Column Jan Roos: Europese opengrenzenbeleid is geen kwaadaardig complot, maar pure lafheid

Jan Roos zet in zijn column vandaag uiteen dat hij niet gelooft in het bestaan een groot complot om Europa bewust te ‘vermulticulturaliseren’. Het huidige opengrenzenbeleid is eerder een teken van richtingloosheid dan van een groot vooropgezet plan, zo betoogt hij.

Ik zie vaak dat op social media mensen het hebben over de omvolking van ons continent. De poorten staan niet voor niks voor heel Afrika en het Midden-Oosten open, zeggen ze dan. Er zou sprake zijn van een groter plan achter de vermulticulturalisering van Europa. Namelijk de bevolking zo divers mogelijk maken zodat er geen plaats is voor nationalisme of enig eenheidsgevoel, want van los zand kan je nou eenmaal weinig opstand verwachten.

Voor je het weet beginnen ze dan over het Couwenhove-Calergi-plan. Het is een pan-Europees plan met veel overeenkomsten met de huidige EU, als het gaat om economische en politieke samenwerking. Alleen waar de Europese Unie wil dat alle Europeanen geknede eenheidsworsten worden, gaat Couwenhove-Calergi een stuk verder. Zo zei Richard Couwenhove-Calergi ooit: “De toekomstige mens zal van gemengd ras zijn. Hedendaagse rassen en klassen zullen geleidelijk verdwijnen als gevolg van ruimte, tijd en het verdwijnen van vooroordelen. Het Euraziatische-negro ras van de toekomst, dat zal lijken op de oude Egyptenaren, vervangt de verscheidenheid van volkeren met een verscheidenheid aan individuen.” Zie hier het vermengen tot een nieuw ras, een nieuw volk voor Europa, waar zeker geen plaats is voor monocultureel blank.

Ik geloof zelf niet dat er achter het Europese opengrenzenbeleid daadwerkelijk een plan zit. Ik denk eerder dat er vooral geen plan is. Zeker omdat de huidige politiek gekenmerkt wordt door het ontbreken van enige visie of lef. Dit is geen uitkomst van een kwaadaardig complot, maar van pure lafheid door juist het ontwijken van keuzes. Een overheid dient haar volk en grenzen te beschermen en dat gebeurt nu niet. Mede omdat, door Europese regelgeving, onze politici allang niet meer over onze eigen wetgeving, ons eigen grondgebied en onze eigen bevolking gaan. Het is niet uit slechtheid dat de EU zoveel macht heeft gekregen, maar uit naïeve domheid. Mede onder aanvoering van de nooit-meer-oorlog-generatie dachten ze werkelijk dat Eén Europa alles beter zou maken. De gevolgen van dit kinderachtige sprookje kunt u dagelijks in het nieuws aanschouwen.

Waarom wordt het bijvoorbeeld niet verboden dat de Turkse overheid hier honderden moskeeën heeft en nu ook weekendscholen wil openen? Het is slecht voor de hier wonende Turken om te integreren en nog veel slechter voor de eenheid van dit land. Waarom laat de overheid dat dan toch gebeuren? Omdat ze in Den Haag niet weten hoe ze dat kunnen voorkomen, omdat ze geen ruzie willen met Erdogan, omdat ze bang zijn op hun vingers getikt te worden door Brussel en omdat ze vooral heel lief gevonden willen worden. Deze combinatie maakt de hele vaderlandse politiek pathetisch besluiteloos en zonder slagkracht. En is daardoor eigenlijk totaal overbodig.

Verder staat in Trouw deze week een artikel dat wij “witte mensen” ons in grote steden moeten gaan aanpassen aan allochtonen en dat wij dat tot nu toe bijzonder slecht doen. Ten eerste zijn wij blank en niet wit. Dat deze SJW-taal in de media zo snel gemeengoed is geworden is echt heel erg eng. Maar wat het artikel verder schetst is niets anders dan de ondergang van ons land. Bijna met genoegen wordt beschreven dat wij in de minderheid zijn en ons moeten aanpassen aan deze nieuwe werkelijkheid.

Dat de grote steden nauwelijks nog Nederlands te noemen zijn is een feit, maar de aanname dat we ons allemaal maar hebben te schikken aan de nieuwkomers en hun manier van doen en het idee dat dit zonder slag of stoot gaat gebeuren is ronduit naïef. Of er nou een plan achter zit of niet. Wij zijn nog steeds met meer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Watcher

  Jan Roos heeft een bril.

 2. Ritter

  Man die Duitse huisarts in praktijk doodstak is Somalische asielzoeker (26)

  Asielzoeker kwam in 2015 naar Duitsland, 10-jarig dochtertje arts zag haar vader sterven

  De man die donderdag in het Duitse Offenburg huisarts Joachim T. in zijn praktijk doodstak is een 26-jarige Somaliër die in 2015 als asielzoeker naar Duitsland kwam. De Somaliër heeft een permanente verblijfsvergunning en woont in Offenburg. Het motief voor de slachtpartij is onbekend, melden Duitse media.

  De dader kwam de praktijk binnen en begon direct op de arts en zijn assistente in te steken. De assistente raakte zwaargewond.

  Het 10-jarige dochtertje van de arts was ook in de praktijk aanwezig en zag haar vader sterven.

  Volgens een bewoonster van de straat waar de praktijk zich bevindt had de huisarts diverse asielzoekers onder zijn patiënten.

  1. Bloem

   De genocide op blank is begonnen

 3. Capo

  Multinicker verwekt ze momenteel bij bosjes, dat lag ook in de lijn der verwachting, er werd al voor gewaarschuwd.

 4. Bloem

  “Wij zijn nog steeds met meer”, dat zal niet lang meer duren.
  Zodra Groenlinks haar zin krijgt zullen de schepen van artsen zonder grenzen Nederland in korte tijd vol plempen met niet blanken en zijn we alsnog een minderheid. De situatie die daarna ontstaat zal leiden tot een systematische genocide van de laatst overgebleven Blanken

  1. Tengo Kawana

   Een systematische genocide op blanken voor zie ik de komende eeuw niet, sterker die is uiterst onwaarschijnlijk.

   Ik adviseer de heer Bloem zich geen onnodige zorgen te maken.

   1. Top

    Aldus sprak Tengo kwalliekwallie geboren als Neville Chamberlain. U kent hem vast en zeker nog wel, van de gevleugelde uitspraak ”I believe it is peace for our time.” (Ik geloof dat het een vrede voor onze tijd is.)

    1. Capo

     @Top: Niet doen joh, het wordt alleen maar erger!

     #doodzwijgen

  2. Peter Selie

   Ja dat wordt dan ook een extra verdienmodel voor de huisjesmelkerts.

 5. Uiterst Links

  Opengrens beleid? Willen we dan terug naar te tijden van lange rijen bij de grens en steeds opnieuw geld wisselen. Nee dank je

  1. Vit

   @Uiterst Links

   Dat neem ik graag op de koop toe.

 6. wheelboy

  Tja en zolang correct politiek NL zo blijft blijven ze binnenstromen .Nemen de problemen toe zal de belastingdruk toenemen ,de sociale welvaartstaat steentje voor steentje worden afgebroken . Met op het einde een Europa dat tot de laatste steen is afgebroken wat weer armoede kent enz .Maar tja das een ver van mn bed show denkt de gemiddelde NL en vooral oud NL denkt zal me een zorg wezen tegen die tijd ben ik er niet meer . Maar wel klagen als de belastingen omhoog gaat de zorg minder wordt enz .En maar CDA , Klein gristenlijk en rood stemmen . Of erger nog ja ga niet stemmen want maakt toch niks uit .

  1. JanKlaasen

   Klopt helemaal, ik maak me inderdaad geen zorgen, nog nooit gedaan trouwens. Ik relatieveer altijd dat komt misschien wel doordat ik wat ouder ben. Ik heb in mijn leven al van alles voorbij zien komen, vliegtuig kapingen, IRA, rote Armee , in Italië en zelfs in Nederland, Molukse treinkaping. Ik weet dus een ding, dit gaat dus ook weer over. En klagen? Nog nooit gedaan, ik leef maar een keer dus ik geniet er van.

   1. Tengo Kawana

    Er kunnen natuurlijk altijd ineens hunebedden uit de lucht komen vallen.

    Maar daar kun je toch geen voorzorgsmaatregelen voor treffen.

    De kans er op lijkt me net zo groot als een systematische genocide op blanken.

    Er is dus geen reden tot zorg.

   2. Top

    Ik mis de zin “ik heb altijd hard gewerkt”.

    1. Capo

     @Top: JanKlaasen = Tengo = Mulitinicker

 7. Ni28

  “Vermulticulturalisering” is een logisch gevolg van de pure lafheid als dat al geen vooropgezet plan is. Volgens mij is het ene van de andere ontstaan hoewel ik neig eerder naar vooropgezette plan van overwegend linkse Europa die hun helaas foute utopie predikt. Bang om de olie schurken landen tegen te spreken gaat men de steeds hogere eisen van ze inwilligen. Islam wil de wereld regeren terwijl zij onderling elkaar afmaken. De vluchtende bevolking bezet langzaam Europa die onder de mom van humaniteit goedkope arbeidskrachten tracht te scoren en fungeert tegelijk als een Trojaanse paard. Erdogan zijn activiteiten in deze bevestigen dit voluit. En zo schuift islam in Europa door. Wat niet lukte door zwaarden in het verleden lukt nu op een vreedzame manier. Muammar Khadaffi zei in 2006:
  Er zijn tekenen dat Allah de overwinning zal schenken aan de islam in Europa. Zonder wapens, zonder strijd. Binnen enkele tientallen jaren wordt Europa een moslimcontinent.
  En omdat onze politici watjes zijn laten zij het toe zich schuilend onder de mom van democratische rechten. Dat zij de democratie schaden bedekken zij door verzinsels zoals diversiteit. Wie het niet accepteren wil wordt bestempeld als een racist etc. Indoctrinatie gaat door. Europa is een politiek zwak continent.

  1. JanKlaasen

   Ach khadaffi, die had net al Trump een grote bek en veel fantasie, we weten allemaal hoe het met hem afliep.

   1. AS210854

    Ja, een land dat in de afgrond is gevallen.

   2. Mart

    Gelukkig was Obama een ”soft speaking left wing promotor”,en Killery kon òòk een grote bek opzetten…maar die was links,en dan mag het van Jan K.

 8. Apollinisch

  “Verder staat in Trouw deze week een artikel”

  Het artikel waar je naar linkt werd 28 maart 2017 gepubliceerd..

 9. Peter Selie

  Vraag mij af of Jan Roos wel eens van het Pan Europa plan van Coudenhove-Kalergie heeft gehoord, of heeft Jan zijn complottheorieën over boord gemieterd.

  Géén mens is illegaal (Kuch).

  Europadag: We vieren vandaag het Coudenhove-Kalergi Plan

  Gefeliciteerd Europeanen!

  https://langleveeuropa.nl/2017/05/europa-dag-we-vieren-vandaag-het-coudenhove-kalergi-plan/

  1. Tengo Kawana

   Over het Coudenhove Kalergieplan bestaan veel wonderlijke complottheorieën.

   Ik adviseer eens rustig te googelen op genuanceerde sites.

   1. Peter Selie

    Rot op links klootzak!!!!!!!!!!

    1. Capo

     “Maar: nog 12 nachtjes slapen en het vieze stalkforum Uitingsvrij wordt uit de lucht genomen. Toch goed dat er een God is.”
     -ceteris paribus-

     https://uitingsvrij.000webhostapp.com/

     Die van “Toch goed dat er een God is.” Heb ik ergens eerder gezien, nog niet zo lang geleden. Ik denk dat ik’m nog wel vind.

    2. Capo

     Ik heb ‘m gevonden, eens een multinickrat altijd een multinickrat.

     Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
     -Ernst Quispel-

     http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/04/column-jan-roos-debat-dividendbelasting-was-de-begrafenis-van-het-laatste-beetje-vertrouwen-in-de-politiek

 10. Two Ravens Black Kettle

  Stemvee voor links
  Goedkope slaven voor de welgestelden en de multinationals
  Mogelijkheid om te Virtue Signalling voor de o zo ‘verschillige’ mens.

 11. Floris

  Ik ben het met Jan Roos eens. Er zit geen Kalergi-achtig plan achter. Het is een gevolg van het politiek correctisme in combinatie met een aan roekeloosheid grenzende onderschatting van de islam.

  Het politiek correctisme fungeert als een muilkorf die al 50 jaar elke discussie over de wenselijkheid van een multiculturele samenleving onmogelijk heeft gemaakt. Al die tijd is de immigratie volop doorgegaan. Nu nadert de tijd dat autochtonen in de grote steden in de minderheid raken. Sta daar eens bij stil. Het is te bizar voor woorden.

  De oude politiek bestaat ruwweg uit twee polen:

  1) De bange konijntjes die te laf zijn om het probleem te benoemen laat staan aan te pakken omdat ze als de dood zijn om voor racist uitgemaakt te worden. Wat dat betreft is de affaire Blok tekenend. Wat hij zei is volstrekt waar, maar de complete politiek correcte kudde ontstak in woede.

  2) De linkse mafklappers die de multicul een goed idee vinden, die parasieten “vluchteling” noemen en de barbaarse islam de hand boven het hoofd houden. Deze onvoorstelbaar naïeve deugmensen hebben geen enkel besef van de ramp die ze over heel West-Europa hebben afgeroepen. De rest mag de rekening betalen voor hun aan misdadigheid grenzende “goedheid”. Die rekening is niet alleen financiëel van aard maar brengt ook een sterke afname van de leefbaarheid in de ruimste zin des woords met zich mee.

  De tweede groep heeft Europa in de houdgreep. Het zijn deze lieden die elke discussie over de multicul door intimidatie onmogelijk hebben gemaakt. Al sinds de onzalige jaren 60 heeft hun utopisch gedachtengoed de samenleving ondermijnd.

  1. Tengo Kawana

   Het politiek correctisme is een net zo weinig concrete term als cultuurmarxisme en politieke correctheid.

   Het suggereert iets te betekenen maar het is op de keper beschouwd niet meer als ideologische lucht en leegte.

   1. Hetzalwelweer

    Eerlijkheid duurt het langst, maar wie het beste kan liegen mag het langst blijven zitten.

 12. Mart

  Tja, jullie zijn nog steeds met meer….maar niet lang,want jullie doen er geen eene moer aan,niet eens een beetje door fokken,laat staan in opstand komen.Hoop dat ze het hier in de gaten houden.Als dat plan er dus niet is….wat ik niet geloof, is het pure lafheid.Mart Brasil.

  1. JanKlaasen

   Ik fok me rot maar heb alleen geen zin meer in kinderen op deze leeftijd. 🙂

 13. Elu Thingol

  Opengrenzenbeleid is te kort door de bocht.

 14. Gerlos

  Hoe lang duurt het nog dat de Nederlanders eindelijk eens in opstand komen, deze waanzin met de open grenzen veerboten en noem maar op moet stoppen geen asiel/gelukszoekers meer toelaten en de moslims in ONS LAND niet meer pamperen en gelijk geven. Onze normen en waarden accepteren en anders opzouten.

 15. Bolder

  Jan is abuis. Over deze immigratie stroom is wel degelijk goed nagedacht. In de USA zien we exact hetzelfde patroon. Meer dan 30 miljoen illegale Mexicanen, en andere illegale Zuid Amerikanen zorgen voor een gigantische stijging in de criminaliteit en overbelasting van justitie apparaat. Lees het boek van Ann Coulter: ¡Adios America!

  1. Hetzalwelweer

   We zijn te hoog opgeleid, baren te weinig kinderen en zijn niet slaafs genoeg. Dit baart de elite grote zorgen. Daarom worden al die import tokkies naar de EU gehaald om het “niveau” te verlagen.

 16. Bes Tolen

  Er is wel sprake van plannen. Tenminste in hoofdlijnen en die worden door een groot deel van de bevolking gesteund. Zoals door vrijwel iedereen, die in het onderwijs zit en die groep wordt dus gepamperd door de overheid. Dus moeten we er op letten welke groepen door de overheid gepamperd worden want die zijn nodig voor de massa immigratie. De rest komt op het tweede plan. Ik spreek hier niet voor niets over het tweede plan! Het eerste staat natuurlijk voorop, dat begrijpt u. Dat is pamperen van de massa immigratie. Ik ken niet anders dan dat de meerderheid van bepaalde groepen volledig of voor een groot deel is geïndoctrineerd. Zo had ik twee familieleden, die pas zijn overleden en altijd lid van de PvdA zijn geweest. Ze waren daarbij ook nog op een vervelende manier christelijk. Vroeger werden ze door veel andere PvdA leden als minder toerekeningsvatbaar gezien. Omdat ze zich zo dogmatisch opstelden. Maar nu is alles wat nog PvdA is zo dogmatisch als de pest. Kijk, dat komt door de sociaal psychologische beïnvloeding in de huidige maatschappij en die is louter politiek en gericht op acceptatie van de massa immigratie. Dat is echt het enige hoofdpunt van de politiek geworden. De rest hangt er bij. Uiteraard kan dat de grote meerderheid van politici van nu ontkennen maar ze deugen m.i. geen van allen. Het zijn allemaal christen crypto fascisten cultuurmarxisten globalisten of crypto fascisten cultuurmarxisten globalisten. De één nog erger dan de ander. Met allerlei bijvoeglijke naamwoorden nog op te sieren. Te ontsieren. Vandaar het gekrijs over de meningsuitingen van minister Blok. Vandaar hun vervelende levenshouding. Er valt helemaal niet meer te praten. Ik denk ondertussen dat ze van mij mogen dood vallen. Ik ben niet anders. Wat nu? Daar weet ik geen oplossing voor.

  1. Hetzalwelweer

   Beste Bes, er is wel een oplossing, ga weg uit de EU….iedereen met een gezond verstand zou weg moeten uit de EU. De EU is verloren.

 17. Arie B

  Ik geloof dat er wel een plan achter zit. Ik heb die rare halfgare Timmerfrans eens een lezing zien geven (met glimmende oogjes) dat het ultieme resultaat een snelkookpan van allerlei culturen, rassen en volken zou zijn. We zijn dan allemaal Europeanen en onthecht aan onze roots. Wat voor Fransje een absolute natte droom is is voor veel anderen horror.

  1. Capo

   @Arie B: Natuurlijk zit er een kwaadaardig plan achter. Je denkt toch zeker niet dat ze de boot- vracht- en vliegtuigladingen vol met toekomstige Europeanen per ongeluk binnen halen of laten komen? De Nederlandse burger wordt tot in het kleinste detail gecontroleerd en geregistreerd en de nieuwe buitenlanders komen ‘toevallig’ onze grenzen overwaaien?

 18. Elu Thingol

  Er is geen sprake van een “opengrenzenbeleid”. Of tenminste, niet meer, aangezien dit beleid door Europese regeringsleiders de nek is omgedraaid. Derhalve kan er geen plan achterzitten.

  Wel een ruimhartig toelatingsbeleid, maar dat de grenzen openstaan met bakken geld voor migranten, is te kort door de bocht.

 19. jan_nijhof

  Het uitgangspunt alleen al is weerzinwekkend. “Ik ben blank” omdat ik een blanke huid heb. Alsof de kleur van je velletje je identiteit bepaalt. Hoe dom kun je zijn.
  De vermenging van rassen is wereldwijd. Daar zit geen plan achter, geen complot, dat is het uitvloeisel van de ontwikkeling: de wereld wordt kleiner door sneller reizen en communicatie. Dat is ook geen ontwikkeling waar de overheid zich mee moet bemoeien. In een ideale wereld is er vrijheid van woonplaats.

  Het steeds meer verwoorde doemdenken over het uitroeien van de oorspronkelijke bevolking is gebaseerd op de ervaringen in Amerika en Australië. In beide gevallen begin de oorspronkelijke bevolking de indringers te bestrijden en in beide gevallen waren het blanken die daarop met harde hand reageerden. Andere tijden dus, maar sommigen zitten dus nog in zo’n denkpatroon.

  1. Tengo Kawana

   Ja, de vermenging van ‘rassen’ (mensenrassen bestaan biologisch niet) vindt al plaats sinds het ontstaan van de mensheid en zet zich in deze tijd versneld voort. Het is een natuurlijke ontwikkeling en geen resultaat van bewust beleid. Als er al bewust beleid is dan is die gericht op het tegengaan van die ontwikkeling.

 20. Marija

  Jan, lees eens Resolutie van Straatsburg 1975: DE EU ONTMASKERD,
  Ik ben er van overtuigd dat het de oorzaak en het gevolg is van de omvorming van Europa. Willens en wetens zo geregeld, in ruil voor olie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.