Chauffeur ontdekt 13 Eritreeërs in vrachtwagen bij het lossen van de lading

Dat moet wel even schrikken zijn als chauffeur van een vrachtwagen: dertien migranten vinden bij je lading. Dit overkwam een chauffeur en zijn vrouw bij het lossen van hun lading in Sliedrecht. Toen ze wilden lossen hoorden ze ineens geluid en hebben ze de autoriteiten ingeschakeld.

Het echtpaar wilde op de Industrieweg in Sliedrecht hun lading lossen, toen ze gestommel hoorden. In de auto zaten zeven mannen en zes vrouwen verstopt.

Het duo denkt dat de Eritreeërs tijdens hun overnachting in Antwerpen zijn ingestapt. De Afrikanen worden op het bureau gehoord, omdat ze geen identiteitsbewijzen bij zich hebben.

Dat is vaak het geval met dit soort migranten die stiekem meereizen, dat ze geen identiteitsbewijs hebben. Op die manier is het moeilijker om illegalen uit te zetten, omdat er eerst identificatie van de personen plaats moet vinden en daarna vastgesteld moet worden wat de vervolg stappen zijn.
Het ‘meeliften’  in vrachtwagens gebeurt vaker en het is een bekende reismethode voor illegalen uit Afrika om het land binnen te komen en daarna te ‘verdwijnen’. Al gebeurt het niet vaak in Nederland. In het Franse Calais zijn ze bekend met deze methode, aangezien de illegalen van de voormalige ‘Jungle van Calais’ op vrachtwagens sprongen om mee te liften in de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk.
Met de open grenzen in de Schengenzone is het veel makkelijker om op dit soort manieren te reizen door Europa en dan te belanden in een land en dan door de bureaucratie alsnog een verblijfsvergunning te krijgen. Wat moet je anders doen met mensen zonder identificatie en zonder toekomstperspectief?
Ik wil die illegalen niet in een kwaad daglicht zetten, want het zijn ook maar mensen met hun eigen dromen en wensen, maar in Afrika weten ze nu natuurlijk ook dondersgoed wat de mazen in de wet zijn en wat er uiteindelijk gebeurt met illegalen zonder documenten: aan hen wordt uit medelijden verblijfsvergunningen gegeven.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Vraagtekentje

  Ik zou ze ff op een goede bestemming lossen.

 2. palko

  Deze nepvluchtelingen direct en zonder pardon terugsturen naar België of Spanje. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de nieuwe socialistische regering van Spanje deze Afrikaanse migranten enerzijds van harte welkom heet. En anderzijds niet verhinderd dat deze Mickey Mouse vluchtelingen hun toevlucht nemen tot andere Europese landen. Als je een land heel snel failliet en onleefbaar wil hebben moet je er inwoners uit landen als Eritrea en Somalië toelaten.

 3. Ritter

  Dit zijn geen “vluchtelingen” maar illegale migranten.

  Die komen naar Noord/West Europa om de rest van hun leven aan het staatsinfuus te liggen ( en de rest van de familie die mag overkomen)

  Zodra ze hun verblijfsvergunning hebben gekregen gaan veel Eritreeërs vakantie houden in het land ze z.g. “ontvlucht” zijn.
  ————–

  Eritrese vluchtelingen op vakantie in land van herkomst
  https://wnl.tv/2017/03/30/eritrese-vluchtelingen-massaal-op-vakantie-land-herkomst/

 4. Gerlos

  Retour na de zandbak, meer dan genoeg ruimte daar en je kan ook daar dumpen zonder identiteitsbewijs. Wegwezen hier.

 5. Lex

  ik begrijp het niet waarom die gasten niet allemaal worden opgepakt en per boot worden afgezet bij Marshan Marokko.

 6. HEM

  Het zijn geen vluchtelingen, het is een bezettingsmacht.
  Natuurlijk, ze zijn zo slim om zonder wapens binnen te komen, maar voor ons is er maar één oplossing: Afschieten.
  Dat kost een aantal levens, maar dan kijken ze verder wel uit om naar Europa te komen.

 7. Jacco

  Zal deze groep nou ook 1 bekeuring krijgen.wegens het niet kunnen identificeren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.