dat het slecht om een klein percentage van migranten gaat die verkrachtingen op hun geweten hebben. Ook zegt hij dat deze informatie weinig effect op de verkiezingen zal hebben maar daar heb ik sterk mijn twijfels bij. Zoveel duidelijke cijfers zijn er namelijk niet over dit soort onderwerpen en men krijgt continu beschuldigingen van 'onderbuikgevoelens' over zich heen, terwijl de gemiddelde Zweed daar toch echt niet achterlijk is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten