Man opgepakt die dreigde met aanslag Tweede Kamer vanwege PVV-cartoonwedstrijd

Man opgepakt die dreigde met aanslag Tweede Kamer vanwege PVV-cartoonwedstrijd

Tsjah, je kon er de klok op gelijk zetten dat er ergens zo'n figuur tot actie over zou gaan naar aanleiding van de Mohammed-cartoonwedstrijd van Geert Wilders en zijn PVV. Vandaag was die dag. Via het AD.

Echt handig was het ook niet van de man om een filmpje op Facebook te zetten waarin hij aankondigde om een aanslag op Geert Wilders of het parlementsgebouw te willen plegen. Vinden ze niet zo leuk bij de politie. Dus toen de man vanochtend aankwam op het Centraal Station van Den Haag, werd hij aangehouden.

Gisteren tipte iemand de politie over het filmpje en vandaag was dus de aanhouding. Mooi gedaan dus en snel actie ondernomen. Het onderzoek door het Openbaar Ministerie is dan ook direct van start gegaan.

Over de identiteit van de man wordt niets gezegd en ook alle scenario's worden open gehouden. Het staat in ieder geval vast dat hij geen fan van Geert Wilders, de PVV of de Mohammed-cartoonwedstrijd was. Ook staat vast dat hij vanwege deze feiten een aanslag wilde plegen. We hebben het hier vast niet over een meneer 'de Vries' die graag zijn veganistische passies met ons deelt en modeltreintjes in elkaar knutselt op de zondagmorgen.

Binnenkort volgt dus waarschijnlijk de bekendmaking en de motieven van de verdachte en hebben we het vast weer over een 'verwarde man' die 'echt spijt heeft van zijn daden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties