Discriminatie aanpakken met een meldpunt, D66 gaat het gewoon doen!

Wie had dat gedacht? Zo makkelijk kan het tegengaan van discriminatie dus zijn, gewoon een meldpunt oprichten en tot tien tellen! D66 minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Ingrid van Engelshoven heeft de formule gekraakt! Via The Post Online.

Mbo’ers met een niet-westerse migratieachtergrond of ‘allochtonen’ zoals dat vroeger gewoon heette, moeten tot wel vier keer meer moeite doen voor een stageplek dan hun autochtone medestudenten. Dat komt volgens Van Engelshoven natuurlijk puur door discriminatie en allochtoon-hatende werkgevers die moeten kotsen van de namen Mohammed en Fatima.

Ze heeft inmiddels honderden bedrijfsbezoeken georganiseerd waar ze haar meldpunt door middel van een campagne meer naamsbekendheid tracht te geven. Volstrekt zinloos natuurlijk want iedere werkgever met een beetje benul snapt hoe ze het label ‘discriminatie’ en ‘racist’ kunnen vermijden en nog steeds die autochtoon aan kunnen nemen.

Er zullen de afgelopen decennia genoeg bedrijven zijn geweest die een allochtoon hebben willen aannemen maar die om diverse redenen toch niet goed genoeg bleek. Natuurlijk betekent dit niet dat pure discriminatie helemaal geen factor is maar zoals we laatst allemaal konden lezen stopt gemeente Arnhem al met anoniem solliciteren want het gewenste resultaat (meer allochtonen) bleef uit.

Iedere werkgever zal altijd voor de beste persoon op de beste plek willen gaan. Dat hangt echter af van een aantal factoren naast basisvaardigheden en overige handige competenties. Zo moet iemand ook in een team passen, scheelt het enorm als je geen risico loopt dat een werknemer aan de ramadan doet of vijf keer moet bidden of dat je je kantine ineens halal moet laten serveren. Nee, bij gelijke competentie en een ‘de Vries’ als achternaam kun je er donder op zeggen dat zo’n werkgever liever gaat voor wat hem het meest vertrouwd lijkt.

Dan heb je ook nog te maken met het fenomeen dat iedere Achmed en Mohammed die niet wordt aangenomen, je direct voor racist uitmaakt. Na een paar keer zo’n poging te doen nodig je ze dan gewoon helemaal niet meer uit. Helemaal als ze niet eens aan de basiseisen van de vacature blijken te voldoen. Succes dus met je meldpunt Van Engelshoven, kijk graag ook even na of het daadwerkelijk om discriminatie gaat of om ‘vermeende discriminatie’ zodat het volgende beleid niet (weer) op onzinstatistieken is gebaseerd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Dubbele Komma

  Dat is maar goed ook. Want Jan de blanke arbeider word zwaar gediscrimineerd in dit land!

  1. nogmaals

   @dubbele komma
   Dat is een heel ander soort discriminatie, en daar hebben de landverraders van D66 echt geen boodschap aan !

  2. wheelboy

   Dubbele komma ,
   Hoe kom je daar nu bij dat de blanke arbeider zwaar wordt gediscrimineerd .Ze worden toch allemaal door de staat uitgezogen . Om de gelukzoeker sluizen open te zetten .En dan tegen ons te zeggen .Wegens tegenvallers gaat de lastenverlichting niet door .Maar de voorgenomen belasting verhoging op energie wel .

 2. Benny

  Meldpunt word een richting verkeer… alleen aangiftes van gekleurden richting blanken …..want andersom is geen racisme…..

 3. Ni28

  D66 in de vermomming van de Stasi zal zich over Nederland ontfermen. Pas op je taal in het openbaar, de waarheid kan je duur komen te staan. Verklikkers worden verheerlijkt en beloond. De donkere tijden van de communistische dictatuur lijken zich in het vrije westen af te tekenen. Wat een vieze Pechtold clubje.

 4. Gerlos

  Bedoelt ze dat discriminatie tegen Nederlanders wordt aangepakt, zou een keertje tijd worden.

 5. Dirkje60

  De werkgever maak nog altijd zelf uit wie hij wilt aannemen en wie niet,

 6. nienke

  Wordt zeker 1 richtingverkeer blanken mogen gediscrimineerd worden, homo’s ook, joden ook, maar owee als je niet Nederlanders discrimineert pas op je tellen.
  D66 lijkt wel de gestapo, ook nog mensen aangeven waarvan je denkt dat ze discrimineren??of werkgevers aangeven die geen zwartjes of moslims of vrouwen in burka willen aannemen.
  Wat een walgelijke club zeg stelletje landverraders!!!!!!!
  Zo zijn er heel wat Joden in de tweede wereldoorlog verraden door dit soort smeerlappen.

 7. wheelboy

  Hahah je moet eens boven de 45 zijn of een handicap hebben .Nee dan wordt je niet gediscrimineerd . Daar doet de overheid goed hun best stuurt mensen (ik ken er 2) gewoon een brief geachte meneer mevrouw per ingang van 1-1 komt uw wajong uitkering te vervallen meld u zich maar bij de bijstand . Of ze voor een habbekrats laten werken . IPV gewoon te regelen dat bv 50+ en gehandicapten als die meer als een maand ziek worden het UWV het overneemt (nu 2jaar) .En ze geen WIA boete krijgen . Dan ben je al een stuk verder .Nee het moet weer voor mohammed en mehmet en Vierzonder worden geregeld . Laat die 50+ er maar verrekken en na 24 maanden mag hij/zij lekker zn huis opvreten en dan kunt u zich melden bij het bijstand loket .

 8. J.C.

  D66 heeft met het meldpunt een heksenjacht op autochtonen geopend………..

  1. Capo

   Past wel in het besluit dat D’66 nam toen Halsema op 27 oktober 2010 haar motie indiende. De islamitische klaag en claimcultuur waarbij het probleem of de problemen altijd bij de ander ligt, wordt hier voldoende mee gevoed. Pechtold heeft laten merken dat hij een prima herder is voor de islamitische schapen in Nederland.

 9. J.C.

  D66 start met dit meldpunt een heksenjacht op autochtonen………..

 10. Peter Loosduinen

  Allen die zich in Nederland bevinden worden in gelijke gevallen gelijk behandeld.
  Dus ook Howick en Lily !!!
  Terug naar mama in Armenië !!!!

 11. Vliegenvanger

  De landverraders van D66 proberen wat goed te maken. Ze weten al dat ze zwaar afgestraft worden bij verkiezingen. En terecht!0

 12. ruudjeenjose

  De enige die worden gediscrimineerd zijn de Nederlanders
  Onze kinderen krijgen geen huis.asielparasieten wel.U kunt uw zorg niet betalen.De asielparasieten krijgen het voor niks.

 13. Duckday

  D 66 is volledig de weg kwijt Wat een slap gelul iedereen in dit land heeft kansen en doe je er niks mee dan val je af D 66 moet eens op houden om met zulke op merkingen stemmetjes te winnen Het is gewoon een onbetrouwbare partij die dan probeerd mee te waaien naar links en rechts Met zulke verhalen proberen ze andere te verdoezelen D 66 is een gevaar voor de democratie in dit land

 14. penis aqua di rosa

  D 666 en waar staat 666 voor? Juist en dat zal te vuur en te zwaard verdedigd moeten worden. Als de oprichter van deze partij zich nog zou kunnen verdedigen (ik zie hem nog in levende lijven voor mij, zou hij zich 360 graden in zijn graf omdraaien. Wat een verraaijers zootje van DE Nederlander.

 15. Westerling

  Natuurlijk zal een werkgever een Mohammed of Achmed niet aannemen, zulke gasten zijn nog te lui om uit hun ogen te kijken.

  1. Tengo Kawana

   Westerling maakt duidelijk dat de discriminatie van allochtonen op de arbeidsmarkt bepaald geen fabel is.

   1. Rechtsaf

    @tengo jij maakt met je stinkende trollensmoel duidelijk dat je vooral sympathie hebt voor allochtonen en dan met name natuurlijk islamitische.
    Je bent natuurlijk ook gewoon een islamsloerie die zuigt en naargeestige opmerkingen plaatst.

   2. Holland

    Inderdaad wordt er gediscrimineerd. Zou dat iets te maken kunnen hebben met ervaringen uit het verleden inzake de arbeidsmoraal van veel allochtonen?

    1. Tengo Kawana

     Ik denk dat racistische vooroordelen de grond zijn voor discriminatie. Mooier kan ik het niet maken.

     1. Rechtsaf

      @Tengo het betse is dat jij oprot naar een door jou zo geliefd islamitisch land, met je politiek correcte grafzerkenmuil..

     2. Capo

      @Rechtsaf: Elk probleem heeft een zwakke plek. Zoek naar die plek. Bestudeer het probleem totdat je er werkelijk alles van weet. Zoek dan de zwakke plek, breek het probleem in stukken en de rest gaat vanzelf.

      #noenkoelinketsien!

     3. Holland

      Tengo, wat jij denkt is niet relevant: jij denkt achterstevoren, binnenstebuiten en ondersteboven. Daarom is jouw denkwereld is voor ons hier op DDS van nul en generlei waarde.

   3. Pecunia

    Volgens mij heb jij buiten andere psychische aandoeningen ook last van het Heintje Davids effect.

    https://nl.wikipedia.org/wiki/Heintje_Davids

    1. Holland

     Heintje Kawana: klinkt leuk Vit!

     1. Pecunia

      Vit is mijn buurman en maatje.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.