Donald Trump waarschuwt voor geweld als Republikeinen de tussentijdse verkiezingen verliezen

Geen categorieaug 30 2018, 8:00
In een bijeenkomst met religieuze leiders heeft de president van de Verenigde Staten, Donald Trump, gewaarschuwd voor geweld door heel het land als de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen verliezen en de Democraten het over nemen. Op die manier wordt het regeren voor hem onmogelijk gemaakt, aangezien de Democraten alles kunnen blokkeren. Daarnaast zal 'links' dan keihard toeslaan met geweld.

President Trump heeft geestelijk leiders gewaarschuwd dat de Democraten "alles ongedaan zullen maken wat we hebben bereikt", als de Republikeinen de tussentijdse verkiezingen in de VS in november verliezen. Volgens Amerikaanse media zei Trump dat de Democraten dat "snel en op een gewelddadige manier" zullen doen.

Ze zullen alles veranderen", zei Trump. Hij voegde eraan toe dat dat met geweld kan gebeuren. "Er is geweld. Als je kijkt naar de Antifa, dat zijn gewelddadige mensen."

De Democraten zullen inderdaad zo veel mogelijk beleid van de regering blokkeren, maar of het leidt tot grootschalig geweld, dat lijkt mij sterk. De Republikeinen deden precies hetzelfde bij Obama, maar toen zag je ook geen wraakacties vanuit de Republikeinse kant, ook niet toen Trump president werd. Trump maakt wel een goed punt, met betrekking tot Antifa.
Deze groep zou zich meer gelegitimeerd voelen om acties tegen Republikeinen te ondernemen. Al is het wederom nog maar de vraag of dat echt gaat gebeuren. Datzelfde zei men over Trump en extreem-rechtse groeperingen. Daar is vooralsnog geen sprake van, tenminste, niet significant. Het lijkt dus vooral een strategische beslissing te zijn om zo dramatisch mogelijk duidelijk te maken dat de Republikeinen moet winnen bij de volgende tussentijdse verkiezingen. Mochten zij winnen, dan kan de regering van Trump net zulke ingrijpende beslissingen nemen als dat die tot nu toe heeft gedaan. Dat zou een klap in het gezicht van de Democraten zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten