jan roos

Column Jan Roos: Europese opengrenzenbeleid is geen kwaadaardig complot, maar pure lafheid

Geen categorieaug 17 2018, 12:00
Jan Roos zet in zijn column vandaag uiteen dat hij niet gelooft in het bestaan een groot complot om Europa bewust te 'vermulticulturaliseren'. Het huidige opengrenzenbeleid is eerder een teken van richtingloosheid dan van een groot vooropgezet plan, zo betoogt hij.
Ik zie vaak dat op social media mensen het hebben over de omvolking van ons continent. De poorten staan niet voor niks voor heel Afrika en het Midden-Oosten open, zeggen ze dan. Er zou sprake zijn van een groter plan achter de vermulticulturalisering van Europa. Namelijk de bevolking zo divers mogelijk maken zodat er geen plaats is voor nationalisme of enig eenheidsgevoel, want van los zand kan je nou eenmaal weinig opstand verwachten.
Voor je het weet beginnen ze dan over het Couwenhove-Calergi-plan. Het is een pan-Europees plan met veel overeenkomsten met de huidige EU, als het gaat om economische en politieke samenwerking. Alleen waar de Europese Unie wil dat alle Europeanen geknede eenheidsworsten worden, gaat Couwenhove-Calergi een stuk verder. Zo zei Richard Couwenhove-Calergi ooit: “De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen.” Zie hier het vermengen tot een nieuw ras, een nieuw volk voor Europa, waar zeker geen plaats is voor monocultureel blank.
Ik geloof zelf niet dat er achter het Europese opengrenzenbeleid daadwerkelijk een plan zit. Ik denk eerder dat er vooral geen plan is. Zeker omdat de huidige politiek gekenmerkt wordt door het ontbreken van enige visie of lef. Dit is geen uitkomst van een kwaadaardig complot, maar van pure lafheid door juist het ontwijken van keuzes. Een overheid dient haar volk en grenzen te beschermen en dat gebeurt nu niet. Mede omdat, door Europese regelgeving, onze politici allang niet meer over onze eigen wetgeving, ons eigen grondgebied en onze eigen bevolking gaan. Het is niet uit slechtheid dat de EU zoveel macht heeft gekregen, maar uit naïeve domheid. Mede onder aanvoering van de nooit-meer-oorlog-generatie dachten ze werkelijk dat Eén Europa alles beter zou maken. De gevolgen van dit kinderachtige sprookje kunt u dagelijks in het nieuws aanschouwen.
Waarom wordt het bijvoorbeeld niet verboden dat de Turkse overheid hier honderden moskeeën heeft en nu ook weekendscholen wil openen? Het is slecht voor de hier wonende Turken om te integreren en nog veel slechter voor de eenheid van dit land. Waarom laat de overheid dat dan toch gebeuren? Omdat ze in Den Haag niet weten hoe ze dat kunnen voorkomen, omdat ze geen ruzie willen met Erdogan, omdat ze bang zijn op hun vingers getikt te worden door Brussel en omdat ze vooral heel lief gevonden willen worden. Deze combinatie maakt de hele vaderlandse politiek pathetisch besluiteloos en zonder slagkracht. En is daardoor eigenlijk totaal overbodig.
Verder staat in Trouw deze week een artikel dat wij “witte mensen” ons in grote steden moeten gaan aanpassen aan allochtonen en dat wij dat tot nu toe bijzonder slecht doen. Ten eerste zijn wij blank en niet wit. Dat deze SJW-taal in de media zo snel gemeengoed is geworden is echt heel erg eng. Maar wat het artikel verder schetst is niets anders dan de ondergang van ons land. Bijna met genoegen wordt beschreven dat wij in de minderheid zijn en ons moeten aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid.
Dat de grote steden nauwelijks nog Nederlands te noemen zijn is een feit, maar de aanname dat we ons allemaal maar hebben te schikken aan de nieuwkomers en hun manier van doen en het idee dat dit zonder slag of stoot gaat gebeuren is ronduit naïef. Of er nou een plan achter zit of niet. Wij zijn nog steeds met meer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten