Berlijnse Joden aan alle kanten onder vuur van gewelddadige antisemieten: neo-nazi’s, islamisten en extreem-links

Berlijnse Joden hebben te maken met veel meer antisemitische aanvallen dan hun geloofsgenoten in de rest van Duitsland. De daders komen uit allerlei milieus: extreem-rechts, extreem-links en islamistisch. Van letterlijk alle verre uithoeken van het maatschappelijke spectrum worden ze gehaat.

Het is niet gemakkelijk om een Jood in een moderne Europese hoofdstad te zijn, zo blijkt maar weer eens uit treurige cijfers die de Duitse politie heeft vrijgegeven. In Berlijn, bijvoorbeeld, vonden het afgelopen halfjaar meer misdaden met een antisemitisch motief plaats dan waar dan ook in Duitsland. Dat schrijft Die Welt:

“Volgens een persbericht is antisemitische misdaad in Berlijn wijdverspreider dan in welke andere deelstaat dan ook. In de eerste helft van het jaar werden er al 80 overtredingen geregistreerd, zoals Tagesspiegel dinsdag berichtte, en daarbij citeerde uit politiedata. Dat is bijna twee keer zoveel als in Beieren, dat met 43 antisemitische overtredingen landelijk op de tweede plek staat.”

Wat misschien nog wel het meest zorgelijke was aan de gegevens, was het feit dat al die overtredingen door allerlei verschillende groeperingen werden gepleegd. Het grootste gedeelte kwam voor rekening van rechts-extremisten, maar ook extreem-links, islamisten en migranten nemen een deel van de criminaliteit voor hun rekening.

Voor Joden in Duitsland schetst dit alles een nogal grimmig beeld. Hun vijand zit niet in één gekke uithoek van de samenleving, maar in diversen. Allerlei radicale malloten geloven ieder om hen moverende redenen dat Joden het grootste kwaad ter wereld zijn en een toontje lager moeten gaan zingen.

Nee, vrolijk word je er niet van. Dat 73 jaar na het einde van de Tweede Wereldoorlog Joden opnieuw persona non grata in Berlijn dreigen te worden…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

256 reacties

 1. Vraagtekentje

  Ik heb een prima oplossing, wij ruilen al onze onaangepaste en criminele moslims met Duitsland voor de Joden.

 2. Becker

  Het grootste gevaar komt van extreem-rechts. Dat blijkt ook uit deze gegevens.

  1. Capo

   Multinicker, je bent uitgekotst.

   1. denk eens na

    Is een multinikker een neger die kan lezen en schrijven >?

  2. Vraagtekentje

   “extreem-links, islamisten en migranten nemen een deel van de criminaliteit voor hun rekening”

   Hier hebt u overheen gelezen?

   1. Becker

    Inderdaad, een deel, maar bepaald niet het grootste deel.

    1. Capo

     “(…) het grootste deel.”

     Jij vervuilt het grootste deel, Mega multinicker!

    2. Koos sssss

     Hansworst. Als jouw linkse vriendjes net zo hard meedoen als de anderen, lijkt het me redelijk, dat je je boude uitspraken voor je houdt.

     Anders zet je jezelf voor gek.

     Overigens is het antisemitisme in het overwegen rechtse Beieren duidelijk minder dan in het linkse Berlijn.

    3. Ni28

     Cijfers zouden jou opmerking wel ondersteunen, Becker, maar je zegt maar wat.

  3. Holland

   De vieze linkse fascist blijft zijn mantra herhalen.

   1. Capo

    Vieze linkse fascist én multinicker!

  4. Adriaan

   @Becker, kleine correctie. Het grootste gevaar komt van extreem. Of het nu links of rechts is.

   1. Capo

    @Adriaan: Als je het tegen Becker hebt, dan heb je het ook tegen Johnny, Suzanne, Tengo, etc…

   2. Ni28

    Heel goed Adriaan, dat klopt helemaal. En extreem links wordt door de lakse EU gedoogd terwijl extreem rechts overigens terecht niet. Dat is het fout van deze tijd.
    P.S. Becker bestaat niet, het is maar Kwispel zijn gespleten persoonlijkheid.

  5. sjun

   Extreem-rechts is al net zo’n containerbegrip als islamofobie. Alles dat niet de gewenste roodverpolitiekte mening voortbrengt past er in.

 3. Ritter

  Extreem links; extreem rechts en veel moslims vinden elkaar in hun Jodenhaat Dat is wat hun verbind.

  Je ziet dan ook dat b.v. de KKK in de VS steunt geeft aan de Labour leider Jeremy Corbyn vanwege zijn antisemitisme.
  —————–

  De nieuwe Britse mainstream-racisten

  Begint de rot bij de top?

  “De Britse Labour-partij wordt op dit moment geleid door een man, Jeremy Corbyn, die Hamas en Hezbollah omschrijf als “vrienden” en jaren heeft doorgebracht in de politieke wildernis van holocaust-ontkenners, antisemieten, terrorisme-sympathisanten, en allerhande andere onwenselijke figuren.”

  https://nl.gatestoneinstitute.org/7549/oxford-labour-partij

   1. Capo

    “(…) is bepaald geen betrouwbare bron.”

    Spreekt de grootste DDS-vervuiler die er bestaat. Mega multinicker!

   2. Ni28

    Neem liever de Volkskrant, Het Parool of NRC kletskrant.

 4. Ries

  Het probleem is niet dat er groepen zijn die het op de joden hebben voorzien, maar dat de psychologische druk om tot een groep te behoren bij mensen ingebakken is. We noemen dit het peergroup-verlangen. Vooral de onzekeren onder ons sluiten zich graag aan bij andere onzekeren. Minder problematisch, maar net zo waar is dat bij de aanhang van een voetbalploeg. Het probleem is niet zo direct op te lossen. We kunnen natuurlijk een andere pispaal gaan zoeken om het probleem te verleggen. Ik stel voor om als nieuwe pispaal het college van trollen te nemen. En bij de laatste regel, mag u wat mij betreft een lach op het gezicht trekken!

  1. EU kok

   Aldus Ries, de wetenschapper welke linkse dyslexie heeft uitgevonden.
   Kijk vol verlangen uit naar zijn volgende wetenschappelijke stelling.
   Ries de schetenwapper.

   1. Capo

    “Ries de wetenschapper.”

    Johnny Cock de multinicker.

 5. Becker

  Het overgrote deel van de antisemitische incidenten (rond 90%) moet worden toegeschreven aan extreem-rechts.

  https://www.tagesspiegel.de/politik/hass-gegen-juden-in-deutschland-pro-tag-im-schnitt-vier-antisemitische-straftaten/20949750.html

  1. Capo

   @Johnny Becker Tengo: Het overgrote deel van de multinicks moet worden toegeschreven aan jouw adres.

  2. Tengo Kawana

   Ja, de feiten spreken voor zich. Het veroorzaakt wel veel ongemakkelijke cognitieve dissonantie in het rechts-populistische kippenhok.

   Wel vermakelijk.

   Jammer dat de feiten zo ernstig zijn.

   1. Capo

    Becker is een multinicker en Tengo reageert op zichzelf.

    1. Adriaan

     @Capo, dat die man niet knetter gek van zichzelf wordt. Je bent continu in jezelf aan het lullen. Dat moet je toch een keer opbreken?

     1. Capo

      @Adriaan: Inderdaad, multinicker moet veel balletjes hooghouden en heeft verschillende browsers met verschillende nicks (10+) openstaan. Soms probeert hij het tot één te beperken maar meestal lukt dat niet omdat hij constant klem wordt gezet door Holland, Floris, Sjun, Original NL, door jou, door vele anderen en door mij. Hij haalt dat steevast zijn multinicks erbij die hem allemaal bijvallen en het met hem eens zijn.

      Tot zover een kijkje in de keuken van een schizofrene multinicker die helaas ongeneeslijk is. Etaleren en exponeren zijn kennelijk de enige opties.

     2. Holland

      Capo, mooi dat je steeds inzichtelijk maakt hoe de trol-autist te werk gaat. Dat maakt het voor de twijfelaars onder de reaguurders erg duidelijk. Chapeau!

     3. Tengo Kawana

      Holland zegt dit in het besef dat Capo de grootste multinicker van dit blog is.

      Pijnlijk.

     4. Floris

      Het is natuurlijk de oudste trollentruc die er is: een forum proberen te domineren met multinicks en zo gaat de psychopaat al minstens 15 jaar te werk.

      Toch moet ik betwijfelen of hij dat allemaal in z’n eentje doet. Het lijkt me teveel “werk” voor één persoon.

     5. Capo

      Je bent uitgekotst Tengo Kawana Johnny Becker, je bent een multinicker en komt niet meer aan de bak!

      En als je goed heb opgelet heb je het alleen met Capo te doen, terwijl jij druipt van de alter ego’s en jezelf aanmoedigt en bevestigd, miezerige en misselijke multinicker!

     6. Tengo Kawana

      Floris lijkt me niet iemand die goed kan nadenken maar in zijn laatste bijdrage zie je een begin van inzicht: zoveel nicks van één persoon is praktisch en logisch onwaarschijnlijk. Een normaal mens concludeert dan dat het wel meerdere personen (met min of meer overeenstemmende opinies) moet betreffen maar de paranoïde sukkel komt tot een andere conclusie: het betreft een samenwerkingsverband van mensen die het rechtse gedachtegoed wensen te ondermijnen. Een heus complot. Straks meldt hij dat zulks in opdracht van de Overheid gebeurt die daar ferm voor betaalt.

      Met dit soort zwakzinnigen hebben we hier te maken.

     7. Elu Thingol

      @ Tengo

      Het simpele feit is dat Holland en consorten multinicken alleen erg vinden als het iemand van buiten de “inner circle” betreft.

      Vergelijk het met een hoge VVD-partijbons die moord en brand schreeuwt over een integriteitsschending bij de PvdA, terwijl pak ‘m beet 50% van de VVD-partijbonzen de boel op een één of andere manier heeft belazerd.

      Daarom neem ik die verwijten ook niet (meer) serieus.

     8. Capo

      Elu & Tengo, een multinicker die zichzelf bedient van antwoord. Exponeren, etaleren en bestrijden. Multinickers moet je aanpakken!

     9. Tengo Kawana

      Elu, jouw makke is dat je logisch nadenkt en ervan uitgaat dat anderen dat ook doen. Floris en Holland hebben niet zo’n hoog IQ en een beduidend laag EQ, dat soort mensen valt die inconsistenties helemaal niet op. Ze zien de logische ongerijmdheid niet omdat het gedrag betreft van mensen die in hun primitieve groepsdenken ‘aan hun kant’ staan.

      Floris en Holland denken niet logisch waarin ze zich door feiten laten leiden maar vanuit een kudde-emotionaliteit van hullie en zullie. Ze zijn woedend op het leven en zoeken een medemens of groep waar ze dat op kunnen projecteren. Dat deze ‘rancuneleer’, deze gefrustreerde mentaliteit gevoelig is voor fascisme en racisme is al vaak gedocumenteerd.

     10. Holland

      Ernst Tengo zit in het nauw en probeert wild om zich heen te slaan. Helaas lukt dat niet zo goed en maakt hij zich alleen maar belachelijk met briesende haatopmerkingen die de plank mis slaan. Rustig maar Quispel, denk om je hart.

     11. Elu Thingol

      Tego schreef:

      Ze zien de logische ongerijmdheid niet omdat het gedrag betreft van mensen die in hun primitieve groepsdenken ‘aan hun kant’ staan.
      Floris en Holland denken niet logisch waarin ze zich door feiten laten leiden maar vanuit een kudde-emotionaliteit van hullie en zullie.

      Ik had het niet beter kunnen zeggen.

     12. Floris

      “Het simpele feit is dat Holland en consorten multinicken alleen erg vinden als het iemand van buiten de “inner circle” betreft.”
      ——————————————————————-
      En wat vindt Guus van de multinickerij van z’n vrind de psychopaat. Waarom horen we Guus daar niet over?

     13. Floris

      Beftekkel beft: “Ik had het niet beter kunnen zeggen.”
      ———————————————————-
      Zielepoot.

     14. Holland

      Psychologie van de koude grond. En nog slechte psychologie ook. De kwaadheid spat er van af bij Tengo Quispel. Begrijpelijk, want hij wordt op overtuigende wijze in de hoek gezet. Door Floris, door Capo, door Original, door Ni28, door Adriaan, door Ries, ja.. door wie niet eigenlijk?

      Tengo Becker is een zwakke debater die bij geringe tegenwind al de kluts kwijt raakt en wild gaat schreeuwen en om zich heen slaan. Dat levert zelden iets goeds op.

      Je bent af Johnny Hoes, Suzanne Becker, Elu Zonnebloem: iedereen schijt op je en wenst je een snelle verlossing uit dit aardse tranendal. Doeiiii. Groetjes en tot nooit weer ziens.

     15. Elu Thingol

      @ Floris

      U leidt de aandacht af. Ik schreef: “Het simpele feit is dat Holland en consorten multinicken alleen erg vinden als het iemand van buiten de “inner circle” betreft.”

      Dat is evident. Geen van u is continu achter Capo aan gaan hollen toen hij liep te multinicken. Waarom niet? Tengo zag het goed: omdat hij aan de “goede kant” stond en derhalve was er geen probleem.

     16. Floris

      “U leidt de aandacht af.”
      ——————————-
      Nee, ik wijs je erop dat jij precies hetzelfde doet.

      Dus ik herhaal de vraag: En wat vindt Guus van de multinickerij van z’n vrind de psychopaat. Waarom horen we Guus daar niet over?

      Dan over de vermeende multinickerij van Capo: misschien heeft hij dat gedurende een korte periode inderdaad gedaan. Soms kreeg ik ook die indruk, maar zelfs dan valt het compleet in het niet bij wat psychopaat Ernst al vele jaren flikt.

      Ik begrijp ook heel goed wat Capo drijft en met hem vele anderen op dit blog en op de vele fora waar Ernst z’n gif kwam spuien. Misschien heeft Capo hem met z’n eigen wapens willen bestrijden.

      Ernst wekt enorm veel weerstand door z’n narcisme en neerbuigendheid. Dus gaan mensen zich tegen hem verzetten. Ernst denkt in z’n grenzeloze arrogantie dat dat komt omdat hij ze in het debat “de baas” is. Niets is minder waar. Een echt goede debater zou hoog in mijn achting staan, ongeacht z’n politieke kleur. Bovendien wordt Ernst ook gehaat door mensen die nog nooit met hem in debat zijn gegaan en OOK door linkse mensen. En dat komt puur door z’n pedante manier van doen en z’n leugenachtigheid.

      Dat jij zo’n misselijk figuur steunt siert je niet. Die steun is dermate klef dat de gedachte dat jij een sokpop van hem bent niet zo gek is. Als het niet zo is wordt het hoog tijd dat je eens in de spiegel gaat kijken.

     17. Capo

      @Elu Sokpop Becker: Capo draait met één nick! Capo draait altijd met één nick, miezerige mega multinicker! Het is duidelijk wie je bent!

     18. IJsbrand Koudvuur

      Hee, capootje,
      Nog steeds hier mee bezig?
      Ouwe spokenjager! 😉

     19. Tengo Kawana

      Holland ziet kennelijk geen enkele mogelijkheid voor een inhoudelijke reactie. Dat sluit aan op mijn beoordeling van zijn inhoudelijke mogelijkheden. Dat stemt ook niet vrolijk.

     20. Capo

      @IJsbrand Becker Duijndam: Het zijn geen spoken, het is een multinicker!

     21. Capo

      @Tengo Becker Duijndam: “Holland ziet kennelijk geen enkele mogelijkheid voor een inhoudelijke reactie.”

      De tijd van inhoudelijke reacties aan jouw adres is voorbij mislukte multinicker, je hebt het verknalt en je bent uitgekost!

     22. Elu Thingol

      Verstikt in zijn ziekelijke obsessie kletst Floris er maar wat omheen. Donders goed weet hij dat Capo hier onder tal van nicknames tegelijkertijd heeft genavigeerd, maar dat kan hem niets schelen. Nee, Ernst en personen die zijn standpunten ondersteunen deugen niet, dus als zij multinicken is het opeens een probleem.

      Hypocrieter kan het niet.

      Voor de aardigheid publiceer ik de lijst met gebruikersnamen waaronder Capo – soms met drie tegelijkertijd – actief was. Met “Control” heeft dit individu ook getrold door anderen te immiteren. Kennelijk vond hij dat “leuk”.

      Nicknames die Capo als aliassen gebruikte:

      – Rechtsaf
      – Siemien
      – Control
      – Abri079
      – gister
      – Thee
      – eRik
      -W**elsunCode

     23. Capo

      Wrijven Elu Becker, nog harder wrijven Johnny Duijndam, wrijven tot je niet meer kunt Suzanne Zonnebloem. Misselijke multinicker!

     24. Tengo Kawana

      Raak, Elu! Na Capo weet je hier de leugenachtige draaikont Floris ook effectief in de hoek te zetten.

      Mijn complimenten, het werd tijd.

     25. Capo

      Wrijven Tengo Becker, nog harder wrijven Johnny Roest, wrijven tot je niet meer kunt Suzanne. Misselijke multinicker!

      Buitenspel en uitgekotst!

     26. Floris

      “Verstikt in zijn ziekelijke obsessie kletst Floris er maar wat omheen.”
      —————————————————————-
      Het is Elu die er omheen kletst en op geen enkele wijze op mijn alleszins redelijke post in gaat.

      Vanaf nu ga ik ervan uit dat Elu een sokpop van de psychopaat Quispel is.

      Dat zal mogelijk ook de reden zijn waarom sokpop Guus tegelijkertijd met deze vieze trol is verbannen.

     27. Tengo Kawana

      Floris weet het zeker, Elu en ik zijn in zijn paranoïde geloof één en dezelfde persoon.
      Het onderstreept zijn beperkte intellectuele vermogens: hij mist het vermogen waar te nemen dat Elu en ik totaal verschillende persoonlijkheden zijn, verschillende standpunten innemen en bovendien een verschillende schrijfstijl hebben.

      Het illustreert fraai wat ik hier eerder beweerde: Floris laat zich niet leiden door feiten en logica maar door hullie en zullie. Hij slikt elke lulkoek van personen die aan zijn kant van het schoolplein staan voor zoete koek en iedereen aan de andere kant is de grote vijandige Ander die met alle middelen moet worden bestreden. Dat die groepsopstelling tot merkwaardige inconsistenties leidt lijkt hij niet te zien.

      Het lage EQ lijkt het matige IQ omlaag te trekken.

      Grappig is het overigens wel.

     28. Elu Thingol

      Ik heb niets toe te voegen aan hetgeen Tengo hier treffend omschreef.

     29. Floris

      Nee, natuurlijk heb je niets toe te voegen aan wat je zelf schreef.

      Je geloofwaardigheid is nul komma nul.

     30. Elu Thingol

      U heeft enkel uw eigen geloofwaardigheid door de pot gespoeld.

     31. Capo

      @Floris: “Natuurlijk heb je niets toe te voegen aan wat je zelf schreef.”

      Goed opgemerkt Floris, Elu Becker is een uitvinding van zichzelf, een misselijke multinicker!

  3. Fortiori

   Veel Amerikaanse ultra rechtse groeperingen uiten zich permanent tegen het Jodendom, Katholisime. Dat wordt vergeten bij de pleitbezorgers van de Amerikaanse zaak. Vernielingen aa Joodse begraafplaatsen zijn geen uitzonderingen meer in het Amerika van Trump.

   1. Becker

    Ja, de poging om het antisemitisme nu te herlabelen tot een islamitisch sentiment is in strijd met feiten. Met name is de V.S. is dat zichtbaar waar veel van de aanhangers van Trump zich onversneden antisemitisch uiten.

    1. Capo

     Tengo Kawana Becker die op zichzelf (Fortiori) reageert. Multinicker.

     1. Original NL

      Pak ze maar aan capo..tot ze er helemaal ziek van zijn.
      De linkse psychopaat quisling moet met alle middelen op zijn plaats gezet en van dit forum verwijderd worden.
      Die paar dagen zonder quisling hier was een verademing…..helaas van korte duur.
      Houdt vol capo!!

     2. Capo

      @Original: Als ik 10 mensen een takje geef met de opdracht die te breken, dan is dat binnen een paar seconden gebeurt. Geef ik die mensen opnieuw een takje en worden die takjes gebonden in een bos, dan zal het niet gebroken kunnen worden.

      Samen pakken we de multinicker aan, net zolang totdat hij er zat van is. Exponeren, aanspreken en etaleren, hij kan de waarheid niet verdragen!

      Jij ook bedankt Original!

    2. Tengo Kawana

     Correct, het antisemitisme is onder Trump in de V.S. explosief gestegen.

     https://www.theguardian.com/society/2018/feb/27/antisemitism-us-rises-anti-defamation-league?CMP=twt_gu

     1. Capo

      Tengo Kawana die op zichzelf (Becker) reageert. Multinicker.

   2. fockingworst

    Kom met bewijs aub ipv een verzonnen mening op het forum te plempen

    1. Capo

     @Worst: Er komen geen bewijzen, multinicker plempt alleen wat geklets neer om met zichzelf in gesprek te zijn.

     1. fockingworst

      Haha metronieuws en wikipedia hoe betrouwbaar

     2. Capo

      @Worst: En je weet ook wie Fortiori is… 😉

   3. nogmaals

    @heinz
    Wat zullen die Berlijnse joden blij zijn met jouw irrelevante babbel over vernielingen aan een kerkhof in de usa als ze in het ziekenhuis liggen na een antisemitische geweldsmisdaad.

  4. lvdv

   Yep,
   .
   “Darin heißt es, fremdenfeindliche und antisemitische Straftaten würden grundsätzlich immer dann dem Phänomenbereich „Politisch motivierte Kriminalität Rechts“ zugeordnet, „wenn keine weiteren Spezifika erkennbar“ und „keine Tatverdächtigen bekannt geworden sind“.
   .
   https://www.welt.de/politik/deutschland/article168436745/Zahl-der-antisemitischen-Delikte-in-Deutschland-steigt.html
   .
   Je hebt statistieken en leugens en wanneer het uitkomt zijn leugens statistiek.

   1. Holland

    Ach so, dat wist ik niet. Maar had het natuurlijk wel kunnen bevroeden: Duitsland is extreem politiek correct, dus alles wat niet classificeerbaar is krijgt het label ‘rechts’ opgeplakt. Schandelijke vervuiling.

    1. Tengo Kawana

     Er is inderdaad sprake van enige statistische ruis maar dat neemt de kern van de feiten niet weg: het overgrote deel van de antisemitische incidenten in Duitsland komt van extreem-rechts.

     1. lvdv

      @Tengo Kawana.
      Een ongefundeerde bewering, omdat het totaal niet bekend is.
      Op het moment dat een demonstratie, waar rechts niet aan meedoet, toeschrijven aan rechts omdat hakenkruizen worden gevoerd, vertroebelt
      al cijfers. Laat staan de rest. Je praat dan niet meer over ruis,
      maar over een verstoring.
      .
      Hier een ander voorbeeld hoe het werkt:
      https://www.welt.de/politik/deutschland/article164821203/In-dieser-Regierungsstudie-wurden-sogar-Gespraechspartner-erfunden.html
      Een “studie” naar opkomst van extreem rechts.
      In werkelijkheid een interview met voornamelijk aantal linkse activisten.
      .
      Het is hoe serieus je cijfers klakkeloos gaat aannemen,
      uit welke hoek ze ook komen.

     2. Tengo Kawana

      We weten dat er clustering plaatsvinden van antisemitische incidenten, lvdv, maar dat de overgrote meerderheid van antisemitische incidenten een extreem-rechtse achtergrond heeft staat als een paal boven water.

      Waarom probeer je dit ernstige feit met de mantel der liefde te bedekken?
      Ben je zelf extreem-rechts?

     3. Holland

      lvdv, uiteraard ben je geheel vrij om op iedereen te reageren. Tengo Kawana is echter de supertrol hier op DDS, een pathologische leugenaar en een narcistische psychopaat.

      Je ziet aan de laatste twee zinnetjes van zijn reactie dat hij jou alleen uit de tent tracht te lokken: “Waarom probeer je dit ernstige feit met de mantel der liefde te bedekken? Ben je zelf extreem-rechts?”

      Deze reactie van de multinicker spreekt boekdelen. Het is een rioolrat: laat je niet op sleeptouw nemen.

     4. lvdv

      @Tengo Kawana.
      Een impertinente vraag welke U daar stelt.
      .
      Men overtuigt mij alleen indien men met geschoonde cijfers kan aantonen
      uit welke hoek incidenten komen. Niet met aannames, niet met
      veronderstellingen, niet met een “wetenschappelijk” onderzoek op een
      Stapel niveau en zeker niet met een vraag over politieke overtuiging.

    2. Capo

     @Holland: Maar het zou ook Becker kunnen zijn, multinickers zijn per definitie nooit integer.

     1. Holland

      Helemaal correct Capo: Becker is een pathologische leugenaar en links verblinde idioot. Moge alle mulitinickers in zijn harses zorgen voor stevige kortsluiting.

 6. Ries

  Becker vergeet voor het gemak het onheil dat links heeft aangericht onder de Joden in de periode 40-45. Verleggen van feiten is bij de linksaffers in de hersens geplant.

  1. Capo

   @Ries: Becker is een multinicker! Suzanne, Tengo, Elu, EU Kok en vele andere nicks zijn door hem opgestart. Hij doet dit al jaren en is daarom niet integer, zo ‘ondersteunt’ hij zichzelf voortdurend door op zichzelf te reageren en met meerdere nicks tegelijk ingelogd te zijn.

  2. Becker

   Naar mijn inzicht is het een historische absurditeit om het nazi-regime links te noemen maar in elk geval is het hier niet relevant.
   Tenzij met extreem-rechts en het neonazisme in Duitsland natuurlijk ook links wil noemen. Dat gebeurt in het artikel echter niet.

   1. Capo

    “Naar mijn inzicht…”

    Of naar het inzicht van je 10+ andere multinicks!

 7. dinaro

  @Becker:

  Mega- Multinicker
  Snicker.

  1. Capo

   En hij komt nóóit meer aan de bak, uitgekotst als hij is!

  2. Becker

   Vermoeiend dit.

   Ik houd het hier voor gezien.

   1. Capo

    “Vermoeiend dit. Ik houd het hier voor gezien.”

    Ja doe dat miezerige multinicker en neem de rest van je zooitje ook mee.

    1. Holland

     Capo, helaas zal het er bij blijven dat ‘Becker’ even op zolder wordt gelegd en er per kerende post een nieuwe nick wordt bij/aangemaakt door de dorpsgek en autist QuispelDopperIsolderSuzanneEtcEnz.

     1. Capo

      @Holland: Ik weet het, tot zover geen nieuws! Keep up the good fight brother!

   2. Ni28

    Doei! Groeten aan Kwispel als je hem vanavond ziet.

 8. Ries

  “Politically incorrect”, is de naam van een online blad, dat alles wat in Duitsland stilgehouden wordt, publiceert. Wie de inhoud tot zich neemt, wordt er onpasselijk van. Agressie tegen Joden komt in de kranten zodra het door een rechtse groepring wordt geuit. Komt de agressie uit een andere hoek dan hebben de media de opdracht hierover met geen woord te reppen. Zo draait Duitsland op het ogenblik. Een paar opmerkingen uit het blad, maar lees vooral zelf!

  Merkelgäste: „Scheissjude – das hier ist unsere Stadt, unser Revier“ Berlin: Araber attackieren jüdischen…

  Bilal Z. wurde nach einer verbalen und körperlichen Attacke auf dem jüdischen Gastprofessor Jitzchak Jochanan Melamed im Bonner Hofgarten festgenommen und sofort wieder freigelassen. Mit dem Wissen, dass es in Deutschland keine Konsequenzen hat Menschen zu attackieren, griff er am Dienstag erneut an – diesmal hatte er ein Messer dabei.

  Misschien goed dat de trollen van hun drijvende eilandje af komen en vaste grond onde voeten gaan zoeken.

 9. Blue monday

  Zucht…er is geen zak meer aan hier…

  Is er geen mogelijkheid om een wat strenger deurbeleid te hanteren?

  Elke dag zien we nieuwe Nicks, met de oude kutboodschap van sarren en tieren.

  Ries, suzanne, capo, becker, vraagtekentje, tenga om er maar een paar te noemen.

  Kudo’s (Ja serieus) voor trouwe gasten als Holland, dolle Dries, van Urk, Ritter en een paar die ik ben vergeten…

  En het is overigens een schande dat trouwe gasten als Beukman of Guus Geluk door DDS eruit geknikkerd zijn…dan krijg je deze taferelen dus ook van.

  1. Capo

   “Zucht…er is geen zak meer aan hier…”

   Ere wie ere toekomt: Ernst, Johnny, Becker etc… Multinicker!

  2. EU kok

   @blue monday.
   Mee eens.

  3. Fortiori

   Ik zie het zo en u hoeft het niet met mij eens te zijn; ‘Het leven van een mens is wat zijn gedachten ervan maken’

   1. Capo

    “Ik zie het zo…”

    Jij en je tig andere nicks, je bent volkomen buitenspel Willem.

    1. Vraagtekentje

     Hij lijdt waarschijnlijk aan MPS, dus eigenlijk moeten we medelijden met hem hebben want is een psychiatrische aandoening waar hij zelf geen controle over heeft.

     1. Capo

      @? : Dat is overduidelijk, alleen ben ik niet degene die hem lekker z’n gang laat gaan zonder zijn gedrag te etaleren. 😉

   2. nogmaals

    @heinz
    Een Berlijnse jood die het ziekenhuis ingeslagen wordt door een stel jodenhatende, gastvrij binnengehaalde islamieten, zal het niet met jou eens zijn.

  4. Original NL

   BM….
   En het is overigens een schande dat trouwe gasten als Beukman of Guus Geluk door DDS eruit geknikkerd zijn…..
   Dat is geen schande maar een zegen!!

   1. Capo

    @Original: Hear, hear! Multinickers moet je dumpen!

   2. Blue monday

    Dat zegt alles over jouw rechtse gedachtengoed en nog meer over je kinderlijke inslag dat je webtuig als Capo verdedigd.

   3. Holland

    Original, ik denk niet dat Beukman een ban heeft gekregen. Bovendien is hij geen trol. Beuk is wisselend actief: soms twee maanden achter elkaar iedere dag en dan zie je hem zomaar drie maanden niet meer.

    Beukman is geen trol (en ook geen nick van Quispel) omdat hij het debat niet probeert te saboteren of frustreren, maar gewoon een eigen linkse mening heeft. En dat mag: daarvoor zijn we hier op dit debatblog.

  5. Ni28

   Nu zit je de zaken om te draaien, Blue. Je zit hier(met vele andere) op een rechtse blog links te lullen dus wat verwacht je dan? Dat je van iedereen die een niet linkse blog zoekt gelijk krijgt? Jullie, Quispel en zijn geestcreaties zorgen hier voor de onrust en bezorgen dit blog slechte naam. En als je elke artikel dwarsboomt dan is dit je blog niet en bent je hier alleen maar om te trollen. DDS heeft dit duidelijk niet op orde.

 10. Ries

  @Bluemonday.
  Ik ben geen multinicker!!! Ik sar ook niet, in tegenstelling tot jullie clubje ongeregeld. Weerwoord kunnen jullie niet hebben. Dan noemen jullie het sarren. Om met de woorden van jullie clubje te spreken..’Het heeft iets komisch’. Anders dan bij de linksaffers hebben andersdenkenden geen onterecht gutmenschgevoel.

  1. Tengo Kawana

   Waarom neem je dan geen afstand van het zieke getrol van Capo, Ries?

   1. Capo

    Tengo Kawana is een multinick met een zodanige bewezen geschiedenis van jaren.

    1. Capo

     Hij multinickt actueel onder de volgende namen:

     – Johnny Roest
     – Suzanne
     – Tengo Kawana
     – Elu Tengol
     – Becker
     – Fortiori
     – e.v.a.

    2. Meester Kong

     @Capo
     DDS is mild voor trollen.
     Heb het al vaker voorgesteld, een goede joris is de redding van een forum.

     Kijk bijvoorbeeld naar jouw reaguursels die zijn rijp voor een weggejorist.
     Daarna eventueel een weggejorist en opgerot.
     Nu ergert iedereen zich rot .

     1. Capo

      @Kong: “Nu ergert iedereen zich rot…”

      Dat klopt, dat komt omdat hier een multinicker rondhangt met +10 nicks. Etaleren, dat is wat er gebeurd. Lastig maar wel te adresseren.

     2. swetsnek

      nee hoor valt reuze mee DDS wil niet anders

    3. Ni28

     En wordt op DDS geduld puur als een curiositeit die geen andere blog heeft. Bezorgd hem wel de bekendheid van een schreeuwerig blog. Dat de DDS dat duldt begrijp ik niet zo goed.

   2. EU kok

    @Tengo.
    Het aantal reageerders wat er wel afstand van neemt is helaas op een hand te tellen.
    Wie zwijgt (incl. redactie) stemt toe zal ik maar denken.

    1. Capo

     Spreekt tegen zichzelf…

    2. Elu Thingol

     @ EU kok

     De menigte stemt toe in het getrol van Capo – ook hier is weer te zien hoe hij in z’n eentje de draad vervuilt – omdat hij recht in hun straatje kletst. Zou hij dat niet doen, dan was hij al lang aangesproken op het hanteren van meerdere nicks en het trachten te destabiliseren van dit forum.

     Hopelijk gaat Capo vlug weer mee in de zak naar Spanje. Dit wordt vermoeiend.

     1. Capo

      Capo draait met één nick miezerige multinicker! Capo draait altijd met één nick, miezerige multinicker! Het is duidelijk wie je bent!

     2. swetsnek

      Het antwoordt is aan DDS, jullie zijn degene die de draad vervuilen, het liefst zo denigrerend mogelijk .
      Arrogantie is jullie niet vreemd .
      Fatsoenlijk redeneren is met jullie niet mogelijk.
      Dat heb ik hier allang op gegeven .

     3. Blue monday

      Je bent een achterlijk figuur Swets, maa je bent wel “onze”
      Swetsnek, hoewel je volgens de letter ook een vreselijk irritante trol bent.

      Dat je Capo steunt, alleen omdat ie lekker onredelijk rechtse kul uitkraamt, geeft overigens ook aan hoe jij in de film zit.

      Oogkleppen op, oordoppen in, verstand op nul…
      Tis te triest voor woorden.

     4. Ni28

      Guus, je bestaat niet eens.

     5. Elu Thingol

      ???

     6. Floris

      En hoe zit jij in de film, Blauwe?

      Capo aanvallen maar Ernst Tengo Quispel ongemoeid laten. Je bent dus geen haar beter.

      Je hebt wel gelijk dat het hier steeds minder leuk wordt. Ik heb nieuws voor je: dat gebeurt op alle fora waar Ernst Tengo Quispel z’n gif spuwt. Vroeger of later gaan ze kapot. Ik gun dat DDS niet, zeker niet omdat er voor mensen hun broodwinning mee gemoeid is, maar het gaat gebeuren. Er zijn al veel reaguurders afgehaakt (lees: weggepest) en dat is een teken aan de wand.

     7. Tengo Kawana

      Het ‘gif’ waar Floris zo opgewonden over doet zijn feitelijk Irak feiten en argumenten waar hij akelige hoofdpijn van krijgt en waar hij emotioneel van ontregeld raakt.

 11. Ries

  Ik begrijp niets van Tengo’s opmerking. Waarom zou ik afstand nemen van Capo?

  1. EU kok

   Een veelzeggend antwoord.

   1. Capo

    Spreekt niet tegen zichzelf… en geeft geen antwoord. Multinicker!

    1. Fortiori

     Voor U, Capo, probeer het te vatten: “Alleen dommen hebben op elke vraag een antwoord”

     1. Ni28

      Je antwoord wel erg vaak.

     2. Capo

      @Ni28: Dat komt omdat Fortiori een multinicker is, hij is dezelfde als Tengo Kawana Becker Johnny Roest etc…

 12. Gerlos

  Ik had die Duitsers verstandiger gedacht naar alles wat er gebeurd is na die afgrijselijke oorlogsverleden, helaas wordt het ook in ons buurland het er niet beter op.

 13. Ries

  Ik heb van kokkie nog geen tekst gezien die duidt op enige scholing. Try It. Ik daag je uit als je durft en het aankan.

  1. EU kok

   Oke Ries.
   Kunt u hier even uitleggen wat uw visie op de door u genoemde linkse dyslexie is.
   Wat u visie op het verschijnsel dyslexie is.
   Zijn er behandelmogelijkheden?
   Wat is de oorzaak van dyslexie?
   Is dyslexie te genezen?
   .
   Ik wacht af.

   1. Blue monday

    Tis stil….of hij moet het nog even in laten werken en voorleggen aan een slimmer iemand, voordat het antwoord komt, of het zal stil blijven.

    1. swetsnek

     ARROGANTE FLIKKER

   2. EU kok

    @Ries.
    Ik vind uw antwoorden wat matig.
    Dan maar wat specifieke vragen.
    Wat vindt u van het boek”The gift of dyslexia”?
    Denkt u dat NLP een dyslect kan helpen?
    Wat vindt u van de onderzoeken van het Max Planck instituut?
    Hoe kijkt u aan tegen de werken van Tony Buzan?
    .
    Ik wacht met spanning op uw antwoorden

    1. EU kok

     @Ries.
     Ik vind uw antwoorden subliem.
     Dus laten we wat verder gaand in de materie.
     Denkt u dat via training de werking van de hersenen geoptimaliseerd kunnen worden?
     Kan via training het IQ verhoogd worden?
     Kan autisme behandeld worden?
     Waarom brengt de Vierjahreszeit van Vivaldi rust?
     Wat vindt u van Dominic O’Brien
     .
     Wederom wacht ik met spanning op uw zienswijzen.

 14. denk eens na

  Een tijdje ernie niet op dds gehoord , zou hij in berlijn op vakantie zijn?

 15. Ries

  Kokkie en Blue Monday. Lees goed en dat geldt speciaal voor Kokkie.
  Ik had Kokkie een vraag gesteld of hij iets anders aan tekst kan produceren, maar hij komt met een tegenvraag.Ik had erop kunnen wachten, want zo draait linksom nu eenmaal. Geestelijke armoe dus, maar ook dat past wel bij links.
  En dan komt nog zo’n andere gast BlueMonday, die suggerreert dat ik even weg ben om het een ander te vragen. Geenszins jongens. Ook Ries wil af en toe eten. Goed ik leg uit waarom ik sprak over linkse dyslexie en dan ga ik ervan uit dat Kokkie met wat zinnigs komt, ok?
  Dyslexie is een probleem met het op de juiste plek krijgen van letters. Dat geldt voor het lezen als ook voor het schrijven. De relatie met links is, dat deze maffe kerk het tot gewoonte gemaakt heeft om alles te verdraaien en niet in staat is en en ander in de juiste verhoudingen te zien. Capito?

  1. EU kok

   @Ries.

   U heeft mij beschuldigd van linkse dyslexie.
   Dan nu het lef hebben om uw beschuldiging te onderbouwen of uw excuses aan te bieden.

   1. EU kok

    quote:Dyslexie is een probleem met het op de juiste plek krijgen van letters. Dat geldt voor het lezen als ook voor het schrijven.
    .
    Uw omschrijving is net zo eenvoudig als uw geestelijke vermogen.
    Laat ik daar maar bij houden.

    1. nogmaals

     Alweer een debiele reactie van EU-cock
     Het begrip dyslexie uitleggen aan iemand die dyslectisch is, is door Ries heel goed gedaan. Dyslexie omvat weliswaar veel meer, maar die uitleg zou niet besteed zijn aan een dyslecticus.

     1. EU kok

      Nederige Nogmaals.
      Ik ben behoorlijk dyslectisch, heb mijn officiële dyslexie verklaring en ben redelijk op de hoogte van alles wat met dyslexie te maken heeft.
      Heb trainingen gevolgd in Usa, Zwitserland en Duitsland.
      Mocht u van gedachte willen wisselen over dit onderwerp, dan hoor ik het graag.

     2. nogmaals

      Ik ben gelukkig niet dyslectisch, dus waarom zou ik met u van gedachteN gaan wisselen?

     3. EU kok

      Quote:Dyslexie omvat weliswaar veel meer, maar die uitleg zou niet besteed zijn aan een dyslecticus.
      .
      Uw onkunde spreekt hier boekdelen.
      Het zou prettig zijn als u zich in een onderwerp verdiept alvorens zo een denigrerende uitlating te doen.

     4. Ni28

      EU kok is een zelfbenoemde geleerde, nogmaals, niemand nam hem serieus en dus is ie gaan koken. Hij zoekt wel veel op in de encyclopedie. En leest achterflappen van vele boeken. Kok, “de intellectueel”, zo wil hij bekend worden. Narcisme vraagt veel van de mens. Maar het blijft een kok met onsmakelijke gerechten.

     5. EU kok

      @Ni28
      Helaas, het is alom bekend dat ik nooit aan uw niveau zal kunnen tippen.
      U bent en blijft een voorbeeld voor mij.

     6. Capo

      “Ik ben behoorlijk dyslectisch, heb mijn officiële dyslexie verklaring en ben redelijk op de hoogte van alles wat met dyslexie te maken heeft.”

      Dan mag gezegd worden dat jij één van de weinigen bent die hinderlijke taal- en spelfouten maakt.

     7. Ni28

      Nogmaals, Links verdraait alle feiten zelfs die geschreven zij en dan kunt je zeggen dat zij doelmatig dyslectisch zijn, metaforisch bedoeld al zal het niet iedereen correct begrijpen. Kok heeft dyslexie opgezocht en weet nu alles over. Zijn doel is om jou belachelijk te maken maar dat heb je al begrepen. Misschien kan hij nu ook het woord metafoor opzoeken.

     8. EU kok

      Ni28 heeft na diepgaande studie een nieuwe vondst gedaan:
      “dat zij doelmatig dyslectisch zijn”
      Ik kan hier nog veel leren van Ni28.

   2. denk eens na

    Wat nu>? is kockie op zijn kockie getrapt?

 16. Ni28

  Dit is de Europa anno 2018 die zei over de holocaust na de oorlog, dit nooit meer. De EU steunt Palestijnse terroristen die de Joodse volk willen uitroeien. De EU laat Europa vollopen met natuurlijke vijanden van de Joden. Een anti joodse misdaad wordt niet beoordeeld als een antisemitische daad maar verstoring van openbare orde. De EU is dus met haar laksheid antisemitisch en werkt een nieuwe holocaust in de hand.

 17. Ni28

  Alle creatie’s van Kwispel(ooit als S.B. begonnen) voeren hier samen een grote dialoog. Zijn gespleten persoonlijkheid met lichaamssappen in de war is het oorzaak van dit absurde fenomeen.

 18. Ries

  @Kok. Ik heb het voor jou eenvoudig gehouden. En kom nu maar eens met enige blijk van geestelijk vermogen. Hoe vaak moet ik er nog om vragen? Het is zo links om nooit in te gaan op het wezenlijke als het moeilijk wordt… Probeer maar iets dat op het thema van jodenpesterij in Berlijn.

  1. EU kok

   @Kok. Ik heb het voor jou eenvoudig gehouden.
   .
   Toaal niet nodig.
   Hoe wilt u de dyslexie benaderen?
   Didactisch?
   Neurologisch.
   NLP?
   Zegt u het maar.

   1. EU kok

    Riesje, welke het onderwerp dyslexie voor mij eenvoudig wilde houden f, is vertrokken.
    Jammer, had graag nog wat van zijn expertise willen leren.

 19. Chauvinist

  De groep mensen die vandaag de dag nog steeds sympathie heeft voor de Hitler-filosofie, zou eens in de spiegel moeten kijken en zichzelf vervolgens hardop afvragen: ‘Waarom haten we de Joden?’ Het antwoord is simpel: ‘Omdat Hitler tegen de Joden was’. Hitler onderhield in zijn tijd zelfs contacten met moslimleiders want ook toen al waren moslims tegen de Joden (wat was de wereld toen nog naïef betreffende islam en wat was de islam toen nog relatief klein en ver weg!). Hitler, Nazi’s, Jodenvervolging, het was een andere tijdgeest en is niet 1-op-1 te projecteren naar onze huidige tijdgeest. Vraag jezelf eens af: ‘Wat als Hitler vandaag had geleefd en de macht zou hebben in Duitsland, wat zou hij dan doen?’ Denk je dat Hitler zich anno nu zorgen zou maken om Joden? Ik ben er van overtuigd dat Hitler vandaag de dag juist zou samenwerken met de Joden, tegen het gezwel islam! Sterker nog, ik ben er vrij zeker van dat als Hitler nu aan de macht zou zijn in Duitsland, hij de beste bondgenoot van Israël zou zijn! Jammer dat een kleine groepje ‘extreem-rechtse’ Nazi’s zich blijft blindstaren op een periode welke alweer meer dan 70 jaar achter ons ligt. Tijden zijn veranderd, niet de Joden maar de moslims zijn het grote gevaar! Als Hitler vandaag zou terugkeren zou hij zich doodschrikken om wat linkse politici Duitsland hebben aangedaan, hij zou zich voor zijn hoofd slaan dat hij toendertijd de Joden pakte maar het ware gevaar niet zag: de islam! Beste ‘extreem-rechtse’ nazi’s, denk daar maar eens over na…

  1. Tengo Kawana

   Ik denk dat Cauvinist dit juist ziet. Als Hitler in deze tijd zou leven zou hij niet de Joden op de korrel nemen maar de moslims.

   Er is sociaal-psychologisch ook geen verschil tussen Jodenhaat en moslimhaat. De Hitlers van onze tijd zijn islamofoben.

   1. Chauvinist

    @Tengo Kawana

    ‘Er is sociaal-psychologisch ook geen verschil tussen Jodenhaat en moslimhaat. De Hitlers van onze tijd zijn islamofoben.’

    Onjuist, Joden werden en worden door velen gehaat omdat ze Jood zijn, moslims omdat ze massamoordenaars zijn en volgens sommige berekeningen meer dan 300 miljoen mensen hebben vermoord sinds de islam is opgericht (en dat aantal groeit met de dag). Daarnaast willen Joden niet de moslims uitroeien maar moslims wel de Joden (en iedereen die geen moslim is). Haat jegens islam/moslims is dus legitiem, zij hebben immers als doel ons uit te roeien, dit staat notabene in de koran, de handleiding voor het leven van een ieder die zich moslim noemt!

    Als je dat verschil niet eens begrijpt zou je je eigenlijk niet eens in de discussie moeten mengen…

    1. Tengo Kawana

     Die ‘berekeningen’ van 300 miljoen betreft bizarre onzin. Je zult er geen enkel wetenschappelijke onderbouwing van kunnen leveren.
     Maar dat terzijde.

     Joden werden door de nazi’s ook gezien als moordenaars die beoogden het Avondland te overrompelen. De paranoïde retoriek is precies dezelfde als die van eigentijdse Hitlertjes, zoals Wilders en Le Pen.

  2. Elu Thingol

   Ah, daar hebben we Chauvinist weer, die laatst schreef:

   Ik hoop oprecht dat moslims de nieuwe Joden worden, maak de doucheruimtes maar vast gereed, complete vernietiging van alles dat maar iets met islam te maken heeft, is mijns inziens de enige oplossing om de wereld leefbaar en veilig te houden!

   Logisch dat hij inmiddels meent dat Hitler de moslims op de korrel had genomen.

   1. Chauvinist

    @Elu Thingol

    Zolang er in de koran staat dat moslims ons, de ongelovigen, moeten doden en zolang moslims dit wereldwijd dan ook dagelijks doen, zolang ben ik van mening dat islam/moslims vernietigd dienen te worden. Waarom mag ik dat niet vinden? Waarom spreek je mij hierop aan terwijl het juist de moslims zijn die schuldig zijn aan mijn denkwijze hieromtrent? Ik heb niets tegen Christenen, Joden, Hindoes, Boeddhisten, zelf ben ik een ongelovige… waarom heb ik dan wel iets tegen de islam? Omdat de islam, in tegenstelling tot de zojuist genoemde andere ‘religies’, niets anders is dan ellende! Werkelijk overal ter wereld, OVERAL (!!!), waar moslims zijn is er ellende (haatzaaien, vrouwenonderdrukking, eerwraak, moord op ongelovigen enz) dat kan zelfs de grootste wegkijker niet ontkennen zonder te liegen! Als de islam een vreedzame ‘religie’ was geweest dan zou ik ook niets tegen de islam hebben. Maar helaas, de islam wilt mij dood omdat ik een ongelovige ben, mag ik dan moslims niet extact datgene gunnen wat ze mij gunnen? Kom op zeg, denk eens na! Het zou de deugmensjes sieren als ze ook eens kritisch betreffende islam/moslims durven te zijn. Maar nee, dat durven ze niet, schijtbakken! Maar iemand aanvallen die kritisch is jegens de islam? Dan staan ze vooraan met hun grote waffel…

    Overigens wat betreft mijn tekst die je hebt gequoot, zoals ik er ook bij schreef was dat naar aanleiding van een uitspraak van de schreeuwbiggetje Kuzu die zei dat moslims de nieuwe Joden zijn om daarmee moslims in de slachtofferrol te duwen en datgene wat Joden hebben meegemaakt te bagetalliseren. Waar blijft je kritiek op Kuzu? Oh wacht, dat is een moslim en dan mag het…

    1. nogmaals

     @chauvinist
     ++++++++++
     En laten we Quisling de landverrader maar doodzwijgen.

    2. Holland

     Mooi uiteen gezet Chauvinist en 200% mee eens. Mijn mening is ook dat de islam hard bestreden moet worden op ieder front en dat moslims teruggedreven moeten worden tot de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

     1. Tengo Kawana

      Holland lijkt in te stemmen met het pleidooi van Chauvinist om de moslims te vergassen.
      Islamofobie tast, net zoals antisemitisme, elk gevoel voor normen en waarden aan.

    3. Elu Thingol

     @ Chauvinist

     Tot mijn spijt moet ik constateren dat u geen van deze e***emistische uitlatingem terugneemt en volhardt in uw bewering dat de islam én moslims moeten worden vernietigd.

     Een trieste zaak dat er nog steeds mensen zijn die zulke denkbeelden omarmen. Als zij het “vernietigen” van mensen bepleiten hebben zij even weinig kaas gegeten van onze normenen waarden als de terroristen.

     1. Holland

      Guus ga naar huus. Je bent af, je doet niet meer mee. Iedereen schijt op jou en je alterego’s Johnny Verroest, ErnstSuzanneTengoEnz. Jullie mening doet er niet meer toe. Jullie hebben verloren, dus ga weg en kom niet meer terug.

     2. Elu Thingol

      @ Holland

      Dat zijn m’n alter ego’s niet.

     3. Holland

      Guus, al zijn het niet je alterego’s, je bent even erg.

      Je wordt hier uitgekakt omdat je eeuwig en altijd mee lult met die zwetser van een Quispel en ook iummer de islam protegeert. De islam hoort niet in Nederland en ook niet in Europa. En dat jij dat een heel erg standpunt vindt zegt alles over jouw gggristelijk ontspoorde deugnormen en 10gebodenwaarden. Linksblinde mafketel.

      Nederland is door de islam-import er alleen maar slechter op geworden. En jij gaat op je rug liggen en geeft je over. En verdedigt die invasie ook nog. Je bent een collaborateur, alleen besef je dat zelf niet.

     4. Elu Thingol

      @ Holland

      U gebruikt het woord “collaborateur”. Ik meen dat ik prima op de hoogte ben van de Nederlandse normen en waarden. Chauvinist kennelijk niet, aangezien hij zoch het absurde idee in het hoofd heeft gehaald dat moslims – puur vanwege de religie – één en dezelfde behandeling als de Joden in de Tweede Wereldoorlog dienen te ondergaan.

    4. Floris

     @ Chauvinist: Ik ben het eens met je zienswijze inzake de islam en het is voor mij onbegrijpelijk dat er überhaupt westerlingen zijn die het voor dit barbaarse gedrocht opnemen, maar VERNIETIGEN van moslims gaat mij geen brug, maar 10 bruggen te ver.

     1. Tengo Kawana

      Ik zie dat Floris zijn alter ego Holland corrigeert.

      Doorzichtig.

     2. Capo

      Multinicker, je bent uitgekotst!

     3. Floris

      Ernst Becker Quispel etc etc heeft een nieuwe strategie bedacht om de aandacht van z’n multinickerij af te leiden: anderen van hetzelfde beschuldigen.

      Het geeft maar weer aan dat deze kleuter het schoolplein nooit is ontgroeid: “wat je segt dat ben je selluf”. Verder komt de sneue man niet.

     4. Capo

      @Floris: “Ernst Becker Quispel etc etc heeft een nieuwe strategie bedacht om de aandacht van z’n multinickerij af te leiden: anderen van hetzelfde beschuldigen.”

      Gelukkig zijn wij met elkaar in staat om zijn flauwekul te doorzien en hem op gepaste wijze van repliek te dienen, zolang wij de krachten bundelen zal deze verachte multinicker kansloos blijven!

     5. Floris

      “Zolang wij de krachten bundelen zal deze verachte multinicker kansloos blijven!”
      ———————————————————————
      Inhoudelijk is hij kansloos en ook wordt zijn bedrog steeds goed doorgeprikt, dus weinigen zullen hem nog serieus nemen, maar dat is voor deze doorgewinterde trol geen reden om z’n misselijke activiteiten te staken.

      Deze psychopaat zal doorgaan met trollen tot z’n laatste ademstoot.

     6. Tengo Kawana

      Floris zoekt medestanders en houdt de moed er in.

   2. Tengo Kawana

    Wat een afschuwelijke tekst, Elu. Chauvinist verdient het te worden genegeerd.

    1. Elu Thingol

     Precies.

   3. Adriaan

    @Guus, jouw archief moet inmiddels immens zijn. Je moet echt 24/7 ‘werken’ om dit allemaal bij te houden. Werk je soms voor de klompengestapo?

 20. Benny

  In Duitsland mag dan het meeste gevaar jegens de joden van rechts komen. In ons fijne nederland komt het 100pro van de andere kant……zelfs tot in de politiek en media …..wake up

  1. Tengo Kawana

   Heeft Benny cijfers die deze stelling ondersteunen?

   1. Fortiori

    @Tengo Kawana, Het vermoeden is van niet. Hij zou eens contact op moeten nemen met het CIDI. Er bestaan geen feiten, alleen interpretaties. Dat is de makke van Benny. Ongefundeerde bewegingen.

 21. Ni28

  Statistische ruis, het staat er echt!

 22. Benny

  Chauvinist…..geen woord aan gelogen….

 23. Ni28

  Meester Kong zegt: DDS is mild voor trollen.
  En dat kan hij als geen ander beter weten.

  1. Blue monday

   Lul.. Kong is geen trol en jij ook niet.

   Zit ik opzichtig op jouw ban aan te sturen?

   Helaas is het met jou en extreem rechtsen steeds hetzelfde….
   elk weerwoord uitschakelen.

   Walgelijk!

   1. Ni28

    Waarom zou ik extreem rechts zijn(als je reactie voor mij was)verklaar je nader. Omdat ik door eigen ervaring een hekel aan links heb? Ben je dan meteen extreem rechts? Dat is al een goede reden om niet links te zijn.

   2. swetsnek

    Weerwoord tegen weerwoord, daar weet jij alles van, en de rest van de trollen ook .
    Probeer nou niks hier op deze site te bewijzen ukkie dat gaat je niet lukken.
    Dacht dat dat nou wel duidelijk was .
    Ga nou gewoon na je metgezellen op joop, hoef je je ook nergens aan te ergeren.

 24. Benny

  Echte Cijfers worden in nl genegeerd of te wel niet geopenbaard……

  1. Tengo Kawana

   Je hebt die cijfers dus niet en je verzon het maar.

 25. Ben Zine

  Het blijft opmerkelijk om te zien hoe onze linkse vrienden altijd maar weer die dwangmatige neiging vertonen om het opnieuw opgeleefde anti-semitisme van de laatste paar jaar in Duitsland toe te schrijven aan “extreem-rechts”. Terwijl iedereen weet dat er van die paar kansloze kaalgeschoren idioten met Hitler sympathieën geen enkele, maar dan ook geen enkele reëele dreiging voor Joden uitgaat. Waar wel degelijk een reëele dreiging van uit gaat, is de enorme hoeveelheid (anderhalf miljoen) vluchtelingen uit het Midden-Oosten, bij wie de Jodenhaat er vanwege hun godsdienst van de vrede vanaf de geboorte zit ingeramd. Onze linkse vrienden weten dat uiteraard dondersgoed, maar altijd beginnen zij weer over dat handjevol skinheads, zodat de olifant in de woonkamer categorisch en stelselmatig wordt genegeerd, en het hernieuwde antisemitisme wordt geframed als een “extreem rechts” fenomeen. Altijd maar weer wegkijken van de realiteit, en altijd maar weer die realiteit benaderen volgens hun gewenste maakbare multiculturele heilstaat. Links is gewoon zo knettergestoord dat ik soms echt bang ben voor de toekomst, bang voor de schade die ze nog aan onze maatschappij zullen toebrengen, want het gaat maar door… Het lijkt op een niet te stuiten kwaadaardige tumor die zich een baan vreet door een lichaam (de maatschappij), dat lichaam aantast en tenslotte ten gronde richt. De linkse kerk is de kanker van deze tijd.

  1. Tengo Kawana

   Ik houd me liever bij de harde feiten, Benzine, en die tonen aan dat de overgrote meerderheid van de antisemitische incidenten in Duitsland een extreemrechtse achtergrond hebben.

   Het autochtone antisemitisme is springlevend en we kunnen ons daar beter op richten dan de immigranten die, om overigens begrijpelijke redenen, niet al te positief over Israel zijn.

   1. Floris

    Tengo Becker Ernst houdt zich helemaal niet aan de feiten:

    1) “Darin heißt es, fremdenfeindliche und antisemitische Straftaten würden grundsätzlich immer dann dem Phänomenbereich „Politisch motivierte Kriminalität Rechts“ zugeordnet, „wenn keine weiteren Spezifika erkennbar“ und „keine Tatverdächtigen bekannt geworden sind”

    Het moge duidelijk zijn dat bij zo’n willekeur deze “statistieken” geen bal waard zijn. Tot zover de feiten van Quispel.

    2) En dan nu de experts van Expertenkreises Antisemitismus:

    “Die Experten belegen dies durch Umfragen unter Juden in Deutschland, von denen acht Prozent angaben, Angehörige oder Bekannte seien „in den letzten zwölf Monaten“ körperlich attackiert worden; 36 Prozent sprachen von „verbalen Beleidigungen/Belästigungen“ und 52 Prozent von „versteckten Andeutungen“. Dazu die Autoren: „Besonders häufig wurden muslimische Personen als Täter angegeben: 48 Prozent der verdeckten Andeutungen, 62 Prozent der Beleidigungen und 81 Prozent der körperlichen Angriffe gingen nach dieser Einschätzung von muslimischen Personen aus.”

    https://www.welt.de/politik/deutschland/article168436745/Zahl-der-antisemitischen-Delikte-in-Deutschland-steigt.html

    Eat that, desinformatie verspreidende trol.

  2. Floris

   Heel goed verwoord, Ben Zine.

   100% mee eens.

 26. Benny

  Dit soort zaken behoeven geen cijfers. dat het gevaar voor joden in nl van links komt en niet van extreem rechts , is duidelijk. Als je nou maar eens gewoon je ogen en oren zou openen …nl heeft niet of nauwelijks extreem rechts…..wel extreem links…..

  1. Tengo Kawana

   Benny heeft geen feiten nodig. De waarheid wordt ter hoogte van zijn urineblaas vastgesteld.

   1. swetsnek

    BEWIJS EENS HET TEGENDEEL ARROGANTE PEEEEEEDOOOOO

 27. Ni28

  Kwispel doet zich graag voor als een intellectueel en verkracht regelmatig met zijn keuze van nicks persoonlijkheden waar hij niet op kan tippen zoals zijn laatste twee. Maar dat doen narcisten altijd in hun eigen leegte. En er zijn ook echte intellectuelen met zieke ideeën. En dat hij zieke ideeën is niet meteen een bewijs dat hij ook een intellectueel is.

  1. nogmaals

   Quisling de landverrader heeft in zijn leven ook enorm veel ellende veroorzaakt, maar gelukkig dat er een God is; Quisling is op 24 oktober 1945 in Oslo geëxecuteerd.

 28. DolleDries

  Het idee dat we het oprukkende antisemitisme te danken hebben aan de opkomst van rechtse partijen en politici als Trump en Wilders is afkomstig uit linkse politieke en journalistieke kringen. Iedereen met gezond verstand ziet hoe onwaar hun stelling is.

 29. Ni28

  Kwispel de kok heeft vandaag alles opgezocht over dyslexie en iemand daarover de les gelezen en wil het nu blijkbaar over sarcasme hebben. Maar ik doe lekker net of ik zijn warme woorden als humor opneem en vergeet even zijn echte gemene bedoelingen. Men zegt dat sarcasme een leukere mens van je maakt maar die mening zal ik zeker niet onderschrijven want hij kan geen leuk mens worden wat ie ook doet. Maar narcisten zoals hij zijn niet in staat om dat in te zien.

 30. Ni28

  42@Kok, het punt is dat je dat niet wilt horen. Niet kunnen en niet willen is nogal een verschil. Links verdraaid alle feiten door woordjes weg te laten of anders toevoegen om een verhaal uit het context te halen. Dat kan als “doelmatige dyslexie” aangemerkt worden al is het geen officiële begrip maar metaforisch bedoeld. Als je over enige intellect beschikt moet je dit kunnen begrijpen. Maar je bent maar een kok, ik heb alle begrip voor dat je het niet snapt.

  1. Floris

   Inderdaad, ieder normaal mens zou dat moeten begrijpen.

   Dat roept de vraag op waarom Cock het niet begrijpt. Iets dergelijks valt bij meer trollen hier waar te nemen. Het wijst op autisme, het onvermogen om tussen de regels door te lezen en andere mensen aan te voelen.

   Het zou goed kunnen dat we hier bezoek hebben van een stel psychiatrische patienten die elkaar kennen van de inrichting waarin ze zitten en hun verder lege dagen vullen met trollen op DDS.

  2. van Urk

   Onverklaard geweld in Duitsland wordt automatisch door Links toegerekend aan extreem-Rechts. Onze Kwispeloor alias Zweedse kok blijft klakkeloos vastbijten aan de cijfers waar mee gesjoemeld is. http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/05/gesjoemel-met-duitse-antisemitisme-cijfers/

   1. Tengo Kawana

    Er is wel enige onduidelijkheid over de cijfers, van Urk, (sjoemelen zou ik het niet willen noemen) waar aangiftecategorieën bij elkaar worden geteld, maar dat tast de centrale conclusie niet aan dat de overgrote meerderheid van het aantal antisemitische incidenten moet worden toegeschreven aan extreem rechts.

    1. Floris

     Trol Tengo Quispel Suzanne blijft hardnekkig z’n desinformatie bestrijden:

     1) “Darin heißt es, fremdenfeindliche und antisemitische Straftaten würden grundsätzlich immer dann dem Phänomenbereich „Politisch motivierte Kriminalität Rechts“ zugeordnet, „wenn keine weiteren Spezifika erkennbar“ und „keine Tatverdächtigen bekannt geworden sind”

     Het moge duidelijk zijn dat bij zo’n willekeur deze “statistieken” geen bal waard zijn. Tot zover de feiten van Quispel.

     2) En dan nu de experts van Expertenkreises Antisemitismus:

     “Die Experten belegen dies durch Umfragen unter Juden in Deutschland, von denen acht Prozent angaben, Angehörige oder Bekannte seien „in den letzten zwölf Monaten“ körperlich attackiert worden; 36 Prozent sprachen von „verbalen Beleidigungen/Belästigungen“ und 52 Prozent von „versteckten Andeutungen“. Dazu die Autoren: „Besonders häufig wurden muslimische Personen als Täter angegeben: 48 Prozent der verdeckten Andeutungen, 62 Prozent der Beleidigungen und 81 Prozent der körperlichen Angriffe gingen nach dieser Einschätzung von muslimischen Personen aus.”

     https://www.welt.de/politik/deutschland/article168436745/Zahl-der-antisemitischen-Delikte-in-Deutschland-steigt.html

     1. Floris

      Nog steeds geen reactie van trol Tengo Quispel op deze info.

      Dat verbaast niet want zodra deze oplichter inhoudelijk wordt weerlegd is hij foetsie.

    2. Tengo Kawana

     Ik nam al kennis van het feit dat er statistische ruis in de registratie van antisemitische incidenten zit, Floris, met name omdat bepaalde in inenten op een hoop worden geveegd. Als je daar echter iets dieper induikt dan merk je dat die onvolkomenheden de kern van de bevindingen niet wegneemt, namelijk dat de meerderheid van de incidenten moten worden toegeschreven aan extreemrechts.

     Jij komt ook niet verder dan onbetrouwbaarheid van de cijfers te suggereren om de nare waarheid niet onder ogen te hoeven zien.

     1. Floris

      “Als je daar echter iets dieper induikt dan merk je dat die onvolkomenheden de kern van de bevindingen niet wegneemt, namelijk dat de meerderheid van de incidenten moten worden toegeschreven aan extreemrechts.”
      ——————————————————————
      Ah, ik begrijp dat je er dieper bent ingedoken. Dan kan je je bewering vast wel verder onderbouwen.

      Ik wacht met spanning af.

     2. Floris

      En toen bleef het stil…

    3. Holland

     Floris gaf toch anders duidelijke cijfers: “Besonders häufig wurden muslimische Personen als Täter angegeben: 48 Prozent der verdeckten Andeutungen, 62 Prozent der Beleidigungen und 81 Prozent der körperlichen Angriffe gingen nach dieser Einschätzung von muslimischen Personen aus.”

     1. Floris

      Geen reactie van de trol…

 31. IJsbrand Koudvuur

  rechts, links, islamieten en gristenen hebben het dus niet zo op joden…

  …je gaat je toch afvragen, waarom hé?
  Misschien zegt het iets…

  1. Capo

   Nou, steek van wal Johnny Becker!

  2. Floris

   “rechts, links, islamieten en gristenen hebben het dus niet zo op joden…”
   ————————————————————————–
   Niet zo generaliseren, Laaghlandt.

   1) De periode dat het christendom anti-judaïstisch was ligt ver achter ons.

   2) Rechts antisemitisme, heb je daar een voorbeeld van?

   3) Links antisemitisme bestaat wel. De nazi’s waren namelijk links en ook nu zien we in linkse kringen weer antisemitisme verpakt als anti-zionisme.

   4) Blijft over de islam. Die is fundamenteel antisemitisch en is vandaag de dag verreweg de grootste bedreiging voor joden overal ter wereld.

   1. IJsbrand Koudvuur

    De nazi’s waren links….

    Man man… die rare vreemde conclusie is een eigen leventje gaan leiden hier op de DDS, in zo verre dat het voor de meeste een waarheid is.

    1. Capo

     Erg van wal steken doe je ook niet vpn-marinus-multinicker!

     1. IJsbrand Koudvuur

      Laten we het met jou maar niet over van wal steken hebben, autist!

      De afgelopen week komt er alleen nog maar enorme onzin uit jouw mond!
      *lees toetsenbord

      Je weet dat je inmiddels onder de ‘dubbele komma, denk eens na, swetsnek en dinaro ‘ categorie staat hè?

     2. Capo

      @vpn-marinus-multinicker: Lukt niet hè, dat van wal steken!

    2. Floris

     Niet alleen hier op DDS. Lees je eens in:

     “Stel er wordt een politieke partij opgericht die zichzelf socialistisch noemt en in haar programma heeft staan dat de staat de plicht heeft ervoor te zorgen dat alle burgers in hun levensonderhoud kunnen voorzien of door de staat worden onderhouden.
     In andere programmapunten belooft de partij: uitbreiding van sociale voorzieningen; goede gezondheidszorg en dito onderwijs die toegankelijk zijn voor iedereen; onteigening van grond ter voorkoming dat particulieren ermee speculeren; nationalisatie van bedrijven die een monopolie hebben en winstdeling bij grote bedrijven.

     Dertien jaar later komt de partij aan de macht. Ze heeft haar ideologische veren niet afgeschud; het programma is al die tijd onveranderd gebleven en wordt voortvarend uitgevoerd. Een echte linkse partij, zou je toch zeggen. Maar omdat het nu toevallig de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP) betreft, beschouwt bijna iedereen die partij en haar leider, Adolf Hitler, als heel erg rechts.”

     https://meervrijheid.nl/?pagina=1199

     Vooral de rest van het artikel lezen en je grijze celletjes gebruiken, Laaghlandt. Een mens is nooit te oud om te leren.

     1. IJsbrand Koudvuur

      Floris…

      Dachten de nazi’s niet in ‘rassen’ ?

      Afgezien van de term ‘socialisme’ is er vrij weinig linksheid te vinden.
      Waarom dacht je dan dat communisme uitgeroeid moest worden volgens de ‘nazi’s’ ?

     2. Capo

      Dat Adolf links was kun je mooi teruglezen in het (gratis) boek van Martin Bosma. Het zet prachtig uiteen waarom links claimt dat Adolf rechts zou zijn. Een aanrader!

     3. IJsbrand Koudvuur

      Martin Bosma…
      Dat is een PPV’er, en daarmee valt je argument.

     4. Floris

      @ IJsbrand: ja, de nazi’s waren grote racisten. Maar waarom denk je dat dat rechts is?

      Er is heel veel linksheid bij de nazi’s te vinden. Lees het artikel nou maar. Je kan ook hun partijprogramma nalezen: http://www.go2war2.nl/artikel/1652/Partijprogramma-van-de-NSDAP-24-02-1920.htm?page=2

      Dat de nazi’s vijandig stonden tegen het communisme wil nog niet zeggen dat ze rechts waren. Deze denkfout wordt vaak gemaakt en is uit den treure geëxploiteerd door het huidige links om de nazi’s in de rechtse hoek te drukken. Om zo rechts te kunnen bekladden.

      Het nazisme was de nationalistische variant van het socialisme en het communisme de internationalistische variant. Dat is het ideologische verschil, maar verder richtten beiden zich op het volk. Ze waren dus concurrenten die in dezelfde electorale vijver visten.

      Rechts waren toen de adel, de elite en de christelijke partijen, niet de nazi’s, die ook door de elite verfoeid werden. Pas later, nadat ze de macht hadden gegrepen, sloot de elite zich bij de nazi’s aan.

     5. Tengo Kawana

      Floris vond een ultra-rechts blog die zijn absurde visie moet bevestigen.

      Het is zolangzamerhand tranentrekkend.

     6. Tengo Kawana

      Hitler was hartstikke links, mensen. Hij streefde naar een collectivisering van de productiemiddelen, voerde een oorlog tegen het misdadige Grootkapitaal en uiteraard voelde hij zich zeer verbonden met de Communistische Internationale. Op zijn partijcongressen werd de Internationale ook uit volle borst gezongen en hij drukte Marx en de marxisten innig aan de borst.

      Een echte socialistische held!

      Floris snapt het helemaal.

      🙂

     7. Tengo Kawana

      IJsbrand, de verwijzing naar Bosma en de PVV is minder onlogisch dan je mogelijk denkt: Wilders is op precies dezelfde manier ‘links’ als Hitler dat was. De ideologische kern is rechts en volksnationalistisch conservatief maar de sociaal-economische agenda is populistisch links en sluit naadloos aan op het programma van de Socialistische Partij.

      Deze wonderlijke overeenstemming in ideologische georiënteerdere staat ook wel bekend als het hoefijzermodel.

     8. IJsbrand Koudvuur

      “…Op zijn partijcongressen werd de Internationale ook uit volle borst gezongen en hij drukte Marx en de marxisten innig aan de borst.

      Een echte socialistische held!

      Floris snapt het helemaal…”

      Hier sluit ik mij bij aan 🙂

     9. Floris

      De arme Ernst laat wederom z’n onwetendheid zien:

      “Go2War2 is een project van STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee).
      Dit project is het grootste Nederlandstalige online naslagwerk over de Tweede Wereldoorlog. Volg ons ook op Facebook.”

      http://www.go2war2.nl/

      De sukkel labelt deze informatieve site zonder enige kennis van zaken als een ultrarechts blog.

      Bovendien gaat het om het NSDAP partijprogramma dat op nog veel meer sites is te zien.

      De onvoorstelbare onwetendheid en vooringenomenheid van trol Quispel is inderdaad tranentrekkend.

     10. Tengo Kawana

     11. Tengo Kawana

      Floris verwees naar de site MeerVrijheid en heeft de euvele moed het warhoofd Marcel Roele als getuig á charge op te voeren.

      Het onderwerp gaat hem een tikkeltje boven de pet.

     12. IJsbrand Koudvuur

      Tengo Kawana,

      “…Wilders is op precies dezelfde manier ‘links’ als Hitler dat was. De ideologische kern is rechts en volksnationalistisch…”

      Dit zie ik anders. Wilders (alt-right) is een voorstander en promotor van alles Israëlisch. Dus zijn volksnationalisme is vals. Hij misgebruikt de term nationalisme door hem te overgieten met een gangbaar sausje. Dit sausje bevat als hoofdingrediënt echter het steunen van Israël TEGEN de islamitische wereld.
      Wilders is een gek met een dubbele agenda.

     13. Floris

      Ik zie dat IJsbrand Koudvuur geen kans ziet om op een behoorlijke manier op mijn post te reageren en zich gemakshalve aansluit bij de simplistische ridiculiseringspoging van trol Quispel.

      Hij blijft liever in z’n bubble zitten en heeft geen interesse om de zaak nader te onderzoeken. Gemakzucht en intellectuele luiheid zullen we maar zeggen.

     1. Capo

      Je bent uitgekotst kansloze misselijke multinicker!

    1. Floris

     “Floris vraagt om een voorbeeld van rechts antisemitisme. Kennelijk leest hij zelden een krant.”
     ———————————————————————–
     Die achterlijke kaalkopjes zijn niet rechts. Konstant Kusters, de leider van de NVU, sprak zijn voorkeur uit voor de SP indien het niet mogelijk zou zijn om op de NVU te stemmen.

     https://nl.wikipedia.org/wiki/Constant_Kusters

     1. Tengo Kawana

      Zo kunnen we ook oplossen: neonazi’s zijn links.

      Een mooie illustratie van de denkwijze van Floris die ik,hier eerder verwoorde.

      Alt right is trouwens ook links, net als Trump.

      🙂

     2. Capo

      @Becker Zonnebloem: Niemand wil met jou spelen, ga uit de zandbak misselijke multinicker!

     3. Floris

      Ernst Tengo Suzanne kan er niet omheen dat iemand als Kusters het nazisme heel goed heeft begrepen en zijn voorkeur voor de SP heeft uitgesproken.

      Toen sloeg de cognitieve dissonantie toe en wist Ernst niets beters te doen dan een tot mislukken gedoemde ridiculiseringspoging in te zetten.

     4. Tengo Kawana

      Kusters volgens Wikepedia:” Volgens Kusters is het verschil tussen de NVU en de SP enkel dat de NVU ‘het eigen volk’ op de eerste plaats zet.[2][3] Hij ziet zichzelf niet als nationaalsocialist, maar als ‘volkssocialist’ c.q. volksnationalist en beschouwde Geert Wilders als een zionist van de Israëlische ‘piratenstaat’,[4] waar hij zelf voorstander is van een Palestijnse staat.”

      Hier zit het springende punt: rechtse volksnationalisten menen dat ‘eigen volk’ eerst moet zijn. De oriëntatie is de eigen, volksnationale groep: eéén volk, één leider. Dat is precies waarom het rechts is, een socialist kan zoiets onmogelijk vinden omdat de aandacht niet op de nationaliteit van de burger is gericht maar op zijn maatschappelijke (onderdrukte) positie. Dat is niet een nationale maar een internationale oriëntatie.
      Floris snapt dat niet en kan daarom tot de absurde conclusie komen dat Hitler en de neonazi’s eigenlijk links zijn.

     5. IJsbrand Koudvuur

      @Floris.
      Kusters heeft vaak rare uitspraken, draait zich om de 2 jaar om als een blad aan een boom, de NVU wordt al heel lang niet meer serieus genomen in de (extreem)rechtse hoek.

      @Tengo
      “Neo-nazi’s” bestaan niet. NatSoc is niet bepaald ‘neo’.

      Voor de rest ben ik t met je eens. Trump de linkse rakker! 😉

     6. Floris

      “Hier zit het springende punt: rechtse volksnationalisten menen dat ‘eigen volk’ eerst moet zijn. De oriëntatie is de eigen, volksnationale groep: eéén volk, één leider. Dat is precies waarom het rechts is, een socialist kan zoiets onmogelijk vinden omdat de aandacht niet op de nationaliteit van de burger is gericht maar op zijn maatschappelijke (onderdrukte) positie. Dat is niet een nationale maar een internationale oriëntatie.
      Floris snapt dat niet en kan daarom tot de absurde conclusie komen dat Hitler en de neonazi’s eigenlijk links zijn.”
      ——————————————————————-
      Ernst Tengo Suzanne snapt zelf niet hoe de vork in de steel zit. Het oorspronkelijke socialisme was inderdaad internationaal georiënteerd, maar daar is later een nationalistische variant op gekomen.

      Die socialitische variant kan je moeilijk rechts gaan noemen. Daar is geen enkele grond voor tenzij je nationalisme als typisch rechts kwalificeert (wat niet zo is) en dan nog zijn de programmapunten en de daden van de nazi’s voornamelijk links. Ze vonden zichzelf ook links.

      Dat rechtse label is er pas na de oorlog op geplakt door linkse geschiedsvervalsers om rechts te kunnen bekladden.

     7. Tengo Kawana

      Floris, het Marxisme/socialisme/communisme richtte zich (kort door de bocht) op collectivisering van de productiemiddelen, de strijd tegen het Grootkapitaal door hun eigendommen over te dragen aan de Staat, een internationale oriëntatie op de Socialistische Internationale en het afschaffen van feodale en religieuze prerogatieven. Hitler deed niets wat ook maar leek op die ideologie. Hij collectiviseerde niets, het verwierp met kracht alles wat naar Marxisme riekte, vermoorde op grote schaal socialisten en communisten en omarmde het Grootkapitaal. Bovendien was zijn focus racistisch/ volksnationalistisch, iets wat in het Marxisme nadrukkelijk werd afgewezen: de focus in het Marxisme is niet ras en staat maar de haves en de have-nots.

      Het enige dat hij deed was, toen hij de macht kreeg, het sterk opvoeren van de staatsuitgaven. Daarmee creeerde hij in de crisiseconomomie een enorm multiplier-effect en boekte hij een ‘links’ economisch resultaat. Met links of socialisme heeft dat natuurlijk niets te maken.

      Wat hij ook deed is de socialistische retoriek van die tijd overnemen omdat hij besefte dat hij de arbeidersmassa in die crisistijd alleen op die manier kon aanspreken.

      Het is absurd om Hitler links of socialistisch te noemen en de behoefte om dat wel te doen kan slechts worden verklaard uit het ongemak dat het extreemrechts van onze tijd met Hitler heeft.

     8. Capo

      Huh?

     9. Floris

      Dat Hitler het marxisme afwees klopt. Maar wat hij ertegenover zette is een andere vorm van socialisme. Dat blijkt zowel uit de programmapunten als uit de daden. Veel sociale wetgeving werd door de nazi’s verbeterd danwel ingevoerd, ook in Nederland. Uit het prima artikel van Marcel Roele (meer vrijheid):

      “Voor de sociaal-democraten geldt dat hun sociaal-economische politiek gênant veel op die van Hitler lijkt. Anders dan Stalin wilde Hitler niet een almachtige staat die alle productiemiddelen bezit, maar wel een bemoeizuchtige staat, die voor de mensen zorgt en bepaalt wat goed voor hen is. Veel keurig nette naoorlogse politici wilden net als de NSDAP een geleide loonpolitiek, hoge overheidsuitgaven, nationalisaties, een verzorgingsstaat en een bedillerige Moeder Overheid. Maar ze verzwegen zoveel mogelijk de overeenkomsten tussen hun beleid en dat in het vooroorlogse Duitsland. Hitler mocht niets gemeen hebben met hedendaagse politici. Hij was immers de duivel in eigen persoon. Hij verdiende die reputatie doordat hij de Tweede Wereldoorlog was begonnen en zes miljoen joden had laten vermoorden. Dat is heel slecht en het is dan ook geen wonder dat de sociaal-democraten Hitler liever niet als links geafficheerd wilden zien.”

      Hier wringt de schoen en jij trapt in de gladde praatjes van de linkse geschiedsvervalsers. Dat verbaast niet want dat doe je altijd.

   2. Frits Jansen

    Hoe bedreigen moslims dan Joden?
    Ja in Israël. Dat land was van meet af aan een tijdbom.

 32. Frits Jansen

  Er is wel gezegd dat de Tweede Wereldoorlog pas echt voorbij is als je zonder problemen hardop kunt zeggen dat je een hekel hebt aan Joden.

  Want dat mag. Nee je mag ze niet discriminineren en al helemaal niet verdelgen, maar het is niet nodig om tegen beter weten in re doen of je dol bent op Joden.
  Laten we wel wezen: echt fanatieke Joden integreren slecht – en lijden tegelijk aan een vreselijke arrogantie.

 33. Vit

  Off topic

  “Het is weer bal in het land van het Oude Volk. Hamas vuurt maar weer eens raketten af op woonwijken en kindertjes in Sderot, Israël. Meestal komen die Palestijnse flutraketten neer op eigen kokosnoot of no man’s land. Maar deze was toch echt disproportioneel raak. (Van de overige 8 projectielen werden er 2 onderschept door de Iron Dome.) Hier gaat u helaas weer weinig over lezen in de MSM, dat pas wakker wordt als de Reuters- en ANP- telexen beginnen te ratelen dat Israëlische F16’s vernietigend hebben teruggeslagen, met hun superieure air power tegen die euroshopper-raketjes van Hamas. Nou… hup Juice! Bulldozer die haatzaaiers nu eens de Mediterrannee in. Later meer (dikke ontploffings in Gaza dat is).”

  Natuurlijk geen woord hierover in de MSM

  https://www.geenstijl.nl/5143307/filmpje-gaza-vuurt-raketten-af-op-israel/

  1. Vit

   Quote:

   De ander vernietigen; De pallies willen het wel maar kunnen het niet. De Israëliers kunnen het wel maar doen het niet.

   Ik heb meer respect voor de Israëliers.

   1. Vit

    En natuurlijk geen zinnig woord van onze trollen.

 34. Bes Tolen

  Het gaat hier om een onoplosbaar vraagstuk. Het wantrouwen is zo diep, dat in beginsel alles van de ander als leugen en bedrog en bedreiging wordt gezien. ”De bedoeling van de ander is te heersen over jou. Of je wil vernietigen”.
  Er past maar één ding en dat is volledige waarheidsvinding. Dat dus zonder aanzien des persoons of van de groep. Waarbij niets wordt gespaard dus geen heilige huisjes en die zijn er vele. Godsdienst, aanspraken, intimidatie, mythes, losse verhalen, noem maar op. Alles wordt gebruikt en misbruikt.
  Maar of die waarheid wordt gevonden en gedeeld, is dan de vraag. Daar is zo veel voor nodig dat men niet wil. De meeste mensen kunnen het denkelijk, niet eens aan. Emotioneel niet. Het is nu wel de tijd in het westen, dat bedrog, misleiding e.d. met dwang politiek worden opgelegd. Het is allemaal overgoten in het westen. Het is ”cultureel marxisme”. Dat betekent dat alles ter discussie zou moeten komen te staan. ”De oude en de nieuwe waarheden”. Dat gebeurt niet want nu zijn de krachten, die dat willen beschermen machtiger geworden. Een keiharde revolutie op vreedzame wijze daar tegen hoeven we niet te verwachten. De oude zeren zullen blijven door etteren. We dreigen te verliezen. Op zijn minst op lager niveau verder.
  Van de Duitsers hoeven we niet veel te verwachten want die zijn daarvoor veel te kruiperig en bedenken uitvluchten. Het is al wat jaren geleden dat de joden, die uit de Groot Russische gebieden waren gekomen, de naam kregen de ergste maffia groep in Berlijn te zijn boven nog de andere uit. Want zeiden de Duitse politici? Wel dit: het ging niet om joden maar om Duitsers (Volksduitsers), die uit de voormalige Sovjet Unie waren gekomen. Maar het betrof geen Duitsers want die waren niet naar Berlijn gekomen. Wel naar verschillende andere plaatsen. Kijk, dat is hedendaagse politiek. Waarheid onthouden en problemen scheppen voor nu en later. Juist omdat er gelogen wordt, denken anderen het hunne er van. Zo krijg je ellende. Zo zit Duitsland in elkaar. Slechte leiders. Dom gehouden bevolking.

  1. Frits Jansen

   De geschiedenis leert dat zulke politieke problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen als er geld te verdienen is.
   Waarom mocht Aung San Suu Kyi terug naar Myanmar (Birma)? Omdat de junta daar ziet hoe rijk andere landen in die regio aan het worden zijn (buurland Thailand vooral) en daar willen ze graag een graantje van meepikken, want lastig wordt als het regime voortdurend onder kritiek staat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.