Brazilianen jagen Venezolaanse migranten terug de grens over na criminele acties

Met de socialistische president Maduro aan de macht in Venezuela, valt het te begrijpen dat Venezolaanse burgers graag willen vluchten uit eigen land. De economie is naar de Filistijnen, Maduro misbruikt zijn macht en van een democratie is in geen geval meer sprake. Waar moeten al die migranten heen? De meeste gaan naar Brazilië, maar de bewoners lijken hun grens te hebben bereikt. 

Bewoners in de Braziliaanse grensplaats Pacaraima hebben vluchtelingen uit het nabijgelegen Venezuela aangevallen. Volgens hen zaten vier migranten achter de gewelddadige overval op een lokale winkelier. Die is beroofd, neergestoken en geslagen achtergelaten, zeggen de lokale autoriteiten van het stadje.

Na de overval gingen boze bewoners van Pacaraima de straat op. Ze gooiden stenen naar de Venezolaanse migranten, staken hun bezittingen in brand en schreeuwden “Ga weg! Ga terug naar Venezuela”.

Volgens de politie zijn honderden Venezolanen terug gevlucht naar hun eigen land vanwege het geweld.

De grens valt heel erg moeilijk te sluiten, aangezien Brazilië een gigantisch land is en voornamelijk is bedekt met regenwoud. Er is een schatting gemaakt van het aantal ‘vluchtelingen’ en het komt uit op 2,3 miljoen. De omringende landen kunnen dat onmogelijk aan en het valt moeilijk tegen te houden. Als er zo veel mensen op de vlucht zijn, dan kan je net zo goed stenen muren plaatsen, want met de plaatselijke politie of het leger kan je er vrijwel niets aan doen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Socialisme in werking.

  (ongetwijfeld zal dit ongemakkelijke nieuws geblocked worden op youtube, facebook, twitter etc)

 2. Antidotum

  Zo doe je dat met onwelgevallig tuig. Verdrijven.
  In Nederland niet, daar worden criminelen gepamperd met gratis geld, woningen, studie en banen, ten koste van de autochtonen.

  1. Tengo Kawana

   Ik vind het wel ver gaan om wanhopige vluchtelingen uit Venezuela criminelen dan wel tuig te noemen.

 3. DolleDries

  Mijn god wat geeft dat links toch een ellende op deze wereld en dan hebben ze ook nog een verbond gesloten met een gewelddadige en onderdrukkende religie.

 4. meijer61200

  Ik heb er een poosje over nagedacht, maar ik stop per heden met DDS. Zolang ze daar niet aan moderatie doen om allerhande geestelijk zwak begaafden te blokkeren, zoals TK,EQ,FJ,GG, etc.etc. zal DDS leeg lopen. Het lijkt wel een kleuterklasje. Ik wens mezelf niet langer te verlagen tot dit niveau, en er zullen er velen gaan volgen!
  Gegroet allen.

  1. Capo

   @Meijer: Jammer dat je multinicker zoveel eer geeft. Hij staat er inmiddels alleen voor nu duidelijk is dat hij dezelfde is als Elu. Alleen Cock doet nog wat slappe pogingen.

   Als je weggaat vind ik dat persoonlijk reuze jammer, zeker nu de contouren van verbetering zichtbaar beginnen te worden. Multinicker wordt steeds vaker genegeerd en dat zal hem uiteindelijk opbreken.

  2. Ni28

   Beste Meijer61200, logisch en op zich niet verbijsterend besluit. Maar helaas is dat precies wat de door jou genoemde trollen willen bereiken. Dat is hun, vanuit de politiek, opgelegde taak. Negeren werkt beter, het wordt tijd dat iedereen dat beseft. Negeren is de enige wapen en weglopen is overgave.
   Maar je hebt gelijk over de laksheid van DDS die de forum laat verloederen en eigen bijdragen laat bekladden. Hier gaat het niet meer over vrijheid van meningsuiting maar over het misbruik daarvan. Werk die misbruik met jouw mening tegen.

  3. EU kok

   Ik zie dat de aktie: “Meijer blijft als u het wilt”. alweer op duizenden sympathisanten kan rekenen.
   De solidariteit is weer overweldigend.
   Als een blok staat de goede kant van het schoolplein achter de man.
   Hulde voor de grote saamhorigheid.
   De eindoverwinning is aanstaande.
   Samen (lugar en Ni28) zijn we sterk.

   1. Mart

    Moet jij niet halal gaan koken? Mislukte kok.

    1. Capo

     @Mart: Je voert een multinicker 😉

  4. Tengo Kawana

   Het ga u goed, Meijer.

  5. Adriaan

   @meijer61200, je bent moedig. Ik kan je geen ongelijk geven. Het is soms nog erger dan een kleuterklas. Ik wens je het allerbeste.

  6. Mart

   Jij komt er wel meijer…..maar laat ze toch mekkeren,een mooie peiling van wat er zo allemaal rondloopt of ligt in Nederlandje.

   1. Tengo Kawana

    Ik denk dat Meijer er ook wel komt.

 5. Ni28

  Al deze gevluchte mensen hebben met hun stem voor socialisme gekozen en als er opnieuw gestemd zou moeten worden doen zij het weer, terwijl zij de wrange vruchten van het socialisme voldoende geproefd hebben. Waarom moeten de buurlanden daarvan meegenieten? Wie in Europa ook naar socialisme streeft kan hiervan opnieuw leren. Helaas leert links nooit en velen trappen er in, zie de opkomst van GroenLinks, de op moment ergste variant.

 6. Peter Loosduinen

  Zo kan het ook !!!
  Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen !!

 7. Mart

  Tja ,het volkje hier moet je niet boos maken.Dàt is het verschil van NIET gehersenspoeld zijn.

 8. Capo

  Zo hoort het te zijn. Strafbaar feit is verblijf verspeeld. Direct uitzetten!

 9. Bes Tolen

  Het marxistisch leninisme heeft in de strijd voor betere arbeids- en leefomstandigheden in Europa altijd gefaald. Dat het dus fout gaat in Zuid Amerika verbaast dus niet. Er was al vroeg in sociale bewegingen een diepe scheiding tussen gematigd en fanatici. In Nederland hadden de gematigden op links de langste tijd duidelijk de overhand maar sinds de jaren tachtig kantelde links en kregen de dogmatisch ingestelde marxisten het voor het zeggen. De mars door de instituties gelukte ook in Nederland. Ja, met terugwerkende kracht werd het extreme links als politieke groep gerehabiliteerd. Niet alleen op links maar ook bij, ja door de gangbare rechtse partijen tot en met de VVD toe. Sorry, tot en met de SGP toe want deze club was de gangmaker om een vertrek in het parlementsgebouw te vernoemen naar wat heette een verzetsstrijder. Uit de Tweede Wereldoorlog uiteraard. Alsof in die communistische kringen men ineens politiek betrouwbaar was geworden in plaats van te concluderen dat de gangbare partijen onbetrouwbaar waren geworden. Dat zelfonderzoek was er niet bij en dat werpt toch duidelijk zichtbaar het licht op ongure ideevorming bij al die politieke partijen. Daar is men blind voor. Internationaal is het zo gegaan. Zo worden nu als gevolg van ongure ideeënvorming internationaal politieke criminelen gepamperd en worden door het westen politici die het westen niet aan staan, op vaak heel dubieuze ja denkelijk onjuiste gronden als crimineel aangemerkt. Er wordt zelfs oorlog gevoerd. Bevolkingen raken op drift. Denkelijk opzet. Ongure westerse politiek bedreigt het bestaan van de mensen zowel op het Amerikaanse continent als in Europa en ook delen van Azië (Voor Azië met name) en ook nog in delen van Afrika. Omvangrijke valse ideologie oorspronkelijk uit het westen en daar nog steeds intens aangehangen (in Nederland zelfs duidelijk meer), is een groot kwaad.
  En dan te weten dat velen ontkennen dat er wat fundamenteel fout zit. Zij ontkennen zo ook het voorkomen van cultuurmarxisme, een term die aardig maar niet volledig de foute gedachtenpatronen aangeeft .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.